Brynäs IF

724830 inlägg · 7958 ämnen

Sundlövs gloria på sniskan...

« · 409895 Till forumet


Sundlövs gloria på sniskan...
Ett välkommet inlägg i dagens GD anser jag (se länk). Hammarström sågar Sundlöv rejält när det gäller Luovi-värvningen och jag håller självklart med.

"-Vad f*n håller dom på med!!??" skrek jag ut i april när man fick reda på att BIF hade värvat Luovi. Jag rabblade upp allting som Hammarström nämnde i dagens GD plus en hel del andra grejer.

Även om han har fått godkänt hittills på försäsongen kan man ju fråga sig.
-Varför värva en skade- och sjukbenägen spelare.
-Varför värva en spelare vars utvecklings- och poängkurva gått stadigt nedåt de senaste åren.

Ok, han skrev bara ett 1-årskontrakt men hade det inte varit bättre att satsa på någon yngre som kanske har en chans att fortsätta några år i BIF och bli en stöttespelare i laget framöver.

Hur många 80-talister har vi t.ex som platsar i dagens BIF? Jag får det till hela två stycken! Efter guldet -99 var det mycket tal om att det var dom gamla rävarna som fixade det (med undantag målvakten då) och att BIF skulle få ett jäkla tufft generationsskifte framöver. Nu har det gått fem år, och vi har haft ganska tufft får man väl medge. Man borde väl anta att vi använt dessa fem år till att skyffla ut de gamla och ta in de unga, och att dessa skulle vara etablerade i laget just nu, så att vi stod beredda för framtiden.
Har detta hänt? Nej. Istället värvar vi spelare som är på slutspurten av sina karriärer och inte har en chans att bli stommen i framtidens Brynäs.

Om vi hade ett tufft generationsskifte för några år sedan. Tänk bara på hur det kommer se ut om några år.

Luovi-värvningen för mig var, är och kommer förbli en ren kompisvärvning av Sundlöv. Ett tjänstefel som kommer kosta laget. Sett till övriga värvningar vet jag inte om man heller kan höja Sundlöv till skyarna. Dackell och Wahlberg var på väg hem, spelar ingen roll vem var sportchef. Sulku kom hit på inrådan av Tuulola. Viitakoski förespråkade jag för två år sedan och är naturligtvis glad att han kom hit, tyvärr två år för sent och två år äldre...
Kommentera

« · 409895