NHL

14656 inlägg · 804 ämnen

Istället för strejk... WHA återuppstår.

292241 · » Till forumet


Sv: Istället för strejk... WHA återuppstår.
Poffa:

Hmm...dina tår syns på sisådär 100 mils avstånd, lätt att trampa på dem ;-)

Nåja, snackar vi miljarder $ så kan vi ju snacka om de sammanlagda förlusterna på 3 miljarder kronor som NHL-lagen gjorde ifjol, vi kan snacka om det påtagliga ointresse de nationella kanalerna i USA visar för att skriva ett nytt TV-kontrakt och vi kan snacka publiksiffror i solstatsbältet - men jag gör inte det utan nöjer mig med att säga att det alltid är kul med folk som rör-om-i-grytan.

Jag tror själv inte att WHA kommer att överleva på lång sikt om inte NHLs konflikt blir så pass allvarlig (pch långvarig) att ägare självmant börjar dra sig ur den ligan. Det är en sak - en annan sak är att gamla WHA faktiskt påverkade en stabbig och konservativ organisation som gamla NHL på sådana områden som: europeiska spelare, positiva regelnyheter och att på den tiden övergödda lagägare tvingades betala en större andel i lön till spelare.

(Ja, vill man hårddra det här så har faktiskt 70-talets WHA en skuld i dagens löneutveckling - WHA startade spekulationen i spelarlöner.)

Det finns en rad områden där en "rebell"-liga kan sparka tillbaka NHL på rätt spår och själv ser jag det inte som en förlust om några av spekulations- och arenautfyllnadslagen i NHL får dra upp sina tältpinnar och flytta norrut igen. Till exempel.
Kommentera

Sv: Istället för strejk... WHA återuppstår.
Björn VII:

Trots att Bettman inte har valt hockeystäder så är det en ganska så lyckad industri han skapat. Vi snackar miljarder US Dollars, enorm uppmärksamhet, överlägset bästa ligan i världen och ett rykte som är mer värt än något annat.

WHA som NHL:s efterträdare? Bah...
Kommentera

Sv: Istället för strejk... WHA återuppstår.
Salle:

Hmm..."no teams". WHAs egen hemsida påstår att en ev. ägargrupp i Minneapolis lämnat in en officiell anmälan och att en från Phoenix redan deponerat sin "franchise fee".

Nåja, kul att de satsar på "rikktia håkkistäder", det var iaf något som brast när det gällde NHL-á-la Bettman.
Kommentera

Istället för strejk... WHA återuppstår.
Bobby Hull utnämnd till (nya) WHA´s kommisionär. Dom tänker starta en "utbrytarliga" då de anser att NHL inte kommer kunna existera i sin nuvarande form utan bla lönetak, vinstdelning mm

Artikel tyvärr på engelska.
Kommentera

292241 · »