Brynäs IF

723315 inlägg · 7955 ämnen

Summering

« · 470657 · » Till forumet


Sv: Summering
Larry: "men de jag vill se är viljan att vinna och göra sitt yttersta."

Tror du inte att spelarna på denna nivå vill vinna varje match, även om dom är realistiska nog att inse att det är en omöjlighet?
Om man jämför med fjolårets lag kan man väl ganska lätt konstatera att vågdalarna är både färre och mindre djupa.
Jämfört med övriga lag så här långt i serien kan man väl även konstatera att många andra lags formkurvor har varierat än mer.
Självklart måste man höja sitt spel och försöka bli jämnare och bättre.
Samma sak här: Tror du inte att man jobbar på detta?
Kommentera

Sv: Summering
Huge: "Tror du inte att spelarna på denna nivå vill vinna varje match, även om dom är realistiska nog att inse att det är en omöjlighet?"

Man hoppas de, men ibland blir man väldigt fundersam. Varför nöja sig med något som är okej, halvbra. Varför ska man bli 2:a och bara delta, de handlar ju om att vinna. Vinnarna kommer man alltid ihåg, tvåorna skiter man i. Håller med om att stabiliteten har ökat om ser till våra senaste säsonger, men återigen varför vara nöjd med de som är nu?

"Självklart måste man höja sitt spel och försöka bli jämnare och bättre.
Samma sak här: Tror du inte att man jobbar på detta?"

Givetvis tror jag de, men vill se ännu mera gällande den biten. Våga vara extremt dåliga förlorare, då blir du en vinnare tillsist!

Inställning, inställning och återigen inställning är 85 & av hockeyn.
Kommentera

Sv: Summering
Skrev fel, de ska stå: 85% av hockeyn.
Kommentera

Sv: Summering
Larry: Är det någon som talat om att vi skulle vara nöjda?
Att inse att man av olika anledningar ibland inte räcker till är inte synonymt med att vara nöjd.
Många dysterkvistar drar tyvärr likhetstecken mellan de båda sakerna.
Kommentera

Sv: Summering
Huge: Brynäs har gjort en skitbra säsong så här långt. Särskilt se´n TJ hoppade av. Brynäs NHL-förstärkningar är inte i nivå med konkurrenternas och ändå ligger vi på slutspelsplats. Slutar lockouten finns alla chanser till avancemang i tabellen, några nya spelare skulle knappast behövas (tänk er mora utan Hossa & co eller ssk utan Jokinen). Fortsätter lockouten måste nya spelare värvas, dels för att ersätta Timonen men också för att fylla luckorna efter Sulku och Dackell.

Larry: Att laget inte kan hålla spelet uppe i alla matcher är väl inte konstigt när man möter några av topparna från världens bästa liga. Det är väl snarare otroligt bra att vårt relativt hemvävda gäng (jag räknar finnarna dit) har stretat emot i så många matcher.

Kickan: Har du långtråkigt när dagis är stängt, eller...? Det e ju ni som e LAPPSKOJS, ju... BLÄBLÄBLÄBLÄBLÄÄÄÄÄÄ
Kommentera

Sv: Summering
Lilljanne: Har gjort en tabel nu inför uppehållet och om NHL strejken skulle ta slut. Har räknat ut hur många procent av målen och poängen som de "tillfälliga" NHL-spelarna hart gjort i sina respektive lag. Intressant är att tre lag som ligger alldeles ovanför oss i tabellen (Modo, DIF och Mora) ligger i topp i tabellen. Och vad kommer att hända med Linköping?

Lag Mål Poäng spelare
Linköping 49% 44% 4
Mora 45% 40% 5
DIF 45% 35% 5
Modo 44% 37% 4
Luleå 21% 16% 3
Timrå 20% 25% 4
Södertälje 18% 15% 3
Brynäs 16% 9% 2
FBK 12% 17% 4
Frölunda 10% 14% 4
Malmö 10% 10% 4
HV71 1% 1% 2
Kommentera

Sv: Summering
Busen: Tungt o göra den då den fanns i Aftonbladet i veckan. Visserligen inte med lördagens matcher inräknade...
Kommentera

Sv: Summering
Jag läste en artikel på nätet som dom hade men det var bara om Linköping och deras NHL spelare. Inte om dom andra lagen. Jag slutade köpa papperstidningen för många herrans år sen. Det var när dom skrev med krigsrubriker att Carola skulle skilja sig.
Kommentera

Sv: Summering
Busen:
Sedan dess har det förekommit krigsrubriker av betydligt grövre kalibrer- bra val att bojkotta skiten!

PS har ni tänkt på att nu handlar allt om att alla ska HYLLAS hit och dit, även den minsta händelse/företeelse presenteras i kvällspressen tillsammans med det mycket starkt värdeladdade ordet "hyllning"!

"Henke hyllar Zlatan genom att kissa i kors i natt"....
Kommentera

Sv: Summering
Busen: Linköping behöver förmodligen inte oroas för det,eftersom allt tyder på att ägarna kommer att säga nej till spelarfackets senaste bud,däremot behöver vi i Brynäs bekymra oss,och förstärka truppen med minst två spelare!!!Se länk!
Kommentera

Sv: Summering
Bissett19: En fortsatt lockout är nog det bästa alternativet för BIF, då vi i det läget har bäst möjligheter att förstärka backsidan samt får behålla Phillips. Om det blir fortsatt lockout eller ej återstår att se, tror inte att Ottawas ägares ord väger tyngst i den frågan. En röst av många.
Kommentera

Sv: Summering
JanT: Samma åsikt från Detroit Red Wings ägare..
Kommentera

Sv: Summering
Busen: Intressantare om du bygger dina stats på +/- istället eller är alla NHL spelare bara tillåtna att spela offensivt? Har för mig att hockey handlar om att både göra mål och att se till att motståndarna inte gör det.
Kommentera

Sv: Summering
JanT: Om man bara ser till vårt eget lags slagstyrka så kan jag hålla med i ditt resonerande. Phillips blir som sagt kvar och ersättare till Arnason och Bommen går nog att fixa ganska lätt. Om lockouten tar slut kan det dessutom bli svårare att hitta nya spelare eftersom det förmodligen kommer att bli huggsexa om de som blir kvar.
Jag tror ändå att det borde gynna oss om lockouten tar slut. Varför?
Jo, övriga lag som vi tampas med om den sista slutspelsplatsen, främst SSK, Malmö och Luleå som det känns just nu, kommer vi absolut att ha en fördel gentemot då dessa lag kommer att försvagas i större utsträckning än vad gäller oss själva.
Eftersom båda alternativen har sina för- och nackdelar så får man väl ta till det gamla ordspråket:
"Hur man än vänder sig så har man arslet därbak" :-)
Kommentera

Sv: Summering
Stigsson: Tar dig på orden och gör en ny tabell. Men det man skall komma ihåg är att plus/minus inte räknas i varken box eller powerplay. Mora skall te.x byta ut en hel femma och inte tror jag att ni kommer att kunna fylla på med liknande spelare som åker iväg.
Lag Plus/minus
Linköping 88
Frölunda 22
DIF 16
Timrå 16
Malmö 2
Mora 1
Modo 1
Brynäs -1
FBK -3
Södertälje -11
HV71 -18
Luleå -38
Kommentera

Sv: Summering
Stigsson: "Har för mig att hockey handlar om att både göra mål och att se till att motståndarna inte gör det."

Visst är det så, men det enda konkreta man har att gå på är ju faktiskt vilka som gör målen. Trots allt är det detta som spelet går ut på.
Öser man in mål och samtidigt leder minusligan så är man nog förlåten.
En spelare som ligger i topp i minusligan har ju t.ex förmodligen stoppat många farliga lägen som sannolikt skulle ha resulterat i ett mål.
Krångligt blir det.... :-)
Kommentera

Sv: Summering
Busen:

Om man inte hade haft några proffs alls så hade man hamnat på 0, ungefär mitt i tabellen och hade alltså då drabbats medelmåttigt av att konflikten upphör?
Kommentera

Sv: Summering
Huge: Trodde du verkligen att det skulle finnas ett universialsätt att räkna detta på. ;-) Hävdar dock fortfarande att +/- visar minst lika bra som poängligan det vi är ute efter. kanske en sorts vägning dessa emellan är det korrekta sättet att gå. Sen måste du ta med målvakterna också. Hockey är ju trots allt en lagsport.

"Öser man in mål och samtidigt leder minusligan så är man nog förlåten." Detta stämmer inte enligt mig, visst är det kul att se någon som gör massor med mål men släpper man till lika mycket bakåt så har man ju inte tillfört laget särskilt mycket förrutom en stunds underhållning.
Visst uppskattar även jag en artist som gör det lila extra och bjuder på nåt speciellt men det är inte nödvändigtvis en sån lirare som jag kommer sakna mest när dom eventuellt försvinner. Kolla in resultatet i omröstningen ipå Moras GB så ser du vad jag menar. Horcoff som gör poäng framåt och jobbar som en häst även i försvaret skulle vara mer saknad än vår Superstjärna som gör dom snygga målen och passningarna men har svårare för att jobba hemmåt.
Kommentera

Sv: Summering
Albert Hall: Delvis rätt uppfattat. Man skulle kunna säga att lagen med mycket plus förlorar och dom med mycket minus vinner medans det blir status quo för dom i mitten.
Men som sagt så bör man väl väga in poängliga och målvakter också för att göra en hyfsad bedömning.

Sen ska vi väl inte ens börja tala om eventuella psykologiska effekter för då kommer vi nog aldrig att bli klara.
Kommentera

Sv: Summering
Stigsson: Vi kanske skall titta på hur många spelara som lagen tappar. Menar att dom flesta kommer att bli av med en hel femma. Dom spelarna skall ersättas med andra som säkert inte kommer att ligga på ens noll i plus/minus.
Kommentera

Sv: Summering
Busen: Som du ser så är det ett stort antal parametrar som ska vägas in så att som så många gör stirra sig blind på endast poängligan är förkastligt.
Kommentera

Sv: Summering
Det pratas vitt och brett om att ett lag som Brynäs kommer att vinna så mycket på att NHL-lockouten upphör (om den nu gör det, vilket nog det mesta talar för). Jag köper inte det resonemanget rakt av. OK, de lag som har fler NHL-are i sin nuvarande trupp än Brynäs bör förstås rent logiskt förlora mer i slagkraft. Men tala om för mej hur man kan påstå att Brynäs, för egen del, ska hålla samma klass som hittills när man också mister de förstärkningar man trots allt haft? Vissa verkar nämligen tro det som skriver här...
Kommentera

Sv: Summering
Clarence: Då har du inte fattat nå´t! Så här är det: Brynäs kommer att bli sämre när lockouten slutar (Phillips går). ALLA andra lag kommer att bli mer (!) sämre! Ergo: Brynäs blir, relativt motståndarna, bättre. Glasklart!
Kommentera

Sv: Summering
Stigsson: Jag tror inte man behöver analysera sönder skytteligor och annat statistiskt underlag för att kunna göra bedömningen att lag som mora kommer att förlora SKETAMYCKET på att lockouten upphör. Jag vet inte, men det är bara en känsla jag har (Horcoff, Hossa, Hossa igen, Cleary, Lilja, och hur är det med Pavlikovskaja).
Kommentera

Sv: Summering
Lilljanne:
Pavlikovski är ingen NHL lockoutad spelare...
Kommentera

Sv: Summering
Lub: Bra, då är alla frågetecken uträtade!
Kommentera

Sv: Summering
Clarence: Inte fan tror jag att NHL Lockouten upphör! Sånt tur har "BIF".
Kommentera

Sv: Summering
Clarence: Vet inte vilka du avser med "vissa". Antingen ser du spöken eller så har du inte läst inläggen innan du svarar.
För egen del blir vi naturligtvis försvagade, som lag betraktat, om lockouten tar slut.
Jämfört med övriga lag som vi normalt slåss med om den sista slutspelsplatsen, så tycker jag att vi står bättre rustade, om lockouten tar slut.
Glasklart, som ngn uttryckte det. Såg att Lilljanne hann svara före mig,
men svarar ändå eftersom jag kände att det var mig du avsåg med "vissa"..
Kommentera

Sv: Summering
Stigsson: Visst ligger det ngt i att +/- statistiken säger en del, inget snack om det. Plus målvakternas betydelse, som nog är större än vad som framkommer i debatten.
Vad gäller minusstatistiken kan man tillägga följande:
En kille som gör mkt mål men även har mkt minus i siffrorna är ju bara 1/5 av de som är inne på isen när det blir ett baklängesmål.
Finns som sagt ett otal parametrar som skall tas med i beräkningarna.
Kommentera

Sv: Summering
Brynäs måste förstärka konfliklösning eller ej!!!!
Kommentera

Sv: Summering
BIF är det lag med HV71 som försvagas minst om Kalle Anka säsongen tar slut de är ganska enkelt att räkna ut. Men oavsett beslut bör man fixa någon ny back
Kommentera

Sv: Summering
RavenLord:2 backar o 2 forwards skulle inte skada. Sjögren blev den flopp som jag misstänkte att det skulle bli, Arnason gjorde ingenting, Sulku är tyvärr skadad, Dackell blir också borta ett tag.
Kommentera

Sv: Summering
70 Rodrigues: Ja det skulle jag inte säga nej till...(Tänk att kunna lira med 4 kedjor och ha J.J och Kupan som bänkvärmare bara)
Kommentera

Sv: Summering
Om jag får ge mig in i poängräkningsdiskussionen, så påstår jag att räkna poäng är felaktigt - däremot att bara ta hänsyn till målen ger bättre ackurans i statistiken.
Varför det, frågar sig vän av ordning?

Jo,
1) assistansnoteringarna är lite grann beroende på sekretariatets godtycke, medan ett mål oftast är precis just ett mål,
2) ett mål av Horcoff, assisterad av Cleary och Lilja är inte tre gånger mer värdefullt än ett mål av Huselius, utan ass.

just my 2p.
Kommentera

Sv: Summering
RavenLord: Varför ska Kupan vara bänkvärmare? Han har spelat mycket bättre nu på sista tiden än vad han gjort innan!! I hop med Timonen klev han verkligen upp ett steg, så att bänka honom nu vore väl ganska fel?! Jag föreslår att han bör få spela i hop med en bra back fortsättningsvis också. Det lyfter honom. Tyvärr ser det inte ut som om vi kan välja vilka som ska spela eller inte över huvudtaget. Vi får köra på med alla för att få ihop ett fullt lag. Tråkigt men så ser verkilgheten ut.
Nu håller i alla fall jag tummarna för att denna "pajas säsong" tar slut i morgon!!!
Kommentera

Sv: Summering
Lilljanne: Det är klädsamt att vara optimist och du har naturligtvis rätt att vara övertygad om att Brynäs kommer att gynnas gentemot andra lag om lockouten tar slut. Jag, "som inte fattar nåt", tror dock inte att det är fullt så givet att Brynäs, med nya förutsättningar, går ikapp och kanske förbi lag som Mora, Modo och DIF. Tror nämligen inte att de lagen är sämre än Brynäs, även om man plockar bort NHL-arna. Tyvärr.
Kommentera

Sv: Summering
Huge: Förföljelsemani, eller?
Kommentera

Sv: Summering
Clarence:
Vilka skulle göra målen i DIF och Mora när NHL-killarna försvinner??
Kommentera

Sv: Summering
Clarence: Det är så typiskt Dig att dyka upp i GB:en så snart orosmolen samlas vis horisonten och fälla några domedagsmättade kommentarer. Du tillhör den obegripliga grupp Brynäsare (eller whatever) som tycks använda Brynäs som nåt man slänger skit på när humöret är dålgt. Förr var det syndabocken som leddes genom stan, nu är det Brynäs. Sorgligt att se. Samma syndrom som de som går till Gavlerinken för att se Brynäs förlora. Komplett obegripligt. Vad är det i dricksvattnet i Gävle, egentligen?

Nej, jag tror faktiskt inte att Du fattar det här. Argumentet är att eftersom Brynäs har relativt sett färre NHL-spelare än lag som t ex Mora, Djurgårn eller SSK så kommer vi visserligen att bli sämre utan Phillips, men de andra lagen drabbas mer. Alla lag blir alltså sämre när NHL-spelarna försvinner men vi påverkas mindre än de flesta andra lagen.

Självklart kommer det förstärkningar om inte NHL-konflikten blåses av. Arnason försvann som en avlöning, Timonen har också lämnat oss. Detta bör enligt all mänsklig matematik innebära att det finns pengar att värva för och Sundlöv har inte sagt något som antyder att man inte skulle värva. Sen kan vi alla göra önskelistor om hur många spelare vi skulle vilja ha. Sundlöv har agerat klanderfritt så här långt och det finns ingen anledning att kritisera honom.

Skadorna: en del ljusglimtar finns det. Soling antas vara tillbaka efter uppehållet. Jacko samma sak.

Det viktigaste nu är att spelarna får tillbaka lite bränsle i kroppen. Gud, vad jag saknar en fjärdelina som kan lasta av ibland. Tycker fortfarande att det är bättre att gå runt på folk även om det innebär att man slänger in ett gäng yngre spelare (ND, Rönnqvist m fl) då och då, om det innebär att man kan lite extra vila till de tre andra femmorna.
Kommentera

Sv: Summering
Vad är skillnaden mellan alternativ två och tre i omröstningen? Semantiskt finlir...
Kommentera

Sv: Summering
El Maco: Finlir e ju det vi e kända för......;-)
Kommentera

Sv: Summering
Clarence: Självklart känns det som att man får en släng av förföljelsemani varje gång du kliver in på banan. Man känner sig förföljd av ngn som konstant verkar missförstå (medvetet?) eller inte begriper vad det är man försöker säga. Jag får ofta ett intryck av att du helt enkelt bara ögnar igenom ett inlägg du vill svara på. Det mesta verkar gå på en höft eftersom du i dina svar ofta lägger ord i munnen på den du svarar. Ord som denne aldrig sagt.
Att du är obotlig pessimist säger jag inget om. Instämmer bara i det som Jompe säger.
Om det i min sjukjournal står: "Lider av förföljelsemani" så är det väl inget att göra åt. Jag har förresten tjuvkikat i din egen journal.
Där står: "Oseriös dysterkvist"..... :-)
Kommentera

Sv: Summering
Huge: Enligt TV sporten är Brynäs ute efter Rob Blake!!
Kommentera

Sv: Summering
sylf: Hehe......HV 71 Var sugna på Lidström och Joe Sakic är så gått som klar för modo.....

Kanske är bäst om lockuten varar ett tag till.
Kommentera

Sv: Summering
A_x_e_l: Sådärja. Då var kappan vänd efter vinden ytterligare en sväng..

Mycket märkligt...
Kommentera

Sv: Summering
Dream Team: ?

Har jag nämnt min åsikt angående NHL:s Lockout?

Nu råkar min åsikt vara som så många andras här, att jag hoppas på att NHL kommer igång, och det står jag fast vid........
Men om Blake, Sakic o.s.v kommer till Elitserien skulle det inte göra mig något......och då antar jag att jag är en så kallad kappvändare.......
Kommentera

Sv: Summering
A_x_e_l: Har nog ingen direkt koll vad din åsikt i frågan varit tidigare, nej. Så jag får be om ursäkt för att jag angrep dig som "skyldig".
Du tror alltså att BIF blir en vinnare i det långa loppet om lockouten fortsätter? Fast man enligt mångas uppfattning varit en av de största förlorarna såhär långt under hösten. Ja, det får du hålla med om att det är kappvänderi...
Kommentera

Sv: Summering
Dream Team: Nej, du måste ha missuppfattat något.
Jag tror att Brynäs är en vinnare om spelet i NHL kommer igång och "NHL-spelarna" i Elitserien drar till staterna.

Jag tycker däremot att det är fruktansvärt kul att det är så många bra ishockeyspelare som spelar i Elitserien, och om det skulle komma ännu bättre spelare och lira i Sverige så skulle jag gilla läget.
(skulle ju inte skada ifall någon utav dessa "proffs" skulle välja att visa upp sig i Sveriges snyggaste ishockeytröja med Brynäsemblemet på bröstet)
Kommentera

Sv: Summering
A_x_e_l: Okej. Men vad jag inte förstår är hur du kan gilla båda dom lägena, ja, sett till hur du resonerar?

I det ena läget är Brynäs en vinnare om man blåser av lockouten, säger du. Sen skulle du även gilla det läge som blir ifall NHL-säsongen ställs in helt, och elitserien förmodligen får ännu fler NHL-spelare.

Viket "läge" vinner Brynäs (inte du personligen) mest på ?
Kommentera

Sv: Summering
Dream Team: Det beror ju på vilka spelare Brynäs värvar ifall lockouten kvarstår och vilka spelare dem andra lagen värvar. Men som det ser ut i dagsläget så tjänar Brynäs på om det blir spel i NHL och dem största stjänorna som Hossa,Zäta,Zhara o.s.v i dem andra Elitserielagen drar.
Kommentera

« · 470657 · »