NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Hur många europeiska spelare stack?

« · 98133 Till forumet


Hur många europeiska spelare stack?
Läste på hockeymagasinet.com att ifjol så provade 73 spelare lyckan i NHL och potten på 90 miljoner delades ut jämnbördigt till de klubbar vars spelare lämnat klubben (även tidigare klubbar kan få viss % av potten).

Någon som vet exakt hur många spelare som lämnade europa i år? Det var rätt många namn som stack i sista sekunden. Deadlinen är tidigt morgon den 16:e svensk tid så än finns några timmar kvar till fler övergånger. För nån dag sedan spekulerades det i att kanske 50 st skulle sticka i år.

Ju färre som lämnar, desto fler miljoner till de svenska klubbarna. Klubben som lär få flest miljoner är väl FBK. Även Modo lär kunna få 3-4 miljoner. Men som vanligt är summorna löjligt små och står i noll proportion till spelarens värde för den kommande klubben. Om 5 år är det ju möjligt att någon av spelarna tjänar 30-40 miljoner per säsong i sitt NHL-lag, medan en annan har lessnat på att spel farmarliga och stuckit tillbaka till Elitserien. Jag tycker att det vore mer rimligt att under säg, de följande 3-4 åren, betala ut en viss procent av spelarens lön till spelarens svenska klubb/klubbar. Det skulle i så fall innebära en större summa pengar om spelaren lyckas slå igenom i NHL. Som det är nu får väl Timrå lika mycket pengar för Zäta (framtida superstjärna) som Brynäs får för Tony Mårtensson (inte en enda A-landskamp). Rätt sjukt system om ni frågar mig...
Kommentera

« · 98133