Bandy

1904 inlägg · 143 ämnen

Makrillar på is???

« · 407960 Till forumet


Makrillar på is???
Gais vill spela bandy

Gais går in på plan – för spel med liten boll.

Den anrika fotbollsklubben vill ge sig in i bandybranschen.

Hammarby är förebilden.

- Det är en jättemöjlighet för oss att stärka varumärket. Vi har under flera års tid tittat på olika alternativ. Handboll var ett, men är redan så stort i stan. Däremot är Göteborg ett svart hål på bandykartan, säger Gais ordförande Christer Wallin till tidningen GT.
När det gäller det organisatoriska är tanken att bandylaget SK Höjden, som för närvarande spelar i division 2, går upp i Gais.
- Jag är väldigt positiv till idén. Som jag ser det, är det en stor chans för bandyn i Göteborgstrakten att kunna utvecklas och få upp ett allsvensk lag igen, säger Höjdens ordförande Christer Persson, till TT.
- Vi håller på att spåna på det här. Men det kommer inte att bli något till den kommande säsongen, utan tanken är att det ska ske säsongen 2005–06.

Ligger i centrum
- Höjdenspelarna kommer att vara grundstommen i lagbygget.
Men en förutsättning för att det ska bli något är att en bandybana kan anläggas på Heden, i centrala stan.
- För att få "Hammarbyeffekten" måste man ha en arena som ligger i centrum, dit man kan få dem som följer laget Gais, säger Christer Persson.
Det kommunala marknadsföringsbolaget Göteborg & Co stödjer tanken på is på Heden.
- Det vore fantastiskt för stan. Heden skulle få lite ljus och liv även vintertid och blir i så fall ett komplement till Liseberg och Avenyn, säger vice vd Leif Nilsson till GT.
Gais fotboll berörs inte av den planerade bandysatsningen, utan bandyn blir en fristående verksamhet.
Kommentera

« · 407960