1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18832 inlägg · 1109 ämnen

Semi 4

863758 · » Till forumet


Sv: Semi 4
Sibbe: Prestberg kör på Musse efter avblåsningen, därav hans straff. Men utfallet var underligt. Att Musse åker på en tvåa för roughing är inget att snacka om, han ska kanske vara glad för att det inte blev mer. Men tiorna? "Unsportsmanlike conduct" brukar ju också ge en tvåa (till skillnad mot Misconduct som oftast ger en tia). Det här kändes lite som "vasjuttonvaresomhände, jag plockar ut bägge ett tag".

Mer korrekt hade nog varit 2 min på bägge...
Kommentera

Sv: Semi 4
Svanru:

Nyss hemkommen från match och jag är både irriterad och jävligt besviken. Måste skriva av mig lite för att sansa mig nu...

Om jag börjar med irritationen så är den riktad till dagens domarstab. Ska dock klargöra redan nu att det inte var något lag som blev mer drabbat än det andra. "Kuben" är vanligtvis den domaren jag tycker är bäst men idag var det på gränsen till pinsamt ibland. Flera missade utvisningar, många felaktiga kompensationsutvisningar och missbedömda lägen. Hur han tänkte när han skickade ut Prestberg 10 minuter kommer jag aldrig förstå. Men även linjedomarna var usla idag. Kan ta två exempel: FBK har tryck i anfallet och en puck styrs upp i nätet, domaren blåser inte så spelet går vidare och nästa skott tar ribban och över sargen. Andra exemplet är när Högga styr en puck som går mot icing, domaren blåser icing men ångrar sig. Tekning i mittzon, LHC vinner den och sätter matchavgörande 1-3 i nästa anfall. Visst är dom bara människor dom med men det var så fruktansvärt många misstag idag. Illa att domarstandarden får vara så låg i ett slutspel, det är hockeyn som drabbas!

Men! Det var inte domaren som var anledningen till dagens förlust. Hur ett lag kan gå från att vara så fruktansvärt bra till så fruktansvärt dåligt är konstigt. Laget spelar utan någon som helst udd i sitt spel långa stunder, dom låter LHC ta tag i matchpinnen direkt och då går det som det går. LHC däremot glöder av självförtroende och har det bästa boxplay jag sett på länge, och powerplayspelet är nästan lika bra som FBKs var långa stunder under grundserien. Man vann fullt rättvist idag. Många FBK-supporters gnäller säkert över att det var domaren som avgjorde matchen och att pucken inte studsade vår väg men i grund och botten är det så att laget underpresterar å det grövsta för tillfället.

Det blev lite långt men jag har inte tvingat er läsa allt =)

Jag tror inte att FBK vänder detta, inget i spelet tyder på det. Men jag har haft fel förr...
Kommentera

Sv: Semi 4
Svanru: Linköping fortsätter imponera som under hela slutspelet. Inget märkligt alls.
1-3 nu i matcher och nu krävs det något i hästväg för att gå till sjunde raka finalen. En svit som nog kommer dröja länge innan något lag når upp till igen.
Kommentera

Sv: Semi 4
1 period från fiasko
Kommentera

Sv: Semi 4
Svanru: Och det späds på med en fumlande J Mattsson straff efter 20.00 han glömde att skjuta :-(
Kommentera

Sv: Semi 4
Fast nu käns det tungt. Kom igen nu da.
Kommentera

Sv: Semi 4
Sibbe: En annan måste vara med på handbollsträning dock med
3G uppkoppling och webbradio tipps 5-2.
Kommentera

Sv: Semi 4
Bengt:

Jag vill nästan säga att detta är en måstematch, förlorar vi idag tror inte ens jag att vi har chans på final för sjunde året i rad. Därför ska det bli väldigt spännande att se om FBK kan höja sig i alla led, för det är nämligen det som behövs. Vidare ska det bli spännande att se om Heino får vakta kassen, jag tror det blir så och då är det ett ypperligt tillfälle för honom att visa att han är bäst!

Jag är på ståplats som vanligt, mitt tips: 4-2
Kommentera

Sv: Semi 4
Dawidovski: Du hoppas alltså på en hemmadomare, före en objektiv rättsskipare. Osportsligt.
Kommentera

Sv: Semi 4
Bengt: Jag tror på ett heltaggat FBK som kommer få powerplay att fungera ikväll, FBK kommer få med sig fler utvisningar ikväll iom. att de är hemma, och det kommer avgöra!
Kommentera

Semi 4
Nu hoppas vi på revansch!

Jag drar till med 3-1 till FBK, men då krävs det skärpning på alla fronter. Inte minst att man kan rensa pucken ur egen zon på ett ordentligt sätt och inte bara fjutta.
Kommentera

863758 · »