Brynäs IF

724882 inlägg · 7959 ämnen

Grattis

261864 · » Till forumet


Sv: Grattis
70 Rodrigues: Från säker källa så omsätter FBK ca 500 000 kr per match i halsdukar mm!
Kommentera

Sv: Grattis
70 Rodrigues: Dom måste ju leva på varmkorv i Karlstad,och gå omkring i lila/gula kläder dygnet runt...Snyggt...
Kommentera

Sv: Grattis
Sylf: FBK:s kiosk o souvenir intäkter omsätter mer än Brynäs IF totalt.......:-)
Kommentera

Sv: Grattis
andersp: FBK pröjsade 53 mille i löner den här säsongen,det är mer än BIF omsätter totalt.
Kommentera

Sv: Grattis
Jompe: Är helt övertygad om att Brynäs inte hade den dyraste truppen. Skulle gissa på att FBK spöar oss med en faktor 2.5-3 ggr. Skulle vara roligt att få uppgifter på vad de olika spelarna i ES kostar.

/Anders
Kommentera

Sv: Grattis
Lilljanne: Nej, det var inte Iraks informationsminister som gav uppgiften att Brynäs hade en av de dyraste trupperna inför den här säsongen. Uppgiften fanns dels i Aftonbladet och kom också från klubben själv. Två av varandra oberoende källor.

Jag tror att vi kommer att få se rätt mycket aktivitet i klubbledningen den närmsta veckan eller så. Mycket har legat på is tills ES-kontraktet är klart, men nu borde tidpunkten vara rätt för att gå ut och lugna oroliga supporters.
Kommentera

Sv: Grattis
Lulekickan: Snälla Kickan finns inte en chans att det är LHC som driver upp priserna.

Undrar vad ni betalar för era spelarare...

Tyvärr så är det så att klubbkänslan inte finns kvar längre i kroppen på dagens ES spelare.

MONEY TALK'S

Hoppas fortfarande på att Norrena kommer att framställas
som ett byte snart i BIF.
Kommentera

Sv: Grattis
lucky luke: Kanske borde ni skylla lite på den Club ni hyllade så igår och som trissade upp spelarnas löner på det sätt de gjorde genom att ge tokkontrakt till mediokra spelare. Alla klubbar blev lidande av det, även (och kanske inte minst) de själva.
Kommentera

Sv: Grattis
Lilljanne: Naturligtvis måste alla kort på bordet. Jag misstänker att Håkan Berg har både misshandlat och sol&vårat den gamla damen, med god hjälp av sin falang, må "deras huvuden rulla"! Se till att gå på årsmötet och rösta nej på frågan om ansvarsbefrielse för styrelsen! Återbetalningsskyldighet borde vara självskrivet när man slarvat bort pengar i den här storleksordningen!
Kommentera

Sv: Grattis
KungMartin: Du har nog tolkat Liljanne lite fel... Han menade troligen att Bissetts, Rudans och Olssons löner + de 800.000:- som Mårtensson sades gett BIF borde ha gett ungefär vad vi fått... Men när vi fick 4.000.000:- i ökade lönekostnader så är det svårare att förstå hur dessa pengar har fördelats... För vi har ju inte värvat mycket större stjärnor än vi förlorade...

Du skrev "det jämnar nog ut sig", ändå gick vi 4 miljoner back på det som borde ha jämnat ut sig - hur?
Kommentera

Sv: Grattis
Lilljanne: Jamie Ram, Tommi Miettinen och Niklas Angers löner är nog ganska höga de me. Kanske var Bissett, Rudan och Olssons löner något högre men tänk samtidigt på att Brynäs hade Sandlin och Melin på lönelistan när säsongen började och sen blev det ju samma sak med Nokalainen. Så det jämnar nog ut sig.
Kommentera

Sv: Grattis
Jompe: "Brynäs hade bland de dyraste trupperna i ES"?? Låter som en sanning från Iraks informationsminister.

När köpte Brynäs en spelare av stjärnklass senast? Typ Lind, Hyvönen, Kallio, Tarvainen, Norrena. Miettinen är väl det närmaste stjärnvärvning vi kommit på senare år men han är knappast i klass dom jag nämnde. Hur många landskamper har han gjort? Anger är skitbra och en kanonvärvning men när han köptes var han väl av Jämtinklass. Laitinen och Ram är helt ok, men stjärnor?

Det märkliga är att Christer Olssons, Rudslätts och Bissetts löner tillsammans med försäljningen av Mårtensson inte gav utrymme för ett riktigt stjärnköp. När Håkan Berg dessutom går ut och säger att lönekostnaderna ökade med fyra mille blir det ännu underligare. Turerna lär väl aldrig redovisas öppet om inte årsmötet kräver korten på bordet.
Kommentera

Sv: Grattis
Bright: Det var en genuin fråga från min sida. Den/de nya kanske ska sitta på Bäckis rum och se och lära några månader. Hur man värvar en videofinne t.ex. :-)
Kommentera

Sv: Grattis
Igor: Nej, det var så sant. Dumt av mej!
Kommentera

Sv: Grattis
Bright: Han har väl inte det bästa ryktet om sig. Men vad händer när vi får en sportchef. Vad blir hans huvudsakliga uppgift? Lalla runt med media och sponsorer eller är det han som ska ha huvudansvaret när det gäller nyförvärv. Har inte än så länge sett någon som bestämt vet vad en sportchef ska ha för huvuduppgift.
Kommentera

Sv: Grattis
Bright: Jag trodde att den nya sportchefen/sportcheferna skulle ta över detta. Ska dom sitta och titta på medan Bäckis jobbar?
Kommentera

Sv: Grattis
Hong Kong: Nån annan än Anders Bäckström borde med omedelbar verkan ta över som värvnings-ansvarig. Även om han förhoppnigsvis själv kliver av denna post vid årsmötet så känns det inte bra att han sitter kvar så länge.
Kommentera

Sv: Grattis
Jompe: Man får verkligen hoppas dessa "misslyckade" gubbar har lite vett att själva avgå. Eller om dom blir avsatta, ta det som en man och gå därifrån rak i ryggen.
Risken finns, det gäller ju Brynäs, att det blir löpmetrar i tidningarna om hur illa behandlade dom blivit och vilken pajkastning det varit mot dom. Så är vi tillbaka i samma negativa trend igen. "Nä Brynäs kan man inte jobba i/med, där är det ju bara massa skitsnack!"
Kommentera

Sv: Grattis
Jompe: Ja, reagerar inte folk nu, efter en sån här säsong och blir det inga rejäla förändringar nu, då kan vi nog hälsa hem...
Kommentera

Sv: Grattis
Bright: Håller med Dig till 110 procent. Det finns mycket i föreningen som inte fungerat den senaste åren, och vad gäller utveckling av organisation, ledning, ekonomi, sponsorskontakter, medlemskontakter--ja, allt--finns det hur mycket som helst att göra.

Jag är obotligt blåögd--som Tony, Sylf, Clarence och grabbarna sällan försummar att påpeka--men jag är optimistisk inför nästa säsong. KS-degraderingen ruskade om folk i ledningen en hel del och gav draghjälp åt de krafter inom klubben som verkar för modernisering och förnyelse. Det jag hör om valberedningens arbete inför årsmötet är goda nyheter för de som vill förändring. Och det pågår faktiskt redan ett förändringsarbete.
Kommentera

Sv: Grattis
Jompe: Visst. Nu gäller det att se framåt. Men vad som gäller för Brynäs IF denna vår och sommar år 2003 är att till vilket pris som helst bryta mönstret, jobba stenhårt för en nysatsning byggd på optimism, visioner, höga mål och att tillskansa sig de ekonomiska grundförutsättningar för detta. Med nytt, rätt och kompetent folk på ledarposterna ska Brynäs ha lika stora möjligheter som konkurrentföreningarna att nå de segrar och framgångar vi alla så hett törstar efter.
Kommentera

Sv: Grattis
Bright: Misstänkte att Du skulle leda diskussionen till att handla om varför det gick som det gick istället för matematiken kring värvningarna. Vi har diskuterat varför det gick som det gick till leda här. Om det var Esko och/eller skador och/eller tunn trupp och/eller dålig organisation och/eller tränare är en annan diskussion. Det jag försökte göra var att specificera ramarna för spelarvärvningar inför nästa säsong.
Kommentera

Sv: Grattis
Jompe: Jo, tjosan du. De där bortförklaringarna köper jag inte. Är det bara Brynäs som haft skador? Var det Esko som ensam stod ute på isen mot motståndarna?
Kommentera

Sv: Grattis
Bright: ...och förra årets värvningar var ju helkassa; Miettinen, Laitinen, Anger, Ram. Skräp, alltihop.

Det jag har försökt säga ett antal gånger är två saker:
1. Förra året, alltså den här säsongen, hade Brynäs bland de dyraste trupperna i ES. I denna trupp finns ett antal dyra spelare som inte kommer att få förnyat kontrakt, t ex Ram, Luovi, Djoos. Dessutom har vi ett antal spelare som vi inte bör förnya kontrakt med. Allt detta frigör kapital och medger värvningar inom oförändrad budgetram.
2. Värvningen av Norrena (om vi nu köper den teorin) sker med hjälp av öronmärkta pengar från någon storsponsor. Det betyder att lönekontot för nästa säsong inte behöver bestrida kostnad för en förstemålvakt av god nationell eller t o m internationell klass.

Om man använder sitt bondska sinne och lägger ihop de här omständigheterna så inser man efter en stund a) att värvningarna inför årets säsong inte var särskilt dåliga; vårt dåliga resultat skyller jag i första hand på Esko och skadelistan, samt b) vi bör kunna se fram emot kommande värvningar med viss tillförsikt.
Kommentera

Sv: Grattis
Bright: Tror och hoppas att #63 Norberg inte far med osanning.
Om allt stämmer så har någon gått in och betalat för Norrena.

Får se om någon vecka helst denna vecka vad som händer
Kommentera

Sv: Grattis
65 Selander: "Vilka nyförvärv som redan har skrivit på för Brynäs"... Tyvärr så tror inte jag, vis av erfarenheten, att något enda nyförvärv har skrivit på än. Redan i går kväll gjorde ett par BIF-företrädare, främst Bäckström, klart att penningpungen inte är större nu än tidigare. Så vi vet nog vad vi har att vänta - igen...
Kommentera

Sv: Grattis
KungMartin: Tveksam till Casselstål!!!!
Kommentera

Sv: Grattis
mike66: Ska vi "Ge fan i Lind och Cassel"???
Det är väl snarare så att ni borde tacka oss för det dom har gjort. Det e ju ändå hos oss dom har fått sin utbildning. =)
Kommentera

Sv: Grattis
svedas:Fy f-n vad skönt att kunna andas! Har hållit andan sedan 19 mars. Undrar om inte måste jobba hårdare på sponsorerna och kanske skuldsätta sig(chansa) för att inte hamna i samma läge nästa år. Spelar vi i toppen då kommer även medgångfansen i våra guldbortskämda stad.

NYFÖRVÄRV fort som satan innan vi bara får soporna.
Kommentera

Sv: Grattis
RavenLord: ja och Tack Skellefteå och Rögle och Bajen för att ni också förlorar/förlorat två gånger.
Kommentera

Sv: Grattis
Ford Prefect: Ja jag förstår då fan inte som jag skrev tidigare allt jävla tackande till LHC som om de va dom som spelat Brynäs till Elitserien...okej om det varis sista omgången och BIF åkt ner vid en förlust för LHC då hade jag tackat dem men nu va det vi själva som klarade det utan nån som hellst hjälp...Jag vill då tacka AIK som förlora mot oss 2ggr så tack AIK för att ni hjälpte oss till Elitserien ;)
Kommentera

Sv: Grattis
Hur ser läget ut inför nästa år?
Vilka går, vilka blir kvar?
Kommentera

Sv: Grattis
mike66: Ta nu din Drive och gå och slå en hink så skall du se att allt blir mycket bättre :))

Det är bara att inse att vi skickar dom som inte håller och sedan så plockar vi hem dom igen :)
Kommentera

Sv: Grattis
65 Selander: Ge faen i Lind, Cassel och mina länkar jag lägger ut ;)
Kommentera


Sv: Grattis
Salming borde väl vara i rätt ålder för att ta en plats i Brynäsgården avd.2E.
Kommentera

Sv: Grattis
prosten: Äh, jag känner mig lite för ungdomlig för det - ska jag vara med och lira i Brynäs så vill jag vara säker på att jag är äldst i laget. Men vill ni ha hjälp med att spola upp fina isar så är jag öppen för kontraktsförslag ;)

Frank J Zamboni - den störste av dom alla!
Kommentera

Sv: Grattis
Tor Karlström: Visst gör jag det men det är BIF som spelat ihop sina poäng inte LHC. Dessutom var dom ju ofina att slå oss! ;)
Kommentera

Sv: Grattis
Tor Karlström: Visst gör jag det men det är BIF som spelat ihop sina poäng inte LHC. Dessutom var dom ju ofina att slå oss! ;)
Kommentera

Sv: Grattis
Angående ålder på spelare. Är en kille under 25 år bra en säsong i ES så är risken mycket stor att de blir proffs. Se Mårtensson, Samuelsson och nu Anger. Jag tycker väl inte att BIf ska satsa på att värva gamla spelare, men man bör ha detta i åtanke.
Kommentera

Sv: Grattis
mike66: Kanske vi kan övertala Zambonikungen själv till en comeback?
Kommentera

Sv: Grattis
65 Selander: Ger ni bara faen i Lind o Cassel så lovar jag att snacka med ett par gubbar i CSKA Nolby Vets. Dom har åldern inne för att kunna ta en plats i Brynäs ;)
Kommentera

Sv: Grattis
65 Selander: Lovar du? :)
Kommentera

Sv: Grattis
Per HApps: Ni har haft ert roliga nu, nu får ni ställa er sisti kön igen nu när Brynäs kommer på frammarsch igen ;)
Kommentera

Sv: Grattis
Lunkan: Ödmjukhet känner du till de ordet?
Att tacka LHC för ES-platsen är ingen betungade uppgift, jag ser de som en självklarhet att tacka andra lag, som hjälper Brynäs.

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Grattis
Lunkan: Fast jag vill ju att vi förlorar mot Skellefteå på torsdag... :)
Kommentera

Sv: Grattis
Ford Prefect: Det enda positiva med att LHC vann är att ev nyförvärv/sportchefer nu vet ett par dagar tidigare än annars att BIF spelar i elitserien nästa år. Inte förlorar vi både mot saik och rögle inte en chans. Att vi ska tacka LHC är bullshit vi ska tacka oss själva inga andra. Sen kan ju iof LHC få tacka oss om dom vill efter det att vi spöat saik på torsdag och även dom bli klara.
Kommentera

Sv: Grattis
Grattis!!!!
Men Casselstål & Micke Lind ger ni faan i.
Dög dom inte för 6 år sedan så kan ni ge faan i dom nu!! :)
Dom bör väl få avsluta sina karriärer i ett topplag, eller?
Kommentera

Sv: Grattis
RavenLord: Jag håller med dig jag. Jag hade gärna förlängt pinan för att slippa få upp LHC. Och jag förstår inte varför folk resonerar att vi klarar oss "tack vare" LHC. Vi har klarat det på egen hand. Eller tack vare AIK som inte vunnit en massa, eller Bajen eller... Ja, ni förstår.
Nu är det klart iaf. Och vilken hockeydag: Brynäs klara för elitserien, Frölunda tog SM-guld i tidernas längsta SM-final, Forsberg och Näslund etta och tvåa i NHL:s poängliga, och så vidare.
Kommentera

Sv: Grattis
Jompe: Kan bara stämma in i kören.

Sicken måndag kväll först så vinner MFF över Örebro sedan så får vi hjälp utav LHC att säkra ES platsen i kavaj samt att VF vann SM-Guldet.

På lördag så skall vi hylla och tacka spelarna för att dom grejade
KS dock inte med skönspel men det är poängen som räknas i slutändan.

Nu hoppas jag att det börjar läckas från styrelsen vem som blir boss och vilka nyförvärv som redan har skrivit på för Brynäs.
Kommentera

261864 · »