Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

TJ går

446034 · » Till forumet


Sv: TJ går
Hong Kong: Moramatchen var ingen isolerad företeelse, Tobbe. Hade vi legat fyra i tabellen och förlorat hemma mot Mora med 5-9 hade vi väl frågat vad i hyllebären de håller på med, men sen hade vi gått vidare. Vi hade en svit av matcher då vi inte gjorde mål. Hemmamatchen före Moramötet förlorade vi med 0-2, mot MIF av alla lag. Moramatchen blev alltså droppen som fick allt att rinna över. Många menar att årets modell av Brynäs egentligen spelar bra hockey och att resultaten inte återspeglar avd som sker på isen. Tyvärr är det bara resultaten som räknas.

På B svarar jag... att jo, det kan möjligen komma något positivt ur TJ's time-out. Jag tror inte TJ kommer tillbaka och det är beklagligt eftersom TJ är en bra tränare. Min gissning är alltså att vi kommer att få ett nytt coach-ansikte och de mer långsiktiga effekterna av time-outen kan därför egentligen bedömas först när vi vet vem det blir.
Kommentera

Sv: TJ går
Hong Kong:

Jag håller med om det mesta du säger, utom din kapacitet i huvudet.

Men det är som jag sagt tidigare. Det kanske är dags för oss brynässupportrar som inte bor i Gävle att göra något, förutom att gnälla? Vad jag förstått så är ca 70 till 80 % av medlemmarna i Brynäs IF bosatta utanför Gävle. Om det nu är så att en Jante-mentalitet härskar över Brynäs så tycker jag det är dags att professionella krafter griper tag i mästarklubben och får Brynäs att kliva in i nutiden och framtiden. Visst vi var en stormakt förut, men det går inte att belåtet luta sig tillbaka och sola sig i gamla bedrifter - nu jävlar är det dags att börja kämpa för att ta upp kampen med Frölunda, Färjestad och HV.

Frölunda förresten - är det någon som minns att de för bara några år sedan var på ruinens brant utan några som helst meriter? Pga det var de tvungna att satsa på sina juniorer och från att ha varit Sveriges New York Rangers så kom de tillbaka med ett oerhört slagkraftigt lag, baserat på juniorer. Så säg inte att det bara handlar om pengar, med en målmedveten satsning och skickliga medarbetare kan vilken klubb som helst bli ett topplag.
Kommentera

Sv: TJ går
Jag vet inte om jag är dum i huvudet eller är den enda som tänker på den här sidan. Men det får väl ni andra avgöra.

Det finns två saker jag funderar på.

Det första
Om machen mot Mora hade slutat med en 7-6 seger till Brynäs så skulle allt vara frid och fröjd. Supportrarna skulle slagit klackarna i taket och jublat över två raka segrar, TJ skulle just nu stå och tugga tuggummi i J-köping. Men det är väl lite väl typiskt för Brynäs dom senaste säsongerna, inte knyta till säcken eller ta vara på chanserna när dom väl kommer.

Den andra saken är.
Kan det verkligen inte komma något gott ur TJ:s timeout? Allt snack det senaste dygnet har bara handlat om, att nu blir det bara värre. Men tänk om det är just det här som spelare och ledning verkligen behöver. En som sätter ner klackarna och berättar att nu djävlar är det nog. Det är dax att alla sätter på sig blåstället oavsett om man spelar aktivt på isen, coachar i båset eller vänder papper/hamburgare en trappa upp.

Framtiden får väl utvisa vad svaret blir.

En sak som är glasklar just nu, är att Selander bara kan gotta sig åt en andraplats i allsvenskan när det återstår 45 min av säsongen.
Kommentera

Sv: TJ går
westerlind:
Wille. Nej tack!
Låt honom skämta med dem som gillar att höra hans sköna stämma.
För övrigt är han en bromskloss av stora mått. Det är ett under att Brynäs har börjat med dagens lunch...

Sedan är namnen du räknar värda all respekt och kan (läs borde) också vara till inspiration för dagens spelare och ledare, då hade vi sluppit den här skiten.
Men, westerlind, det är nya tider nu.
Som tränare i Elitserien är man en förbrukningsvara.
De äldre herrarna är redan förbrukade.

Nyckeln, Hemligheten eller vad man nu kallar det är att hitta den nya tidens Stigge, Tord, Virus eller (Sylf?).
Vi har en förening som i princip är fri från personligheter. Ja, ja, Wille är ett undantag som bekräftar regeln :-)
Det gäller ledningen, men framför allt laget.
Som en känd scout alltid hävdar:
Det går inte att lära en gråsten att simma.

Hemligheten bakom Brynäs tidigare framgångar var att gänget runt Wickberg våga de signa profiler som var rejält egotrippade och framgångskåta. Hur de (Wickberg & Co) lyckades göra ett så framgångsrikt lag av dessa speciella herrar framstår som den största bedrift.
Men å andra sidan är man tvungen att samarbeta för att vinna och det var denna egenskap som var minsta gemensamma nämnaren för dessa herrar. SM-guld.

Alltså:

Värva ledare och spelare med egotrippade sinnen och tvinga dem att göra ett lag med sina vinnarskallar och hux flux så har tom Niklas Danielsson en given plats i laget :-)
Och SM-guld till föreningen, igen naturligtvis.
Kommentera

Sv: TJ går
Anneli: Elitserien förstörd? Varför det? Att för en säsong kunna få se så många NHL-spelare samlas på svensk mark och i svenska lag är ju ganska fantastiskt. Att sen hålla på och oja sig för att en eller annan klubb inte har resurserna att ta till sig dessa spelare leder väl ingen vart. De klubbar som har de ekonomiska möjligheterna att krydda sina lag behöver inte be om ursäkt, anser jag. Alla klubbar har ju faktiskt i grunden samma "spelregler" att utgå ifrån när det gäller de här NHL-lånen.
Kommentera

Sv: TJ går
Rackham & Anneli:

Tjoho och tralala, i morse vaknade jag efter en härlig dröm att Brynäs hade tagit SM-guld. Det stämde, men det var förra årtusendet. Jag bestämde mig för en sovmorgon.

Jaså, ni tror inte på Wille som coach? Det gör jag, men det går lika bra med någon annan som hatar att förlora, t ex, Stigge, Tord, Virus eller Sylf. Det är möjligt att jag har fel, men det har jag aldrig haft förut.
Kommentera

Sv: TJ går
Anneli:
"Något måste ha hänt inom laget eller föreningen som fått grabbarna att tappa lusten och gnistan."
Det som hänt är väl att laget parkerar sist i tabellen och vi torskar mot Mora trots en 2-0 ledning. Honken kastar in några enkla.
Innan mora fajten så var ju alla, laget, supportrar och media fulla av förväntan sen så dyker vi ner i träsket igen. Nu är det kriga för att överleva. Klara kvalserien måste vara den nya målsättiningen.
Du som känner Wille borde ju kunna fiska fram lite inside information...

Tror att vi vinner idag med 5-3. TJ kommer tillbaks på måndag med nya insikter och bänkar de trötta i a-laget och skickar in ungtupparna. Sundlöv trollar fram en bra NHL back.
Kommentera

Sv: TJ går
65selander: Håller med dig om att Wille ska hålla sig uppe på vipen, om ens där! Han är den mest ostrukturerade människa jag känner!! Om det är kaos i Brynäslaget nu så skulle jag inte vilja vara med den dagen Wille klev in i båset!! Var så säker.Och kompis med spelarna, vem har sagt det? Jag bara undrar? Är det inte lite så att man inte biter den hand som föder än, bara? Men som sagt så vet jag faktist inte om det verkligen är så eller inte.
Till alla kära Brynäsvänner vill jag bara säga att nu är allting precis som vanligt (de senaste åren) kring Brynäs. Ingen vill ta på sig skulden, alla skyller på alla, alla har olika åsikter, vi skäller på varandra och detta gäller från toppen till oss supportrar (egentligen är det ju vi som ÄR TOPPEN!) och den enda som får ta på sig skulden är tränaren! Vi måste stå upp nu och kräva att få veta vad som händer och inte händer! Vad är det som är fel och vart ligger det? Kan den förut så glada och possitiva lagandan och moralen bara helt plötsligt försvunnit? Kanske det, men knappast utan anledning. Eller hur? Något måste ha hänt inom laget eller föreningen som fått grabbarna att tappa lusten och gnistan. Jag är väl lite dum, men jag tror fortfarande att ambition slår klass. Tyvärr så har även HV71 kapitulerat inför faktum att inget lag säsongen 04-05 orkar spela utan NHL divor. Tråkigt! Jag hade högaktat HV om de hade stått emot och nöjt sig med en sämre placering i år och kommit tillbaka med äran i behåll till nästa säsong. Är det bara jag kvar i hela Sverige som tycker att NHL strejken har förstört elitserien????
Kommentera

Sv: TJ går
westerlind:
Håller inte med dig om Wille.
Visst, en gång i tiden en duktig keeper.
Hans kvaliteter i övrigt består av att göra sig rolig på andras bekostnad.
Ingen bra grund för att leda ett lag.

Det är desutom så att han ifrågasätts internt i föreningen...

Bättre kan vi!
Kommentera

Sv: TJ går
65selander: Släng in Lundström i båset,då skärper vi till oss?!!!!
Kommentera

Sv: TJ går
westerlind: Nej för f-n låt Wille stå på Vipen och bossa, han har inget i båset att göra eftersom han är för tjenis med spealrna och då hamnar vi i GP syndromet att inte våga bänka.

TJ stå kvar som en stolt fura och visa tallar och Björnar, överstepräster och annat dravel att katten reser sig på nio....
Kommentera

Sv: TJ går
rackham:

Allvarligt så blev jag lite intresserad när Wille fördes fram som ny coach - Han skulle kunna vara rätt man där. Jag har länge tjatat om någon ur den gamla generationen med jävlaranamma som skulle sporra spelarna: Tror Löken skulle kunna bli en fruktat bra pådrivare. Med hans temperament och glimten i ögat finns alla chanser att han skulle bli en ledarfigur och förmå att få fart på laget.

Sen att han skulle vara en bra tränare tror jag mindre på. Kanske skulle Wille coacha och Tomas träna?
Kommentera

Sv: TJ går
westerlind:
Korrekt.

Å andra sidan blir det inget lag av ett antal spelare som inte gör som ledaren säger...

Finito.
Kommentera

Sv: TJ går
Albert Hall:

Jag håller med dig: Vad jag förstått så tycker nog de flesta brynäsare så. Spelar ingen roll hur bra tränare du är - det går inte att göra diamanter av sega gubbar.
Kommentera

Sv: TJ går
Jag tycker att Tomas Jonsson gjort en mycket hedervärd insats. Han känner nog att han kört fast och att han inte kan göra mycket mer i dagsläget, speciellt som han börjat fundera om han själv är till stor del ansvarig för den mindre lyckade insatsen hittills.

Då har han två alternativ, köra på och ha en kaxig attityd utåt (som Hardy t.ex) eller visa sig vara en människa som faktiskt kan visa sig svag och erkänna sina fel.

Om han valt det första alternativet så hade han garanterat kunna kräva full ekonomisk ersättning kontraktstiden ut. Som det nu blivit så tror jag att den ekonomiska biten blir en kompromiss.

För mig har i alla fall Tomas Jonsson vuxit som människa.
Och hockeytränare.
Kommentera

Sv: TJ går
65selander: Brynäsfritt Ludvika?
Just ja, Frisco har ju flyttat - för att få kompisar i skogen så blev han modoit.
Kommentera

Sv: TJ går
Jag tycker omröstningen som jag lade ut talar ett tydligt språk.

TJ vi tror på dig.

Sedan som våran vän i Götet tror (Jompe) så var nog denna värvning redan klar. Fast det finns en teori till om man gillar att spåna och det är att han har funnits till men har varit för dyr och efter moringarnas överkörning så beslutade BIF att nu får det nog kosta lite.


Detta var allt från ett Brynäsfritt Ludvika :-(
Kommentera

Sv: TJ går
Makkan: Jag håller nog inte med dej när det gäller Herr BP i Arbetarbladet. Tycker han skriver rakryggat och klart och inte drar sig för att kritisera Brynäs när det är befogat. Ger också beröm när så är berättigat.
Kommentera

Sv: TJ går
Clarence:

Jag tycker Pucken är en kappvändare av rang.
Sen kan han ha en och annan åsikt som är bra.
Men även en blind höna kan hitta ett korn.
Kommentera

Sv: TJ går
Clarence: Jag håller med dig. TJ ska inte bära hundhuvudet här. Jag tycker att han verkar vara bra, (även om han kunde ha övervägt ett målvaktsbyte igår.)Det är nog resterande organisation som ska ses över. Det måste finnas en anledning till den dåliga ekonomin år efter år tex. och varför ett lag som såg så spännade ut på pappret i Augusti inte lyckas prestera bättre. Jag vill veta vad som är fel!!! för jag vägrar att tro att detta lag inte kan bättre än så här.
Kommentera

Sv: TJ går
bradberry: "Pucken" Persson skriver alltid bra krönikor kring Brynäs. Den idag var även den klockren.Och fick BIF-ledningen att visa lite handlingskraft!
Kommentera

Sv: TJ går
sylf: Inget bra tecken alls om TJ själv ser negativt på en fortsättning. Går det så illa att han slutar är jag rädd för ett totalkaos för laget.
Kommentera

Sv: TJ går
Jag gick ut med nyheten om TJ för att jag fick ett sms där det stod"TJ lämnar skutan,Wille ner i båset".Fick det av en person som var med i Gavlerinken då det släpptes officiellt.Det var väl en sanning med modifikation! Hur som helst är det nog så att TJ vill gå men BIF vill att han ska tänka över saken under helgen.

Tyler Arnason! OK,vet nada om honom men alla som kommer är förstärkningar!!
Kommentera

Sv: TJ går
rackham: Nu kanske det står någonstans i tråden, men jag hörde nyss att TJ tar timeout över helgen.
Kommentera

Sv: TJ går
tj tar time-out
Kommentera

Sv: TJ går
Jonsson, se länktips!
Kommentera

Sv: TJ går
Jompe:
En officer och gentleman...
Kommentera

Sv: TJ går
Tigern: Hmmm - det sägs lite olika saker överallt...
Kommentera

Sv: TJ går
bradberry: Wille kommer inte att ställa sig i båset.
Kommentera

Sv: TJ går
Bissett19: Puckens krönikor är inte värda kommentarer ens...... Fast nu gjorde jag det visst själv här..
Kommentera

Sv: TJ går
Bengt Persson blir nog förvånad idag,saxat ur hans krönika:

Micke Sundlöv än spänner musklerna i kvällstidningen är det bara för att vara med för att synas och visa att här finns det styrka bakom.
Men det är bara luft. Ett spel för galleriet.
Det finns inget utrymme för spekulativa spelarköp och alla som jobbar runt Brynäs vet mycket väl att så är det.

Tji fick han!!!
Kommentera

Sv: TJ går
Wille är fel man! Varför alltid dessa gamla Brynäsuvar. Jag tror det är extremt svårt att komma "utifrån" å etablera sig i Brynäs bland alla förståsigpåare å tyckare. Lite som Norrköping i fotboll tror jag...
Kommentera

Sv: TJ går
Larry: Hmmm, hoppas inte, han var iallafall relativt stabil igår, kan man inte säga om många andra backar, ska Bom-Bom bort så ska D.Johansson bort och två NHL-are till... Men, ok, hittar dom en stabil NHL-back för samma pengar så...
Kommentera

Sv: TJ går
Larry: Nej, Bommen behövs också nu när kupan och danne j underpresterar. Ingen släpps iväg från denna skuta men i.ofs. vad säger att bommen vill vara kvar?
Kommentera

Sv: TJ går
Positivt med att inse läget, värvningar är nödvändigt. Förhoppningsvis en riktig krigare. Behåll TJ, men ha Wille nere i båset.

Betyder de här att: Bommen släpps den 8/11 när kontraket löper ut?
Kommentera

Sv: TJ går
Jompe: Precis!!!!My misstake,Jompe!!!Det var Sylf som gick ut med nyheten.Sorry!!!!
Kommentera

Sv: TJ går
Jompe: Ok, har följt tråden, och trodde ni syftade på att Wille inte skulle till båset, utan stannar kvar i köket... Synd, TJ borde som sagt stanna och vara med om att lösa detta, han kommer ju att vara betald, så nån funktion borde han få, inte tycker jag BIF ska betala honom för att inte ha honom som resurs någonstans iallafall...
Kommentera

Sv: TJ går
bradberry: Nu var det väl snarare spets än bredd som behövdes i truppen men i Willes vana kockhänder blir han kanske en riktig köttyxa, vem vet?
Kommentera

Sv: TJ går
p j davydjoos: Enligt sylf, som gick ut med nyheten att TJ går (kolla ämnet för den här tråden) så är det klat att TJ går och att Wille ska få någon roll i båset. Vilken roll det är och hur länge han ska ha den är det väl ingen som vet. Om det stämmer att TJ går så antar jag att man kommer att försöka hitta en ny tränare under speluppehållet.
Kommentera

Sv: TJ går
Bissett19: Bra att ni skojar och försöker lätta upp stämmningen men Wille? nej nej nej, det finns inte på denna planet..
Kommentera

Sv: TJ går
bradberry: In your face, Pucken!! Lite resurser har han skrapat fram...
Kommentera

Sv: TJ går
Jompe: Dvs. att ni menar att TJ blir kvar, logisk slutsats... Eller att dom söker ny, typ "Virus", och fram tills dess är TJ kvar?

Tycker att TJ ska vara kvar, fast kanske backas upp och få lite råd av mer rutinerat folk på den posten...
Kommentera

Sv: TJ går
Bissett19: ...dvs enligt sylf blir det Wille i köket.
Kommentera

Sv: TJ går
Tigern: Enligt Jompe blir det Wille i köket..........
Kommentera

Sv: TJ går
p j davydjoos: Tror inte TJ avgår, för vem skall ta över i så fall?
Tror nog att han känner sitt ansvar och kör på men som sagt f-n vet.
Kommentera

Sv: TJ går
Det var en bra nyhet iaf!!!Och det här uttalandet tolkar jag som att TJ hänger i fram till Karjala:

En spelskicklig center, en tvåvägsspelare som kommer att tillföra laget styrka både i det offensiva och defensiva spelet, säger Tomas Jonsson
Kommentera

Sv: TJ går
65selander: Nu fick vi ju nått positivt att tänka på iallafall, mitt i allt...

Vad sägs om denna line?
Viitakoski-Arnason-Dackell
Kommentera

Sv: TJ går
65selander: Är det inte backar som vi behöver?Har han gått Tomas Jonsson?
Kommentera

Sv: TJ går
bradberry: Sicken nyhet nu när man sitter på bussen till Ludvika, får hoppas att han inte går och bryter benen tills han kommer till Gävle!

Sedan så får vi även hoppas att vi inte är hopplöst efter i tabellen också ;-)

Trevlig helg på er trots allt som har hänt det sista dygnet.
Kommentera

Sv: TJ går
bradberry: Ursprungligen från Oklahoma City; "only two things come from Oklahoma City, queers and studs and I don't see no horns on you". Vilken film?
Kommentera

446034 · »