NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Lönefrågan

« · 107821 Till forumet


Lönefrågan
samjo: Observera att jag skrev "förtjänar". Inte förtjänar. Jag pratar om vad marknaden säger, inte det sunda förnuftet (den diskussionen är urtjatad och vi är väl alla överens om att lönerna är helt sjuka?)
Näslunds nuvarande kontrakt är nog inte i närheten av vad hans _nästa kontrakt_ kommer att ligga på. Du kan inte jämföra Näslunds nuvarande kontrakt med spekulationerarna om Kovalevs framtida kontrakt. Denna säsong kommer Kovalev tjäna 4.6 miljoner dollar, alltså ungefär samma som Näslund. Vilket är helt rimligt då Kovalev är en lite farligare spelare medans Näslund är en väldigt mycket bättre ledare.

PS, räcker det inte med 10-15 miljoner för att klara sig resten av livet? (Vet inte riktigt, är bara nyfiken).
Kommentera

Sv: Lönefrågan
Deas: Jo du har rätt. Ge mig 10 miljoner så ska jag nog kunna förvalta det rätt bra och klara mig livet ut på det. Vill jag ha lite extra inkomst kan jag jobba som biovärd på en biosalong (eller nåt annat jobb som inte är så krävande).

Jag tror också att Näslunds lön kommer ökas drastiskt tills nästa förhandling...men jag tycker att det är tråkigt att det ska vara så. De borde kunna införa ett lönetak. 50 miljoner/år tycker jag vore en "rimlig" lön för de bästa spelarna. Men så kommer det antagligen inte bli.
Kommentera

Sv: Lönefrågan
samjo: Ett lönetak skulle göra mycket för ligan. Kanske inte för enskilda spelare men för hur mycket en förening har rätt att betala alla sina spelare. Alltså hur mycket ett lag får kosta totalt Det skulle ju också dra ner toppspelarnas löner.
Det har ju varit en massa artiklar där de jämfört NHL med baseballigan. Och vad är det för avtal som går ut 2004? Någon som vet vad allt det handlar om?
Kommentera

« · 107821