Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Brynäs trupp

7891 · » Till forumet


Sv: Brynäs trupp
Tack vare skadorna så har det väl blivit ordenligt med tester på olika nya formationer.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Jag vet att Mårs och Andersson lär spela i Tierp, men någon av Tierp'arna borde ju sitta på bänken ibland, och dom kan ju göra sporadiska inhopp som förra säsongen för att avlasta då de övriga behöver en extra liten vilopaus. Förövrigt så vet man inget förrän man har testat. Varför skulle inte dom här femmorna kunna lyckas? Varför inte börja laborera lite så att laget möjligtvis har en ny grund att stå på då Janne&Bissett slutar, och om det visar sig att det inte fungerar så är det väl bara att sätta ihop de gamla formationerna igen?
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
>>P J Davydjoos
Andersson och Mårs lär nog spela i Tierp nästa säsong för att under Flygis/Lillis vingar utvecklas till elitseriespelare, så fyra kedjor och backpar tror jag inte vi får se nästa säsong. Det tar säkert ett par säsonger innan Tierpssatsningen bär frukt och då är det inte omöjligt att vi kan plocka upp 2-3 juniorer/säsong som fått spela i allsvenskan och ÄR elitseriemässiga. Juniorsatsningen i stort verkar lovande nu och samarbetet med Tierp är pricken över i:et. Luktar Team Gävle succé över det (den sportsliga succén).
F.ö är jag fortfarande skeptisk till att splittra Bissett-Larsson-Molin om dom går som på räls. Ser ingen anledning till det helt enkelt. Låt Kyrö centra mellan Danielsson/Mårtensson och Crippa vara backklippa i tredje så tycker jag vi har tre väldigt spännande femmor.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Den där 3:e linen med Danielsson-Kyrö-Mårtensson ser ut att kunna vara något att satsa på för framtiden. Luovi är ju bra, men frågan är om han inte vänder hemåt snart, så att ge Kyrö ny omgivning med ungtupparna från Arlanda skulle ju vara en eventuell lösning, skulle kunna bli en ny superkedja. Och då Janne&Bissettt lägger av kan ju Rudslätt-Wågström-Molin bilda en kedja, det skulle nog inte vara fy skam. Och då måste en ny center förutom Mårs värvas.

I år skulle det kunna se ut som följande om man ska börja spela ihop inför framtiden:

Rudslätt-Wågström-Molin
Petré-Djoos

Danielsson-Kyrö-Mårtensson
Pekkala-Sjödin

Bissett-Janne-Louvi
Olsson-Johansson

Bergqvist-Mårs-Soling
Rehnberg-Andersson

Det skulle väl vara tre ganska jämna femmor-de tre första? Och skulle väl även duga om man körde fyra kedjor&tre backpar?
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Håller med Ford P. och gordo i resonemangen om förstalinen. Bissett-Larsson-Molin är så samspelta och kommer fortsätta producera mycket. "If it aint broke, why try to fix it?". Däremot kan man, som tidigare föreslagits, flytta upp P3 tillsammans med Djoos. Det prövades flera matcher förra säsongen med godkänt resultat och P3 kan nog växa i den rollen. Frågan är väl hur många matcher han klarar av att spela nästa säsong. Killen är ju hyfsat skadebenägen och nu är det en knäskada som sätter stopp för försäsongsträningen. Vill det sig illa står vi där med bara sex backar. Med i P3 i första kan man då flytta ned Crippa till tredje tillsammans med Danne Johansson å låta honom få spela ut hela sitt register. För att få mer rutin i tredje kan man även flytta ned Kyrö mellan Danielsson och Mårtensson. Det skulle inte vara en oäven femma. Wågen tar därmed Kyrös plats i andralinen mellan Rudan å Luovi. Han och Kyrö har väl ganska lika spelstil (tvåvägsspelande smarta centrar) så Wågen passar nog bra in. Pekkala har jag hört vara en spelskicklig back som (liksom Djoos) kan varva genipass och våghalsiga tricks på offensiv blå med indianare. Han får kampera med Sjödda.

Bissett-Larsson-Molin
P3-Djoos

Luovi-Wågen-Rudan
Jussi-Sjödda

Danielsson-Kyrö-Mårtensson
Crippa-Johansson

Bergqvist-Soling
Rehnberg

Dags för nedsläpp!
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Intressanta varianter det där. Det går ju att laborera mycket i tankarna. Tycker också att det ser intressant ut bland alla spelare i år, och Soling blir som sagt mycket intressant. Skulle dock vilja veta mer om honom.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Leker bara med tanken att Janne skulle spela center i tredje, med några ungtuppar, typ Mårtensson&Danielsson t.ex. Och att Wågström skulle gå in mellan Ove&Bissett, då kanske Wågström fort kommer in i laget, och lär sig spelet av två som vet hur det ska gå till, och att Janne lär ungtupparna i tredje ett och annat, en liten typ av Huss där då! Samtidigt som andra skulle kunna vara intakt i forwardsbesättningen! Som sagt leker bara omkrigng med lite tankar. Jag tror faktiskt på de flesta i år, bara dom får rätt omgivning. Soling blir intressant, riktigt intressant att se vad han klarar.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Jaa, nåt måste ni ju göra...
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Jag förstår vad du menar och å ena sidan håller jag med. Brynäs har två formationer som håller mycket, mycket hög klass. Melin satsar på kontinuitet och det ger stadga och trygghet. Dessa båda formationer kan varandra utan och innan, därför är de så bra. Men å andra sidan så kommer nog aldrig tredje-linen att bli något att räkna med om inte någon av de etablerade, äldre går ner och tar tag i det. När vi vann SM-guld senast hade vi ju gamle Huss i tredje formationen. Sen spelade det mindre roll om det var Rudslätt, Nylander eller Hermansson som spelade vid sidan av honom och Lindström. En äldre spelare i en tredjeformation där man byter ut spelare och testar olika varianter hela tiden kan nog ge den trygghet som behövs. Men då måste det bli på bekostnad av, antagligen, förstakedjan. Mitt förslag till lösnig är att spela med hela femmor, som man ju redan gör. Flytta Christer Olsson och släpp upp P3 till förstafemman. Han kan bli en stor back med lite hjälp och vi vet ju vad som hände med Niclas Wallin efter ett par säsonger bredvid Djoos... Låt sen Olsson vara klippan i tredjefemman och se till att de får mycket istid. Och gärna också en fjärde kedja som gör några byten per match så att alla får chansen att spela känna på (och gubbarna får vila) :-)
Vad tror ni om det? Det skulle innebära att Molin-Larsson-Bissett är intakt men samtidigt ge lite rutin åt tredjefemman.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Denne Pekala vad vet vi om honom egentligen, vilken typ av av back är han?? Är han än spelskicklig back skall han ju absolut inte spela med Djoos, där föredrar jag en defensiv back med mycket ansvar bakåt, typ av Niklas Wallins kaliber,sedan delar jag den uppfattningen att man skall splittra förstaskedjan, men absolut inte andralinen, där finns mer kapacitet att hämta med tanke på Mikkos otursförföljda säsong och Rudan var ju skadad i dem första slutspelsmatcherna mot MIF, och Kyrös kapacitet vet vi ju alla. En som kommer få sitt stora genombrott är Kenneth Bergqvist!! Tja ba!!
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Väldigt intressanta inlägg.
Nu till laget. Enligt min åsikt så vet jag inte om det är så jätte klokt att sätta in någon på Bissetts plats? På 254 matcher i Brynäs tröjan har han gjort 133 mål och 93 ass. Det är alltså 226 poäng.
Okej sen att han inte blir bättre med åren, men vem har sagt var den självskrivna åldern för en hockeyspelare går?
Vem klarar av att spela med Molin och Larsson då? Jo, svaret kan ju vara att alla kan spela med dom? Men är det egentligen så? Killarna är så samspelta så det vore svårt att börja ändra där. Och andra femman från i fjol med Kyrö, Luovi och Rudslätt underskattar då inga motståndare.
Sen är det möjligt att jag har fel. Men jag hade först börjat med samma första femma. Kanske att Olsson fick spela med Sjödin. Och vem vet vad Pekkala kan underrätta vid sidan av Djoos?
Så låt spekulationerna flöda, det är intressant att se vad andra tycker.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Köper ditt resonemang om grundstomme. Det är det Brynäs har för tillfället. Därför finns också en stabilitet som andra lag i serien saknar.

Utmaningen ligger i att hitta nya och unga blivande "stomspelare". Att ta in fler stomspelare (dyra återvändare?) är riskabelt både när det gäller det långsiktiga lagbygget och det ekonomiska (på kort och lång sikt).

Egentligen handlar det om två kategorier spelare som finns tillgängliga i Sverige:
1. blivande storspelare och 2. "fd" storspelare.
Resten spelar i NHL eller harvar omkring i en farmarliga eller på nån alptopp!
Nya unga spelare att bygga på är väldigt attraktiva för ligan på andra sidan.
Janne Larsson med speed hade varit i NHL, Djoos och Bissett likaså, Molin och Kyrö med en dm till i längd också osv. Inte mycket till stomme då!

(Ungefär som att läsa om Bajen som skall bygga det offensiva spelet kring Bakircioglou, han är kanske borta redan under den här säsongen? Långsiktigt?)

Men det är svårt att hitta tillräckligt bra spelare som inte är intressanta för NHL.
Ta bort Micke Johansson och Falken ur Djurgården så kommer de att torpedera sig själva. Ta bort Jönsson och Johansson i FBK så kan de jobba sig gröna i ansiktena utan att lyckas.

Men visst är det lockande att bjuda högst på en spelare som Näslund, Sandström, Olsson, Johnsson m fl.
Men med en stomme av spelare i samma ålder är det lätt att det blir för mycket av det goda. Det räcker med att Leksand håller till i allsvenskan...

Jag tror inte att det är Bissett som är problemet. Han är så smart och spelskicklig att han kan spela överallt. Problemet är i så fall vilka han skall spela med.
Sedan finns ett annat problem. Vem skall klara av att ta Bissetts plats i förstalinen. Där om någonstans blir det problem med spelet om någon åker i vägen för de andra. Att riskera att sänka hela förstalinen för att flytta på Bissett verkar vara ett onödigt vågat steg. Det visar väl sig om någon av de yngre kan utveckla sina handleder tillräckligt mycket för att TA en plats.

Nyckeln till ett lyckat spel i förstafemman hänger mycket på vem skall backa upp Djoos och de andra såväl defensivt som offensivt. Löfström hade en perfekt kompletterande roll tidigare. Wallin hade inte riktigt samma offensiva kvaliteter.
Om tex P3 kan underordna sig spelet så blir det bra, speciellt om han ser till att vara spelbar i fart uppe i banan (som Löfström). Då blir det så många alternativ att spela att inte motståndarna kan ligga på lika hårt på de andra i femman.

När man pratar stommen så kan det vara intressant att se vad som finns på andra sidan:
Dackell (tjugonio) och Westlund (tjugosju) är väl närmast på hemgång.
Intressant att se vad som händer där...

J Johnsson (trettioett) kanske tröttnar att spela vilda västern hockey där på framsidan?

Intressant trio?
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Håller med!

Styrkan i ett lags trupp ska aldrig, enl min mening, komma genom nyförvärv. Styrkan ska komma från en grundstomme som spelat ihop flera säsonger. Nyförvärven ska vara av sådant slag att de är spelare som inom ett par år kan bilda denna grundstomme, dvs helst ung utvecklingsbara spelare.

Kan nu bara Brynäs OLD-boys höja sig ett snäpp till nästa säsong så kan det bli riktigt kul i Gavlerinken i höst/vinter. Speciellt så bör det synas mer på isen att man på papperet har en av de bästa backbesättningarna i ligan (tycker så även utan Marko). Detta hade man svårt att utnyttja förra säsongen.

Många efterfrågar att man blandar om lite i formationerna och det gör även jag. Men jag misstänker att Melin & Co har svårt att dela på första kedjan med Molin - Larsson - Bissett för att man inte riktigt vet var man ska placera Bissett. Anledningen till detta är att det saknas tilltro till att han kan producera i en miljö utan Janne Larsson.

Ge Bissett chansen i annan miljö & våga bänka honom om andra visar sig vara bättre!!
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Tänker på det där med Sandlin - visst var det väl han som jagade iväg Jonas Johnson? Och att han inte längre vill spela i Brynäs - eller minns jag fel?

Och i alla andra fall så håller jag nog med om att många hockeyspelare tänker på att tjäna in lite extra kosing medans dom fortfarande kan, en elithockey karriär sträcker sig ju trots allt inte fram tills det att man fyller 65 år! Och alla kanske inte har något speciellt att falla tillbaka till!

Så det hela handlar nog om olika typer utav trygghet, ekonomiskt som socialt. Dom skaffar sig lite ekonimisk trygghet, och återvänder till den trygga sociala och sportsliga tillvaron som Brynäs har att erbjuda!
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Instämmer med Micke. Det är väldigt många som återvänder. Förr eller senare. Klart de vill tjäna pengar, men de flesta kommer hem och spelar några år igen. Det tror jag stavas klubbkänsla.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Varför har Brynäs klantat sig? Förra säsongen gjorde andrafemman nästan lika många poäng som förstafemman, dessutom hade dom överlägset bättre +/- statistik. Trots att alla andra lag nu i tre säsonger haft BIF:s förstafemma emot sig har man inte lyckats stoppa den, vad är det som säger att dom kommer kunna göra det nästa säsong? Det var Tommy Sandlin som jagade bort Masken (liksom flera andra spelare) och att sparka "hockeyprofessorn" var det bästa BIF kunde göra. Annars hade Sandlin gjort en "Leksand" på Brynäs.

>>Varför återvänder inte utlandsproffsen till Brynäs efter sin sejour i utlandet?

Stavas nog $$$$. En del killar har kommit direkt hit (Sjödda, Molin, Häsen, Inge Hammarström, Tord Lundström t.ex) medans andra har hamnat här efter ngn säsong i en annan svensk klubb (ex Crippa, Janne Larsson, Djoos). Jag tycker det är ganska många som återvänt till BIF, förr eller senare, från sina utlandssejourer...
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Såvitt jag minns det valde man att släppa "Masken" för att kunna satsa på lite yngre spelare. Han ansågs för gammal helt enkelt... Och det såg vi ju sen hur många år han hade kvar att ge. Så vi kanske ska sluta gnälla om ålderstigen trupp osv. Larsson, Bissett, Djoos, (skrik till om jag har glömt nån) har fortfarande mer att ge. Minns "Masken"
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Molin och Kyrö har skrivit ett varsit femårskontrakt med Brynäs, vilket ger en stabil grund framåt i några år!

Daniel Rudslätt bör ju kunna ta för sig allt mer, har ju redan testat landslagsspel.

Tony Mårtensson(f) och Björn Danielsson(f) bör ju kunna utvecklas till framstående elitseriespelare.

Sedan har vi ju Kenneth Bergqvist(f), Per Mårs(f), Kristoffer Jobs(f) och Jonas Floberg(f), Adam Andersson(b) de fyra sistnämda är juniorer som är utlånade till Tierp, ett samarbete som kan vara givande.

Och så backarna Daniel Johansson och Henrik P3 som om dom blir kvar skulle kunna vara tongivande i försvaret.

Vet inte hur länge Asplund blir kvar, men Brynäs verkar ha en lovande utveckling av målvakter.

Och vem vet hur Daniel Wågström(f) sköter sig i Brynäsdressen, han kan nog bli riktigt bra, trots att han inte är alltför stor, men det har bevisats förr att bra spelare kan vara rätt små :)

Med Tierps samarbetet, lovande spelare, och att försöka matcha in dom mer och mer i laget, kan nog göra att Brynäs i högsta grad blir att räkna med i framtiden - hoppas jag :)

Leksand väntade nog lite för länge, och matchade inte in sina lovande i tid - kanske?
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
BRYNÄS HAR ALLTID KLANTAT SIG....

Jag är född Brynäsare och kommer att så vara hela livet ut. Dock kan man inte hela tiden vara positiv för det utan det viktigaste är att vara realist.

Brynäs måste sluta fokusera sig på Bisset-Molin-Larsson. Alla lag vet att det räcker att låsa den kedjan för att skapa större chanser att slå ut Brynäs. Vi MÅSTE få fram nya stjärnspelare... OMGÅENDE.

Under åren har vi gjort mycket klantigt inom föreningen Brynäs. Interna bråk, sparkningen av Tommy Sandlin samt att vi inte höll kvar Anders "Masken" Carlsson som gjorde sin bästa år i Leksand nu på senare tid. Varför fick han inte vara kvar?

Brynäs och även de andra lagen behöver profiler. Brynäs behöver skapa nya såna eftersom Molin-Larsson-Bisset snart är passé.

EN FRÅGA TILL: Varför återvänder inte utlandsproffsen till Brynäs efter sin sejour i utlandet??????? Är vi inte uppmärksamma? Vårdar vi inte våra spelare? Vad är felet?
Kommentera

Brynäs trupp
Hej! Tänkte höra med er vad ni har för synpunkter om årets elitserie. Det är ju trots allt så att Brynäs nyckelspelare har blivit ett år äldre och frågor börjar väckas om "gubbvälde", på samma sätt som i Leksand. Hur ser det ut bakom "gubbarna" Djoos, Bissett, Molin & co? Vilka kommer att kliva fram när det är dags för dem att stiga av? Jag har inte direkt stenkoll på truppen, det är därför jag frågar er!

För mig känns det i alla fall som om stora delar av truppen börjar bli lite till åren.

Ha det! /bobbe
Kommentera

7891 · »