NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

Lönetaket

744739 · » Till forumet


Sv: Lönetaket
henkaaa: Tanguay och Gomez är väl jämförbara? Mkt mer än de 5 han redan har får han knappast.

Havlat har väl en högre maxkapacitet men jag håller med om att det kontraktet var väl fett då han inte ens varit frisk en hel säsong än så länge.

Jag blir lite besviken då de med superstjärnepotential får kontrakt motsvarande att de redan är superstjärnor. Det är det som kommer skjuta lönerna i höjden. Bästa exemplen är väl Richards och just Havlat.

Men men, de klubbarna får betala priset för det. Se på Tampa som pga sin dyra topptrio nu på två säsonger tappat både målvakt och back av stjärnstatus.
Kommentera

Sv: Lönetaket
Deas:

Hahaha, ja inte lätt när man är full inte! :-P

Som näst bäste poängplockare under fjolåret så tror jag nog Gomez förhandlingsläge skulle kunna bli riktigt gyllene om han skulle återupprepa en sådan säsong! Kolla Tanguay som fick fem mille av Calgary och på Havlat som fick horribla sex mille av Chicago..... om dessa spelare kunnat få det så lär nog Gomez kunna få runt de svänagarna också utan problem.... åtminstone under förutsättning att han gör en bra säsong då!

Sen spelar ju en del annat in ifall lönetaket t ex skulle sänkas...... men, men.... alltid svårt att sia om sånt här ju. :-P
Kommentera

Sv: Lönetaket
henkaaa: gomez måste göra en sjukt bra säsog för att kräva mer änm 5 mil

å andra sifan är jag fuill nu och borde kanske inte posta här
Kommentera

Sv: Lönetaket
Deas:

Med tanke på vilka kontrakt vissa gm's erbjuder i dagsläget så tror jag nog att det funnits intresse trots ett långtidskontrakt!

Gör Gomez en bra säsong så kommer han ju istället kunna kräva än högre lön. Och någon kommer ju betala. Iaf om man ska tro vissa spelares löner i det nya NHL. Och klubben som då tradat höga draftval (tippar jag) mot honom får då inget i utbyte ifall han skulle välja att gå....
Kommentera

Sv: Lönetaket
henkaaa: Just därför går det nog att få iväg honom (Gomez). 5 miljoner per år över en längre period hade gjort honom mer svårtradad.
Kommentera

Sv: Lönetaket
Deas:

Skulle nog vara ett lågt draftval isåfall... hehehe! Trodde förresten att Malakhov lagt av. Står ju iaf på TSN "19-Dec-05: Announced his retirement."

Mogilny behöver bevisa mycket till nästa säsong, så det är nog bäst han tränar riktigt hårt isåfall! :-P

Frågan om någon vill ha Gomez med endast ett år kvar på kontraktet, innan han blir UFA.
Kommentera

Sv: Lönetaket
henkaaa: Det har spekulerats i att ett lag som är långt under lönetaket tar emot Malakhov mot ett draftval. Han får ju ingen lön ändå. Han räknas dock mot lönetaket men det spelar ju ingen roll för ett lag som är långt under :) Trots det tror jag ingen i konferansen vill hjälpa dem på det sättet.

Mogilny tränar för fullt och kommer lira men det är nog ingen som vill ha honom då han får 3+ miljoner dollar för nästa säsong.

Min gissning är att Gionta prioriteras och Gomez då tradas.
Kommentera

Sv: Lönetaket
Säga vad man vill..... men Devils har problem. Inte nog med att man endast har 19 signade spelare, utan de ligger ruggigt nära lönetaket och skulle dessutom överskrida nämnda tak om det inte var för skador och spelare nerskickade till farmen. Man hade nog även tänkt sig att signa Brian Gionta som gjorde en bra säsong ifjol och säkerligen vill ha en ordentlig löneförhöjning!

Ska bli intressant att se hur de kommer att lösa detta egentligen.... en eller flera trades ligger nog nära till hands. Frågan är vilka de skulle trada? Tror ju knappast någon vill ha Malakhov eller Mogilny iaf! :-P
Kommentera

Sv: Lönetaket
Deas: Japp, 'cap hit'en' är alltid kontraktets medelvärde per år.
Kommentera

Sv: Lönetaket
henkaaa: Japp, bonusar.

Sen tror jag det kan vara lite lurigt med långa kontrakt med. En spelare som får 25 miljoner för 5 år kan t,ex få den lönen ojämnt fördelad. Säg 3.5, 4.5, 5,5, 5,5, 6

Vissa kontrakt har utformats så pga budgetplanering antar jag. Räknas den spelarens cap hit ut efter snittet? Alltså 5 miljoner av vardera 5 säsonger? Jag har för mig jag läste något sådant någonstans.
Kommentera

Sv: Lönetaket
Paddan:

Du har möjligen ingen aning om varför "cap hit" kan variera från vad en spelare verkligen tjänar nästa säsong? Har det att göra med bonusar el dyl?
Kommentera

Sv: Lönetaket
Paddan:
Intressant länk iaf , kan vara värd kika närmare på när har trist ju
Kommentera

Sv: Lönetaket

Va faan, inte Flames... det var ju Thrashers jag menade.

Kommentera

Sv: Lönetaket

Upptäckte att det saknas information om Lightnings, Preds, Bluejackets, Flames och Caps.

Kommentera

Sv: Lönetaket
WarhawK: Det här är en intressant sammanställning där man kan se hur varje NHL-klubb ligger till, på ett ungefär, vad gäller lönekostnader för kommande säsonger.
Kommentera

Sv: Lönetaket
henkaaa:
hehe jo måste väll motvilligt erkänna du hade rätt där ju
Kommentera

Sv: Lönetaket
WarhawK:

Sa jag inte att det skulle ligga nånstans kring 44-46 mille va? :-)
Kommentera

Sv: Lönetaket
Nu är det fastställt att nya taket kommer ligga på 44mille kommande säsong och lägsta nivån på 28 mille
Kommentera

Sv: Lönetaket
WarhawK:

Jag tyckte nästan det var mer intressant att man ev funderade på 20 lag i slutspelet..... :-)
Kommentera

Sv: Lönetaket
WarhawK: (plockar över detta från LIf-planket)
Salcin:
Karlsson har redan spelat i NHL och utsluts därmed från det ersättningssystemet

Sen tror du på allvar att klubbarna kommer plocka över allt kommer över när det kommer belasta deras lönetak + kommer veta får straffavgifterna till klubbarna för inte kommer spela dom i NHL ???

Nej det tror jag inte att dom kommer att göra, men min poäng var att IIHF inte borde ställa upp på att vara knähundar till NHL.
Hockeyn borde likt andra lagsporter ha transfersystem där man måste betala efter spelarens kvalitet.
Detta gäller alltså kontraktsbundna spelare utan klausuler.
Kommentera

Lönetaket
Efterson ligan verkar gå med vinst så tyder det mesta på lönetaket nästa säsong kommer ligga på 40-45 miljoner
Kommentera

744739 · »