Brynäs IF

725394 inlägg · 7959 ämnen

Det äcklar mig!

64190 · » Till forumet


Sv: Det äcklar mig!
Att Berg går ut och kräver en stängd serie för att hallen skall bli verklighet är ju rena idiotin.Tror knappast hockeyförbundet rättar sina regler efter hur Berg tänker.Om det här utspelet stämmer så är ju hallen en utopi.Flera andra lag har ju byggt nya hallar utan diverse garantier så varför inte Brynäs ? Beror det på att man inte kommer att satsa på en slagkraftig produkt,utan att envisas med att värva spelare som man inte vet nåt om ? Om det ska till många och rika sponsorer så vill dom naturligtvis ha en säljande produkt och då är det bara för Berg & co att gå ut och handla etablerade spelare.Inte komma dragandes med lovande 18 åringar från Tierp,Hille och allt vad det heter,även om dom också behövs.Ett gäng riktiga namn till nästa säsong är ju ett måste,med en målvakt i spetsen.
Kommentera

Sv: Det äcklar mig!
Bergs förslag att ha en sluten serie skall förstås ses som en gardering för att inte hamna i situationen att sitta med en ny flådig hall men ett lag i Div 1. Jag är helt för förslaget med en ny hall, men det är också dags att inse att spelarköp är att betrakta som investeringar i precis samma utsträckning som hallar. Det är laget som skapar intäkterna; kan inte tro att det är bara jag som fattar det. Ett framgångsrikt lag drar till sig sponsorer, säljer matchtröjor och blir intressant i en massa olika marknadsföringssammanhang. Och eftersom duktiga spelare inte går och betar på ängarna utanför Gävle lär man få betala för att få med dem i laget. Laget är alltså den vara man säljer och det som producerar i klubben. Satsar man inte på att köpa spelare faller allt det andra. Jag vet att Berg och Bäckström säger att "hu, nej, inte kan man köpa spelare för sparkapitalet, det är som att låna till konsumtion". Nej, det är det inte; det är att låna till att finansiera investeringar.

Jag hoppas vi tar FBK idag.
Kommentera

Sv: Det äcklar mig!
Brynäs kan inte värva dom bästa spelarna därför att man är ett småstadslag utan riktiga sponsorer, typ Löfbergs lila. Gevalia kan ju inte tänka sej att satsa på en ny arena. Jävla pajasföretag! Fixar inte Brynäs/Gävle den nya arenan är det bara ett nytt tecken på att man har gett upp ambitionerna att bli bäst. Bergs utspel att det krävs en stängd liga visar att man inte själv riktigt tror på satsningen. Jag tror Berg, Bäckström m.fl. är precis lika kloka som sina motsvarigheter i Färjestad, skillnaden är att i Värmland är uppslutningen total hos sponsorer och supportrar. Klara inte Gävle en ny superarena är man inte värda hockeyns legendlag nr 1. Flytta Brynäs till Eskilstuna! Här längtar vi efter ett riktigt idrottslag.
Kommentera

Sv: Det äcklar mig!
Marcus E

Det är bara att ironisera tillbaka, jag tål det mesta ;-)

Brynäs har väl tidigare genom åren alltid haft filosofin att inte
värva redan etabl. spelare, men med tiden sett sig tvungna
att hänga med de övriga lagen. Spelare som Djoos, Larsson,
Crippa, Sjödin, Tuulola etc kan man väl knappast kalla div1spelare.
Jag anser att en bra mix är det bästa även om det låter uttjatat
och självklart.
Hade vi dessutom obegränsade ekonomiska resurser eller i
alla fall bättre dito än nu så skulle ju inte det direkt skada.
Tror att Bergh´s förslag (krav?) om en stängd liga och en ny
arena är en bra lösning.
Kommentera

Sv: Det äcklar mig!
Ok Huge jag ska inte vara lika Ironisk som du var till mig!!

Men du får hålla med om och du måste själv undra varför Brynäs ALDRIG värvar någon riktit etablerad spelare i stället för Collage spelare och division 1 klass spelare!
Kommentera

Sv: Det äcklar mig!
Marcus E

Du kanske skulle kandidera till ngn post i Brynäsledningen själv?
Lite konstruktiv kritik och konkreta förslag skulle inte skada.
Undrar vem som är "okompetent" ?
Kommentera

Det äcklar mig!
Det ÄCKLAR mig att se ett sånt fint lag som Brynäs och som har så många supporters över hela landet drivas av ett gän okompetenta Fjollor!
Kommentera

64190 · »