NHL

14698 inlägg · 804 ämnen

Ära dem som äras bör...

95789 · » Till forumet


Sv: Ära dem som äras bör...
samjo:
Om Forsberg spelar hela nästa säsong kan jag inte se att någon annan ska kunna få sitt namn inristat i Hart Trophy.. I år tycker jag personligen att han och möjligen i sina bästa stunder Sakic och Fedorov varit dom som visat upp riktigt fin form i år!!

Jag betvivlar inte Renbergs kvalitéer, han har ju visat både i Philadelfia och nu i Toronto att han håller väl.. Men bara i riktigt bra sällskap också!!
Samma gäller Höglund om inte ännu mera.. Se bara på Pat Quinns bedömning, när säsongen låg i startgroparna var ju Höglund transferlistad av Quinn.. Men när Höglund hamnade i sällskap med Sundin kom han upp sig rejält, och de e inte mycket baserat på sina egna insatser.. Det finns väl en anledning till att vi inte såg honom i OS...
Kommentera

Sv: Ära dem som äras bör...
KentaK: Nu har Lidström brutit barriären för de som tidigare tvivlat över europeernas kvaliteter. Nästa säsong kanske någon ur trion Forsberg, Sundin, Näslund kan få sitt namn inristat i en pokal efter säsongens slut. Foppa borde ha störst chans om han får vara skadefri. Sista två matcherna mot Detroit spelade han med ett brutet lillfinger (och förblev poänglös). Han vann trots det slutspelets poängliga fyra poäng före Yzerman.

Vad säger du? Betvivlar du Höglunds och Renbergs kvaliteer? :)
Kommentera

Sv: Ära dem som äras bör...
samjo:
Påstå inte att Sudden skulle göra mindre poäng mellan tex Robitaille och Hull, eller med Shanahan och Fedorov, än han gör tillsammans med Höglund och Renberg??

Men du har rätt i att han har svårt att konkurrera med Yzerman, det av två anledningar.. inte för att han är bättre.. För de kan jag inte påstå att han är, inte nu längre..
Snarare för att han är kanadensare och inte europé som sundin!!
Kommentera

Sv: Ära dem som äras bör...
KentaK: Det är ju tack vare att Sudden är ensam stjärna i Toronto som han också syns och uppmärksammas så mycket. Detsamma gäller för Marcus Näslund.

Hade de spelat i Detroit hade poängskörden inte varit lika hög tror jag. Det kan tvärtom enbart vara positivt för Sundin att ha ett gäng grovjobbare bredvid sig anser jag. De gör mycket utan att få uppmärksamhet. Det Sudden gör uppmärksammas däremot direkt. I slutspelet så var Sundin borta, men då klev Torontos "grovjobbare" fram och visade att de är värda sin vikt i guld. Toronto klarade sig ju till semifinal utan sin förstecenter. Så att Sundin skulle få plats i Allstar-kedjan vore ganska långsökt. Speciellt eftersom han konkurrerar med Steve Yzerman om centerplatsen. Däremot håller jag med om att han i sina bästa stunder tillhör de 5 bästa i ligan. Troligtvis rankas han som den näst bäste centern.
Kommentera

Sv: Ära dem som äras bör...
Kärran:
Jag tycker bara det är hemskt synd att inte Mats Sundins grymma säsong belönas med något liknande som Näslund och Lidström, för nog har Sudden varit en av ligans 3-4 bästa spelare i sina stunder iaf! Hade vi sett Sundin i ett lag som Detroit, Colorado eller Dallas tex, där han skulle få lite avlastning av andra stjärnor..

I Toronto finns ju mest slitvargar vid sidan av Sundin, och det är nog mest till hans nackdel tror jag..
Kommentera

Sv: Ära dem som äras bör...
samjo:
Markus Näslund blev bäste vänsterforward i All Starfemman. Stort att två svenskar är med i 1:a femman, han hade naturligtvis sällskap av Lidström.
Kommentera

Sv: Ära dem som äras bör...
Jimmy: Personligen tippade jag att José Theodore skulle få Hart Trophy redan innan slutspelet började. Han är mer värd för sitt lag än t.ex. jarome Iginla. Vezina stod mellan Theodore och Roy, och inte heller där var Theodore ett dåligt val.

Lidström har äntligen fått den respekt i USA han förtjänar. Det tog dock några år innan alla fattade hur pass bra han var. Scotty Bowman har dock vetat om det hela tiden...

Får Foppa vara frisk kommande säsong så finns det stor chans att vi får se ett svenskt namn inristad på Hart Trophy för evigt!
Kommentera

Ära dem som äras bör...
I natt hölls NHLs awardceremoni i Toronto. Den store vinnaren blev den unge Montreal målvakten Jose Theodore som blev årets målvakt (Vezina-Trophy) och tog dessutom hem den tyngsta titeln av dem alla som årets mest värdefulle spelare (Hart Trophy).

Hart Trophy är ett bevis på att man varit den bästa hockeyspelaren i världen under den gångna säsongen, priset har under hela ifrån 90-talet och framåt gått till ganska många olika spelare, det är endast Mark Messier, Mario Lemieux och Dominik Hasek som vunnit den 2ggr sedan dess. Till skillnad mot för på 80-talet då den helt suveräne Wayne Gretzky tog hem 9 av de 10 som delades ut, endast Mario Lemieux som lyckades knipa en 1988.´

Ingen svensk spelare har någonsin vunnit detta pris eller ens överhuvudtaget varit nominerad, förste europé att ta hem den var Sergei Fedorov 1994, om man inte räknar kanadensaren Stan Mikita som var född i Tjeckoslovakien vill säga, han vann den både 1967 och 68. Kan Peter Forsberg fortsätta vara frisk och kliva in i nästa säsong med den form han visade upp i slutspelet har han stora chanser att ta hem denn titel, men vi ska även inte glömma bort Nicklas Lidström som väl nu får börja ses som vår bäste NHL-spelare någonsin.

För "Lidas" tog nämligen för andra året i rad hem priset som världens bästa back (Norris Trophy), han blev den första att vinna 2 år i rad sedan Ray Bourque vann 1990 och 91. Han kom ju dessutom på andra plats i omröstningen 3 i rad innan detta (98, 99 och 00). Han är den ende européen som vunnit detta pris. Som bekant så tog han ju även tidigare hem priset som slutspelets MVP som den förste européen nånsin att göra det, det är en riktigt tung trofé eftersom det visar vem som är bästa när det gäller, till skillnad från Hart Trophy som visar vem som totalt sett över 82 matcher varit den bäste.

Jarome Iginla vann ju både mål- och poängligan och fick därmed Maurice Richard Trophy respektive Art Ross Trophy. Han fick även Lester B Pearson Award som säsongens bästa spelare framröstad av spelarna själva. Patrick Roy släppte in minst mål i snitt per match och fick därför Jennings Trophy.

Priset till årets bäste defensive forward gick till den hårtarbetande Mike Peca i NY Islanders.

Årets Rookie blev helt riktigt den Tysklandsfödde Kanadensaren Dany Heatly, även om jag är övertygad om att supertalangen Ilya Kovcalchuk vunnit den om han inte blivit skadad.

Saku Koivu fick Bill Masterton Trophy för sin lyckade comeback efter sin kamp mot cancern.

Phoenix Bob Francis blev årets coach.

Årets ledare på isen och gentleman (King Clancy Award respektive Lady Byng Trophy) blev sensationslaget Carolinas vetaran Ron Francis.
Kommentera

95789 · »