Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Silly Season

« · 81063 Till forumet


Silly Season
Senaste Silly Season-nytt är att är att Timrås 20-åriga forward Christian Söderström som är 22 år. Ska vara aktuell enligt ett rykte på internet-sajten Hockeymagasinet.com för Brynäs . De låter bra tycker jag men de gäller att klubben så snabbt som möjligt etablerar en kontakt med Christian och de skulle vara perfekt om Brynäs lyckas få loss både Söderström och att de sen tidigare aktuell enligt rykten Markus Matthiasson till föreningen. Dom här två killarna skulle vara bra med tanke på att ålders-strukturen i laget är lite ojämn. Matthiasson är en målskytte som ska enligt vad har fått för mig ersätta Tom"Mål"Bisset. Christian ska då kanske ersätta Daniel Rudslätt som har skrivit på för Djurgården. När de gäller Christer Olsson så tycker jag att klubben har ett val antingen så ger man Olsson en lön på ca 150-200 tusen eller att man plockar hem Per Löfström från ärke-revalen Leksand. Målvaktsfrågan där är min uppfattningen oförändrad alltså Johan Asplund som förste-keeper och Joakim Lundström som båsöppnare. Pasi Nurminen tyvärr jag tror att ni kan glömma han.
Kommentera

Sv: Silly Season
Tor Karlström: Tack Tor, alltid lika trevlig och underhållande läsning.
Länken fungerar inte kan jag upplysa om, såvida du inte var ute efter att erbjuda Bredband till Företag. Don't worry, sånt händer.
Keep up the good work.
Kommentera

Sv: Silly Season
Det här med rykten på hockeymagasinet.com är ju ingeting annat en rykten, och vad är det för rykten egentligen?
Klubben har visat intresse och så mycket mer än så är det ju faktiskt inte. Hur många "rykten" som kommit upp i tidigt skede, före lokalpressen har blivit sanning?
Kommentera

Sv: Silly Season
Tor Karlström:
Gillar din offensiva satsning på Asplund/Lundström, men tycker att Brynäs i det längsta skall undvika att utbilda "the next one" till båsöppnare. Bättre att stå matcher hela tiden, i stället för att öppna och stänga dörrar, om han skall klara kraven som förstemålvakt när det väl är dags för det (1-3 år).
Kommentera

Sv: Silly Season
Tor Karlström: Christian Söderström, hua, en sparris med hjälm.
Fast handlederna och skridskoåkningen är det inget fel på, fast jag ser hellre Marcus Matthiasson.
Kommentera

Sv: Silly Season
Huss: Tror vi snart får se ett nytt inlägg från Ford Prefect...
Kommentera

Sv: Silly Season
Lyck: Har du ärvt min synska förmåga? :))
Kommentera

Sv: Silly Season
Ford Prefect: Quick learner.
Kommentera

Sv: Silly Season
Lyck: Fint, då har jag ju en lärljunge iaf. ;)
Kommentera

Sv: Silly Season
Allt tal om Mathiasson och Söderström i Timrå, men vart tog den eller de finländska forwards vägen som det snackats om förut? Om Nokelainen o co tänkt sig fler nya finnar än Miettinen, varför ska det dröja så mycket längre att göra klart med dem jämfört med Tommi? Av Timråiterna måste Mathiasson vara mycket mer att satsa på än Söderström. Fast helst två finländare till, alternativt Mathiasson och e n finne till.
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Har du några speciella krav på att de ska kunna åka skridskor, skjuta eller tackla, eller går det bra med vilken finne som helst? :)
Kommentera

Sv: Silly Season
Jag har hört ett färskt rykte om att Daniel Åhsberg, som gjorde en kanonsäsong i allsvenskan föregående säsong, ska vara på väg till brynäs för elitserie spel?
Kan detta stämma???
Kommentera

Sv: Silly Season
ironmike: Tror jag knappast. Isånafall om han ska plugga på hockeygymnasiet å satsa på J-18 eller nåt.
Kommentera

Sv: Silly Season
Ford Prefect: Jag välkomnar finländare - av elitklass. Med det får du i en och samma mening svar på om jag önskar att de kan åka skridskor ellerom det får va´ vilka finländare som helst. Själv är du inte så pigg på finska brynäsare, eller?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Kan väl svara min del. Som Gavlerinken så klokt påpekade tidigare så kanske det inte är en sådan kanonidé att ha för många finnar i truppen. Kan lätt bli så att, speciellt vid motgångar, det blir grupperingar i laget. Finnarna sitter i sitt hörn och bara snackar finska med varann, gamlingarna sitter i sitt hörn och muttrar vad "finnjävlarna" skulle hit och göra åsså har vi ynglingarna i sin grupp. Vad ska vår finske tränare göra då? Det är bara en hypotes men det har faktiskt hänt. MIF är väl ett skräckexpempel...
Kommentera

Sv: Silly Season
micke: Nu målar du upp ett i och för sig tänkvärt scenario, men det där ska väl inte behöva hända? Lagledningen och spelarna kan nog visa rätt lagkänsla, tror jag, även om de kommer från lite olika håll och kanter. Går det i mångkulturella Färjestad att dra åt samma håll så måste det väl gå hos Brynäs, med spelare från bara ett par länder?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Micke har redan sagt det jag vill säga. Utöver det kan jag väl också säga att jag inte har något emot finska värvningar under förutsättning att de, som du själv påpekade, håller elitklass. Dock inte enbart på grund av att de är finnar, därav min lite syrliga fråga. :)
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Du har rätt i att Färjestad är mångkulturellt. BIF skulle bara bli tvåkulturellt, svenskt och finskt. Risken finns som sagt för gruppbildning i laget, och det gagnar ingen.
Kommentera

Sv: Silly Season
Ford Prefect: Bra! Kvalité ska det va´, varifrån spelarna än kommer.
Kommentera

Sv: Silly Season
micke: Inga finländare i Brynäs om du fick bestämma. alltså?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright: Som jag skrev i mitt första inlägg i frågan. Inte för många finnar. Vi har redan fyra stycken (inklusive tränaren), ponera sedan att målvakten är finne. Det tycker jag räcker ifall man kan finna en likvärdig forward som är ryss, tjeck, transatlant, svensk eller gud vet vad...

Äre ingen som kollar på hockeyn förresten?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright:

Håller fullständigt med micke: Det är aldrig bra om det blir för många utländska spelare från samma land, då det är stor risk att två läger bildas. Om de sen är finnar, ryssar eller tjecker är oväsentligt.

Däremot är det inga större problem att ha en mix av olika nationaliteter som t ex Färjestad har.
Kommentera

Sv: Silly Season
westerlind: Verkar svårbegripligt att det skulle va´ lättare att hålla samman ett lag bestående av spelare från fem nationer än från två. Men nog dividerat om detta. Jag vill se en finsk målvakt plus en, eller två, ytterligare finska forwards i laget. Det är min önskan.
Kommentera

Sv: Silly Season
Bright:
Det är tur att man kör nationalsången (den svenska) före matcherna så att man vet var man är. Det blir mycket importer i ligan i år också. Varför diskrimineras svenska spelare? Dålig scouting? Allt med utländskt namn blir automatiskt "landslagsmeriterad".
Det vore bättre för svensk hockey om fler vågade satsa som Frölunda, ja va fan, det finns bra unga svenska spelare om de släpps fram...
Kommentera

Sv: Silly Season
gordo: Anledningen till att svenska spelare diskrimineras är pga transfersummorna inom elitserien/allsvenskan. Di svenska får sticka ut i europa å spela ett år först innan dom kan gå till en annan svensk klubb.
Kommentera

Sv: Silly Season
Artikel om Lunkan.

www.falukuriren.se/sport/artikel.asp?id=440142&sport=

"Det ryktas även om Brynäs och LInköping ska ha visat intresse?

- De har hört av sig till min agent, men jag har inte hört av något från dem själv."

Usch å fy. Antar att man bara slängt ut lite krokar och att man inte är så speciellt intresserad.
Kommentera

Sv: Silly Season
Wikegård klar för Skansen--var ska sleven vara om inte i grytan--och Roger Melin antas vara på väg till Luleå. Det rör på sig nu.

En viktig grej med Silly Season är att man aldrig får ta ut vare sig segrar eller nederlag i förskott. Hur klubben hanterar spelarförvärv och kontraktsförnyelser kan man egentligen inte avgöra förrän efter Stora Köp- och Säljdagen, när det nya laget är färdigt. Vi förstår väl alla att klubbledning och SK inte går ut i media eller medlemmar och berätta vilka förhandlngar man håller på med.
Kommentera

Sv: Silly Season
Det bvar inte speciellt oväntat att det skulle skita sig med Nurminen. Visst det är inte klart än men om Pasi vill flytta å om inte Atlnata går med på det, då blir han kvar där borta i nordamerika- det är ju klubben som äger spelarna där borta.

Så vem är den tredje å hemliga målvakten som var nr 3 på listan? Nån som har en aning?
Kommentera

Sv: Silly Season
Vill bara rätta mig själv: om Pasi skulle vilja flytta å Atlanta vill ha honom kvar, så kommer han att stanna kvar, han har ju ett år kvar på kontraktet. Sen så har jag varit mycke skeptisk till hela den här historien, visst det skulle vara ett jätte bra förvärv men jag tror ändå han aldrig har varit den målvakt som ska ta över-det har varit ett täckmantel för den målis som är hemlig, de har inte vilja nämt han i tidningarna för att han inte har velat. Så tror jag att det har gått till. Att Nurminen bara var ett täckmantel för den "hemlige" målvakten.

Vad tror ni om saken?
Kommentera

Sv: Silly Season
Micke: Så man kan inte räkna med att se en smålänning i Brynäs elit trupp nästa år?? Synd!
Kommentera

Sv: Silly Season
Hallå!!!

Hv71 har en lång tradition av finska spelare
i klubben.Det har aldrig förekommit att
svenskarna sitter i ett hörn och finnarna i det andra.

Att det har funnits små grupper i truppen är väl
ingen nyhet i Brynäs IF.
Kommentera

Sv: Silly Season
Vem blir den som tar över efter P i kassen? Finns det några alternativ så här "sent"? Svensk- Finne?
Kommentera

« · 81063