NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Dags för avgörande?

400861 · » Till forumet


Sv: Dags för avgörande?
Vargtimmen nu och avgörandet närmar sig på allvar!! Blir inressant att se (eller höra i mitt fall) om nerverna är på rätt plats hos spelarna nu när det ska avgöras. Skulle tro att pressen nog är lika stor hos båda lagen, eftersom båda ju är lika nära (eller långt ifrån..) segern. Möjligtvis kan Calgary ställa upp med en mer defensiv taktik som bortalag och på så vis slippa lite tryck..?
Intressant också att se hur pass mycket lagens "stjärnor" lyckas. De senste matcherna har väl lagens lite mer anonyma spelare spelat de avgörande rollerna. Får se hur väl Jerome Iginla å ena sidan och Martin St Louis å den andra får till det...

Mitt tips (och förhoppning) är att hemmlaget tar hem det.. GO TAMPA!!!
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
DIF: jag hoppas att Tampa vinner.. Håller stenhårt på Fredrik Modin!! och dom har seriens bästa poängplockare i Martin St Louis....

En kanon målvakt i Khabibulin!! Stanley Cup Till Tampa Bay!!
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
Kul att Tampa kämpade hem den här segern. Helt plötsligt har nu Tampa den större chansen att avgöra sedan Calgary fått ett drömläge att avgöra på hemaplan. Nu när den avgörande matchen på måndag kommer så tror jag att Tampa kommer att dra det längsta strået tack vare hemaplans fördel, men glöm inte bort att Calgary har ju varit bland de bättre lagen i slutspelet på att vinna på bortaplan. Tror att det blir en jämn där ingen vill släppa till något bakot. Själv hejar jag på Tampa och jag tror att de kommer kämpa hem denna Stanley Cup pokal. Åter igen så tror jag att Martin St Louis och Fredrik Modin kommer att stå i centrum i Tampa och jag tror även att Calgarys Jarome Iginla kommer att kliva fram och visa vilka kvaliteér han har.
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
Salle: det blir en j*vligt spännande och avgörande match mellan tampa och calgary på tisdag.

Calgary vinner med 4-2!
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
Äntligen...

Det säger både jag och Martin St.Louis som varit lika trött och seg som jag under matchen. Bara 33sek in i 5:e perioden får väldigt omarkerad ta han påpassligt vara på en av få returer från Kiprusoff och sätter den högt mellan armen och kroppen på Kiprusoff.

Nu 5 timmars härlig sömn innan nästa evenemang. God Natt...
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
Kamperna, finalmatchen förstås och min mot tröttheten, fortsätter i en 5:e period.
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
Mållös fast fartfylld 3:e period och Sudden Death väntar...
Calgary har haft spelet och de vassaste målchanserna, tom så vassa att Calgary hade pucken inne i mål fast det gick så snabbt att ingen reagerade och spelet fortsatte. På en TV-repris kunde man efter några minuter se att pucken var klart, men bara i bråkdelar av en sekund, över mållinjen innan Khabibulin lyckades sparka bort den med benskyddet. Det kommer bli snack i media om den sekvensen OM Tampa vinner i SD.
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
Sicken tur att jag inte gick och la mig.

Efter Tampas ledningsmål så tände matchen till ordentligt.
9:05 slår Clark in 1-1 på en fin/lustig passning från Ville Nieminen efter att Calgary pressat ner Tampa en lång stund. Då tände hela Calgary och även publiken till. Dock så tände Conroy på fel sätt då han hakar Lecavalier med utvisning som följd. Då var Brad Richards framme igen och lyckades, efter ett tveksammt ingripande av Marcus Nilson, slå in pucken mellan benen på en överraskad Kiprusoff. Tid 10:52.

Efter detta så sjönk Calgary tillbaka ett kort tag men tog sig i kragen sista 5min av perioden. Dom pressade, checkade stressade och tacklade Tampa hårt och det gav utdelning. Ference slår in pucken i anfallszon och Tampabacken missar sitt försök till rensning. Saprykin bryter och frispelar Marcus Nilson som enkelt revanscherar sig med nästan tom kasse tid 17:49. Sista 2min fortsätter Calgary att pressa och Tampa var nog glada när periodsignalen ljöd.
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
Då kan man egentligen gå och lägga sig...

Brad Richard gör efter 4:17 i 2:a 1-0 (pp) för Tampa och när han gör mål (i slutspel) så förlorar inte Tampa enligt statistiken.
Kommentera

Sv: Dags för avgörande?
1 period över och det är jämnt (slutspels)skägg lagen emellan. 6-6 i skott, jämnt fördelat i chanser och spel. Tampa "leder" utvisningarna dock då dom drog på sig 2 st 2:or i slutet av perioden men som vanligt var Calgary ineffektiva i PP.
Kommentera

Dags för avgörande?
Nu är det ca 40 minuter tills Tampa tar skären i ett orangefärgat helvete a.k.a Saddledome. Skall dom tvinga fram en 7:e avgörande så kommer dom att behöva bekämpa mer än motspelarna.

Jag hoppas (och har trott) på Tampa i detta finalspel men Calgary slutar visst aldrig att överraska, alla, i detta slutspel. Dock så vore det kul för kanadensisk hockey att få Lord Stanleys Pokal "hem" efter alltför många års frånvaro (92-93 Montreal). Sen är det lite kul att det är "lillklubben"Calgary och inte storheterna Ottawa, Vancouver & Toronto som är nära att lyckas med bedriften i dubbel mening...


So Let´s Get Ready Too RUMBLE!
Kommentera

400861 · »