Brynäs IF

724852 inlägg · 7958 ämnen

Insamlingen

« · 336182 Till forumet


Insamlingen
Äh, nu han Forrden före, men jag säger det också: Oerhört kul att Rodrigues och Selander ständigt jobbar och sliter för att få in pengar åt Brynäs IF - hjältar. Men är det någon fler som aktivt jagar pengar? Det känns inte så.

Nu j-lar måste det bli lite fart på insamlingen: Det är härligt med idealister som Jompe och Huss som på sin fritid dragit igång den, men just nu verkar penningflödet tyvärr ha tappat farten - det är nog dags att inse att det inte längre går att att sköta den här insamlingen på samma sätt som man säljer kokosbollar åt knattelaget. Jompe och Huss behöver helt enkelt få hjälp av proffsiga och pådrivande människor som är skickliga på att motivera folk att skänka pengar - drömkonstellationen för mig är Wille Löfqvist plus en toppsäljare.

Här är några av de åtgärder som jag anser behövs direkt:

1) Utrop i Gavlerinken att stoppa pengar i plastbollen
2) Annonser i tidningarna och alla matchprogram
3) Tjugo-i-topp-listor på www.brynas.se och i matchprogrammen, dels över företag, dels privatpersoner.
4) Plaketter, diplom, prisutdelning i mittcirkeln, hedersomnämnade på www.brynas.se till de som skänkt pengar
5) mm, mm...

Synas, synas, synas - det är det viktigaste.
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind: Amen
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind: Vi i BT försöker dra vårat strå till stacken angående insamlingen, vi håller på att fixa fler "bössor" så att fler personer kan hjälpa till och samla in stålar. Men Jag måste ge en stor eloge till nr70 och nr65 för deras engagemang för insamlingen dom är GULD värda.
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind: Håller med alla dem som tackar Tony och Selander för deras insatser för insamlingen vid matcherna.

Jag gillar många av Dina idéer (westerlind och jag har haft en lång diskussion angående insamlingen). Självklart ska speakerna i Gavlerinken puffa för insamlingen.

Det är två frågor som är knepiga. Första frågan gäller sponsorerna och insamlingen, och hur man ska närma sig sponsorerna. Den andra frågan gäller om man ska på något sätt lista och ange de som givit mest till insamlingen. Insamlingen är långt ifrån avslutad; vi jobbar med siste april som slutdatum. Vi kommer i början av december att ha ett möte med Brynäsledningen för att diskutera dessa och en massa andra frågor kring insamlingen.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Det kommer att rulla in mer pengar när serien är slut. Det är väl inte bara jag som ska ge 10kr poängen?
Kommentera

Sv: Insamlingen
undrar om elitserien verkligen skulle utesluta brynäs pga dålig ekonomi... med tanke på hur mycket elitserien förlorar på det hela!
Kommentera

Sv: Insamlingen
ruppe: Det tror jag att dom gör!

Tror knappast att BIF skulle få dispans för då måste dom ge alla lag det som inte klara licensen!
Kommentera

Sv: Insamlingen
ruppe: Självklart så kommer dom att göra det. Det var samma tongångar när Leksand åkte ur.
Kommentera

Sv: Insamlingen
ruppe: Vad skulle elitserien förlora på att Brynäs skulle åka ur? Sen e det klart BIF skulle uteslitas om det kom dit för dispans kan dom ju inte bara ge till ett lag. Och isåfall e det ju löjlit att först sätta upp regler o sen ändra dom.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Om man namnger företag som skänker pengar till insamlingen så blir det samma sak som om dom sponsrar. Och om dom sponsrar Brynäs så kan dom kanske få mer mediautrymme, sen är väl det möjligt för ett företag att "dra av" sponsorpengar i deklaration?!
Kommentera

Sv: Insamlingen
70 Rodrigues och 65Selander..... om ni inte är Kungar ????? så är ni alla fall Prinsar !!!!!!. Det är gott nog. Bra jobbat med insamlingen.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Makkan: Jag är mig själv bara, kan man inte bidra så mycket ekonomiskt själv så får man dra sitt strå till stacken på något annat sätt. Typ hjälpa till med bössan mm.
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind:

Det vore nog j-----t bra som några tidigare har skrivit om att få med ett gäng med kändisar som kan visa upp sig i samband med insamlingen. Antingen live, på anonser eller på nätet. Då kanske media utanför Gästrikland kunde få upp ögonen att det jobbas med en insamling bland Brynäsfansen.
Kommentera

Sv: Insamlingen
65Selander:

Det är gott nog. Jag önskar att jag hade bott lite närmare Mecka (Gävle) jag med så hade det varit lättare att hjälpa till på matcherna.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Makkan: Javisst, det var en mycket bra idé som Jompe hade om att försöka engagera kändisar som Brynäsambassadörer, t ex Rolf Lassgård. Thomas di Leva med flera.

Sen att så många som möjligt försöker dra sitt strå till stacken är också viktigt. Ingen begär väl att alla ska springa runt som Rodrigues och Selander, men kan man bara göra något för att hjälpa till så blir det "många bäckar små".

Sen vet jag inte hur länge det går att göra insamling med bössa - redan nu i lördags märkte jag att vissa personer som skänkt varje gång började bli lite trötta.
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind: Rolf Lassgård kanske skulle ställa upp i mån av tid, men jag har väldigt svårt att se Tomas Magnusson (DiLeva) skulle ställa upp på en så världslig sak! Han är ju mest ute i rymden och far han, och vad jag minns så var han inte ett dugg intresserad av hockey och Brynäs! Men idèn är god. Det finns ju fler kändisar som är Brynäsare. Nick Borgen, Titti och Roger (Rix FM), Pontus Enhörning, Regina Lund. Thomas Ledin, Traste Linden.....Vi kanske kunde få dem att ha en slags bandaid gala för Brynäs. Det vore ju toppen!
Kommentera

Sv: Insamlingen
Anneli: Ni minns väl efter guldet när Enhörning hade en officiell Brynäsvecka i radion! :-))

Jag tror nog att dom skulle ställa upp om man framför en seriös och strukturerad framställan eftersom det är som Westerlind påtalar hela tiden "alla vill synas"
Kommentera

Sv: Insamlingen
70 Rodrigues:
Nää..det är Kapanen..han är kung, det får du se i morgon ;-)
Kommentera

Sv: Insamlingen
matsby: Jag och Selander är på plats i Gävle redan kl 16:30, man vill ju inte missa när Brynäs förnedrar Timrå och fortsätter mot toppen :-))
Kommentera

Sv: Insamlingen
Kändisar drar folk och pengar. Någon längre ner på listan sa att speakern borde säga något före matchen, det tycker inte jag. För hur många lyssnar egentligen på vad han säger?? På sin höjd några kalenderbitare som noterar laguppställningen.

Däremot så vore det bra om någon kändis (Läs Rolf Lassgård) tog tag i micken, gick ut på isen strax före nedsläpp och berättade om insamlingen och hur viktig den är. Då tror jag folk skulle lyssna.
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind:
Föreningens fokus verkar ligga på att genom medlemsvärvning få in stålar. Lättare att övertala folk på detta sätt då man för den pengen åtminstone får ett medlemskort och diverse förmåner.

Fråga är alltså: Hur kan vi hjälpa till att öka medlemsantalet?

Förväntar mig att det strömmar in smarta förslag.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Prosten: Läste att endast 1 % av Gävles befolkning var medlemar i Brynäs. Nästan lite pinsamt.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Prosten & Hong Kong: Självklart ska vi satsa på att få nya medlemmar, det måste vara det stora målet. Men om vi får in så mycket pengar på det vet jag inte: Ifall 1.000 nya medlemmar anmäler sig så blir det 225.000 kronor. Visst inte att förakta, men lite större summor hoppas jag på.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Hong Kong:
Vet inte vad dom andra lagen i jämförbart stora städer har för siffror men det kunde vara intressant att veta.
75% av medlemmarna kommer utsocknes ifrån, det borde iaf vara en ovanligt hög siffra.
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind: Men man kan ju stoppa med ett inbetlaningskort till insamlingen när man skickar ut medlemmskorten.
Kommentera

Sv: Insamlingen
westerlind: 225.000:- är ju betydligt mer än insamlingen har orkat med hittills, dessutom påpekade ju du att folk började tröttna...
Tyckte mig höra Kent säga att målet var 8000 medlemmar, alltså en fördubbling om jag hörde rätt. I sådana fall skulle ju detta ge en bruttointäkt på millen jämt, mumma.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Fel av mig, inte millen jämt utan 900.000:-.
Gott nog det.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Prosten: Det är lysande att vi har så många medlemar ute i landet men dåligt att vi har så få i Gävle. Jag tror att det går att få in pengar på både medlemsavgifter och insamling faktist, men grejen är den att det måste göras mer reklam för båda sakerna. Det måste hittas på någonting! Varför inte ha en stor Brynäs dag på torget framåt våren? Lotterier där man kan vinna en dag med Brynäs. Tex. att åka med dem på en borta resa, anonsera i dagspressen, ordna auktioner på gamla Brynäs grejor, (det måste finnas massor i Gavlerinkens gömmor), spelarna kan stå på olika köpcentran i Gävle en Lördag och skriva auotografer medan supportrar samlar in pengar....i sista hand kan vi ju be Färjestad att skänka oss lite pengar också när dom ändå pratar om att sponsra Malmö. (Den gamla anrika klubben!!!)
Kunde inte vi supportrar ordna en grupp som träffas och jobbar med olika förslag lite seriöst. Tex folk från supporterklubbarna och folk som bara är intresserad av Brynäs välgång. Skulle man organisera sig tror jag att det skulle vara lättare.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Anneli: Det är aktiviteter som är under planering och det läggs ned mycket jobb för närvarande för att få till det så bra som möjligt, medlemsvärvningen som just startat är en bra sak tycker jag - Sen gäller det ju att ha en sk medlemsvård så att man fortsätter att vara medlem.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Fan kan inte Ove Molins kusin, Nicke Andersson i Hellacopters göra en insats? förmodligen bara önsketänkande av mig:-)
Kommentera

Sv: Insamlingen
Anneli: Jag har också funderat på det där med en Brynäsdag. Men i mina tankar finns inte bara Gävle med, utan hela sverige. Tänk vad underbart med Brynäsare på torget i varje svenska stad med minst 500 personer.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Prosten:

Om alla vi medlemmar värvar 1st ny medlem var så har vi direkt fördubblat medlemsantalet. Det borde inte vara så svårt. Eller ? Alla känner säkert någon som har Brynäs som favoritlag men inte är medlem. Det är dom som vi måste snappa upp.

Är det någon som vet exakt hur många medlemmar vi är i Brynäs IF ?
Jag har hört allt mellan 4000-7000.

Jag skickar ett mail till Maria Hellström och frågar.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Maria har redan svarat.

Ca 4500 st skriver hon.
Bra och snabbt svarat Maria.
Tack.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Jag har en idé om att några stycken åker ut till Valbo köpcentrum nån helg, iklädd Brynäströja och går runt och "tigga" pengar av kunder ock köpmän. Det är inte min starka sida men jag hänger på om det blir fler.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Äntligen är saldot uppdaterat.
[f]142.226[/f] svenska enkronor är insamlade mellan 2003·09·07 och 2003·11·28. Jag förutsätter att min insättning förra veckan finns med där.
Det har trots två matcher hittills denna vecka inte flutit in några pengar från er som skänker 10:- per mål och 10:- per poäng. Bara att hoppas att det finns individer i truppen som skäms över mållösa 120.17 och täcker upp det bortfallet.
Kommentera

Sv: Insamlingen
20 Lindgren: Om insamlingen skulle flyta på i samma takt i fortsättningen skulle det ge c.a 500 000, en halv mille! (jag orkar inte räkna ut den exakta summan) Men tyvärr så tror jag att det mattas av lite allteftersom, för att öka lite på slutet igen. En del kommer då att sätta in sina 10kr per poäng och mål som de sparat till dess och kanske vaknar Gävle upp lite till då det blir lite mer uppenbart även för allmänheten att Brynäs har jä..... lite pengar. Det skrivs och hörs för lite bland gemene man. Vi/dom vet mer om Malmös usla ekonomi än om Brynäs. Vi måste ge oss ut på barikaderna och göra klart för folket att Brynäs plats i elitserien är hotad. Kunde stortorget i Gävle fyllas i April 1999 så borde det ju också finnas en hel del människor som trots allt har ett intresse i Brynäs. Eller var det bara medgångssupportrar? Jag vet inte. Jag tycker i alla fall att vi ska göra något radikalt. Om fler hänger på så är jag gärna med. Bara hör av er.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Anneli: Finns det ingen kommerciell lokalradiostation i Gävle som vill profilera sig med Brynäs varumärke. Typ insamlingtävlingar. Auktionera ut matchtröjor etc för att folk som bor i stan blir engegerade i insamlingen?
Kommentera

Sv: Insamlingen
74050: ville bara informera att SSK på deras hemsida aktionerar ut spelarna matchtröjor och suportrarna får lägga in bud på dessa tröjor. Alla pengar går till klubben. Det är väldigt smart.
Nåt sånt skulle även Bif göra tycker jag.

SSK.s hemsida- tat titt på den....
Kommentera

Sv: Insamlingen
Lothar: Efter förra säsongen anordnade Brynäs ett lotteri, där man bara sålde så många lotter som det fanns tröjor (inkl hemma- och bortaställen). Jag vill minnas att alla tröjorna såldes.

Intressant att SSK börjar sälja matchställena redan nu. Ska de spela i sopsäckar med ett stort S och vita nummer målade på dem resten av säsongen?

Om Brynäs kör en auktion skulle man kanske skulle lägga ett bud på Solings bortatröja. Den är väl i princip i nyskick?
Kommentera

Sv: Insamlingen
Jompe: Med tanke på hetskheten bland oss fans istället så kanske de borde sälja skalper istället?
Jag öppnar budgivningen med femhundra spänn för Tintins kalufs. :D
Kommentera

Sv: Insamlingen
Lothar: Det säger något om läget i Brynäs när ett genuint skitlag som ssk har större drag kring laget när det gäller att hämta hem pengar. Ett fjärde nyförvärv är på ingång med pengar insamlade på ett par veckor. Brynäs fixar ekonomin genom att minska kostnaderna vilket visserligen kommer att fixa en ekonomi i balans men med bieffekten spel i allsvenskan. T.o.m. ssk fattar att det handlar om att nå balans genom att öka intäkterna om man menar allvar med att vilja lira i Elitserien. Vad jag vet finns bara en klubb i serien som kategoriskt har sagt att inga värvningar ska göras under säsongen - och det är inte krislaget mif. Jävligt tröttsamt att aldrig se ljuset i tunneln.
Kommentera

Sv: Insamlingen
Lilljanne: Kan hålla med om att Brynäs organisation jobbar defensivt (sänka kostnader) istället för SSKs offensiv (öka intäkter).
Risken är att man så att säga medvetet svälter ihjäl organisationen. Se bara på inom ishockeyn berömda nyckeltal som spelarlönernas del av omsättningen. Brynäs ligger långt efter där.
Å andra sidan så är väl Gävletrakten, i varje fall ryktesmässigt, långt ifrån ett företagsvänligt område typ Gnosjö. Var skall pengarna komma ifrån, inte bara Kraft Foods i Upplands-Väsby i varje fall ?
Kommentera

Sv: Insamlingen
Jompe: "Efter förra säsongen anordnade Brynäs ett lotteri, där man bara sålde så många lotter som det fanns tröjor (inkl hemma- och bortaställen). Jag vill minnas att alla tröjorna såldes."


20 Lindgren: Nej, det var efter förrförra säsongen. Nej, långt ifrån alla lotter såldes.
Efter 2001-02 hölls ett lotteri som dels skedde redan innan Brynäsdagen 2002 och dels kom i skymundan av 90-årsfesten på Gavlerinken. Det lottades bland 44 tröjor men endast 23 lotter såldes. Den enda sålda/utlottade tröja man ser bäras på Gavlerinken är 23 Danielsson. En av de osålda/odragna tröjorna auktionerades ut på Brynäsdagen 2003 (eller hur Anneli?).
Kommentera

Sv: Insamlingen
Ford Prefect: Heheh såg i tidningen idag att Tintin laddade upp med att ge mode-tips på en av stadens (nyöppnade) gallerior. Han har väl insett att en alternativ karriär kanske måste inledas tämligen snart...
Kommentera

« · 336182