Brynäs IF

724823 inlägg · 7958 ämnen

KVALSERIEN?

« · 382273 Till forumet


KVALSERIEN?
kommer brynäs glida ner eller inte?
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Boström:
Nej, de kommer att forzza ner...:-)
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Knogen: nej de kommer falla ner i kvalserien!
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Nej, det blir inte kvalserie. Jag tror vi kommer att sno sista slutspelsplatsen, men det blir pa ett bananskal. Mif har spelat bra nagra matcher, men jag tror inte det kommer att halla i sig. Vi har tio matcher kvar nu, massor av pinnar att spela om. Vi maste sla Modo pa torsdag, kan vi sen sno poang av Linkoping pa tisdag vore det forstas guld. Men laget och spelet ser sa pass mycket battre ut i ar jamfort med forra sasongen att vi inte ska dratta ner i kvalserien igen.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Nu är Brynäs verkligen i knipa. HV kan man aldrig lita på - eller förstå sig på. Visst, SSK slåss för sitt liv men en hägrande serieledning borde väl ha varit morot nog för HV idag. Nog är det lite hipp som happ över dem, trots att de ligger tvåa och ibland spelar som ett guldlag. Fy, vad besviken man blir...
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Clarence: Visst är det lätt att bli besviken.Men ärligt talat så är det ju Brynäs själva man får rikta sin besvikelse mot.När överaskar dom positivt ? Näe,dom går istället in och gör plattmatcher alá Modo hemma etc etc.Ser man sen med lite realistiska ögon på resterande matcher förstår man att det lutar åt kval igen.Dom KAN helt enkelt inte lyfta sig och vinna sina måstematcher,eller överaska och ta nån bortaskalp.Dom tar max 9 pinnar till,vilket betyder kval så det stänker om det.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
sylf: Nu är det dags för optimistkonsulten att gjuta mod i oss. Vi är tvungna att sätta vårt hopp till de tränare och de spelare vi har råd att avlöna. Det fina tillskottet av kapital som skulle kommit från de åtminstone två hemmamatcherna i play off om SM verkar rinna iväg till något annat norrlandslag. En klassisk ödesmatch väntar redan i omgång 43 mot MoDo. Sjunde raka elitseriematchen utan att ha spelat sig till seger över MoDo då?
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
sylf: Kval är nog att ta i. Leksand och Malmö håller vi bakom oss men slutspel kan vi bara drömma om.
Tyvärr har vi alltför tunn trupp, framförallt på backsidan. När Gunnar nu äntligen låter en del anfallsspelare utnyttja sitt kunnande och inte bara agera grythundar blir bristerna bara tydligare om glappet i kunnande mellan försvar och anfall. Som bäst har vi två pucksäkra backar, Sjödda och Danne Johansson samt två spelare som kan sägas vara Elitseriemässiga pga av inställning, Kupan och Cassel. I övrigt så är det knappt utfyllnadsspelare vi talar om.
Kyrös skada har också ställt till det. Jacke Johansson har efter en mycket bra inledning av säsongen fallit tillbaka och förmår inte att ge Soling eller numera Malmström rätt understöd när backlinjen är så svag.
Går vi inte till slutspel så kommer det ta ännu längre tid att reparera ekonomin, om det nu går överhuvudtaget dvs...
Frågan om det inte är läge för en chansning av styrelsen att hitta en högklassig back som ev. kan ta oss till slutspel ?
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Huss: Sagt det förr,den ev förstärkningen skulle ha kommit redan vid jul,senast.Nu vill det till att dom spelare vi har stångar sig blodiga för att slippa ett kval vi inte kommer att klara.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
sylf:
Tycker att vi fått igång såpass många gubbar nu att vi inte behöver riskera att hamna i kvalserien. Missat slutspel är väl ett allvarligare hot mot våran existens. En 7 matchers kvartsfinalserie innebär väl ett tillskott på en miljon netto.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Gavlerinken: Fortsätter dom som dom gjorde mot LHF så finns det chanser att avancera också.

I lördags så sköt dom på allting som rörde sig och det resulterade i mål sedan att dom inte orkar i 3:e, det måste dom jobba på!
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
65Selander:
Att dom har dålig kondis har jag befarat ända sen i somras när Gunnar sa att dom skulle dra ner på konditionsträningen. Det har ju visat sig på bortaplan i år att dom går in i väggen i tredje perioden.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Vi kanske skulle chansa och hyra ut Karhu till färjestad för en sisådär 5 miljoner under slutspelet. För dom saknar det en bra målvakt. Då har vi i alla fall räddat ekonomin. Men så gäller det att hänga kvar också. Jag tror Jocke skulle kunna spela kvar oss i elitserien.

Nja, det kanske inte är en så bra idé eller ?
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Gavlerinken:
Eller så är det ständiga nötandet på tre femmor och dåligt självförtroende (i sista perioden) problemen...
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Är det inte ovanligt lungt på värvar-rykten i elitserien i år ? Så här 5 dagar innan deadline för nya spelare brukar det surras en hel del.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Med den här poängutdelningen (69poäng) bör vi nå slutspel eller i alla fall undvika kvalserien.

42 linköping-Brynäs IF (0p)
43 Brynäs IF-modo (3p)
44 djurgården-Brynäs IF (0p)
45 södertälje-Brynäs IF (0p)
46 Brynäs IF-färjestad (3p)
47 Brynäs IF-malmö (3p)
48 timrå-Brynäs IF (3p)
49 Brynäs IF-frölunda (0p)
50 Brynäs IF-hv71 (3p)

Normalt skulle det inte vara omöjligt med dom här poängen. Men den här säsongen...Nja....Det stannar nog bara vid en dröm....Tyvärr...
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Makkan: Ja, nåt "surr" från Brynäs vad det gäller nya spelare behöver du inte bekymra dej om i alla fall. I övrigt är det väl så att de klubbar som ansett sig behöva förstärkningar/kompletteringar varit handlingskraftiga nog att va´ ute i god tid med sina värvningar och inte anser sig behöva ändra nåt mer så här i sista stund. Därav det lugna läget.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Huss:Hatar att vara negativ men, Malmö,SSK ,MODO och Luleå har lite positiva trender och tyvärr så är BIF tillsammans med LIF dom som har en nedåtgående kurva. Det gick konstigt bra på hösten men det är verkligheten som hunnit ikapp BIF just nu. Vi är inte bättre!!!
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Bright: Ett tecken på handlingskraft kan också vara att låta bli att köpa spelare, om man inte är relativt säker på att man fått rätt man.
Hur stort tror du utbudet är vid denna tidpunkt?
Hellre spela med det vi har än ngn ny Jeff Williams. Sådana kap kan kosta mer än det smakar.

Den negativa trend som en del tycks skönja har iaf jag lite svårt för att se. Vi har jobbat hårt i de senaste matcherna och mot Luleå senast var det lite mer rakare spel, vilket också resulterat i fler gjorda mål än tidigare. Att vi torskade senast berodde på att vi mötte ett mkt bra lag, som inte släppt många pinnar hemma. Vi har haft ett gäng tuffa matcher mot lag som vi slåss med och som inte ger ngt gratis. Att orken tröt i sista kanske inte var så konstigt med tanke på detta.
Man kan faktiskt ha en positiv trend även om man råkar förlora ngn match....
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Huge:Det finns inget att värva elfte timmen. Det är nog anledningen till att det inte blir nån förstärkning. BIF skulle ha behövt ha en eller två direkt efter jul. Nån positiv trend har jag jäkligt svårt att se, men jag ser ju bara alla hemmamatcherna och då vet man ju mycket mindre än de som lyssnar på Webradion.

Leksandsmatchen var ett lysande ex. på att BIF och LIF är de sämsta lagen i ES just nu.Av två dåliga lag måste ju ett vinna,men det blir fan så svårt mot alla andra lag.Andra dåliga lag kan skrällslå nått topplag men den förmågan har inte BIF.
Sen har vi problemet med att vara som bäst när det är viktigast, det är BIF stora problem som säkert sitter mer i skallen än i kunnandet.

Jag tror BIF tar 6p till i årets ES och hur långt det räcker vette f-n.Vi får hoppas att nått lag tappar sitt spel för jag tror inte vi fixar varken slutspel eller klarar oss från KS på egen hand.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
aphac: Lite svårt att kunna skrällslå ngt topplag, då vi knappt mött något sådant den senaste tiden. I synnerhet FBK och även i viss mån HV har väl knappast rosat marknaden på senare tid. Även Frölunda har varit lite ojämna och det gäller att ha lite tur att få möta dessa lag när dom spelar instabilt.
På de senaste 16 matcherna har vi mött s.k "topplag" 5 gånger och
det blev 1 vinst (LHC hemma).
Av förlusterna sved väl FBK borta mest, där vi torskade med 4-3 trots en bra kämpainsats. Typiskt nog så började FBK:s kräftgång precis efter denna match och den har sedan hållit i sig fram till dags dato.
Även mot Djurgården hemma gör vi en bra match men ett matchstraff på Soling blir tyvärr med största sannolikhet matchavgörande.

Att vara bäst när det gäller har alltid varit Brynäs signum, även om motståndet ibland varit bättre. Senaste guldet är väl ett lysande exempel på detta. Det är ju tvärtom skallarna som vi har levt på många gånger, när kunnandet varit lite sämre...
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Tycker vi spelar klart elitserien först och därefter ställer in oss på kvalserien när vi märker att det är oundvikligt.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Huge: Att BIF varit ett topplag en gång med 12 SM-guld är kanske vår största last. Man pratar mycket historia, men vad har man för nytta av det idag?Spelarna i dagens lag var bara spermier när BIF var som bäst. Undantaget -93 och -99 men det var väl med en god gnutta tur som vi vann då. Idag ÄR BIF ett "på kanten lag",vi har inget i toppen att göra och jag undrar om spelarna har ork att vända i en ev.KS iår igen.Jag har full förståelse om spelare försvinner för att man inte vill vara en lindansare varje år.
OM det blir strejk i NHL nästa säsong och det inte blir nån form av "stanna kvargaranti" så ryser jag av bara tanken på vad BIF kan hamna i om vi klarar årets kontrakt.

Detta är jobbiga ord och tankar som plågar ett Brynäshjärta kollosalt!
Verkligheten är nu och historia är historia.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
aphac: Skulle tro att det är mest supportrarna som ältar om det historiska. Spelarna vet själva hur verkligheten är, dvs att det är tufft och jämnt och att det inte går att slappna av det minsta i dagens hockey. Gör du det så blir det i regel torsk.
Förstår egentligen inte vad man gnäller om. Den här situationen hade vi väl till mans räknat med innan säsongen, ja till och med att vi skulle vara i ett ännu sämre läge än vad vi nu befinner oss i.
Eller var det ngn som räknade med att vi skulle glida igenom serien bekvämt till en säker slutspelsplats?
Tar vi bara 6p ytterligare, som du tror, då har vi inte i slutspel att göra.
Då blir det KS, men även där är jag inte speciellt orolig. Ser inte att ngt av SA-lagen skall kunna röra de 2 ES-lagen...
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Huge: Jag skulle egentligen vara nöjd om vi kom 9:a eller 10:a men plånboken säger annorlunda. Några kvartsfinaler ger lite och KS ger åxå lite pengar.
Jag tror på en liten spelarflykt iår och hoppas bara att motivationen finns hos dom som ev tänker sticka. Kliver vi in i KS så har säkert några redan gjort upp med nya klubbar innan den är färdigspelad(hypoteser).Skellefteå och Hammarby tror jag ändå inte blir så ofarliga om dom lyckas komma så långt som till KS.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
aphac: Problemet om vi hamnar i KS är att vi har allt att förlora och om vi säger att vi skulle få möta LIF i första och sedan SAIK säger vi.

Förlorar vi dom matcherna då blir det ångest i hela laget och då kommer dom att få svårt att bita i hop mentalt och då ligger vi risigt till.

Sedan vete f-n om jag pallar med en KS

Min röst är att jag blir nöjd med 9-10, men det kostar mig en "Streaking" på Gävle torg en lördag!

Fast jag tror att vi fortfarande har en chans till slutspelet, mycket hänger på hur det går i kväll!
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
65Selander:Tar vi poäng ikväll så har jag sagt att jag kommer näck till Sundsvall imorron! Torsk eller vårvindar? Vad väljer man? Den som lever får se!
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
aphac: 9:a eller 10:a är helt OK, men vi ska till slutspel på ett eller annat sätt. Punkt slut. :-)
Skillnaden i både spets och djup kommer att fälla avgörandet i en ev KS. Dessutom blir målvakten vårt trumfkort, om det nu skulle gå så långt...
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
65Selander: Jag funderar på en sak, har du talat om för spelarna om dina planer? Det borde motivera dem till stordåd för att slippa se en gråhårig kille näck på stadens torg ;)

-HF
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
HF: Tror nästan att dom fick reda på det i lördags eftersom dom gav upp i 3:e
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
65Selander: Hmm, jag kanske ska anmäla mitt intresse till att bli värvad, med den motivation jag har borde jag tillföra nåt ;)

-HF
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
HF: Det får väl räcka med att vara medlem i ff - Så kan Selander fixa en naken femma.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
64Waern: Fem gånger Selander NAKEN? Nu måste jag leta på nån som kan hjärt-lungräddning. BRB.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
aphac: Det är nog första gången jag håller på Brynäs om du håller detta löfte. He he!!!
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Huge: Helt rätt av dej när det gäller ev nytillskott! Ska det va´ska det va´, därom är vi tydligen helt överens. Däremot är jag kritisk till att man inte, som vissa andra lag, handlade nån spelare redan i november-december. Då hade det kanske också funnits nåt av kvalitativt värde att få på marknaden. Vi får hoppas att det enbart är den urgröpta ekonomin som gjort att man inte kunnat värvaoch att det inte är ren passivitet och en naiv tro på att den trupp man har ska hålla riktigt. Det stod ju klart redan för ett par månader sedan att den inte var så bra som man skulle önska. Och om pengar trots allt finns för nåt gott nyinköp ska man väl för tusan utnyttja den möjlighet som står till buds, precis som de andra lagen gör.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Huge: "Av förlusterna sved väl FBK borta mest, där vi torskade med 4-3 trots en bra kämpainsats. Typiskt nog så började FBK:s kräftgång precis efter denna match och den har sedan hållit i sig fram till dags dato"

Rädd att deras formsvacka redan hade börjat vid det laget,men Brynäs förmådde inte slå dom ändå.

"Även mot Djurgården hemma gör vi en bra match men ett matchstraff på Soling blir tyvärr med största sannolikhet matchavgörande."

Spelar ingen roll att Soling försvann i den matchen,det faktum att dom fick ett mål i baken gjorde att dom som vanligt bröt ihop.DIF trampade gasen i botten och då hänger inte Brynäs med.

"Att vara bäst när det gäller har alltid varit Brynäs signum"

Jo,så kanske det var förut.På senare år har det visat sig vara precis tvärt om.Under HELA förra säsongen tog man inte tillvara på en enda match man hade att komma ikapp.I stället presterade laget bara sämre och sämre.Den här säsongen håller på att utveckla sig likadan.Man har redan missat abnormt med chanser att gå till det för klubben så viktiga slutspelet.Det är åtminstonde vad jag kallar måstematcher i det här läget.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
sylf: "Rädd att deras formsvacka redan hade börjat vid det laget,men Brynäs förmådde inte slå dom ändå."

Om du tittar på FBK:s resultat före och efter Brynäsmatchen, har du nästan svart på vitt när deras formkurva började dala.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Oskarshamn har klart med en ryss. Franzén räknar med att spela för aik resten av säsongen + att man nyss köpt en tjeck. Finns anledning att börja scouta allsvenskarna.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Lilljanne: Nu PP! Halvvägs in i matchen kommer vändningen!
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Efter att ha kollat in återstående matcher är det svårt att dra nån annan slutsats än att det blir kval. Mif går förmodligen förbi Brynäs i omgång 45 den 14/2 (förutsatt att dom torskar idag).
2 mål till så är ssk förbi redan idag.
Kommentera

Sv: KVALSERIEN?
Förra året startade vi katastrofalt och blev bättre och bättre under säsongen för att gå in i kvalspelet med ett hyfsat spel och stärkt självförtroende.
I år började vi kanonbra, har blivit allt sämre för att gå in i ett ev. kvalspel

1) med ett starkt spel och stort självförtroende.
2) med ett sargat självförtroende men med ett bra grundspel och trygga, samspelade kedjeformationer och backpar.
3) med ett spel i allsvensk klass och tvivel på lagets förmåga.

Skicka in ditt svar till herr Gunnar Persson, Brynäs IF.
Rätt svar belönas med alla helvetets kval.
Kommentera

« · 382273