NHL

14651 inlägg · 804 ämnen

Får en NHL en framtid blir den sannerligen intressant...

« · 527045 Till forumet


Får en NHL en framtid blir den sannerligen intressant...
Hur ligger det till egentligen? Varför kommer man inte närmare varandra?

Nu ser det även ut som att den årliga draften kommer att bli inställd. Hur kommer det nu funka för de stora talangerna.

Sidney Crosby har i kanadensisk media florerat upp som en slags räddare likt Mark McGwire och Ruben Sosa blev för basebollen i USA efter lockouten som var där.

Kanske lite väl höga krav på en 17-åring som ännu inte spelat seniorhockey. Men nog går han i topp av alla världens talanger. Skulle klarat sig riktigt bra i årets elitserie och visst vore det tråkigt om han inte fick väljas i sommar. Vilka får för övrigt välja först om den blir av? Blir det automatiskt Washington igen?

Ovechkin och Crosby låter som ett okej radarpar.

NHL går mot en intressant framtid bara ligan kan starta upp igen. Det var längesen det fanns så många unga och intressanta supertalanger. Skulle det finnas en U23-turnering i Hockey skulle Kanada stå sig rejält starka.
Namn som Eric Staal, Rick Nash, Jason Spezza, Jay Bouwmeester, Nathan Horton, Patrice Bergeron och Marc-Andre Fleury med flera.

Även Ryssland skulle se intressant ut med superdivan Ilya Kovaltjuk i spetsen men även namn som Chistov, Zherdev, Ovechkin är extrema..

Sverige ligger långt långt efter. Hagos, Lindström, Jämtin, Steen, Enström, Nilsson, Salmonsson, Hedman, Bergfors.....

Nu är det bara att be att det hela drar igång igen.......
Kommentera

Sv: Får en NHL en framtid blir den sannerligen intressant...
JimmyH:
Jag är förmodligen korkad, men varför skulle det vara bra om NHL drog igång igen? Varför vore det mycket bättre än om en annan liga drog igång i Nordamerika istället?
Sett från ett svenskt perspektiv, alltså.
Kommentera

Sv: Får en NHL en framtid blir den sannerligen intressant...
JimmyH: Du glömde Malkin för Ryssarna.

Och du har helt rätt om Sverige, vi är långt efter nu :/

Washington skulle dock inte få första valet automatiskt, det där lottas bland de 4 sämsta lagen, och de får olika stor procentuell chans baserat på placering. Pittsburgh hade störst chans sist men hade otur och fick inte 1a valet. Återstår dock att se om inte det var en vinstlott ändå, vissa ser Malkin som en mer komplett lagspelare än Ovechkin. Divor kan ju sabba lag ibland...

Usch vad många talanger det finns i Ryssland och Kanada nu...man glömmer rent ut sagt bort Kovalchuck, han har redan gjort _tre_ grymma NHL säsonger och är född 83. Helt sjukt, ingen svensk är i närheten.

Som Pittsburgh-fan ser jag dock glatt på framtiden. Många unga lovade som äntligen dög i NHL förra säsongen plus Fleury i Målet och snart också Malkin då.
Kommentera

« · 527045