Brynäs IF

723314 inlägg · 7955 ämnen

Matchrapport m.m

« · 435506 Till forumet


Matchrapport m.m
Härligt att vi får belöning för slitet under de senaste fighterna.
Trög inledning där SSK spelar aggressivt och välförtjänt får 1-0.
Många blind- och felpass föregår deras ledningsmål. Bommen ser lite trög ut och är väl ingen spelbegåvning direkt. Idag hade iaf Björck gjort minst lika bra ifrån sig, om inte bättre. Nåja, vi måste kanske ge honom lite mer tid innan en rättvis bedömning kan göras. Han hade iaf hyggligt svårt att lära sig var Lahti lagt ribban.
Lahti som jag för övrigt måste säga gjorde en bra match, bästa hittills där han dömt Brynäs. Tappade lite sista 10 där han släppte ett par solklara SSK-utvisningar, grejer som tidigare i matchen direkt renderade 2 minuter.
Det kändes efter kvitteringen att vi växte in i matchen och att chansen var stor att vi skulle vända det hela. SSK:s ineffektivitet i kombination med Honkens storspel var nog de största anledningarna till 3-poängaren.
2-1 kommer i en 2 mot 1-situation där Björne tar in pucken i högerytterposition, lägger över den med en backhand till Dackell som i stort sett har öppet mål.
Nedsläpp direkt därpå, vunnen tekning tillbaka till Vesa som avancerar
över röda, över blå, håller undan sin back med vänster arm, går på utsidan och drar till en backhand som förmodligen styrs via backens utsträckta klubba rätt upp i Stanas plockhandskryss.
5 sek mellan de baljorna.
Sedan bevakar vi det hela med bra uppoffrande spel. Micke Lind t.ex kasta sig och täcker ett slagskott när det bara återstår ngn minut. Härligt att se.
Avslutningsvis plockar dom ut Stana. Det slutar till sist med att Vesa jagar ifatt både puck och SSK-back men blir neddragen bakifrån vid deras blå. Lahti dömer helt riktigt mål, trots att pucken aldrig var i närheten av att gå i mål.
Intressant för övrigt:
Ngn tyckte det var härligt att höra Brynäsklacken i bakgrunden.
Nu var det knappast den handfull supportrar på bortastå han hörde, utan nästan hela långsidan mittemot, vilken verkade bestå av ca 50% brynäsfans. Undrar om inte i stort sett halva Sörmland ändå består av supportrar med den rätta tron.
Märkligt vad lätt hemresan blir efter en vinst.....
Kommentera

Sv: Matchrapport m.m
Huge: I stort sätt är vi överrens men jag tyckte Lahti och hans linjemän var usla liksom matchen i stort. Brynäs mål snygga och 3 oerhört viktiga pinnar men spelet var i stort bedrövligt från båda lag ska tilläggas.

Honken överlägset bäst på plan, Lind Molin Dackell godkända i övrigt måste vi kunna bättre annars blir det en oerhört jobbig säsong. Bom-Bom var i början en katastrof men spelade upp sig lite på slutet.

Daniel J sämst på plan tyvärr jag hoppades på honom i år men det verkar inte bli nått av honom. N.A är bättre.
Kommentera

Sv: Matchrapport m.m
Tool: Vad gjorde linjemännen som får dig att se rött? ;-)
Den nya domarbedömning gör att spelarna inte riktig vant sig ännu.
Samma sak gäller nog också domarna själva. I början tror jag att de kan ha en tendens att övertolka flera situationer eftersom man är så fokuserade på att ta för just för spelförstörande saker.
Är man bara konsekventa så blir det ju likadant för båda lagen. Tycker nog att Lahti var hyggligt konsekvent idag. Utom sista 10 minuterna.
Håller med om att spelet inte var ngt klapp-klapp direkt.
Mer kamp, men det visar ju också att vi har bra moral i laget att kunna kämpa ner SSK med.
Kommentera

Sv: Matchrapport m.m
Huge: missade några solklara offcide dömde icing i för bp lag släppte aldrig pucken vid tekning!
Kommentera

Sv: Matchrapport m.m
Huge: Håller med dig i matchkommentaren tidigare,utom på 1 punkt.Lahti är oduglig!! Så fort en spelare ramlade blåste han.Fick usel kritik även i press och radio.Han är en sopa.
Kommentera

Sv: Matchrapport m.m
sylf: Observera att jag skrev att Lahti gjorde sin bästa match hittills där han dömt Brynäs. Då förstår väl alla att han inte varit så där jättepopulär tidigare.
Som jag tidigare sagt: domarna är nu mest koncentrerade på att ta för hakningar och interference. Då är det lätt att se saker som man normalt inte skulle tagit för. Tror det sätter sig så småningom.
Håller annars med Lill-Kenta: Hur fan skall det gå i Karjala Cup om spelarna försöker hålla samma nivå som domarna nu vill att man skall göra?
Man får väl isf hoppas att Karabanov dömer, men karl´n kan ju knappast agera i samtliga matcher...
Kommentera

Sv: Matchrapport m.m
Huge: Lill-Kenta har helt rätt,det kommer att gå åt helvete internationellt.ÄNNU mer!!
OK,om du formulerar det så ang Lahti så håller jag med till viss del.
Kommentera

« · 435506