Café

49250 inlägg · 1044 ämnen

Nationaldagsfirande

400734 · » Till forumet


Sv: Nationaldagsfirande
Huge: Håller med dej i det du säger visst är det säkerligen så det är. Men vissa folk kollar ju snett om du skulle springa omkring med en sverigeflagga och blanda ihop déj med andra element.

Sannes , Danne_l> Tackar :)
Kommentera

Sv: Nationaldagsfirande
MoK: I de länder där man firar nationaldagen mer än vad vi gör har man oftast en mer konkret anledning, t.ex slut på ockupation, vanstyre, diktatur etc. I Sverige har vi haft det lugnt och skönt i flera hundra år och vi tar nog vår frihet på alla plan som mer eller mindre given. Förstår egentligen inte den här debatten: vi har alltid firat på vårt lite mer stillsamma sätt och det är väl den inre känslan i firandet som egentligen räknas. Att andra länder viftar lite mer med flaggorna och skriker lite högre behöver ju inte betyda att dom är mer stolta över sitt land än vad vi är. Alternativet är väl isf att kommendera fram ett glättigare firande, och hur kul är det på en skala?
Förmodligen är det Sverigedemokraters och liknande tomtars åsikter som gör att korten blandas bort. Varför blanda in dessa element varje gång när denna debatt kommer upp? För det är väl detta man menar när man anser sig få skämmas om man viftar lite mycket med flaggan den 6 juni?
Kommentera

Sv: Nationaldagsfirande
MoK:

Grattis på födelsedagen!
Kommentera

Sv: Nationaldagsfirande
MoK:

Svenskar är för mesiga överlag. Som en jobbarkompis uttryckte det: "Svenskar är ryggradslösa".
Att man skall behöva skämmas bara för att man öppet visar kärlek till sitt egna land. Se på länder neråt Europa, där är man stolt! Här har något gått alldeles snett...

MoK> Grattis!:)
Kommentera

Sv: Nationaldagsfirande
Sannes: Tycker helt klar man skall fira nationaldfagen mer än vad man gör. Men vågar man det i sverige? Kanske åker man in för hets mot folkgrupp om man drar på sej en sverige tröja o sjunger nationalsången.

Jag har alltid firat o kommer alltid att fira nationeldagen på ett eller anna sätt. Underlättar ju oxå att man fyller år dagen efter :) Dubbel glädje!
Kommentera

Sv: Nationaldagsfirande
Sannes: Att göra annandagpingst till en vanlig dag och istället vara lediga på nationaldagen välkommnar iaf jag. Bättre med en dag som alla i nationen kan fira istället för en kristen högtid. Håller med om att det det är tråkigt att ingen vågar eller vill fira nationaldagen. Men att göra 6e juni till en helgdag är iaf ett steg i rätt riktning i det färglösa Sverige.
Kommentera

Sv: Nationaldagsfirande
Sannes: Jag tar fram den extra stora Norrlandsgulden och firar hårt.
Nästa år kanske det är helgdag.....
Tycker vi svenskar firar våran Nationaldag för mesigt....
D ska var pardy så d ryker!
Kommentera

Nationaldagsfirande
Idag är det Svenska Flaggans dag/Nationaldagen, något som vi firar eller är det som vilken dag som helst.

Man vill göra det till helgdag men jag undrar om det hjälper, skulle vi fira bättre om det var en röd dag, tveksamt enligt mig.
Jag tycker dock att det är lite synd att det inte är lite mer drag runt nationaldagen, kanske inte lika hysteriskt som i Norge.

För egen del så skall jag fira dagen med att åka den där gratisbåten som tar mig till firandet en liten bit utanför stan, synd bara att man har blivit så stor att man inte kommer i folkdräkten längre.
Kommentera

400734 · »