Brynäs IF

722795 inlägg · 7954 ämnen

Skador

5495 · » Till forumet


Sv: Skador
Du är ju Mulder, så du vet ju allt. Och ingen vet hur det kommer sig att du vet, och aldrig nånsin ifrågasätts dina källor heller. Så nu är det så som du nyss har sagt...
(Undertecknad är som synes ingen fan av Arkiv X)
Kommentera

Sv: Skador
Efter vad jag har förstått så fick inte Parks sparken egentligen.
Han tröttnade visst på firma Sandlin/Åkerblom eftersom han inte fick spela center som han ville (...tror de hade lite andra meningsskiljaktigheter också) och enligt hörsägen så tog han sitt pick och pack och reste hem till canada...
Jag kan dessvärre inte säga om detta är helt sant eller ej.
Kommentera

Sv: Skador
Fast Parks tog alla tekningar...och Peter Larsson var framspelaren och styrde spelet framåt, medan Gozzi spelade center i egen zon.... Kanske var Brynäs först med två centrar? Nåväl, sorry för utvikningen, tillbaks till ämnet; Tekningar är en stor brist i Brynäs, och därför skulle det vara mycket intressant med Walle tillbaks.
Kommentera

Sv: Skador
Men svarar du inte på frågan själv med att skriva Johnson i mitten (i sann journalistisk anda)? Gozzi var väl centern i smurfkedjan.
Apropå center så vore det väl trevligt med en Brynäscenter som kan teka också eller hur ?
Kommentera

Sv: Skador
Spelade Kivelä center?? En bra fråga! Han har räknats som center mest hela karriären, hur det nu definieras. Jag gör ett försök: Center är den som tekar: Kivelä tekade i mittzon och anfallszon, Westlund i egen zon....Center brukar också vara den som styr spelet i mittzon; passningsläggaren: I så fall var Kivelä definitivt center, och Westlund "avslutaren på kanten". Men å tredje sidan så togs Westlunds plats sen av Kyrö, som definitivt är center, med Kivelä på kanten...

I vilket fall är det bara en lek med ord, rollerna är inte så entydiga. Kivelä var typisk kreativ center offensivt, men loj kantspelare defensivt....

En annan rebus; Vem var center i kedjan Parks-Johnson-Westlund -96?? Och i smurfkedjan; både Gozzi och Peter Larsson har center stämplat i passet.
Kommentera

Sv: Skador
Vi kan väl lugnt avskriva de förslag som dykt upp här. Antingen har de lagt av (Löfström/Pöllä etc) eller också är då klart överåriga och spelar i ligor sämre än Allsvenskan (Boldin/Kivelä). Varken Orrsten eller Holmqvist är i närheten av Kyrös kapacitet. Ketola, nja, frågan om han är intresserad att satsa så pass för att få upp tempot plus att han tjänar bra pengar där han är.
Bäckis uttalande idag i Arbetarbladet är skrämmande. Avvaktar tills man ser hur allvarlig skadan är samtidigt erkänner han att det blir svårare att få tag på spelare ju längre man väntar (No shit, Sherlock...).
Tror han att man signar på dagen efter att beslut har kommit. Sett scouterna i jobb omedelbums så att det finns en tre-fyra alternativ när beslut skall fattas.
Kommentera

Sv: Skador
Varför inte Stefan Ketola kanske? Det gick ju bra för han i Schweiz!
Ja, det finns massor av spelare att spekulera över.....
Kommentera

Sv: Skador
Det är intressant att spekulera om olika namn eftersom vi påminner varandra om spelare som glömts bort. Men hur vi än dividerar hit och dit om Westlund och Wahlberg och Lindström, så kvarstår fakta: Vem kan komma hit nu? För om det ska värvas en center till så är det nu. Inte nästa säsong, för då är förhoppningsvis Kyrö tillbaka. Så, vem kan komma loss nu?
Kommentera

Sv: Skador
Parks är intressant, men varför inte skrapa fram någon annan i högen av forna Brynäsare. Tror inte det räcker med att en kille från Div.1 kommer in. Här behövs rutin. Stefan Pöllä född 1968 vart tog han vägen? Eller varför inte fixa fram Jonas Löfström? Gick inte han som center?
Min kunskap gällande dessa är begränsad. Så jag undrar om någon annan vet? Tycker annars att Tommy Westlund snart borde släppa NHL? Och vad passar då bättre än Brynäs?
Brynäs ledning har nog inte så lätt att sova om nätterna nu.
//Micke
Kommentera

Sv: Skador
Men spelade Kivelä center? Jag har i och för sig för mig det, men eftersom Westlund var center så blev jag tveksam. Kivelä vore annars mycket välkommen, och det senaste jag hörde så spelade han i Danmark av alla ställen. Lindström har jag också funderat på, men är det ens möjligt att få loss honom? Och han lämnade ju för att han ville högre upp än 3:e center och det är väl tveksamt om han blir det ändå. Orrsten och Holmqvist vet jag inget om, berätta gärna mer.
Kommentera

Sv: Skador
Fredrik Orrsten & Mikael Holmqvist (Kyrö 2) i Arboga?
Kommentera

Sv: Skador
Teppo Kivelä?
Kommentera

Sv: Skador
Johan Lindström?
Kommentera

Sv: Skador
Fick inte Parks sparken från Leksand ifjol? Nu är ju inte jag Greg Parks, bara så ni vet, men om jag vore det skulle jag vara skeptisk till att återvända dit. Parks eller Wahlberg vore nog bra lösningar. Finns det fler nygamla spelare som kan tänkas ta centerrollen? Vore ju inte fel att få låna Tommy Westlund ett år, drömma får man faktiskt. Och vad gör förresten Igor Boldin nuförtiden? Nu vet jag inte om han vore nåt att ha heller, men jag försöker komma på namn, helst då spelare som spelat i brynäs förut.
Kommentera

Sv: Skador
...tror som dig Lyck, ett centerinköp blir nog aktuellt. Mikael Wahlberg i all ära men varför inte Greg Parks...
Så vitt jag vet är han fortfarande utan kontrakt (även om källor säger att han förhandlar med Lif...gud förbjude) och han vill själv
helst spela center. Visserligen är han ingen tonåring precis men duktig är han och ett år till skall inte vara något problem tycker jag
(förutsätter då att vår kära Kyrö kommer tillbaka). Dessutom skulle vi få en mästerlig straffskytt och det verkar ju behövas...liksom...
Kommentera

Sv: Skador
In på nedanstående länk och rösta.
Vi måste ju angagera oss om vi vill se am.fotboll/baseball/basket/ishockey på tv, permanent... Eller?!?

www.petitiononline.com/amsports/petition.html
Kommentera

Sv: Skador
Låter ju bra det där, och Wahlberg är ju välkommen, inte bara pga den rådande situationen, utan också för att han är "brynäsare". Hemvändare är alltid säkra kort, eftersom de har en klubbkänsla som det behövs några år för att komma in i.
Kommentera

Sv: Skador
Vet bara att Wahlberg själv vill hem till Brynäs om han får chansen, och att kontraktet med Modo går ut i vår. Han har redan bostad i Gävle, och tänker flytta hem "endera dagen" oavsett. Ville själv helst spela i Brynäs när han skrev på tvåårskontrakt med Modo förra säsongen, men fick ej plats. Förmodligen annat läge i vår, med tanke på läget på centersidan. Så det är rätt troligt, med reservation för kartell-cirkusen.
Kommentera

Sv: Skador
Kanske kan Wahlberg bli aktuell redan denna säsong. Modo införskaffade ju faktiskt två centrar i år. Men Walle är inget att bygga framtiden kring, spelskicklig förvisso men ingen tvåvägsspelare som Kyrö.
Jag som hade sett fram emot att sitta i Globen och se Brynäs ge Colorado en match, frågan är om man får ihop ett lag nu.....
Kommentera

Sv: Skador
Lyck: Tills Walle kommer hem nästa år? Är Wahlberg på väg tillbaka, eller är det bara önsketänkande?
Kommentera

Sv: Skador
Kan inte tro att sportkommittén kan komma till nån annan slutsats vid sitt möte ikväll än att en ny center köps in på ett år, för att täcka för Kyrö fram till att Walle kommer hem nästa år.

Brynäs centerlösning på lite sikt kanske ser ut; Jonas Johnson, 1:a center; Micke Wahlberg 2:a, Wågström 3:e, Mårs 4:e? Förhoppningsvis har jag fel; och vill ej räkna bort Kyrö.
Kommentera

Sv: Skador
Om Roger Kyrö inte kan spela nåt mer iår. Då är det blir det tuffare ändå för Brynäs. Att tappa spelare som Tuulola och Kyrö klarar inga lag utav. Men som sagt, ny center bör köpas/hyras in.
Det är vad jag tror.
MVH/ Micke
Kommentera

Sv: Skador
Olsson kanske slipper en operation enligt Arbetarbladet. Fast det står att det inte påverkar tiden det tar för honom att komma tillbaka... Tyvärr...
Kommentera

Sv: Skador
Jo, visst är det så. Olsson och Kyrö har haft ont under längre tid (Läs: våren 2001). Precis som jag tidigare skrivit borde båda ha undersökt för länge sedan. Jmf med hur NHL-lagen hanterar uppkomna skador; pang på, undersökning av USA:s främsta experter på idrottsskador direkt. Spelarna är ju lagets värdefullaste tillgångar. Och trasiga spelare kan inte prestera maximalt på plan. Än värre är att småskador snabbt kan försämras om de inte tas om hand i tid.

Jag tycker att hanteringen av Kyrös och Olssons skador är usel. Förvisso vilar det ett stort ansvar på spelarna själva att rapportera hur de mår. Men lagets läkare, massör och tränare är ändå ytterst ansvariga för att det nu gått så pass illa som det gjort. Inväntar Melins utlovade rapport med spänning.

Mästercupen blev ingen vidare värdemätare för Brynäs. Man gör nog klokt i att glömma den turneringen så fort som möjligt. Förlust mot AIK, otroligt svagt, oavsett manskap på plan. Och på torsdag blir det mer stryk mot Färjestad...

När gör den nya centern entré?
Kommentera

Sv: Skador
Jo, han har haft ont i ryggen hela sommarn å Kyrös knä har krånglat jättelänge. Likaså Tony Mårtensson hade ju problem med ryggen säsongen som var men det kollade dom ju inte upp förrän i somras, Va är det för läkare egentligen????
Kommentera

Skador
Funderar lite... Har inte Olsson haft ont i ryggen hela sommaren? Och har inte Kyrös knä krånglat i evigheter? Varför har inte skadorna kollats upp på ett tidigare stadium?

Har en kollega som påstår att det har med en trolig ändring av de nuvarande så generösa försäkringarna att göra. Kan inte tro att det är så - eller...?
Kommentera

5495 · »