Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Linköping stänger av fem hockeysupportrar

« · 339923 Till forumet


Linköping stänger av fem hockeysupportrar
"Elitishockeyklubben Linköpings HC har stängt av fem personer med anknytning till supporterorganisationen White Lions från att se LHC:s matcher.
Bakgrunden uppges att någon eller några av personer ska ha tänt en bengalisk eld under matchen mot HV 71 i veckan. Enligt klubbens kanslichef Anders Mäki ska även spelare ha "utsatts för otrevliga saker av supportrar utanför arenan", vilket också utgör grund för beslutet."

Allt enligt Aftonbladet.
Någon som var där som vet närmre?
Kommentera

Sv: Linköping stänger av fem hockeysupportrar
Underdog: Kan bekräfta att det tändes bengaler och att en av dem kastades från ståplatsläktaren, över sittplatssektionen under och in i plexit vid sargen. Kändes som att den lika gärna kunde träffat någon i sittplatspubliken.

Effekten blev också att hallen blev rökfylld, som inhöljd i dimma. Men det kanske var meningen? Allt för att få LHC att känna sig som hemma...;-P
Kommentera

Sv: Linköping stänger av fem hockeysupportrar
OskarB: Det var väl förmodligen kanske inte det som triggade avstängingen, utan det som hände utanför med spelarna.

Jag har personligen inget emot bengaler så länge det sköts snyggt och säkert. Tycker det är riktigt stämningshöjande. Även om dimman lägger sig en stund. Men det är klart - när det är packat med folk är du ju aldrig riktigt säkert.
Kommentera

Sv: Linköping stänger av fem hockeysupportrar
Underdog: Det som hände utanför vet jag inget om...

När det gäller bengaler är väl det sällan särskilt lyckat inomhus ur säkerhetssynpunkt. Däremot kunde man gott ges tillstånd för det vid utomhusarrangemang mer frekvent, förutsatt då att de som söker tillstånd uppfyller de säkerhetskrav som behövs.
Kommentera

Sv: Linköping stänger av fem hockeysupportrar
Underdog: Jag var inte där och vet inte mycket mer heller... men däremot tycker jag det är bra att LHC agerar mot idiotin.

Snacket om "protest" från supporterhåll (i LHC:s/WL:s eget forum) är bara befängt, personerna vet mycket väl vad de hållt på med. För några veckor sedan hade de fem nu avstängda personerna ett möte med LHC & WL och fick klart för sig vad som gällde. De skötte sig inte, alltså blev de avstängda.
Kommentera

Sv: Linköping stänger av fem hockeysupportrar
bobbe: Äh, knappt värt att diskutera. Stäng av huliganerna. Sätt press på WL så det blir ordning i leden. LHC är värda en bra supporterförening. Det har varit för mycket tugg om WL i olika sammanhang. Vill nog tro att majoriteten sköter sig, men låt då inte några få förstöra helhetsintrycket. Är väl bara WL som ytterst kan fixa det här, men det krävs llite vilja till det.
Kommentera

« · 339923