NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Jakten på Stanleys Cup

390312 · » Till forumet


Sv: Jakten på Stanleys Cup
Portello: Många tuffa matcher denna rundan....Mycket ovisst vilka som tar sig vidare.....
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Poffa: Jahapp. Då hade jag fel, men ändå rätt i min tippning ;)

Se hur det går nu:

Detroit-Calgary 4-2
San Jose-Colorado 4-3

Tampa Bay- Montreal 4-2
Philadelphia-Toronto 4-1
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Jaha, då var första omgången i årets slutspel helt klart och Toronto blev det sista laget att gå vidare till Conference-sesemifinalerna. Så här kommer nu dessa att se ut, min gissning inom parantes:

[f]Western Conference:[/f]

Detroit - Calgary (4-2)
San José - Colorado (1-4)


[f]Eastern Conference:[/f]

Tampa Bay - Montreal (4-1)
Philadelphia - Toronto (4-2)
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Poffa: kan bara säga en sak...tror sten hårt på att Detroit tar hem bucklan iår....Tycker att dom är det lag som har det bästa maskapet samt att dom spelar ortoligt bra och underhållande hockey...sedan så skadar det ju inte för en Timråit som mej att Zäta spelar i laget heller......Så jag säger bara det ja.....Detroit måt bucklan
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Portello:

Är nog inte så att Calle J har hamnat i onåd, det är snarare så att den här matchserien är så pass tuff och hård att Toronto, som till största delen har spelande backar, behöver en stor tuffing istället för ytterligare en spelande back i form av Calle Johansson. Därför har Pat Quinn helt enkelt valt att spela Aki Berg istället för Calle J. Går Toronto vidare så skulle jag nog tro att Calle J kommer tillbaka till laguppställningen.
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Poffa: Tycker att det är rent utav skit att kvällen match inte går på "vanliga" C+ utan på C+ Zap. Den kanalen har man ju inte.
Undra om några svenskar finns på planen inatt för Toronto.
Sundin och Renberg dras ju med skador, och Calle j verkar ju ha hamnat i onåd hos Quinn.
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Portello:

Toronto - Ottawa i natt blir ett slag som inte kommer gå obemärkt förbi. "The battle for Ontario" som det kallas har blivit en riktig hatserie - i samma klass som Colorado mot Detroit varit de senaste åren - och kvällens match är "Ze final battle".

Personligen anser jag matchen vara helt omöjlig att tippa, just därför skall jag ge mig på en gissning. Jag tror Ottawa vinner matchen, men skulle helst vilja helgardera.

Vaknar ni i natt av att hela rummet skakar så är det inte jordbävning, det är bara matchen i Toronto som precis har börjat.
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Poffa: Personligen så tycker jag att Nylander oftast gör väldigt bra i från sig i Tre kronor. Dessutom så tror jag att han vill spela, han brukar ju allt som oftast ställa upp när landslaget kallar.

Åter till SC.Vad ska man tro om kvällens drabbning mellan Toronto-Ottawa?
Själv tror och hoppas jag på Ottawa. Men just därför vinner säkert Toronto.
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Portello:

Frågan är väl om Nylander FÅR spela VM. Efter sin långvariga skadefrånvaro så skulle det inte förvåna mig om Boston ger vissa antydningar om att det vore bra om han avstod från VM.

För övrigt anser jag inte Nylander vara en spelare jag vill ha i VM heller.
Kommentera

Sv: Jakten på Stanleys Cup
Poffa: I Boston spelar ju även Nylander. Så även han är ju tillgänglig för VM.Om de flesta utslagna spelarna är motiverade och vill spela VM får vi ett väldigt bra lag.
Kommentera

Jakten på Stanleys Cup
Tyvärr blev det så att Vancouver slogs ut i natt. Trots att man kvitterade med bara FEM sekunder kvar av tredje perioden så gick man förlorande ur striden. 1.25 in i första övertidsperioden avgjorde Martin Gelinas för Calgary Flames. Ur svensk synvinkel så är detta bra. Bröderna Sedin, Markus Näslund, Johan Hedberg och Mattias Öhlund är nu tillgängliga för VM, OM de är intresserade.

Även Boston slogs ut i natt, detta efter förlust med 2-0 hemma mot Montreal. Stor matchhjälte blev Richard Zednick då han gjorde båda målen, som för övrigt båda kom i sista perioden. Här blir då P-J Axelsson tillgänglig för VM.

Därför kan vi nu summera första omgången i den västra conferencen. Conferencesemifinalerna i väst ser ut som följer:

Detroit - Calgary
San José - Colorado


I den östra conferencen är det fortfarande inte klart då Toronto - Ottawa spelar sjunde och avgörande matchen nu i natt som kommer.

Klart är i alla fall att conferencesemifinalerna ser ut så här:

Tampa Bay - Montreal
Philadelphia - Toronto/Ottawa
Kommentera

390312 · »