NHL

14663 inlägg · 804 ämnen

NHL:s regelverk kontra elitseriens

201801 · » Till forumet


Sv: NHL:s regelverk kontra elitseriens
klm: Håller med dig fullständigt angående hakningarna. De är ett otyg. Dessutom är det ju så att de spelare i ES som är bra på att tacklas knappt vågar göra det numera för om dom sätter in en klockren "propp" på en motståndare så att vederbörande tappar luften, ja då åker dom med största sannolikhet på en utvisning. Helt felaktigt!!

Inte konstigt att Sverige tappar mark på internationell nivå.
Kommentera

NHL:s regelverk kontra elitseriens
Har senaste veckorna haft möjligheten att följa NHL på Canal+ på nätterna och försökt se så mycket som möjligt. Under hösten följde jag Timrå i elitserien och kan därför försöka jämföra hur regelverket används här hemma och där borta i "stora stygga" NHL.

Frapperande nog känns det som att det på många sätt är justare spel i NHL. Visst, fortfarande är de rent vansinniga slagsmål i var och varannan match därborta, och visst svingas det nog både en och annan klubba när domare och tv-kameror tittar bort. Men ändå.

Ofta ser man spelare som kan åka igenom en hel zon utan att få en klubba uppstucken under armen, nåt som man nästan aldrig ser här hemma.

NHL har betonat att lirarna ska få synas mer i matcherna och det verkar ge resultat. Frågan är om inte det är dags i Sverige också? Riktiga, hårda och regelrätta tacklingar tycker jag är helt OK. Men alla hakningar, onödiga fasthållningar och liknande borde herrarna Rådbjer och kompani vara mycket hårdare på.

För hur ofta är det inte man ser en spelare komma fri med målvakten i elitserien, få en rejäl slashing över armen, avsluta halvdant, och sedan ser domaren vinka wash-out?

Då ser jag hellre fler utvisningar, mer plats för lirarna, och fler regelrätta tacklingar..! Det är dags för en diskussion om det här tycker jag. Kan NHL kan väl elitserien?
Kommentera

201801 · »