Brynäs IF

724793 inlägg · 7958 ämnen

Hurra!

« · 420881 Till forumet


Hurra!
Domedagsprofeterna har tystnat och det har infunnit sig ett lugn i Gävle igen! F.. vad skönt. P4 har under hela dagen sänt referat från matchen igår och vid ett flertal tillfällen påminnt oss lyssnare om hur bra Brynäs var igår. Varför låter de förvånade? Det lär inte vara varken första eller sista gången vi spelar oavgjort denna säsong!!!
Trots att det inte är så populärt att disskutera "NHL-Modo" på den här sidan vill jag i alla fall gratulera dem och dess supportrar till 1 poäng, och att de för första gången sedan finalen 1999 lyckades fylla en hel buss och åka utanför sin egen hemkommun. Grattis!!!
Kommentera

Sv: Hurra!
Anneli:

Timrå, Luleå, Karlstad, Göteborg, Leksand, Stockholm...inga av de städerna ligger i Öviks kommun. Bara så att du vet.
Kommentera

Sv: Hurra!
knaskamilla: O när var ni där med en buss senast? Det var väl det som var "frågan".
Kommentera

Sv: Hurra!
mok: Måste komplettera mej själv.... norrklubbarna har ju en ganska otacksam uppgift när det gäller resor. Övik tex... LUleå o ävle må ligga på hyffsat avstånd. Men sedan då?
Kommentera

Sv: Hurra!
mok:

Var var vi var med en buss senast? Senast jag åkte på en bortamatch var i mellandagarna 2003, till Stockholm. Efter det var de till Timrå en gång, och...jag tror att de åkte till Jönköping också. Jo, det gjorde de faktiskt.
Kommentera

Sv: Hurra!
knaskamilla: Ah kul att veta. Vet ju själv hur svårt Frölundas supporterförening har att få ihop en buss till vissa matcher. Och då snackar vi 30 mil. En helg kanske dom lyckas med att få ihop en buss till Gävle eller STockholm. Men högre än Gävle har dom aldrig vart. Beror ju kanske på vilka ambitioner man har. Avundas inte era reseavstånd precis.
Kommentera

Sv: Hurra!
mok:

Vi får nog inte ha den här diskussionen här, men jag svarar ändå. Till matcher i Timrå och Lule tror jag inte att det brukar vara några problem att få ihop en hel buss. När The REDS ett par gånger gjort längre resor med övernattning (Karlstad/Gbg samt Jönköping) tror jag inte heller att de haft några problem med att få ihop bussar. När jag tänker efter kan jag inte minnas sist jag var på en resa som det INTE var full buss på, faktiskt.
Kommentera

Sv: Hurra!
knaskamilla: Lite fel forum kanske sp vi flyttar disskusionen helt enkelt.
Kommentera

Sv: Hurra!
"Några veckor före elitseriepremiären drabbades tyvärr vår back Jesper Björck av en långtidsskada. Samtidigt förändrades förutsättningarna dramatiskt genom NHL:s lockout. Våra elitseriekonkurrenter har i de flesta fall tillfört nya namn till sin trupp som ökat deras konkurrenskraft.

De önskemål vi har från vår sportchef att förstärka vår trupp med minst en back, har styrelsen därför valt att skapa de ekonomiska förutsättningarna för. Vi har arbetat fram ett koncept där vi tillsammans med våra sponsorer försöker åstadkomma detta."

Citat från Brynäs hemsida.
Det finns hopp!!
Kommentera

Sv: Hurra!
sylf: "Minst" en back? Hoppsan. Före matchen igår hade jag sagt att Niklas Andersson inte platsar, men har var ju ett av utropstecknen. Man ska alltså försöka hitta en ersättare för Björck plus en back till som ska ersätta...Mattias Karlsson? Riktigt kul att något händer, sent omsider.

Varför inte försöka lösa Tuloola från hans kontrakt i Schweiz! Han har ju option att lämna tidigare. Ett backpar med honom och Sulku är ju en våt dröm (jag struntar nu helt i om de är rightare eller leftare).
Kommentera

Sv: Hurra!
Jompe: Jag har ångest när Kupan och Johansson är på plan så plats för en bra back finns alltid!
Kommentera

Sv: Hurra!
lindberg:
Det här med ångest låter inte bra. Vill du berätta!?
Kommentera

Sv: Hurra!
lindberg:
Jag tyckte både kupan och Danne skötte sig bra mot modo , kupan visade mycket lagmoral oxå tycker jag när kastade sig och bröt passningar
Kommentera

Sv: Hurra!
sylf:
Hopp och hopp...jag vet inte jag, när man sen läser "inför Timrå-BIF"
så står detta att läsa

"Vi når via telefon en försiktigt optimistisk Tomas Jonsson i bil på väg ner för att se Almtuna-Leksand."

Vafan är denna "minst en back" Björkman ändå?? Jag menar det är väl liiiiiiiiiiiite tidigt att börja scouta kvalseriemotståndare?....å då menar jag ju förstås Almtuna :)
Kommentera

Sv: Hurra!
rackham: Nja skulle hellre se andra och bättre backar än dessa två, och jag var förånad i somras när båda skrev på nya kontrakt, men men man ska inte gnälla efter gårdagen. Jonsson verkar ha styrt upp försvarsspelet - precis vad som väntas från en gammas storback, bara att hoppas att det kan hålla i sig.
Kommentera

Sv: Hurra!
Gusten:
Lundström o Rönnqvist är ju annars två bra spelare att följa... när man åker till Gränby.
Kommentera

Sv: Hurra!
lindberg:
Vi får se hur det fungerar när elitserielunken fortsätter med tre matcher i veckan och när tändvätskan inför mötet med Real Modo har avtagit.
Transfer deadline fredag...
Kommentera

Sv: Hurra!
Gusten: Vi har två spelare utlånade till Almtuna!! Det vore tjänstefel att inte åka och kolla på grabbarna.
Kommentera

Sv: Hurra!
rackham: Får utlsag när jag hör uttrycken Real Modo och Real Malmö :)
Kommentera

Sv: Hurra!
rackham: Självklart ligger det till på det viset...inte nog med att det undgick mig för stunden, jag blandade ihop Arboga med Almtuna också :)

Ser ut som Lundström vaktar båsdörren tyvärr.
Kommentera

Sv: Hurra!
Busen: Slösa inte med utropstecknen hörru
Kommentera

Sv: Hurra!
mok:
Hade inte Modo en sponsor som hette M-real, då är det ju inte så långt borta... bara du vänder på det hela :-)

Det är väl som med utlsag ungefär...
Kommentera

Sv: Hurra!
rackham: Jo det låter bekant måste jag säga. Malmö kanske har samma sponsor dom då :)
Kommentera

Sv: Hurra!
Undrar just vad dom menar med "Möjligheten att knyta ”Honken” till truppen var en möjlighet Brynäs inte kunde tacka nej till. De kostnader som då uppstod ligger utanför föreningens budget. " ?

Om det ligger utanför budgeten menar man då att sponsorer gått in med öronmärkta pengar för Honken eller att man helt enkelt har gjort av med pengar vi inte har? Risk för ekonomisk baksmälla då...

F.ö verkar väl pressmeddelandet intressant på just det där " minst en back". Måste det vara två backar? Kan det inte röra sig en back och en forward? Dom har inte så gott om tid annars, kan man gissa på Anders Eriksson?
Kommentera

Sv: Hurra!
micke: Vi lär väl få veta senast fredag om det händer något!

Ragnarsson har väl inte signat för DIF så vem vet!

Modin lär det nog inte vara eftersom han har en nyfödd i Njurunda att ta hand om!

Så till sponsorerna öppna plånboken så skall jag göra vad jag kan för att inhandla era produkter!
Kommentera

Sv: Hurra!
micke: Dom tog Honken för att ingen annan skulle göra det.Klokt val.
Kommentera

Sv: Hurra!
sylf: Men hur finansierades det?
Kommentera

Sv: Hurra!
micke: Det där med Honken är väl ett sätt att säga att vi redan har fått en förstärkning för pengar vi inte har. Det är nog ingen tvekan om att den här kapprustningen drabbar Brynäs hårdare än dom lag som skiter pengar. Men ska vi lira elitseriespel nästa år också är det bara att hänga på och hoppas att den spelare det handlar om blir en jackpot, inte bara på pappret. Önskespelare: Rafalski. Trolig spelare: Ragnarsson.
Kommentera

Sv: Hurra!
Lilljanne: Önskespelare: Marko T. Trolig spelare: Marko T
Kommentera

Sv: Hurra!
Ragnarsson skulle vara kul att få men Marko skulle väl i så fall spela oavsett lockout så det skulle nog vara bästa lösningen. Hoppas verkligen inte det blir Anders Eriksson iaf....måste vara bland de sämsta backarna i landet
Kommentera

Sv: Hurra!
Riktigt härligt att det händer något, nu får vi hålla tummarna för att det är en riktigt bra spelare. Förhoppningsvis kanske det är Rafalski, eller kanske Ragnarsson? Eller kanske någon annan riktigt bra back från antingen Sverige eller något annat land.

Apropå Modin så borde väl Brynäs ligga på och trycka. För har verkligen Timrå råd nu när dom tagit in Zetterberg, Kiprusoff och Berg? Så vem vet, kanske, förhoppningsvis så kan vi se Modin i en Brynäs-tröja.
Kommentera

Sv: Hurra!
Ser hellre Marko.T än Ragnarsson i BIF...Ragnarsson som jag tycker inte gjorde många rätt i WorldCup och Marko som var en Publikfavorit och visade Hjärta för laget då han spelade här tar jag i 10 fall av 10 än en ganska kass NHL back som bara vill ha speltid och i förstahand av de svenska lagen vill till DIF
Kommentera

Sv: Hurra!
En ny liten amatör scouting med spelare från NHL som jag skulle kunna tänka mig se i brynäs tröjan som ersättare för björck

Joni Pitkanen i flyers
Bryan Macabe i toronto *
Jeff Jillson i buffalo
Eric Cairns i Florida
Mike Van Ryn i florida
Derek Morris i phoenix
Eric Brewer i edmontom *
Tomas Kloucek i atlanta
Brian Rafalski i devils

Har inte orkat kollat kontrakts läget på alla spelare , spelare med * efter är spelare brynäs antagligen inte har råd med men skulle gärna se dessa i laget iaf

Skulle även inte ha nått emot se Marko i truppen igen , av namnen är det ju bara Marko och Rafalski som har anknytning till Brynäs
Kommentera

Sv: Hurra!
Tordan: Önskespelare: Mike Modano alt. Jerome Iginla Trolig spelare: Anders Eriksson
Kommentera

Sv: Hurra!
WarhawK: Tuulola och Rafalski står högst på min lista. Knappast på Brynäs-ledningens, dessvärre. Jag tror det bara blir en (1) back och att den spelaren blir en ganska okänd förmåga. Ett komplement, knappast någon given förstärkning. Men men, det är bara vad jag tror. Förresten det här med att Tuulola överhuvudtaget nämns i resonemanget. Jag måste ha missat nåt, men spelar inte Marko för fullt nere i Schweiz. Där är det väl ingen lockout, eller?
Kommentera

Sv: Hurra!
Glömde naturligtvis att nämna Tuulola som jag även skulle vilja se i Brynäs.

Hur som helst lär det inte dröja innan vi får reda på om det blir ett nyförvärv, för transferfönstret stängs på fredag, så endast en dag kvar att värva.
Kommentera

Sv: Hurra!
Clarence: Nej men det går hårda rykten att hans fru vantrivs i Schweiz.

Och Marko trivs som fisken i Gävle samt hans fru och nu när det är ännu fler finnar i laget så blir nog trivselfaktorn högre!

Fast sedan vad det kostar att lösa honom från kontrakten det är en annan femma!

[bild]www.scrj.ch/s2003_04/images/spieler/tuulola_m.gif[/bild]
Kommentera

Sv: Hurra!
Falken: Timrå hoppas på att kunna göra klart med Fredrik Modin mot slutet av den här veckan. Det som enda som enligt Kent Norberg återstår är nåt "skattetekniskt", som det så flott heter. Detta innebär väl vad jag förstår att ju tidigare Timrå (eller nån annan klubb) plockar in Modin i laget, ju dyrare blir också försäkringen. Det är samma dilemma som "drabbat" MoDo med Markus Näslund och Niklas Sundström...
Kommentera

Sv: Hurra!
65selander: Tuulola är nog den bäste back Brynäs haft. Börje Salming hade inte nåt sin peak än när han spelade i BIF.
Kommentera

Sv: Hurra!
Borde ju vara mer utmaning och lockande för Marko om man bortser från pengarna att spela i BIF och Elitserien och möta bästa möjliga motstånd med NHL spelare än den där alpligan han harvar i nu
Kommentera

Sv: Hurra!
RavenLord: När man nu ska förstärka så tycker jag, om det går, att man försöker knyta till sig en spelare som man får ha kvar. Kanske även nästa säsong.
Kommentera

Sv: Hurra!
Mickis: Ja och det borde ju fungera med Marko...Tar man en NHL flykting så lär han snart återvända till andra sidan pölen
Kommentera

Sv: Hurra!
RavenLord , Mickis
Jo det skulle helt klart vara bäst det om kan knyta en spelare för minst hela säsongen kanske fler , men problemet där är nog att det kanske inte det billigaste lösa han från kontraktet dock .. Hoppas det går lösa utan riskera ekonomin

Marko skulle nog ha lättare passa in i truppen direkt oxå , kan ju ta sin tid för lockout spelare det
Kommentera

Sv: Hurra!
WarhawK: Jo om inte annmat så kan ha komma kring jul om jag inte hört fel här tidigare så har han rätt att bryta kontraktet där kring eller nå sådant
Kommentera

Sv: Hurra!
RavenLord:
Kan stämma det inte helt insatt i det jag
Kommentera

Sv: Hurra!
Jag läste att nån Jeppe trodde Steve Staios var aktuell för Brynäs. Säkert bara ett löst rykte men kul om man kan trissa upp stämningen lite till härinne. Positivismen är ju helt obrynäsisk.
Kommentera

Sv: Hurra!
Jag begriper mig inte på den verklighetsuppfattning en del skribenter har. Att börja yra om Tuulola verkar lite bakvänt. Enligt Sulku så var det nära att Marko valde Brynäs inför säsongen, men det blev Schweiz till slut. Enligt rykten så ville frugan hellre till Gävle än till joddlarland. Eftersom det ändå blev som Marko ville är det väl mer sannolikt att pengarna var för stora för att tacka nej till. Vad det kostar att bryta ett kontrakt behöver man ju inte vara Einstein för att räkna ut.
Det mest sannolika är väl att man väntar till november. Då har man större chans att få in mer pengar och behöver inte panikvärva. Vi har ju alltid varit noga med att det blir rätt spelartyp som ska gå in i laget.
Alternativt har man redan ngn på gång men vill vänta till deadline innan man offentliggör det hela.
Kommentera

Sv: Hurra!
70Igor: Vi är ju vana att fantisera om spelare och sedan få det skrivet på näsan att han har skrivit på för någon annan klubb!

Huge: skulle också tro att någon redan är klar, återstår att se om det är "flipp" eller "flopp" som kommer!
Kommentera

Sv: Hurra!
65selander: Ja, varför skulle det bli en flopp? Det vi värvat hittills iår måste väl ändå betraktas som jätteflippar. Sundlöv verkar veta hur en slipsten skall dras.... :-)
Kommentera

Sv: Hurra!
Huge: Det är det som återstår att se, vem vet Sundlöv kanske värvar en från Jokkmokk Wolverines och det skulle jag se som en flopp till annat bevisas!
Kommentera

Sv: Hurra!
Of topic. Leksand fick stryk.
Kommentera

« · 420881