Brynäs IF

722795 inlägg · 7954 ämnen

Truppen



Truppen
Precis som Roger Melin uttalar sig i morgontidningarna gäller det att först spela klart Mästarcupen. Sedan blir det till att göra en värdering av det uppkomna läget.
Centrar av Kyrö-kaliber som är införstådd med Brynäs-spelet växer inte på träd!
Mårtensson kan mycket väl vikariera som center. Det är bra för hans utbildning också.
Det diskuteras mycket om breda trupper.
Kan någon nämna en (elitserie-) klubb som har fyra höklassiga centrar? Nä, trodde väl det!
Plocka bort Jörgen J i Färjestad och de är borta ur Guldstriden. Plocka bort Micke J i DIF och de kommer inte att vinna guld.
Så enkelt är det.

Det tar tid att bli en bra elitseriecenter. Alla måste börja någonstans. Därför kommer alla från en lägre division och jobbar sig uppåt. Det är en timingfråga bara. Att vara förberedd när det behövs. I det perspektivet ligger de unga "Tierparna" lite efter.

Om man skall se något positivt av Kyrös skada är det att andra centrar prövas. Bättre att få ett svar nu än under nästa säong som förmodligen blir tuffare ändå med tanke på åldersstrukturen i laget. Det gäller att spela in två nya förstafemmor under de närmaste två säsongerna.

Dessutom, Kyrö är från KIRUNA, däruppe är de hårdare än flinta.
Brynäs har bara haft tuffa Kirunaspelare i laget (behövs inga namn, va)
Han kommer tillbaka i spel.

Å andra sidan skulle Tommy Westlund kunna göra en nyttigare insats i Brynäs än i någon bokstavskombination på andra sidan.
Att åka omkring och göra 2+6 poäng per säsong måste vara skitkul för en spelare som sprutade in mål i Elitserien innan han åkte över.

Det löser sig...

Janne, Wågström, Mårtensson/Mårs fixar det här tills Kyrö är tillbaka!

Närmast gäller att köra över Timrå!
Kommentera

« · 4732