Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Köpelag

« · 1062163 Till forumet


Köpelag
Allas vår favorit i Aftonbladet, Mats, skriver om köpelaget LHC och att han har problem att lära sig namnen på alla nya spelare eftersom Linköping "sålt sin själ". Själen består i Weinis som varit en säsong i klubben - så visst. Tur då att LHC gjorde allt för att få behålla honom och Mårten. De tillhör LHC och är uthyrda denna säsong. En lösning som gjorde att "själen" stannar i klubben.

Lite roligt att analysera varför det är svårt att lära sig namnen på "alla nyköpta spelare" i LHC...

Det är 9 nya spelare denna säsong.
Räknar vi bort Henriksson som keeper (som inte borde vara så jäkla svårt att lära sig namnet på då han redan tagit SM guld och lirat i landslaget, dessutom har du ju personligen hånat Stana i flera år, så du borde ju redan lagt märke till att vi byt keeper) så har vi 8 spelare kvar.

2 Juniårer i Bozic och Fröshaug kan ju vara lite lurigt att lära sig namnen på visst - men du kan väl inte ge skit för att vi lyfter upp 2 junisar???

Då har vi 6 spelare kvar att analysera.
4 av dem är ju elitseriebekantingar i form av Pontus, Saravo, Beaudoin och Aalto. Eftersom du påstår dig vara hockeyjournalist och åtminståne försöker att hänga med i svensk hockey så borde dessa 4 inte vara nya namn för dig.

Nä - så du måste syfta på Hlinka och Hlavac.
2 internationella klasspelare. 2 profiler i svensk hockey denna säsong. Och du känner dig helt främmade för att plugga in dessa 2 namn? Hade för mig att du även följt NHL förr om åren. Borde ringa en liten klocka. Dessutom har ju rätt många av dina kollegor redan skrivit spaltmeter om dessa två. Om det ändå inte ringer en klocka - Använd fusklapp.

Med risk för att du nu kommer få svår jobbångest - du kommer ha en del probelm med de andra köpelagen i ES också.

Antal nya spelare i år (inkl. junisar och tränare för dem behöver du väl också lära dig):

DIF: 11
Rögle: 11
FBK: 10
Frölunda: 10
Skellefteå: 10
LHC: 10
Brynäs: 9
HV71: 9
Modo: 6
SSK: 6
Timrå: 5
Luleå: 4

Blir en svettig hös Mats.

OJ - var det halva ES som hade lika många nyförvärv eller fler i år?
Bra journalistiskt grävande Mats. Du kanske ska byta karriär. Eller kanske referera div 3 hockey. Där är omsättningen inte så stor.
Kommentera

« · 1062163