250kg kärlek: Hummersoppa till förrätt, vitt vin till. En mustig Indisk kycklingrätt med rött vin till. Till kaffet och avecen blir det en mjuk och kladdig chokladmuffin med citronsorbet till.
I övrigt blir det väl en massa grogg, öl, cider osv. Samt Henkel Trocken till tolvslaget.
Skagen-toast, toppad med löjrom till förrätt. Varmrätten består av smördegsinbakad fläskfilé fylld med champinjoner, skinka, tomat och örter, serveras med tsatziki. Till efterrätt blir det chokladkaka med pistagenötter och marängkross.
Skål och Gott Nytt År!!!
Mats Edström: Svensk filé förmodar jag? :o)
Annars, något jag var lite spekulant på, var färsk tonfisk. Någon som testat det? Riktigt jäkla gott. Äter själv inte tonfisk på burk, sånt ger man till katter. Men färsk tonfisk...
Dock ska tonfisk tillagas på utegrill och även om vädret tillåter det känns det inte som jag vill stå ute och laga mat en nyårsafton.
250kg kärlek: Har du grillpanna kan du steka i den. Färsk tonfisk är sanslöst gott. Man tror inte det är fisk, ser man den rå kan man missta den för en extremt fin köttbit.
Jag har ätit det en gång, då stektes den i grillpanna, tillsammans med olja och färska örter. Otroligt gott.
250kg kärlek: Själklart svenskt! Länge leve de svenska bönderna!!!
Håller med dej till 100%, tonfisk på burk är inte människoföda. Vissa burksorter ratas även av mina katter, dom är lite storbjudna emellanåt. Däremot är färsk, grillad tonfisk en riktig höjdare.
Har du provat grillad sillhaj?
Mats Edström: Och stava kan du inte heller, din gamla stolle!!!
Självklart ska det stå självklart...
NuMo:
Nu är frågan hur man får permafrosten att gå ur köttstycket. Började ju tina igår, men sjutton om den inte är stenhård och genomfrusen än idag.
Låt den tina i rumstemperatur, istället för på balkongen.
Metal Guru: Två toast halvor med vardera rökt skiva renkött samt Lax.
Renfilé med gratäng och till efterätt Panacotta. Till dryck så är det pilsner eftersom jag hatar vin samt två supar till förrätten. Reimersholms julsnaps 2006. Kvällens dryck blir Italienskt brännvin med ruschian alt sprite med två kuber is i.
God förtsättning på kvällen.
Hm, är det bara jag som skall vara nykter ikväll....
Sannes: God dryck i glada vänners lag, alkohol eller alkoholfritt, är inte fel. För mig är dessa tillfällen få, typ nyår och midsommar. Om jag väljer att inta en måttlig mängd alkohol vid dessa tillfällen anser inte jag att det är fel.
För mig handlar det inte om ruset utan smaken/känslan som ett årgångsvin eller en mångårig whisky faktiskt kan innebära.
Sannes: De allra flesta resonerar faktiskt som mig. Det är dock de som super sig fulla, gör bort sig, och är allmänt störande som märks. Men de är i minoritet.
Sedan ska man komma ihåg att nyår är en helg i festlighetens tecken, precis som midsommar. Att fler människor dricker just då är rätt logiskt. Att sedan svensken (min personliga åsikt) inte kan hantera alkohol är en annan femma. De flesta dricker med förstånd, det är den lilla klick som inte gör det som syns.
Jag hade förmånen att testa en riktig dyrgrip i kväll, Macallan från 1967, kostar runt 4000 på bolaget. Ohhh, riktigt jäkla häftigt.
Nyår innebär för många god mat och dryck. Lite nyfiken vad ni andra har på menyn i afton? Själv har vi valt en löjromstoast som aptitretare för att gå in på ugnsgratinerad hummer som huvudrätt och sedan avsluta med någon typ av sorbethistoria som jag inte vet så mycket mer om.
Som dryck har vi valt hembränt.