HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Åkerlund gör debut!

445562 · » Till forumet


Sv: Åkerlund gör debut!
Larionov: Gratulera får du naturligtvis göra, det var kommentaren "ni hängde på i jakten på slutspel. Dit ni kommer, tro mig." jag reagerade på. Jag har ännu inte gett upp tanken på en topplacering, det verkade som att du räknat bort HV därifrån redan. Jag kanske missförstod.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
bobbe:

Intressant läsning, alltid kul med att få se hur matchen uppfattades från andra sidan.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Ber att få gratulera till trepoängaren. Matchkommentarer och matchbilder från min sida, se länk.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
OskarB: Visst är serien jämn. Men man tar ett steg i taget, eller? Ursäkta gratulationerna då.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Larionov: Jakten på slutspel? Tycker nog inte vi ska behöva ge upp jakten på topp-4 riktigt ännu. Vi har 7p till Modo(4a), 8p till LHC(3a). Inga hav av poäng direkt. serien är jämn.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Et tu Brute: Tja, vad säger man?
Grattis till segern, den var -sett över hela matchen- välförtänt. HV vann kamperna vid sargen, där grundlades segern. LHC såg (tyvärr från mitt perspektiv sett) lite "fat and happy" ut. Hade man tagit fighten, rensat rejält & resolut när så behövdes hade man fått segern. Men sådan är hockeyn. Vi missade chansen att hänga på top-3, ni hängde på i jakten på slutspel. Dit ni kommer, tro mig.
Åkerlund skötte sig bra, även om han i ärlighetens namn inte sattes på så stora prov. Och lite flax hade han ockås det var väl några klingande stolpskott... Men so what, livet går vidare, vi har ju "bara" VF på Lördag...
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Et tu Brute: Fantastisk kul läsning! Det enda jag saknar är vem som är yngst med istid i ES. Kan tänka mig att det finns en del ynglingar i högsta serien genom tiderna, men finns det så många som slår honom de senaste två decennierna?
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
OskarB:

Åkerlund är numera den yngste målvakten med istid i ES för HV, som du tydligen redan räknat ut.

Den yngsta målvakt som varit ombytt i ES är Anders Malm (91/92) han var då bara lite mer än 16 år.

Den yngste genom tiderna att ha istid i HV var Toni Andersson. Han var bara 16 när han debuterade (72/73) och som han gjorde det. Gick in och blev förstemålvakt omgående. Behöll den posten under två säsonger. Blev alltså petad från posten som 18-åring av då 21-årige Göran "Lulle" Thorell, HV:s nuvarande målvaktstränare.

Exceptionellt tidig ispremiär hade också Claes Heljemo. Han var 16 ½ när han debuterade 82/83. Han gjorde senare också matcher för HV i ES.

Annars finns det en lång tradition av unga målvakter i vätterbygden. När Taberg kvalade till högsta serien 1960 så hade man blott 15-årige Arne Andersson i mål...dock något ofrivilligt, då Kjell Svensson blev uttagen till landslaget och åkte till Squaw Valley och spelade OS.

När HIF kvalade till högsta serien 1966 så hade man 16-årige Jonny Sjökvist som förstemålis. På egen hand betvingade han kvalseriesegrarna Rögle i deras egen kula i Ängelholm. "Pollenkungen" blev helt begeistrad och värvade omedelbart den unge "Sjökvisten".
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Dysso: Hade han tagit första målet hade det varit en grym räddning. Han har ju reagerat på första skottet, som stannar på vägen, och verkar inte se vart den tog vägen förrän väldigt sent. Knuble har ju ett halvt mål öppet...
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Dysso: Ja, HV kämpade matchen igenom, inget att be om ursäkt för. Så här har det ju sett ut några matcher i rad nu, men med knaper poängskörd. Desto skönare med tre pinnar idag.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Dragan 2k:

Ja, vilken insats av Åkerlund.. Man kan inte vara annat än imponerad. Vilka brytningar han gjorde... Han kan inte lastas för något av målen, första är kanske möjligt att ta men det var ett grymt skott. Andra kan han inte göra något på. Helt felfri! Kul att Mårts vågade satsa på honom. Hoppas vi få se honom igen innan Liv är tillbaka och vårat NHL förvärv kommer.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
OskarB: Hehe. Då ska vi bli lag nummer två som gör om bedriften förhoppningsvis. Starkt att vinna där. Det är inte lätt att plocka poäng överhuvudtaget där.

Kul för Åkerlund att det gick så bra.
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
OskarB:

Tycker att det var en välförtjänt seger. Tre välbehövliga poäng, minst sagt.

Skönt att få tyst på dom dryga LHC'arna vid bordet bredvid också. :)
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Magnus Åkerlund! Vilken debut!! Han tog precis allt han kunde, helt respektlös!

Sköna tre poäng, och lite kul att just HV skrivs in i böckerna som första lag att knipa en trepoängare i Cloetta Center. Och extra kul att det var Stefan Pettersson som gjorde GWG:t. Steeeeefaaaaaan! :-)
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
Dysso: Jo, jag läste också att Bosse skulle stå, gissar att det hela bestämts under förmiddagens värmning. Måhända kände Bosse lite extra i knät idag?
Kommentera

Sv: Åkerlund gör debut!
OskarB:

Coolt! Jag hade dock för mig att jag läst att Bosse skulle stå, ändras det i sista sekunden eller har jag bara drömt?

Ska bli intressant att beskåda våran framtidastormålvakt... :)
Kommentera

Åkerlund gör debut!
Magnus Åkerlund kommer göra sin A-lagsdebut från start ikväll i HV71. Magnus är född i april 1986 och slår således Stefan Liv med ungefär ett halvår när det gäller ålder vid debut med istid. Stefan (född dec 1980) gjorde, enligt hv71.se, sin isdebut hemma mot Luleå i januari år 2000.

Anledningen till att Magnus får stå ikväll är att Bosse behöver vila sitt knä, men han finns ombytt i båset om det skulle behövas.
Kommentera

445562 · »