NHL

14647 inlägg · 804 ämnen

Assist i NHL?

« · 664433 Till forumet


Assist i NHL?
Hur fungerar det egentligen, satt upp och såg Detroit - Nahsville inatt och på Detroits mål som Schneider på pass från Zetterberg så fick även Lidström assist. Målet gick till så här....

Lidström -->(passar till) Schnieder ---> Zetterberg ---> Schnieder --> MÅL !

Ska verkligen Lidström ha en assist då? Inte undra på spelarna samlar så mkt poäng där om assist systemet ser ut så?
Kommentera

Sv: Assist i NHL?
jonmannen: Ett ständigt ämne för debatt. Jag vet inte exakt hur regelverket ser ut men sådär blir det ofta, i synnerhet den här säsongen. Speciellt ottawa's förstakedja har skrapat ihop många billiga andraassists. De assisten ska ju enligt reglerna heller inte delas ut vid mål på retur, men det gör de ändå. Jag tog upp det här på hs för ett tag sedan men jag vet inte om någon är speciellt insatt. Jag tar iaf tacksamt imot information om detta.
Kommentera

Sv: Assist i NHL?
Deas: Ska det var på det viset så kan ju likagärna Schnieder får assist på sitt eget mål :P
Kommentera

Sv: Assist i NHL?
Deas: Vad jag vet, eller fått för mig, är det så att ja Lidström ska ha assist. Ett annat exempel är att A passar till B som skjuter och C gör mål på returen. Då får A assist. Vilket inte gäller i Sverige t.ex.
Kommentera

Sv: Assist i NHL?
Hawerchuk: Jag tycker att det borde vara så. Poäng skall ses som bokföring vid mål och inte som något man förtjänar. Sen att vissa spelare figurerar mer ofta än andra i dessa protokoll vittnar ju på att det är de spelarna är mer giftiga än andra. Ser man sen matcher dessutom ser man ju ofta att det också stämmer :)

Andraasset kan ju ibland vara det snyggaste på ett mål, fast problemet är ju då de bli alltför billiga och delas ut tom. på solomål. Finns det några tydliga regler på detta?
Kommentera

Sv: Assist i NHL?
Ursäkta svammlet, är bra trött :) Det går väl att urtyda min åsikt iaf :)
Kommentera

« · 664433