Brynäs IF

724808 inlägg · 7958 ämnen

22 - Mikko Luovi

« · 397806 Till forumet


22 - Mikko Luovi
Kollade igenom finalmatch 4 från 99 blir Luovi lika bra som han var då kommer han göra mycket nytta!
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lunkan: Problemet är att Luovi inte är lika bra som -99. Det var han ju inte ens åren närmast efter -99. Har Brynäs gjort en (1) felaktig investering inför kommande säsong (det kan ju visa sig vara flera?) så är det Mikko Luovi. Hur kan man ena året, 2003, skicka iväg en spelare som man tycker gjort sitt för att redan året efter, 2004, ta tillbaka honom? Det är ganska gåtfullt. Även om Mikko skulle vara frisk nu så tror inte jag att han kommer att tillföra Brynäs något extra. Tyvärr.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Bright: Hoppas du tror fel då. Själv är jag inte lika övertygad om att han kommer att floppa så hårt. Någonting säger mig att Mikko verkligen vill visa alla att han har mer att ge, slipper han bara problem med skador så kan han nog bli riktigt bra igen.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lunkan: Visst, jag hoppas alltid att jag har fel när jag är pessimistisk kring nåt om Brynäs... Är f ö inte heller, som många andra, oreserverat optimistisk rent allmänt inför kommande säsong. Jag kan sträcka mej så långt att jag tycker att laget på papperet ser bättre ut än de senaste åren. Frågan är bara h u r pass mycket bättre laget kommer att bli i verkligheten? För om Brynäs nu onekligen har förstärkt en del så kan man inte blunda för att även de flesta konkurrenterna ju faktiskt håller på att göra det rätt så bra. Brynäs placering 04/05 kan bli alltifrån en 7-10 -plats, tror jag.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Bright: Som jag ser det har vi en hyffsad chans att knipa en plats mellan 1-12!

Mao laget är svårbedömt!

Backsidan är lite (optimistiskt) för tunn.
Framåt ser det bättre ut Miettinen och Viitakoski har ju iaf gått bra ihop förrut. Dacke och Walle är förstärkningar liksom Sulku men hur bra är dom?
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Värvningen av Luovi är mycket konstig, enligt Sundlöv ska man genom rutinerade spelare. Kunna fasa in Danielsson, "Rönken och Karlsson. Möjligtvis om Tomas Jonsson har lite fingertoppskänsla och vågar bänka rutinerade spelare då kanske de går. Mikkos största styrka är väl just rutinen. Om Luovi visar bra attityd trots bänknötande då är han godkänd värvning. Hade hellre sett typ Fredrik Hynning som gick till Luleå. Apropå att ge unga spelare chansen, deras egna attityd och ambition är viktiga komponenter. Skyller man som spelare på coachen för utebliven speltid, då kan heller inte räkna med någon sådan. Sen så betyder varje poäng så jävla mycke, vems fel är de?
Ja skyll inte på coachen, de är Sportchefen och styrelsens ansvar. Man ställer för höga krav och ger minimal tid åt att genomföra dessa. De behövs mera hockeykunniga klubbledningar, som har mod att planera 2-3 år framåt. Får man tid och inte klubbledningen sinkar förutsättningarna, DÅ BLIR DE RESULTAT TILLSLUT, även om laget innehåller unga spelare. Våga satsa långsiktigt!
Någon som vet hur långt kontrakt Kyrö fått som ass-coach?
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Får man lov att fråga en sak utan att behöva bli helt påhoppad i ert forum.

Mycket har hänt denna silly season, men det som absolut gör mig mest brydd och konfunderad är hur brynäsledningen verkligen värvar.

Jag menar ingen av nygubbarna (!) är under 30-års gränsen av nyförvärven! Det kan bara sluta på ett sätt tror jag personligen tyvär.

Vad tror ni om denna ålderskris och gubbsjuka som Brynäs verkar få i år...
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
RöDaBaSkErN: Det ledningen har tänkt är följande!

"Vi har bara värvat rutinerade killar som passerat 30. Hur har du tänkt där? Är karaktären på spelaren viktigare än kvaliteten rent spelmässigt?
- Vi sökte etablerade spelare, och deras ålder har inte varit vikigt alls. Vi ville komplettera spelartruppen med rutinerade spelare som vet vad det handlar om i elithockey. Färdiga spelare som hos oss kan bli ett snäpp bättre var önskemålet, och det har vi lyckats med. I Elitserien finns allt fler spelare över 30 år. Äldre spelare kan också fungera lite som lärare för våra yngre spelare." (se länk för hela artikeln)

Om jag har räknat rätt så ligger våran medelålder på 26,8 år!

Själv så tror jag att det håller framåt det är väl våran backsida som kan anses som lite svag!

Där har vi förvrigt kastat in en 17 åring som kan bli hur bra som helst om han får matchas med en lite erfaren back typ Sjödda!

Gubbsjuka vet jag inte om jag kan hålla med dig om!
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
65Selander:

Gubbsjuka. Haha. Gubbsjukt vore väl om värvaransvarig började värva en massa snygga tonårstjejer? ;)
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
knaskamilla: Din fördomsfulla sexsist, män över trettio är de sexigaste av dem alla. Det tycker alla, fast inte många törs erkänna det. Detta är ett steg i rätt rikting, för den riktige mannens upprättelse.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
65Selander:

Nu fick jag lite mer klarhet i detta... Får väl hoppas för eran skull att alla gör en "Micke Lind", han fick ju en nyttig nytändning ifjol...
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lumber Jack o Knas
Ta hand om Spud istället för att vara här och trakassera hårt arbetande folk ;-)
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lumber Jack:

Förlåt. Jag menade inte att påstå att tonårstjejer var sexigare än vad du är. Jag trodde bara att begreppet "gubbsjuk" innebar att man dreglade över yngre tjejer...
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lunkan: Jomenvisst, det fins nog hyggliga chanser att Brynäs hamnar 1-12:a... För att nu vara lite allvarlig så håller jag med dej, backsidan impar inte. Förstår inte hur man kan ta så lugnt på detta bland de lagansvariga. Den enda nya, Sulku, är trots allt ett oskrivet kort. Sjödda vet man inte om han håller så bra ännu en säsong osv...
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Bright: Det är väl det man är rädd för att Sjödda skall packa ihop eller totalt tappa formen, men man vet ju inte som sagt var om backsidan är bättre än vi tror ändå!

Det lär ju visa sig när försäsongen drar igång!
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Bright: Samlar mig och säger att en plats mellan 6-8 inte är omöjligt. Och i ett slutspel kan allting hända..............klyscha jo jo!
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lunkan: Det där låter precist som mig ju!

Lovade senast denna säsong att Streaka på Gävle Torg om inte Brynäs gick till slutspelet! Har dock inte gjort det ännu men supporterklubben har årsmöte den 12:e ;-)
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
65Selander: Lycka till med streaken 12e kl 12,00 blir nog bra kryllar med studenter och sommarlovslediga snorungar på torget då. ; )

Kom ihåg att jag inte lovar samma sak. Däremot lovar jag att moona på toppen av glasstatyn vid sergelstorg om inte BIF hamnar mellan plats 1-12!
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lunkan: Jag höjer ribban och säger att vi kommer sämst trea!! Och jag kommer säkert att bli häng när jag skriver följande. Sjödin var borta en match mot Modo förra sösongen och även om vi förlorade den med 0-2 tror jag att det blev så tycker jag att vissa andra klev fram mycket mera då. Tror inte att en enda spelare (sjödin) även om han är bra kan göra hela laget
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Vad gäller Selander och hans streakande så har det varit mycket snack och litet verkstad på den fronten ;-) Ett vad är ett vad. SVT Gävleborg lär vara där och föreviga det hela, inklusive arresteringen.

Klart som fasen att vi går till slutspel. Skulle vi släppa lag som Mora, Mif, SSK eller Luleå före oss? Icke. Jag tror vi har gamnackar lite till mans efter de senaste säsongerna. Men det stundar nya tider. Laget ser mycket bättre ut jämfört med förra säsongen. Jag tippar topp sex.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Jompe: Anfallsmässigt håller jag med försvarsmässigt är jag inte lika säker.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Anfallsmässigt ser det oförskämt bra ut men försvarsmässigt är jag mycket orolig.Björck håller inte i elitserien, och av Karlsson och Andersson kan man inte kräva för mycket. D Johansson måste höja sig 80% jämfört med förra säsongen då han enligt mig var en katastrof, alldeles för ängslig och orolig i fysiska situationer. Vi får hoppas att Sulku är så bra som Brynäslägret säger, annars kan det bli tung, mycket tungt.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Lunkan och 70 Rodrigues: Håller med om att försvaret ser sämre ut än anfallet och om att hoppet i viss grad står till Sulku. Sen är det ju också så att om laget höjer sig rent allmänt, dvs om vi får en generellt sett högre nivå i truppen, så lär spelare som Johansson och Björck också ta i lite extra. Sen ska vi komma ihåg att vi har en före detta backbjässe till coach. Om det är någon som kan se svagheterna i försvarsspelet och komma upp med idéer på hur det ska förbättras så är det han.

Målsättningen för säsongen måste vara slutspel och det ska inte bli orimligt svårt med det här laget. Och till säsongen därefter värvar vi tungt, spelskickligt folk till försvaret.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
70 Rodrigues: Vad är det du är orolig för? Sulku är en klar förstärkning och Casselståhl kan ju också nästan räknas som ett nyförvärv. Försvarsarbetet kommer att ytterligare förbättras med 3 spelare som jobbar hårt och bra både framåt och bakåt: Dackell, Wahlberg och Luovi.
Ifjol låg vi i topp vad gällde BP, men klart sämre vid spel 5 mot 5.
Tror att man fick slita hårt på vissa spelare i BP, vilket gick ut över det offensiva spelet. Tänker främst på Micke Lind. Nu kommer han att få hjälp av ovanämnda trio och detta kommer i förlängningen också att förbättra spelet med fullt manskap. Vill minnas att du dömde ut både Kupan och Björcken redan innan dom visat sig i Gävle. Av ngn anledning har du glömt bort Kupan och snöat in på Björcken. Han håller godkänd ES-klass och gör ett bra jobb i det tysta. Din kritik tar jag med andra ord med en rejäl nypa salt.
Framåt håller jag med om att det ser oförskämt bra ut. Dackell är nog skillnaden mellan slutspel och något jag inte vill ta i min mun....
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Jompe: 12:e efter årsmötet eller före mötet så lär min blekfeta rumpa skallra över torget!

Backsidan förövrigt kan bli tunn om Sjödda inte står upp till allas förväntan men jag pratade med Andersson från Götet i kväll och han tyckte det alltid var tungt och möta BIF trots vinsterna på sista tiderna!


"Det kan inte bli sämre"
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
Huge: Varför är jag inte förvånad över ditt svar! Om du tycker att Björck håller godkänd elitserieklass så har du inte speciellt höga krav.När det gäller Kuparinen så har jag redan i tidigare inlägg skrivit att jag hade fel men sånt läser ju inte du.
Kommentera

Sv: 22 - Mikko Luovi
70 Rodrigues: Jodå, jag har noterat att du ändrat uppfattning om Kupan och det är det som gör mig lite konfunderad. Enligt min mening är Kupan den som är den lite mer osäkrare av de båda. Statistik säger väl inte allt men ger iaf en liten fingervisning. Bägge hade ungefär lika i plus/minus och poäng.
Däremot hade ju Kupan nästan dubbelt så många PIM.
Kommentera

« · 397806