Brynäs IF

724852 inlägg · 7958 ämnen

Linköpings HC-Brynäs IF

332913 · » Till forumet


Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Lilljanne: Södertälje SK har gjort klart med den 24-årige slovaken Robert Dome med meriter från Pittsburgh och Calgary, men senast från farmarligan AHL, han blir spelklar redan till på lördag. Killen är 180 cm och väger 93 kg.På 56 matcher för Saint John Flames har han gjort 27 mål o 29 ass, +2 och 41 utv min. Hade inte varit helt fel i Brynäs!!!
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
64Waern: Jag vet, men tyvärr så är inte alla lika klarsynta som oss :-))
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
70 Rodrigues: Du borde väl vid det här laget veta vad jag tycker om hur hockey ska spelas - Du vet att jag hatar när dom inte ger järnet i alla situationer..
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
64Waern: Det verkar vara Lind som håller i krigarstaven när han är med och så fort han är borta så falerar alltihop.Hockey går ut på att kämpa och det ska göra ont, det ska skjutas och smällas på i varje närkamp, sakta men säkert bryta ner sin motståndare, ge/ta stryk framför mål samt köra på inte i 55 eller 57 min utan i 60 min oavsett.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
70 Rodrigues: Jag håller med dig, det finns ju lirare som t.ex Anger som måste börja visa samma takter som förra året. Dom måste gå in i varje match och verkligen börja kriga igen.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Vad ska behöva hända för att Brynäs ska kunna förvalta en ledning på ett bra sätt samt kunna vända ett underläge, för när hände det sist, var det 4:e matchen mot MoDo 99? Dom viker ner sig alldeles för lätt, N.D var ju inte speciellt lycklig och tyckte att det var riktigt dålig att spela 0-3 i 2:a. GP säger att dom gör en riktigt bra 1:a period, jo tjena. Nu jävlar måste visa lite jävlarenamma mot MIF och köra på i 60 min, det var ett tag sedan. Alla verkar få psykbryt bara för att inte Micke Lind finns på isen, shit happens säger jag, det är bara att bita ihop o köra på, ett helt lag ska inte få falera så kapitalt bara för att det saknas ett par gubbar.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
70 Rodrigues: Medgångssupporter ungefär. Såna som vänder klubben ryggen när det går tungt, kanske också hoppas det ska gå dåligt för "vad var det jag sa"
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Jösses... här var det domedagsstämning, med gnäll på motståndare, egna spelare, publik, kommentatorer, domare och jag vet inte vad.

Jag förstår inte pessimismen, alla lag har sina svackor, inte ett dugg konstigt under 50(!) omgångar... Brynäs kan mycket väl vända på steken redan i morgon mot MIF, med lite jävlaranamma och Micke Lind i laget.

Matchrapport från gårdagens match, se länk.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Stridh: Definiera fripassagerare!!!
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
roger: Heja Roger, det är Brynästakter; Tro på seger, satsa framåt. Vi kör över LEKSAND! Elitserien är i full gång, och BRYNÄS ÄR MED, ALLA FRIPASSAGERARE HOPPA AV TÅGET, NU KÖR VI!
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
hörrni, gräv inte ner er - enligt er tränare gjorde ni en bra match - bara att linköping var riktigt bra idag. LHC är inte något sopgäng iår, så det är inte någon katastrof att få stryk mot oss i stångebro.

Om det nu var nån tröst...
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Beezer: Segt med förlust igen även om som många påpekat placering 5 efter 20 omgångar inte är något som man trott innan säsongen.

Men att vara så beroende av EN spelare, vad händer om Lind blir skadad? fritt fall i tabellen? hua, jag väntar på att tex Miettinen ska kunna kliva fram även utan Lind vid sin sida. Inte blir det bättre av att Molin går skadad hela tiden, Brynäs vinner med Molin på planen!

Viljelöst? ställ Cassel i båset att jaga i gång laget!
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Nyss hemkommen från matchen och jag är riktigt orolig vad beträffar den tidigare så stabile Tommy Sjödin! Vad har hänt mer karln?? Inte 1 rätt ikväll fruktansvärt seg och fipplar med pucken.

Det positiva från denna match var P3:s comeback. Han var riktigt bra det syntes ingen matchovana här inte. Ett mycket bra tillskott.

ND var mycket bra han också och kvitterade ut matchens spelare i bortalaget.

Soling kommer mer och mer.Godkänd idag!

I övrigt såg det viljelöst ut......
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
p j davydjoos: Visst har du rätt när du säger att han varit bra men jag tycker fortfarande att han är alltför instabil och de sista fyra matcherna har han varit oroväckande dålig.
Angående Honken så har han själv sagt i AB att han är mycket bättre nu än guldåret -99 och jag tror mer på honom än på dig.
Vill bara meddela alla att samtliga biljetter är slutsålda till Leksandsmathcen, bortsett från familjeläktaren.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Mikken: Ok, beskyll inte bara backarna. Men, för tusan, beskyll inte bara målvakten. målvakten + backarna är 50% av manskapet på isen, alltså har även anfallarnas vilja att hjälpa till även en stor del i det defensiva spelet. Så när backar och forwards inte gör sitt jobb, så får målvakten svårt att göra sig själv rättvisa. Likväl då målvakten har en dålig dag så kan inte utespelarna, framförallt backarna, göra sig själva rättvisa. Så, det gäller att se en helhets bild i detta fall.
Honken var inte en stabil målvakt innan slutspelet -99, han var ganska ojämn, han fick hjälp i slutspelet, och då han inte fick det, så klev han fram.
Men, alla spelare lever i symbios med varandra så att säga...

Min slutsats är faktiskt att enligt det jag har sett, så har Korhonen ofta varit en av isens bättre aktörer...
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Mikken: Kom igen nu. Bänka alla, alltid.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
sylf: Bänka målvakten för tusan, 17 insläppta mål de sista fyra matcherna är bedrövligt, många av målen är mycket billiga, så skyll inte bara på backarna. Men det blir nog svårt att bänka Korhonen eftersom vi inte har någon bättre målvakt.
Snälla Honken kom tillbaka till Brynäs nästa säsong, vi alla i Gävle saknar dig så otroligt mycket.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
roger: Brynäs kanske har blivit lite bekväma efter den klart godkända inledningen. Slarvigt försvarsspel och att inte alla går in och gör "skitjobbet" är skillnaden mellan seger och förlust på den här nivån. Brynäs måste hitta tillbaka till grunderna, rejält försvarsspel och inget småflippande som förra säsongen.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
p j davydjoos: Det där med ironi är visst inte din starka sida....

"En 5:e plats i serien är ju helt underbart, över förväntan."

Jaa, du säger det ju själv. Om övriga dysterkvistar istället hade resonerat likadant, istället för att bli förvånade när det "pekar mot KS", då hade jag ju inte behövt låta så ironisk. Eller hur?
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
roger: Bra att du tror på dom. Men det är upp till laget att prestera också, ingen match är lätt, men att tappa 1-2 till 5-2, det är inte stabilt.
Vi måste, trots att vi tror och hoppas på laget, kunna få ställa krav på dom. Inte att det ska spelas gudabenådad ishockey match efter match, men att man ger allt i varje läge, oavsett taktik, inte ger motståndaren dom där extra ytorna som vi är så generösa med.
Så, hoppas att de spelare som står på isen vid nästa match kan motsvara våra förväntningar och förhoppningar, och inte ge bort poäng i onödan, dom behöver vi själva så väl...
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Bara negativa insändare.Om man mot förmodan hade sagt att Brynäs skulle innha en femteplats efter 20omg,skulle nog merparten av er skrattat ut mig.Okey visst brister det i mycket,men varför måla fan på väggen.Vi vinner på torsdag,för att sedan köra över LIF på lördag.Skratta om ni vill,men jag tror på laget.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
70 Rodrigues: Visst är Lind mkt viktig för laget, men allt hänger inte på honom. Har själv en känsla av att vi kanske är lite på nedgång efter en trots allt bra start av serien. Samtidigt verkar både Malmö och SSK vara lite på G. Det går upp och ner för alla lag, inget konstigt med det. Speciellt inte vad gäller Brynäs, om man får gå efter alla förhandstips.

De norska tomtarnas insats på webben gjorde det lite svårt att få en uppfattning om dagens batalj. Lyssnade man mellan raderna så lät det iaf som att deras vinst till slut var ganska rättvis.
Skall bli intressant att höra hur P3 skötte sig.
Det som saknas just nu är en målskytt, så att vi kan få lite "enkla mål" och inte behöva slita så förbannat för få dit den.
Gör man bara 2 mål blir det svårt att vinna, speciellt på bortaplan.
Kanske dags att ta fram lite grishockey mot Malmö på torsdag?
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Huge: Jag förstår inte ditt resonemang, våra "planer" är att det ska finnas ett spel. Och vi ska undika KS. Med våra "klagosånger", eller vad du vill kalla det, så kritiserar vi då det vi inte anser följer våra "planer", alltså då det visas upp ett spel som pekar mot KS. Skärper man sig inte, utan slår sig förnöjt för bröstet för en bra inledning av serien, då pekar allt ännu tydligare mot KS.

Så vad är ditt resonemang om att vi ska vara nöjda med en förlust, och som det verkar, dåligt spel? Du ser saker på ett sätt som är helt borttagna från sitt sammanhang.

En 5:e plats i serien är ju helt underbart, över förväntan. Men säg inte att vi har undvikit KS ännu, det är långt kvar, och tendenserna på slutet pekar mer mot KS än mot slutspel.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
70 Rodrigues: Efter att ha sett bilderna på sporten så håller jag med aphac : BÄNKA SJÖDIN !!!!!!!!!! Vilket jävla försvarsspel !
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
westerlind: Pinsamt att det ska hänga på Micke Lind hela tiden!!
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
rafalski:

1.Färjestad 19 16 0 3 74-41 48
2.HV 71 20 13 0 7 60-43 38
3.Frölunda 20 13 0 7 75-52 37
4.Djurgården 19 11 0 8 55-48 33
5.Brynäs 20 9 0 11 50-65 28
6.Linköping 19 9 0 10 54-48 27
7.Timrå 19 9 0 10 50-56 27
8.Luleå 20 9 0 11 47-53 27
9.Leksand 19 8 0 11 62-60 25
10.Modo 20 8 0 12 45-64 24
11.Mif 20 7 0 13 44-62 20
12.Södertälje 19 5 0 14 40-64 17
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Seger på torsdag och lördag och jag är glad igen, det som talar för det är väl just de faktum att inget talar för det. Överraska mig Brynäs.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Clarence: Helt Ok att hålla på ett dåligt lag. Men bli då inte besviken när det går dåligt. Gonatt....
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Huge: Skulle just somna men du ska få ett svar: Jag gnäller alltid på dåliga hockeylag, allrahelst om det är mitt lag som är dåligt! Gonatt. Igen!
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Clarence: Gonatt. Du kan ju iaf somna nöjd..... :-)
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
65Selander: God Natt även från mej! Två slutsatser att dra efter elitserieomgången, tisdan den 18 november: Färjestad har redan vunnit serien och Brynäs är på väg mot kvalstrecket...
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Clarence: OK. Det finns inget spel. Då måste det väl gå enligt dina planer, dvs mot KS. Har fortfarande inte fått ngn förklaring på varför du isf gnäller?
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
westerlind:
själv drömmer jag mardrömmar om att Sjödda blir skadad... pust!
Då pratar vi punktering av försvarsspelet.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Förra säsongen höll det fram till serien började, i år fram till november, nästa säsong kanske dom är med ända fram till jul ?
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
westerlind: Jo men nu hänvisar dom till feber, men han kan ju ha någon infektion iofs.

God Natt Vänner
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Huge: Vilket "spel"?? Det finns ju inget sådant nu igen.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Clarence: Det är ju det jag menar: Borde inte du och en del andra isf vara nöjda med spelet?
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
gordo: Jo, det har jag med i min gonatt-bön: Det är många Timrå-supportrar som varnat att han ofta är borta långa perioder varje säsong pga sina ljumskar.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Huge: Ja men det är just vad vi får med det här spelet. Svårt att undvika kvalserien!
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Huge: Om nu inte Timrå vinner på straffar, då går dom om på målsklinad. Det blir tufft på torsdag, men dock seger.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Nu masturbera det över LIF på tv igen.Den här gången är det ett mongo som gjort ett reportage som visar han själv och ett gäng läspande tonåringar på läktarn.Fan va trött jag blir,betalar fucking licens för den här skiten.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
westerlind:
Han spelar mer än Westlund i alla fall... vi får hoppas att
ljumskarna inte krånglar för mycket bara.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Hong Kong: Det blir stentufft mot Malmö. Dom har jobbat i motvind en längre tid, men ändå spelat ganska bra och visat bra moral. Idag kom äntligen belöníngen. Lite samma sak med SSK. Motivation slår klass.
Tror dock vi tar Leksand hemma.

För övrigt är det som vanligt intressant att läsa alla dysterkvistarnas inlägg. Innan säsongen tippade man att vi skulle få svårt att undvika KS. Jag förstår deras besvikelse, då vi fortfarande ligger 5:a.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
65Selander: Lördag kväll är vi där.Sanna mina ord.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
westerlind: Det är nog mer än så,GP får fan se till att ALLA killar börjar kämpa i 60 minuter.Ska bli kul att höra vad det skylls på den här gången
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
westerlind: Vi skall då va j-a glada över den buffet vi en gång hade, utan den så hade vi legat i streckstridens krutrök
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
sylf: Skillnaden mellan vinst och förlust verkar vara Micke Lind.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Jaha, fritt fall mot bottenträsket. Fan vad tungt.
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Hong Kong:
Nu hittade jag mitt bevis på att jag förutsåg denna match som den svåraste. "Igår kl. 14:58"
Kommentera

Sv: Linköpings HC-Brynäs IF
Hong Kong: Max 1 pinne blir det den här veckan.Man börjar bevisa mer och mer varje match att man är ett riktigt bottenlag.Det har ingen betydelse hur matcherna karaktäriserar sig,man torskar ändå.Spelade hyggligt mot VF,0-4 i baken.Låg under med 0-3 mot FBK,hämtade in,torsk ändå.Ledde med 2-0 mot Modo,ny torsk.Ledde ikväll,blev utskåpade till slut.Ett skitlag är vad det är ! Den moral och kämpaanda man hade i början av serien är som bortblåst.
Kommentera

332913 · »