Brynäs IF

725295 inlägg · 7959 ämnen

Nästa säsong

« · 192812 Till forumet


Nästa säsong
Jag har inte gett upp den här säsongen än, men det är ändå intressant att spekulera i vad som kan behövas till nästa säsong.

Till att börja med:

1 st VD, + antagligen
1 st mer eller mindre ny styrelse
1 st sportchef, heltidsanställd

På tränarsidan måste det nog in nytt blod. Jag har full respekt för Gunnar Perssons insatser, både som huvudtränare och assisterande dito, men han har varit med rätt länge nu och det behövs nån med nya idéer. Jag skulle gärna se att Gunnar fanns kvar nånstans kring laget ändå, kanske som juniortränare?

Jag skulle vilja se ett än tydligare samarbete mellan A-lag och juniorlag. Det verkar ju som det blivit bättre med den saken men det borde kunna bli ännu bättre. Ta herrar Jobs, Floberg, Mårs t ex. Jobs har väl agerat bänkvärmare i tre år nu? Det ska inte få fungera så. Flyttar man upp juniorer så måste de få spela också. Titta på Niclas Danielsson som fick chansen att spela direkt han flyttade upp. Han har tagit den också.
Danielsson tar en ordinarie plats nästa år, om det bara finns en tränare som vågar satsa på ungdomarna. Floberg borde också kunna ta en plats, han har stor arbetskapacitet.

På spelarsidan behövs det gallras ur. Vi har Janne Larsson att tacka för mycket, men det är dags att pensionera honom. Så länge han prenumererar på platsen som första center så kan ingen annan kliva fram heller. Se det som en skog: Gamla träd som börjar falla ihop tar fortfarande upp en plats. Hugg ner trädet, och de små runt omkring får solljus och utrymme att växa sig stora.

Jag tror slutligen inte att Brynäs behöver haka på värvningskarusellen och värva svindyrt. Det finns gott om kapacitet i det nuvarande laget också. Gallra lite, och fyll på underifrån, så tror jag det kan utvecklas till ett sammansvetsat lag.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Ford Prefect: Tror absolut Brynäs måste öppna plånboken rejält om det skall bli nån förbättring.En sån som Anger t.e.x är ju en svindyr spelare och dessutom en av dom absolut bästa.Såna typer av värvningar är ett måste till nästa år,om man nu klarar det här.Sen kan man gott fylla på med ett antal juniorer,som man skulle gjort för länge sedan.Såna som N.Danielsson,Engström mfl skulle ha slussats in redan vid seriestart.Vad gäller ledarsidan är det bara att ta fram stora piasavakvasten och städa undan skiten.Kompetent folk på respektive plats är ju ett måste.Inga jävla aptränare och lägenhetsförmedlare,hockeykunnigt folk.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Sylf: Håller med till 100 % , kunde inte sagt det bättre själv .

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Sylf: Håller med. Återstår att se om det finns några pengar i plånboken när man öppnar den...Vilket för mig tillbaka till mina tidigare inlägg i den frågan.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Jompe:
Men har ni några förslag på värvningar. Klart man vill ha toppspelare, men vilka spelare rekommenderar ni?
Kommentera

Sv: Nästa säsong
claesw:
Diskussionen måste upp ett snäpp. Det är oftast Boork som snackar om allt som är dåligt utan att ge konkreta förslag på förbättringar. Att namnge en och annan junior gör oss knappast till Sveriges bästa lag. Kompetent folk på alla platser- visst, men vem bedömer vilka som har kompetensen, och har den personen i såfall kompetens för detta? Osv osv, mycket svåra frågor, men så befinner vi ju oss på elitnivå också...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Ford Prefect:
Viktigaste nyförvärven för Brynäs finns helt klart i laget utanför isen och då tänker jag både laget runt laget, runt kansliet och i styrelsen.

Sedan till laget runt laget på isen och laget på isen:
- Varför inte stärka upp föreningens farmarlag med en meriterad Elitserietränare (G. Persson till VAIF!)
- Skicka släggkastare Bergström till farmarlaget också.
- Ta in Inge som informell fysrådgivare för att göra spelarna "ryskt" rörliga och explosiva (därmed även spelet!).
- Scouta allsvensk tränare på uppgång.
- Pensionsavgång: Janne Larsson, D-juice, Luovi
- Behåll TALANG i laget!
- Fyll på med TALANG i laget!
- Bort med Kocks GRÅSTENAR!
- Skicka Thures och Liljedahl till farmarlaget för "conditioning"!
- Hovan!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
gordo: Så rätt du har i dina tankar kring nyförvärv, fyller gärna på med
- Behåll tränare från fridrotten, förmodligen den bästa garantin för att spelarna skall hålla bättre,
- Vill gärna trycka på ditt "Hovan!", se till att knyta honom till föreningen igen (Sandlin är ju borta, så det borde gå!?), kunnig och internationellt väldigt gångbar - det var en jätteförlust när han och hans elitkommitté försvann -92!
- Som jag ser det så är Sportchef och Marknadschef betydligt viktigare att tillsätta än en klubbdirektör, den senare sysslan blir med rätt Sport- & Marknadschef och en aktiv och engagerad ordförande inte så akut för tillsättning därför fyller jag på önskelistan med en ny ordf (anställer man HB som klubbdirektör så borde man vara rökt!).
- Bort med HB:s handplockade anpasslingar (Anpassling = Den som nickat instämmande för många gånger förmår inte hålla huvudet högt.)
Kommentera

« · 192812