Brynäs IF

724830 inlägg · 7958 ämnen

Arenan

353856 · » Till forumet


Sv: Arenan
Makkan: Om man ska göra en Huge (och det ska man ju) så kan man säga att det är ett positivt tecken, att Brynäs är/var med och krigade om Thoresen. Brynäsledningen är inte dummare än att de förstår att för att man ska ge sig in i den leken måste man ha något att komma med--ergo har de något att komma med, om än inte i nivå med Skansen eller Frölunda. Kalla det naivt, men visst kan man se det som ett steg i rätt riktining. För ett år sedan hade man fått krupp om man läst att Brynäs överhuvud taget tittade på andra spelare. Nu tittar man i alla fall...

3 mille för att klara licensen--var kommer den beräkningen från? Jag har hört andra siffror.
Kommentera

Sv: Arenan
Makkan: Varför försöker dom ens, dom vet ju att det är lönlöst, dom har ju ingenting att erbjuda om man jämför med Djurgården till ex!!!
Kommentera

Sv: Arenan
Men han var visst klar för dif enligt expressen.
Kommentera

Sv: Arenan
Brynäs försöker visst värva baggen också. Dock inte Espen (som tur är) utan Patrick Thoresen.

Se Länk......
Kommentera

Sv: Arenan
Några lösa rykten/nyheter från SvenskaFans.

Norrmannen Patrick Thoresen skulle vara klar för DIF. Han ska träna med laget och spela i matchen mot Färjestad på annandagen.

Espen till Linköping ?
Linköping är vill ha Espen, i nästa andetag ser man att enda gången Linköping nämns är i ett citat från Roger Melin.
- Det är klart att en sån bra spelare är väl alla lag sugna på om det skulle gå. Skulle vi få en förfrågan från hans agent ska vi diskutera.

Men inga nyheter om Brynäs.
Kommentera

Sv: Arenan
En ny artikel om Arenan på Arbetarbladet.

Se länk.....
Kommentera

Sv: Arenan
Makkan: På frågan om när han tänkte sluta, kom svaret:

"Jag ska spela ut den här säsongen och sedan får vi se vad som händer."

Låter som att en fortsättning på isen inte är helt utesluten m a o....
Kommentera

Sv: Arenan
Sjödda svarar på lite frågor på Sportal.

Se länk....
Kommentera

Sv: Arenan
Anneli: nu har du tagit lite fel, det är inte ngn stor skillnad på Kinnarps arena och Sydkraft Arena. kapaciteten är möjligtvis större i KA, men storleken är ungefär lika. Sen om KA har fler konferensrum o så är en annan sak.....
Kommentera

Sv: Arenan
Anneli: Är det nån större skillnad på Kinnarps Arena och Sydkraft Arenas storlek?
Kommentera

Sv: Arenan
knaskamilla: Det är så tråkigt att svara på ett inlägg när man måste förklara flera gånger vad man menar sedan. Jag skrev att det var mysigare på en mindre arena, som Sydkraft. Detta var ett exempel. Jag skrev aldrig att Sydkraft var mysig. Det var storleken på Arena som jag syftade på. Det kunde ha varit vilken arena som helst av den storleken. Jag klargör; Globen, Kinnarp och LLA är för stora i min smak. Jag gillar mindre arenor bättre.
Kommentera

Sv: Arenan
saxat från hockeymagasinet.

"Det var bara tre år sedan Kinnarps Arena stod klar. Nu är den redan för liten. Idag kom beskedet att HV 71 bygger ut sin hemmaarena.

Redan i september nästa år kommer utbyggnaden att vara klar. Då kommer publikkapaciteten, idag 6 236, att uppgå till över 7 000. För att lyckas med detta bygger man 1 100 nya sittplatser. 850 av dem kommer att byggas på ena kortsidan, övriga 250 byggs över den norra sittplatsläktaren. Det här innebär att arenan förlängs med ca 15 meter. Förutom utökad publikkapacitet byggs även en ny sportsbar, skylounge och en restaurang meddelar klubben på sin hemsida"

Brynäs och kommunen har hittills behövt flera år bara för att tänka......
Kommentera

Sv: Arenan
Hong Kong: Håller med dig där,Scaniarinken är kanon,även hovet efter ombyggnad är mycket bra för hockey.Att få till en evenemangsarena som gjord för hockey blir minst sagt svårt.Ju större den är ju sämre blir det.I globen räcker det ju inte att det är fullsatt för att det skall skapas stämmning,matchen måste ha finalkaraktär för att det ska börja hända nåt.Får vi en hall(vilket jag inte tror förrän jag ser första pucken släppas)så är ju hoppet att den ändå skall anpassas för hockey,eftersom det antagligen kommer att bli det huvudsakliga där.Publikkapaciteten bör nog inte överskrida 8-9000 och alla skall sitta skönt och se bra.
Kommentera

Sv: Arenan
sylf: Nu är det en arena det pratas om. Dvs inte bara en hockeyhall. Själv har jag inte varit i en "arena" som är mycket bra för hockey.

I mina ögon så är scaniarinken sveriges bästa "hockeyhall. Lagom stor, du ser bra oavsett var du sitter/står, ståplats i varsit hörn, lagom lutning på läktaren och det blir lätt tryck med två bra klackar. Som arena tycker jag LLA är den av dom jag besökt den bästa.

Tror det blir svårt att få till en arena som är lysande för enbart hockey, då massor av bekvämligheter måste till för att få in sponsorspengar.

Men vi får hoppas dom får till det så bra som möjligt, så när den väl står på plats genererar massor av pengar till Gävle och kommunen. Sen får vi hoppas en del av dom pengarna också trillar ner i Brynäs kassa.
Kommentera

Sv: Arenan
WarhawK: Sant.
Kommentera

Sv: Arenan
sylf:
En arena i MSG storlek skulle ju aldrig gå hem i gävle dom har problem fylla gavlerinken och MSG tar 18200 så det är ju en hyfsad skillnad .
Kommentera

Sv: Arenan
WarhawK: OK, då är jag med.
Kommentera

Sv: Arenan
sylf:
Jag sa aldrig den skulle vara lika stor ju , bara dom kan utforma den på samma sätt om dom rädd evenemangen skulle krocka
Kommentera

Sv: Arenan
Anneli: Ok, det förklarar saken. Klackarna är även i Sydkraft arena på samma sida. Förstår även att det är svårt att jämföra två arneor om man bara varit i den ena.
Kommentera

Sv: Arenan
Anneli:

Jag tycker nog att du ska besöka arenan innan du kallar den för mysig. Jag har förvisso bara varit där en gång, men mysig är inte det första adjektiv man kommer att tänka på.
Kommentera

Sv: Arenan
Frisco: Jag har aldrig varit i Sydkraft, men jag menade att det är mysigare med en mindre arena som Sydkraft.
-Knaskamilla, smaken är som baken ....
Kommentera

Sv: Arenan
WarhawK: Tror inte Brynäs och Gävle med sina 100000 inv behöver en multiarena typ MSG.Folk kan ju inte ens komma på ett evenemang åt gången,hur och varför skulle man då arrangera flera samtidigt ? Globen har ju den arena du beskriver,med annexet.Trots 2 milj invånare kan dom ju knappt fylla Globen.Vad Gävle kommun och Brynäs bör göra är nog en "lagom" stor arena som kan användas till det mesta och går snabbt att ställa om från det ena till det andra.
Kommentera

Sv: Arenan
Anneli: [Jag gillade inte LLA speciellt mycket. Båda ståplatsläktarna var på samma sida.]

Likadant i Sydkraft Arena om jag inte minns helt fel.
Kommentera

Sv: Arenan
Anneli:

LLA är väl det perfekta exemplet på en arena som är rätt stor men ändå känns ganska mysig. Tycker inte att Sydkraft arena är särskilt mycket mysigare än LLA. Farligare, dock... ;)
Kommentera

Sv: Arenan
sylf: Jag gillade inte LLA speciellt mycket. Båda ståplatsläktarna var på samma sida. Hemma/borta och de fick stänga av ute i publikgången då spelarna skulle till omklädningsrummet. De passerade nämligen rätt igenom "publikgången". Arenan i sig var ju snygg, men inte mysig, tycker jag. Jag tror att det är bättre med en lite mindre arena som Sydkraft då för att inte ta bort den intima känslan.
Kommentera

Sv: Arenan
Jompe:
Ska dom bygga en fler evenemangs arena borde dom kanske kolla lite på hur dom har gjort i den arenan som är flitigast använd i hela världen , nämligen MSG i NY . Det består egentligen av 2 arenor i huvudbygnaden och kan därför arrangera 2 evenmang samtidigt . Dock inte 2 stora evenemang men endå .

Vi var i den undre arenan när Rangers hade hockey träning i huvudarenan och det hördes inget från det , och tilllika har dom Pennstation under den mindre arenan och det är den mäst använda tågstation i hela USA .

Det var impomerande det och dom brukar anorna boxning och basket /hockey samtidigt i båda arenorna . Har även hänt dom haft 2 konserter samtidigt där .
Kommentera

Sv: Arenan
Anneli: Nä,tror nog att du kan ha rätt.Nu har jag inte varit i LLA men är även den opersonlig ? En ny arena är nog ett måste för att vi ska hänga med de andra lagen.Sydkraft ska visst va helt ok,fast rätt liten.
Kommentera

Sv: Arenan
sylf: Är det bara jag som är rädd för att en ny arena kan bli för opersonlig? Jag har varit i både Löfbergs, Kinnarp och Globen av de sk. allround arenorna, men tycker inte om någon av dem speciellt mycket. I och med det vill jag inte säga att Gavlerinken är en höjdarhall, men en viss oro känner jag för en ny hall. Jag är väl lite av en bakåtsträvare .....
Kommentera

Sv: Arenan
Jag tycker att idéerna om och kring den tänkta multiarenan i Gävle är mycket bra. Det är helt rätt att när man väl satsar så satsar man på en flerevenemanngs-byggnad. Kul!!
Kommentera

Sv: Arenan
Jompe: Har för mig att när VF spelar i Frölundaborg sitter bara dom närmast sörjande där ? För att inte tala om DIF,men där är det ju å andra sidan jämt tomt......Tror att Brynäs måste göra som FBK om dom nu skulle få en ny arena.Se till att folk kommer dit,ordna transporter osv.Göra varje match till en happening typ Hammarby på söderstadion.
Kommentera

Sv: Arenan
gordo: Tycker faktiskt inte det är mycket att orda över att Brynäs någon gång kan få spela i Gavlerinken om den nya arenan är bokad för annat evenemang. Djurgårn byter arena när Globen är bokad, Frölunda har i varje fall tidigare säsongen hänvisats till Frölundaborg när Scandinavium. Hade det varit så att Brynäs garanterat drog fullt hus hade man kanske haft ett starkare förhandlingsläge, men så är ju som bekant inte fallet.

Brynäs kan inte hoppas på att få ensamrätt på en ny arena; i så fall skulle man aldrig kunna räkna hem den.
Kommentera

Sv: Arenan
Lunkan:
"- Visst är Brynäs en viktig del i planerna, men för att det här ska fungera måste det till större tankar än att enbart spela hockey i arenan. Ibland kan det till och med vara så att Brynäs får spela i Gavlerinken om en hemmamatch krockar med ett annat evenemang, säger Lennart Weiss, en av de drivande krafterna bakom föreningen."
(Källa: GD 031217)

Nu har väl inte Brynäs så mycket att välja på i dagsläget, utan har mest att flyta med i detta "jätteprojekt" för kommunen?

Farhåga 1:
Hur intressant är det att se hockey i en arena anpassad till allting?

Farhåga 2:
Vem har uthålligheten att driva ett arenabolag, finansieringen och driften.

Framgångsfaktor 1:
Att spela i en arena som är "specialanpassad" för hockey!

Fråga Djurgården (och Frölunda) hur mycket pengar de pungar ut med i hyra och vad de får tillbaka på detta...

Framgångsfaktor 2:
Att själv äga arenan med den hävstångseffekt detta kan ge!

Den som lever får se...
Kommentera

Sv: Arenan
Hong Kong: En ny arena skulle kanske skulle vara bra. Men gynnar det
BIF. För som det ser ut så är det inte mycket folk på matcherna som det är. Tråkigt nog. Men om läget på arenan skulle bli bättre så kanske.
Kommentera

Sv: Arenan
Lunkan: Läge att skicka ett julkort tillberörda personer i styrelsen, i hopp om att den verkligen blir av.
Kommentera

Arenan
En artikel om BIF ev nya hall sä länk
Kommentera

353856 · »