NHL

14647 inlägg · 804 ämnen

Årets rookie.....

« · 623681 Till forumet


Årets rookie.....
Har varit mycket snack om Crosby och Ovechkin som heta kandidater till årets Calder Trophy. Det finns ju även en del andra och jag tänker främst på Dion Phaneuf som gjort en riktigt stabil inledning på årets säsong. Fem mål (varav två GWG) och nio assists på 24 matcher! Riktigt bra för en så ung back. Hela Calgary har iofs gått riktigt bra efter en lite haltande inledning. Tio segrar på elva senaste inger respekt och resten av Western Conference kan få se upp med Calgary även i år.

Tre hetaste Calder-kandidaterna just nu enligt mig: Crosby, Ovechkin och Phaneuf!

Runner-up: Henrik Lundqvist! Men han måste få fler matcher för att peta någon av de andra.....
Kommentera

Sv: Årets rookie.....
Flyttar över Crosby diskusionen hit.

Ros var lite negativ i sin blogg, stämmer bra. Typiskt svensk inställning att då det gäller hockey vara skeptisk mot något som är hypat av Kanada. Speciellt under World Cup då wennerholm inte tyckte att deras lag var speciellt bra ;)

Då det gäller Calder Trophy är det nog ganska givet att det bli Ovechkin eller Crosby, och hitills tycker jag att Crosby ligger bäst till.

Ovechkin vinner lite då det gäller Skytte, hastighet och teknik men det är en knapp seger och på samtliga andra områden tycker jag Crosby är bättre. Han kallas redan en av NHL's bästa passningsspelare och han påminner verkligen om Gretzky i hur han hittar ytor och tar sig runt/förbi försvarare.

Han har heller inte spelat med så mycket bättre spelare. Palffy är en stjärna, ja, och han var även giftig då han spelade med Lemieux och Recchi men på sistone, då det också gått som bäst, har han lirat med AHL centern Erik Cristenssen och ibland Ryan Malone. Inte bara med Palffy.

Sen är det inte alltid negativt att vara rookie i ett dåligt lag, tvärtom har det ofta gått bra för stjärnrookies i dåliga lag. De får spela i alla viktiga lägen och oftast med lagets bästa spelare. Ovechkin är ju given i förstakedjan i Capitals och spelar alltid mycket i PP. Crosby har periodsvis fått begränsat med tid i PP. Även om det nog inte kommer hända mer :)

Och framförallt...Crosby är 18, Ovechkin 20.
Kommentera

« · 623681