NHL

14653 inlägg · 804 ämnen

Hur blir det?

« · 356115 Till forumet


Hur blir det?
med lock outen? blir den av. det verkar rätt säkert. men det jag undrar om det är nån som vet hur det blir med spelarna.. blir det nån reserv liga där borta som det talades om? För jag vill då inte ha hit massa nhl spelare det skulle vara förödande för den svenska hockeyn. Nån som kan upplysa mej?
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:

Jag tror inte det är förödande för svensk hockey om vi får hem våra egna svenska spelare, de är ju trots allt fostrade här och det blir hellre ett lyft och skapar stort intresse för hockeyn när man "äntligen" får se svenska spelare i världsklass på hemmaplan och inte bara på TV.

Vad jag har förstått kommer det att finnas två "reservligor" vid namn WHA och WHA2 (se länkarna), och de flesta nordamerikanska spelarna lär nog spela där, medan européerna spelar i sina respektive hemländer. Det lär nog inte vara någon risk att Elitserien översvämmas av finnar, ryssar, tjecker eller kanadensare, kanske ett fåtal och då framförallt i lag som inte har "egna" proffs i NHL.

www.worldhockeyassociation.net/
www.wha2.com/
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Petey21: ...eller så spelar dom i Ryssland..

(Se länk..)
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Petey21: okej det där verkar ju vettigt. men det ja menade med förödande var att när alla dessa spelare kommer hem så flyttar dom på dom nuvarande spelarna och de yngre talangerna. och dom måste ta vägen nånstans. sen när nhl stjärnorna åker till nhl igen (för ja tror inte att dom blir långvariga här) då står vi här med ett mycke sämre urval av spelare än vad som finns nu. Och på det sättet blir det logiskt sett sämre hockey. Det är iaf den uppfattningen jag fått.. och jag tror inte att jag är helt ute å cyklar. isåfall får du rätta mej
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
Nää jag håller fullständigt med i det du säger .. Visst vore skitkul se alla stjärnor men jag tror det blir skadligt för var tänker modo gömma dom 10 som nhl stjärnor ska ta deras plats ?? särskilt om det bara blir Lockout delar av säsongen och alla drar tillbaka .
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: Det jag menar. dom som inte längre platsar måste ju ta vägen nånstans å det är ju inte säkert om inte ens troligt att dom kommer hem direkt igen när lock outen är slut. visst det kommer bli otroligt bra hockey nästa år. men vill man betala priset? för åren efter det så kommer det bli tråkigt. Alla nu lovande inte riktigt färdigt utvecklande juniorer kommer att sticka utomlands. och vad blir kvar? Kommer elitserien bestå av spelare värvade nerifrån sedan? eller avdankade pensionerade spelare?
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
Om dom skriver kontrakt med annan klubb kan dom ju inte bryta det hur som helst heller ju , funkar ju bara om klubben lånar ut dom det .
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: Ja precis.. ochjag vet inte hur reglerna är för sånt. Får man låna ut hur många man vill? och hur funkar det då med lönerna? måste man betala ut dom endå? isåfall har lagen knappast råd när det kommer hem dyra nhl stjärnor
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
Vet inte vad för regler som gäller för utlånande av spelare jag heller faktsiskt
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: Jag kan ju tänka mej att dom måste betala för dom iaf.. å det har väl knappast alla lag råd med. Jag tror att detta kan göra så att det blir en total vändning i serien. Kanske dom lagen som inte har så många spelare i nhl kommer klara sig bättre efter lockouten efterssom dom har kvar sina gammla.. medans modo står där med ett sm guld å inte en spelare under 35
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
hehe ja det är sånt som visar sig det .. en annan fråga som jag tror kan bli avgörande är försäkringsfrågan .
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: Vad är det då? berätta
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
blir det ES klubbarna som får stå för försäkringar och dylikt eller hur blir det med sånt . Och har modo råd att betala om foppa blir skadad dårå osv .....
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: Aha du menar så. Ja du. när du säger så så får jag lite svårt att förstå att klubbarna släpper iväg spelarna från första början.. som foppa tex. för tänk om det kommer bli så att dom blir tillsagda av sina klubbar att inte gå in i närkamper? för dom lär väl ha nån slags makt över dom tycker man. för jag har väldigt svårt att tro att modo skulle ha råd med dom där försäkringarna..
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
Jepp här kan vi sitta och spekulera hur mycket som helst men endå inte ha en susning vad som gäller ju ....
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: haha ja det är ju sant.. det är omöjligt att säga om det blir positivt eller inte det hära.. Men som jag ser det så blir det negativt i slutändan.. å det förvånar mej att det inte är särkilt många andra som ser det så.
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
Jo det håller jag med om .. men verkar som alla ser det kortsiktigt bara ju ingen verkar tänka hur det blir långsiktigt
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: JA.. jag önskar att fler personer kunde lägga sig i den här diskutionen.. kanske finns det nån som kan upplysa en å säga att det inte blir så som vi förutsäger
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-:
hehe tror iofs dom enda som vet någorlunda är dom som sitter och förhandlar
Kommentera

Sv: Hur blir det?
WarhawK: jo jag menar det
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-: Det vore ju tråkigt om ett lag ska åka ut pågrund av lockouten. Det är kul med stjärnor och de men vilket lag gynnar det då? de som har mest nhl-profs och mest pengar?
Och andra spelare i lagen flyttas bort bara för det här om de skulle ske. De är på gott o ont denna strejk kan komma
Kommentera

Sv: Hur blir det?
irre: Jag skulle tro att dom lagen som gynnas är dom som har mest spelare i nhl inte dom med mest pengar.. för ingen av dom svenska klubbarna har nått att erbjuda i jämförelse med nhl i pengaväg. Så jag skulle tro att dom går dit dom spelat förut och dom som inte är här i från går dit deras lagkompisar är ifrån och så vidare. modo ligger bra till. men hur det går för dom när dom åker hem igen är svårt att säga
Kommentera

Sv: Hur blir det?
-Sanna-: Nu vet jag ju inte om det blir så här men jag kan tänka mig att en del spelare som inte får plats i elitlagen lånas ut till lag i allsvenskan (jag tror inte det finns någon regel som reglerar hur många som får lånas ut), som i sin tur lånar ut sina "överblivna" spelare till nåt lag i ettan, som lånar ut en del spelare till nåt lag i tvåan och så vidare, att det blir nåt slags tillfällig förskjutning (tills strejken är över) neråt i seriesystemet. Sen kommer nog en del möjligen att spela utomlands men de får ju då dessutom konkurrera med andra utlänningar från t.ex NHL om platser i de utländska lagen. Och jag tror inte att så många av de svenska NHL-proffsen kommer att spela i t.ex Ryssland utan det blir nog framförallt ryssarna själva och en del tjecker och slovaker. Tror svenskarna kommer i första hand att spela i Sverige och finnarna i Finland, men undantag lär nog förekomma.
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Petey21: JO visst så kan det bli.. vi får hoppas att det blir så.. men frågan är om lagen har råd med detta
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Om WHA 2 blir verklighet, kommer den i sånt fall att vara en konkurrent till Sverige och övriga Europa vid en eventuell spelarstrejk?

Saxat ur GP:

"När WHA om en dryg månad träffar potentiella klubbägare kommer planerna att starta en utmanarliga till NHL att ta ett stort steg närmare genomförande. Nästa höst görs det första nedsläppet - samtidigt som NHL-spelarna eventuellt går ut i strejk - eller blir lockoutade. WHA håller tummarna för en konflikt. Och svenska spelare hoppas på en ny arbetsmarknad medan svenska klubbar muttrar fula ord som rovdrift och brandskattning."

(Se länk..)
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Då var det alltså tänkt att hållas en ny runda med möten mellan representanter för ägarna och spelarfacket, tänkta att starta kring all-starmatchen. De första officiella samtal som då förts sedan den 1 oktober.

www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?ID=69847&hubName=

Problemet blir väl bara när man läser om spelarfackets fortsatt totala nej till ett lönetak och Bettmans försök till att använda munlädret för att tackla det, ett "mjukt löne-tak med koppling till lagens faktiska intäkter" får då iaf jag till hårdare villkor än ett "hårt löne-tak" med tydligt specificerade löner.

www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?ID=69847&hubName=

Ytterligare ett fortsatt problem är NHLPAs fortsatt avvisande attityd till de siffror som ägarna presenterar som grund för sina krav, och där ligger väl det svåraste problemet att börja lösa ifall man vill ha någon hockey nästa säsong: Att börja prata om samma saker och se problemen på samma sätt.
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Björn VII:

Ack, missade länken med Bettmans munläder, här då:

www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?ID=69904
Kommentera

Sv: Hur blir det?
[k]If it looks like a duck and walks like a duck...[/k]


www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?ID=70230&hubName=


Bryan McCabe och jag tycker likadant om vad Bettman säger, men skiljer nog oss åt när det gäller vad som borde bli konsekvenserna av vad han då egentligen säger.

Klart är ju iaf att någon part måste göra en kovändning och acceptera hårda smällar för sina medlemmar, eller så kommer proffshockey att spelas i någon annan form i framtiden än NHL.
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Läst/hört på radiosporten:

"Mycket talar för att elitserielagen får konkurrens om de lockoutade NHL-spelarna av WHA. World Hockey Association har planer på att starta en ny hockeyliga i januari. Ligan ska innehålla 8-12 lag från östra Kanada och nordöstra USA.
Hockeylegenden Bobby Hull är en av initiativtagarna till den nystartade ligan. För att göra ligan mer attraktiv kan det bli vissa regeländringar."

Läst här: www.sr.se/radiosporten/index.htm

Bild på snygg-Bobby..
[bild]www.sr.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/radiosporten_179/55715_120_169.jpg[/bild]
Kommentera

Sv: Hur blir det?
PR trick.

Läs länk.
Kommentera

Sv: Hur blir det?
epa:
Konfliken mot sitt slut?

Uppgifter ikväll gör gällande att ett möte mellan NHL och NHLPA har bokats nästa vecka.

Medan elitserieklubbarna går och spekulerar i vilka spelare som skall plockas in när "transferfönstret" öppnas igen den 15 december, så kommer nu uppgifter om att konflikten kan vara på väg mot ett slut.

Spelarfacket, NHLPA, bjöd in ligan till nya förhandlingar idag. De första sedan den 9 september i så fall.
-Vi har jobbat med nya kretiva lösningar och tror att vårt förslag kommer innebära slutet på lockouten. säger NHLPA-chefen Bob Goodenow.

334 matcher har hittills fått ställas in och All Star-matchen i februari har strukits.

-Vi ser fram emot att möta NHLPA. säger NHLs vice President Bill Daly.

Parterna är överrens om att träffas i Toronto nästa torsdag (9 dec) och eventuellt även på fredagen.

Förkastar NHL spelarnas bud denna gången så blir det förmodligen ingen säsong 2004-05.





Mattias Larsson
2004-12-02 22:11
Kommentera

Sv: Hur blir det?
epa:
Källa i natt: NHL-mötet är ett PR-trick
Chockbeskedet i natt: spelarfacket bjuder in klubbarna till träff för att rädda NHL-säsongen.
Men mycket talar för att det till stor del bara är ett PR-trick.
– Spelarna vill få goodwill hos folket i Nordamerika, säger en välinsatt källa till SPORT-Expressen.
Kommentera

Sv: Hur blir det?
Hur blir det egentligen?
Kommentera

« · 356115