Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Nedräkning

6178 · » Till forumet


Sv: Nedräkning
Snart startar serien:-)
Kommentera

Sv: Nedräkning
Hur många dagar är det kvar till ES-starten nu då?

40 dagar kvar?

7 dagar till Tierps matchen, har jag för mig...

Längtar efter att få se hur nyförvärven lyckas, och att se vilka formationer Melin väljer att testa.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Räkna inte bort nån av de gamla. Men dom kommer att få jobba i vinter för att dominera. Om Brynäs kör med tre femmor kommer nån av dom att få sitta emellanåt. Men det är ju en lång säsong och som så många tidigare påpekat, det gamla gardet behövs mest i seriestarten ( för att få en lugn resa till slutspelet ) och i slutspelet. Tycker laget ser dj-t spännande ut. Verkar bra att inte alla upptäckt att Brynäs värvat smart. Inte spektakulärt men smart.
Att sen alla vi fans vill se nya kombinationer och spekulerar i vilka det skulle vara tyder bara på grymt engagemang.
Yrskalle eller inte...En del av en längtar till hösten....
Kommentera

Sv: Nedräkning
Räkna aldrig bort Bissett.........han slår till när man minst anar det!!
Kommentera

Sv: Nedräkning
Jag var på Djurgården - Brynäs förra säsongen. fort brynäs fick tag i pucken skrek publiken, passa Djoos. undra varför.......
men men....vi alla har sina favoriter...Djoos hörde till mina favoriter för nått årsedan, men inte nu. långt ifrån
Kommentera

Sv: Nedräkning
Nej, men jag tror inte Djoos är rätt man att överta hans roll.....:-) Lutar mer år Henrik Rehnberg (Jussi Pekkala är ett mer oskrivet kort)
Kommentera

Sv: Nedräkning
Tyvärr så finns ju inte Tuulola kvar längre!!!
Kommentera

Sv: Nedräkning
Varför ska Djoos smälla på, det gör ju Tuulola så bra?? De har ju totalt skilda roller, ungefär som att jämföra Ove Molin med Johan Lindström. Och visst, ifjol var Tuulola nyttigaste back sett till hela säsongen, framförallt somnade hela förstafemman efter jul (efter skrattmatchen mot Luleå i Canal+ egentligen, med de klassiska intervjuerna med Lasse Modigh och Djoos...)och lyckades inte vakna till slutspelet. Dock, Djoos har konstant fått samma kritik för sitt spel, men är i mina ögon värd hela entrépengen (inklusive den långa resan tur och retur.) Hellre Djoos, än trygghet med hängslen och svångrem. Jag tror (och hoppas) att han håller ytterligare nåt år; långsam har han ju alltid varit, så han har inte mycket att förlora på den fronten.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Brynäs bästa back förra säsongen är ju skälvklart Tuulola. Djoos har inte chans mot honom.Djoos petar bara med klubban vis sarjhörnan. smäll på för fan...............
Kommentera

Sv: Nedräkning
Alla håller på att ta slut, Djoos är inget undantag.... Djoos måste ha rekord i längsta svit av att "vara slut", sen 1996 har man hört denna debatt (tom 99 när han dominerade fullständigt, och spelade 35 minuter per match när han på egen hand förde Brynäs till final, satt halva Gävle och var livrädd på läktarna, och hojtade "Sveriges Sämsta Back"). Han är inte direkt lastgammal, (32-33??) men har spelat ett antal säsonger på anti-inflammatoriska tabletter för knäet som är trasigt, och en trasig urinledare hjälper väl inte till heller; trots allt detta har han kontinuerligt varit Brynäs bäste back; att ha Djoos i laget är som en berg och -dal bana, höga toppar, djupa dalar, poesi blandat med hjärtattack, må det fortsätta ytterligare några år! Den dagen Djoos inte vågar ta ansvar längre, och spelar alibihockey för att inte göra misstag, är det dags att ta fram sågen.
Kommentera

Sv: Nedräkning
När Djoos har pucken står blixten stilla. man är ju för fan livrädd varje gång Djoos är sisteman. Olsson får ta ett tungt last varje gång i sin egen zon. Japp, Djoos är vald i förstafemman brevid Börje det klagar jag inte på. han har rekord i passningar & mål...men inse, att han har håller på att ta slut. bara för att man har en massa rekord, så är men inte en bra hockeyspelare hela livet. Men den som lever får se om man har rätt.......
Kommentera

Sv: Nedräkning
Djoos är och förblir kungen - skulle inte vilja byta honom mot nån annan back. Högvis av rekord, både totalt och per säsong, i passningspoäng, mål av back, backpoängliga etc, trots att han varit slut så länge, och var för långsam redan 98-99 när rekorden staplades på rad......Vald tillsammans med Börje till Brynäs förstafemma genom tiderna, RESPEKT. Ser hellre Djoos göra 7 genipass och 3 hjärtstilleståndsdragningar på blå än 200 sarg ut av Fredrik Stillman.
Kommentera

Sv: Nedräkning
johan20: menar du att Djoos & Bissett skulle vara sämre än alla andra spelare på dess position i laget, det skulle jag inte tro & för övrigt dom har mycket att lära ut, har Brynäs ett överskott på forwards som skjuter hårt & välplacerat? Nej-tänkte väl det! Och att åka i ingenmansland är väl bra om man är spelbar också. Ge Bissett en pass och öppen gata och ställ dig i mål så får du se hur det känns(om du lyckas att placera en kroppsdel i puckens väg). Som sagt han kanske inte gör lika många mål, men blir ändå uppvaktad av motståndarna. Att lämna Djoos & Bissett utanför laget skulle vara enbart dumdristigt. Vilka formationer skulle man spela med då? Och rutin blandat med vilja och kämpaglöd borde väl ändå vara det mest ultimata som finns?
Kommentera

Sv: Nedräkning
visst är det typiskt svenskt...... det är ju bara kolla på bajen. inte sitter dom på före matchen på söder och dricker saft. man kan ju alltid testa ialla fall. det där med fjortisar kommer att dricka det tror jag inte. det är väll 20 bast på stark öl. det är min åskikt!!!!

Angående Bissett och Djoos. jag klagar inte att dom kom tillbaka till bränys för 3-4 årsedan. utan dom hade inte brynäs tagit SM-GULD 99....men det börjar gå väldigt utför. Bissett åker i ingemansland och djoos ger bort punken till motsåndarna alldeles för mycket. ca 10 mål föra säsongen gav han bara bort. det är bara och kolla så får ni se......
Kommentera

Sv: Nedräkning
Instämmer med lyck och Davydjoos (och er andra som försvarat våra gamlingar) Bissett måste, som lyck påpekade, vara en av elitseriens mest underskattade spelare. T o m de egna fansen och lokaltidningarna gnäller på honom. För mig är det tämligen obegripligt. Och detsamma gäller Djoos. Djoos återvände till Brynäs när alla andra drog, och alla trodde han var slut. Det var han inte, och utan Djoos hade inte Brynäs varit det lag det varit senaste åren. Alla trodde Bissett var slut också. Då kom han tillbaka och gjorde 40 mål. Året efter gnälldes det att han gjorde för lite mål. Då spelade han fram till ca 40 istället. Är det spelare som inget duger till??? Skulle inte tro det.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Kul att även Brynäs fansen insett att Gavlerinken tillhör landets sämsta när det gäller stämning. Medgångspublik är ett rättvisande omdömme.

Men Starköl är det rätt metod? De länder som hänvisas till har ju en lite annorlunda alkoholkultur. Började det serveras staketöl i Sveriges ishallar till andra än VIP arna kommer knappast stämningen stiga snarare sjunka. Det kommer bli skränigare ja, men också mer ostrukturerat hojtande från fjortisar o dyl.

Ni har ju bra publik på bortamatcherna kopiera deras inställning och eld och ni får bra tryck även på hemma matcherna.

Eller gör studiebesök i Kinnarpsarena, Timrå isstadion eller Stångebro hallen där behövs inge starkpils. Sittplats kan sitta och se och klappa och delta när de vill stämningen är hög endå. Hela matchen.
Kommentera

Sv: Nedräkning
johan20: Det är väl typiskt svenskt isåfall att man måste dricka alkohol för att "våga" heja på sitt lag.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Varför säljer dom inte stark öl. bara i vipen. där sitter ju mest kostymnissar. sälj stark öl, för då kommer publiken igång bättre, det kan jag lova. se bara på matherna i tyskland. VM och i ligan.
så måste dom göra något åt klacken. ibland är den hyfsad ( ca 10 mathcer av 50) men dom andra 40...säger bara uuusssccchh..
det bor ju för fan 90 000 i Gävlekommun. folk måste det ju finnas, eller skämms man för Brynäs..............P.S man kanske behöver sälja öl precis brevid familjeläktan....
Kommentera

Sv: Nedräkning
Själv är jag också den som helst sitter på sittplats och är där för att se hockey, och jag skriker väl mest då det blir mål och så vidare, annars är jag väl inte den som skriker ramsor heller, även om jag kan klämma i när jag känner för det, så vem är jag att påpeka om stämningen?

Det jag eftersträvar är att man på något sätt försöker höja stämningen. Att vi iallafall försöker att bättra oss lite, både de på sitt- och ståplats, det sorgliga är ju att ståplats ändå inte hörs alltid, ibland hör man mest gälla barnsröster skandera ramsor, vilket man i och för sig uppskattar att dom också gör, men det blir inte riktigt samma effekt som om även vi myndiga Brynäs-fans skanderar för allt vi har.

Saknar lite av den show dom har i nhl-arenorna vilket för igång publiken till max. Där kör dom förutom showen i sig, en mycket mer passande musik, lite tuffare musik, hörde t.ex. Bush-Machinehead i någon nhl-match, så'n musik eftersträvar jag, liksom alla gamla klassiker i Gavlerinken, typ "Emil, in i snickerboa med dig" vid bortalagets utvisningar och "status que-whatever you want" vid Brynäs mål, och bort med diskomusiken, trots att många ungdomar gillar den musiken så är det inte enligt mig dess rätta miljö i en hockeyrink.

Om musiken bättrades så skulle iallafall jag komma igång 1000ggr lättare, och jag tror att även spelarna på isen skulle känna att det gav mer stämning.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Tänkte på det här med stämning i hallen... Kan tänka mig att det är som så att foket i Gävle har höga krav. Det brukar ju bli bättre liv när det drar ihop sig.

Men sedan måste jag erkänna att jag är himla dålig själv på att stötta. Jag är trots allt där för att se på hockey, och har inte tid med något annat. Blir snarare irriterad när folk drar igång vågen under pågående spel. Klart att jag applåderar och hojtar 'ojojoj' ibland och så... men det är inte så att jag skriker ramsor eller på det viset håller trycket uppe. Skäms lite för detta - till synes - bristande engagemang ibland, men sanningen är trots allt den att jag älskar mitt Brynäs precis lika mycket som den västa skanderare.

Om Bisset och co kan jag bara hålla med om att det nog är dags att prova på att splittra förstakedjan.

/P.M.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Självklart!

Dom har gjort och gör fortfarande ett jättejobb - tar ett himla ansvar, men med tanke på framtiden så är det ett alltför stort ok att bära.

Man måste blanda gammalt och ungt för att de äldre ska kunna lära ut till dom som ska ta över deras roller i framtiden. Det är just därför som t.ex. inte Bissett/Janne/Ove-Djoos/Olsson bör vara en enhet, tänk att behöva byta ut nästan en hel femma, och sedan förvänta sig att det finns några som kan ta det ansvaret direkt.

Det är därför Bissett t.ex. borde höja effektiviteten i någon formation som annars inte har lika hög effektivitet som vi har haft i våran förstaline. Sprida kunnande till alla formationer, så kommer dom lovande spelarna att lära sig att spela med högre kvalitet vilket borde vara ruskigt utvecklande.

Bissett är bra, helt klart, på det han gör, lite synd att han inte skjuter lika ofta nu som för några år sedan, å andra sidan så skapar han som sagt ytor åt medspelarna.

Så vad jag vill säga är att vi inte ska bort med någon spelare som fortfarande har sina höga kvaliteter trots sin ålder, utan uttnyttja dom, kanske inte på isen smatidigt, utan tillsammans med de som inte håller riktigt lika hög kvalitet än.

Bissett fick en himla uppmärksamhet comeback-säsongen 98-99, då han öste in mål, men jag måste hålla med om att det finns inget lag som media verkar avsky mer än Brynäs, vad vet jag om det är djupt rotat eller om dom inte uppskattar det sätt Brynäs spelar hockey, eller om dom tycker att kvaliteten varierar allt för mycket match till match för att våga visa på tv osv.

Det gäller iallafall att älska Brynäs i vått och torrt och försöka visa uppskattning för vad spelare och ledare försöker att ådstakomma, och sedan hoppas att vårat stöd och det jobb dom lägger ner ska räcka till om inte ett nytt sm-guld, så iallafall en underbar hockey och en härlig säsong, där dom visar att dom ger allt i alla lägen. Och hoppas att vi kan ge ett bättre stöd från läktarplats, vi är faktiskt riktigt, riktigt dåliga på det ibland, det går inte att säga något annat om det.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Tycker nog att vi ska vara lite rädda om våra gamlingar. Inte döma ut dom. De gör ett jättejobb. Vi ska väl även vara tacksamma att de räddat Brynäs under perioder med stor spelarflykt osv. De är/ har varit lojala och har en hel del att lära ut.
Lyck: Jag håller med dig. Jag återkommer till ett tidigare inlägg där jag ondgjorde mig över att det är svårt för bl.a. Brynäs/ Brynässpelare att få cred i riksmedia. Bisset är väl ett exempel. Han uppmärksammas bara om han gör tre-fyra mål inte annars. Så många stora målskyttar har väl inte elitserien att det behövs tre mål per match för att sticka ut?
Kommentera

Sv: Nedräkning
Bissett måste var den mest underskattade spelaren i Elitserien senaste åren - vräker in mål, vinner skytteligor, poängligor och passningsligor utan att få en enda geting eller plus i tidningarna, och knappt ens uppskattning från egna fans. Märkligt.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Apropå Djoos&Bissett:


Bissett:

ok - jag anser att Bissett kanske uppfyllt sin funktion bredvid Janne&Ove, han skulle dock vara till större nytta i någon annan kedjeformation då han trots allt har en fruktad bössa och drar uppmärksamhet från motståndarförsvaren, jag menar, inte ger dom Bissett fritt skjutfält?

Så han skulle lätt passa in i någon annan kedja där han kan öppna upp möjligheterna för dom andra på isen, det syns väl inte minst på poängfördelningen senaste säsongen, alltmer en framspelare, skapar ytor utan att för den skull ha någon bländande teknik.



Djoos då?

Jo jag anser att han är en gudabenådad spelare, lite slarvig ibland, men gubben lever på gränsen, och han kan slå de mest underbara passningar som man någonsin skådat, ibland de värsta också :)

Alla klagar på hans skridskoåkning, ok, han kanske är dålig att jobba hem vid motståndarnas kontringar, han är ju inte så snabb.

Men skridskotekniken med puck, trots att det inte går fort så är det graciöst, och roligt i vissa fall då motståndarna inte riktigt fattar vart han ska.
Kommentera

Sv: Nedräkning
Jag hadde fel det var några som nämt Danilsson.

man kanske skall kolla alla inlägg innan man gör ett uttalande ;)
Kommentera

Sv: Nedräkning
Hoppas att Asplund blommar ut ordentligt och inte har några svackor.

Det är då det kan gå hela vägen, en grym målvakt ett par gammla rävar (som man gnäller på hela säsongen och så blixtrar dom till när det gäller sedan behöver man unga heta spelare som gräddet på moset.

Ingen har nämt Danielsson som är ny, jag som tidigare bott i Märsta (ARLANDA HC) och sett honom i alla år han spelade där,
han blev min personliga favorit i Arlanda d.v.s bättre än Mårtensson (liten spelare med ruskig fart under grillorna typ Ove)

Men Mårtensson var en junior då och han utvecklingskurva är väl lite brantare just nu ???
Kommentera

Sv: Nedräkning
Jag tror inte de har gjort sitt. Men kanske har betydelsen av dom minskat. Hoppas att få se mera av de unga lirarna i alla situationer. Inte bara när matcherna är avgjorda åt ett eller annat håll. Det är ju jätteläge att utnyttja gamlingarnas rutin.
Låt spelet börja........
Kommentera

Sv: Nedräkning
JA BRYNÄS TAR SM-GULD I ÅR OCH NÄSTA ÅR OCH NÄSTA ÅR
Kommentera

Sv: Nedräkning
Jag hoppas att Melin tar bort Djoos och Bisett. dom två har gjort sitt i Brynäs. Djoos är jävlit skickligpassare, men åkningen kan man bara glömma. det är skämit att kolla på när mottståndarlaget bara glider förbi. Bisett, han bara yrar om kring på rinken. han gör ju ingenting rätt. kan göra ett mål då och då. men inget annat. fram med dom nya och unga.....brynäs TAR SM-GULD I ÅR!!!
Kommentera

Sv: Nedräkning
...and still counting...

Längtar redan till nästa säsong...

Hoppas hela laget är tillräckligt tända för att kunna genomföra en underbar säsong med en GULD-kantad avslutning, och samtidigt bjuda på den underbara hockey som bara Brynäs kan - många, många gånger i vinter...
Kommentera

Nedräkning
49 dagar kvar...
Kommentera

6178 · »