65selander: Är du galen? Nu har jag inte smakat det som väl är en delikatess, men sannolikheten att jag, som typ får i mig köttbullar, prinskorv, kalvsylta och skinka, skulle ta för mig av den anrättningen är väl minimal. Det man går till ett julbord för är julgröt och lutfisk. Det sistnämnda är ett absolut måste, annars ska det inte kallas julbord.
65selander: Jag har smakat men jag är tveksam till att det egentligen är gott. Otäckt är det int emen gott? Njae... Nere på RIMI här runt hörnet kan man i alla fall köpa den "delikatessen".
65selander: Bara naglarna e petade då äter jag grisfot, jag menar att petar man i sig kebab och pizza och alla möjliga sörjor då kan man ju inte jecka på en grisfot.... Grisfoten har Immodium ett bra glykemiskt index, största faran e ju hur mycket djävla mycket socker man sätter i sig innan man e framme vid själva grisfoten...
Sockret e boven, grisfot med petade naglar e mat....;-)
Dream Team: Dopp i gryta då ? Har inte ätit det sen morsan dog 97. Säkert en maträtt som försvinner totalt. Snart ringer vi väll och beställere en pizza med prinskorv, julskinka, pressylta och en sillbit som fyllning. Och intar en Mac Santa som vi sköljer ner med en Coke.
Är det ingen annan än jag som irriterar mig på Cola reklamen ? Precis som det skulle vara en Juldryck ? Apotekarnes Julmust.
65selander: Håller med om att det är gott, det käkar man någon dag före jul... Annars så lär julafton bli torrlagd, juldagen då blir det sill och nubbe för hela slanten!!
Frisco: RIMI? Togs inte det konceptet bort från ICA 2003/04? Numer går ICAs lågprisenheter under namnet Netto. Etableringen är i gång och väntas explodera i Norrlan om något år eller två.
Annars är det som 65:an säger: Grisfötter är underskattat. Även om det ser mindre aptitligt ut så är det förbenat gott. Julbordets svar på sommarens surströmming, med en betydligt mildare odör dock.
Helg Ernest: Sorry, my friend! Har du inte provat Zeunerts julmust så hejar du på SHC! Alla jag har bjudit har tvärtorskat! Jag har tre årgångar i källaren, dom blir bara bättre...
Och dopp i grytan är det enda som betyder jul, numera!
orion: risgrynsgröt med kanel och mängder av krispigt socker på är Jul. Till det en skinkmacka med russinbröd och en massa eldig senap serverat med iskall mjölk.. är bjällerklang...
Karoliina: Risgrynsgröt, flödande av grädde är kunglig spis! Själv vegetarian sen före Lill-Strimma, och byter gärna skinkmackan mot en ostmacka med senap, smaskigt!
Men doppet och Zeunertsmusten är inte förhandlingsbara!!!
Helg Ernest: Jag tycker att Coca Cola är en juldryck. Visste du att den moderna tomten uppfanns 1931 av just Coca Cola? Innan dess så var den gråklädd med en brun luva
AD: fast Coca Cola uppfann inte den tomten utan han fanns även innan men i mycket mindre omfattning och borta i USA (i form av Santa Claus som han heter där borta, man valde honom för att han hade Coca Colas färger). Dock kom den tomten till Sverige genom deras reklam. Den svenska tomten som han såg ut i den svenska mytologin har egentligen ingenting gemensamt med Santa Claus utan var en liten (runt halvmetern exklusive den spetsiga mössan) och rätt så vresig gubbe som gjorde djuren i ladugården sjuka om han inte fick gröt på julafton. Höll du honom däremot på gott humör så hjälpte han till att hålla ordning i ladan och skyddade djuren från elaka krafter, och han fanns där året om och hade egentligen ingen direkt koppling till julen utom att han ville ha gröt då.
AD: Bojkottar stenhårt Coca Cola under julen då jag inte gillar deras marknadsföring och att dom försöker slå ut julmusten... nu har dom ju tydligen kommit med julmust själva och insett att Julmusten kan dok inte rubba på... men inte fanken köper jag Coca Colas Julmust.
mattias - 74: Ah du växer la te dej nångång du med o inser att Whiskey är fina grejer. Gäller bara att finna rätt sort och dricka den rätt. Tycker vissa sorter inte är något vidare... men det finns nog hopp för dej med.
mok: Det finns i huvudsak fyra länder som producerar whisky: Skottland, Irland, Kanada och USA. Om whiskyn kommer från Irland eller USA stavas den whiskey. Om whiskyn kommer från Skottland eller Kanada stavas den whisky.
mattias - 74: Var enormt mot Whiskey eller Whisky första gångerna jag smakade på det med men sen fann man rätt sorter och metoder och ni har man ett bra gäng med flaskor i skåpet hemma. Hamnar jag på krogen med dej skall jag bjuda dej på något gott :)
Raggardricka i Borlänge är väl whiskey det. En kvarting Jack Daniels i backfickan på jeansen när man står och dreglar över en volvo 142-73 som gör en burn out. Det är nog Mattiasdricka det.
Man ska aldrig truga på folk whisky. Det blir nämligen mer över till oss andra. Låt han dricka sina white russian och annat blaha blaha, så dricker vi en stadig Ardbeg eller kanske en 24-årig Oban.
Poffa: Det är ju oxå en grej... mer till oss helt enkelt :) MEn Jack Daniels i baksätet på en caddilac cab av tidigare årsmodell det funkar ibland det med :)
Poffa: Whiskyn tar man sent på Julaftonskvällen möjligtvis. Men till Julbordet (för att återgå till tråden) skall man ju ha snaps.
Jag är en fan av Gammal Norrlands Akvavit (#262). Aalborgs Jule Akvavit (#10112), som kommer med ny flaskdesign (alla med HC Andersen-koppling) varje år men där innehållet är densamma, är också en höjdare.
Även småflask-paketet (Multipack) med Norsk Aquavit (#23) brukar funka men den är jag nästan lite less på.
Detta är kultur: Dricka punsch infryst i ett litet isblock, sittandes på Anders Zorns minimala punschveranda (där två får plats om man viker ihop benen duktigt) på Zorngården i Mora. Dagen ska naturligtvis vara i gryningsfas - med morgondimma fortfarande dansande över trädgården - en midsommarafton.
Virandan syns tyvärr inte på länkenk, men finns, om inte minnet sviker mig, längs väggen, och bakom grenarna till höger.
Annars har jag av olika anledningar svårt för 80% Stroh, Kokoslikör och Coca Cola. Och det är med religiös fanatism som jag förnekar Colan.
Metal Guru: Har en pava Strohrom 80% på jobbet. Den åker nog med till Vemdalen för att förtäras på hockebanan på juldagen. Fast den kanske ryker redan i morn på jobbets julfest ;-)
Annars så skulle jag gladeligen bjudit in mig till Salles Julbord. Det är som taget i från farsans julbord uppe i Kiruna. En annan goding är en frysfackskall Fläder :-)
Här är inget ämne varken för stort eller för litet. Här har vi härliga diskussioner om allt som kan tänkas. Här sitter vi gärna med mungiporna pekandes uppåt. Däremot så snackar vi om hockey och övrig sport på för det avsedd plats.
Det kanske låter äckligt men det är förbannat gott.