NHL

14671 inlägg · 804 ämnen

Pens på gång

140756 · » Till forumet


Sv: Pens på gång
Deas: Nej han kommer nog inte gratis :) men Hrdina får man bara inte byta bort!!! Borde man inte kunna slänga med Janne Laukanen istället?

PRIO 1 måste dock vara att signa nytt med Kovalev!!!! Släpp prestigen och sätt er ner och prata skulle man vilja säga!!!!! utan Kovalev så blir det ingen rolig nästa säsong för Pens!
Kommentera

Sv: Pens på gång
Det har surrats om Beech och Hrdina bl,a. Jag vill inte trada nån av dom, men jag tror inte vi får Mclaren gratis :P
Kommentera

Sv: Pens på gång
Deas: Jo Kaspar är GRYMT BRA!! Han är kanske inte världens bäste spelare, men han kan med sitt spel bära ett helt lag. Han hr en sån skön inställning och ger alltid allt. Nej det som det pratas väldigt mycket om kring Pens är en trade där Pens skulle erhålla Kyle McLaren, frågan är bara vem skalk tradas bort?
Kommentera

Sv: Pens på gång
wolfclaw: Kaspar är en härlig spelartyp =)
Men han är också en "out-of-position" back. Han är lite överskattad. Han är bra, men inte jättebra.
Kommentera

Sv: Pens på gång
Rozival är bäst offensivt iaf, om nu inte tärnström tar över den rollen. Melichar är den som anses vara stabilast.
Kommentera

Sv: Pens på gång
Da Beezer: Hittills Målsnitt efter 46 matcher:5,67 Förra året efter 46 matcher:5,27.....l
Kommentera

Sv: Pens på gång
Deas: Tycker nog ändå det saknas den där lilla toppen på isberget, eller grädden på moset. m a o JAG SAKNAR FORTFARANDE KASPAR!!! Det behövs en back som kan ta 25-26 min/match och klara av det, den back i Pens som är närmast idag är väl Roazival men jag tycker inte han håller den klassen.

Angående bedömningsnivån så är de flesta experter överrens att nivån kommer att höjas. Senast i natt så pratade den eminente hockeyjournalisten Dejan Kovacevic på Pittsburgh post gazette om just detta. Barry Melrose var inne på liknande tankar i en chat på ESPN.com för ett tag sedan. Men klart och tydligt är ju att spelet öppnat upp sig och det är roligare hockey. Det går inte att hålla på interference och fasthållningar i mittzon därmed faller trapsystemet. Men den som lever får se.....
Kommentera

Sv: Pens på gång
Deas: När Flyers inledde sin säsong mot Edmonton så blev man utvisad för korrekta tacklingar och annat skit. Nu har de börjat tillåtat alla rena tacklingar men samtidigt också släppt en del på obstruction, i alla fall enligt vad jag har hört.

De har tidigare varit seriösa och samlat General Managerna för att få till stånd ett renare spel, men det har aldrig fungerat. Jag både hoppas och tror att det kommer bli bättre den här gången, men naturligtvis så kommer utvisningarna att minska allt eftersom.
Kommentera

Sv: Pens på gång
Da Beezer: Pittsburghs stora svaghet hitills har varit special teams. Box-play och power-play. Iaf enligt ett flertal pittsburghare som varit på matcherna. 3/5 mot Toronto höjde deras statistik men de är ändå bara i mitten av alla lag räknat i PP. Deras PK har varit riktigt dålig så din teori om att det skulle gå sämre för Pittsburgh om det blev mindre utvisnigar stämmer inte.

Sen att Lemieux har varit inblandad i de mål de gjort i PP kan ju bero på att han "är" deras PP :)

"Saker som var utvisningar i de första matcherna". Definiera "de första matcherna", vissa lag har spelat två matcher...
Jag vet inte om nivån kommer hållas men jag hoppas och tror det. NHL's satsning på att ta bort obstruction har aldrig varit så seriös och framförallt har de aldrig samlar alla GM's och Coaches till möten som de gjort nu. Plus att alla matcher granskas noggrant. Domare som släpper på nivån kommer att få tillsägelser. Påstår de iaf, det är bara att hoppas på att det är så.
Kommentera

Sv: Pens på gång
Deas: Lemieux har gjort hälften av sina tio poäng i PP så han har knappast sugit i Penguins PP, som för övrigt har 15 lag bakom sig med ett sämre PP.

Det är naturligt att bedömningsnivån omedvetet sänks, så sker alltid. Redan nu har jag hört att folk märkt att saker som var utvisningar i de första matcherna (bland annat rena tacklingar) inte längre renderar utvisningar.
Kommentera

Sv: Pens på gång
Postade jag att Straka skadade sig på hedbergs klubba igen på träning för ca två veckor sen?
Det är sant!
Han blödde i ansiktet men behövde bara sy lite
Kommentera

Sv: Pens på gång
Deas: Haha, ropa inte hej innan han har börjat spela Deas, du vet att du talar om Straka och innan du vet ordet av har han ramlat i duschen, skadat sig på fest, tappat en skivstång eller varför inte blivit påkörd av en tant i permobil? ;)
Kommentera

Sv: Pens på gång
Da Beezer: Pittsburgh's powerplay och boxplay har sugit. Mindre utvisningar skulle i dagsläget gynna dom. De har haft en lyckad match med bra powerplay, 3/5, men då var det "tavlor" av kidd på två av de målen. Tärnström är etta och lemieux tvåa i ligans +/- liga så jag "tror" inte de har varit så jättedåliga i fem mot fem...

Bedömningsnivån kommer förhoppningsvis hållas uppe denna gång. De har aldrig tidigare gjort ett sånt seriöst försök att ta bort obstruction och jag tror jag läste någonstans att de kommer ha fyra möten med alla lags GM's och coaches under säsongen.

Da Beezer: Du låter 100% säker, vart har du läst att bedömningsnivån kommer sänkas?
Kommentera

Sv: Pens på gång
Äh, då Melichar kommer tillbaka har de ett bra backpar. Lägg till Tärnström så blir det tre bra backar. Det är mer än Pittsburgh brukar ha. :)

"From the P-G...Straka put himself through a rigorous set of stop-and-start drills at the morning skate and continues to have no problem of any kind with his back. "I feel great," he said. "The back's not even something I'm thinking about. It's all about conditioning. I need to get into game shape." Straka estimated he will return to the lineup in "two weeks, at the most three weeks."

Det där är underbara nyheter. Med Straka i laget har Pittsburgh två riktigt farliga kedjor. Jag skulle tippa på att andrakedjan blir Straka-Hrdina-Kovalev. Det blir kanske (troligen) Robitaille som får kliva upp och spela med Morozov och Lemieux.
Kommentera

Sv: Pens på gång
Deas: Bedömningsnivån kommer att sänkas successivt, samtidigt som spelarna anpassar sig. Med andra ord så kommer de numerära överlägena att minska, vilket leder till att både Lemiuexs och Pittsburghs poängskörd minskar.
Kommentera

Sv: Pens på gång
Du har rätt i att pingvinerna är på gång men själv är jag lite bekymrad över deras spelarval. Okey att i grundserien på 82 matcher köra med spelare som Alexei Morozov och Alexei Kovalev med flera. Men jag tror att i ett eventuellt slutspel bör de ta in lite tyngre mer fysiska spelare. De har förvisso stora spelare som Steve McKenna och Francois Leroux men det kommer inte att räcka. Sen har du helt rätt i att deras backlinje måste förstärkas annars kommer det inte att funka.

Björn
Kommentera

Sv: Pens på gång
Det blev ondödigt jämnt på slutet. Morozov spelade fem minuter och gjorde ett mål...Sen fick han avgå med ett trasigt öra (50 stygn). Lemieux hade tre förstahandsassist. Han har på 4 matcher 4 mål och 6 assist. Vissa lite väl optimistiska fans spekulerar redan i en rekordsäsong =) på www.faceoff.com/nhl har de en omröstning på hur många poäng Lemieux kommer göra. 225+ är ett alternativ ;)
Det är att ta i men jag tror helt seriöst att han kan göra närmare 150 om de fortsätter hålla hårt på de nya reglerna och om han får vara frisk.
Kommentera

Pens på gång
Ännu en seger och man kan som Pens supporter vara riktigt nöjd med inledningen av säsongen :) Lemieux, Kovalev, Morozov=NHL's bästa line........ Med någon förstärkning på backsidan så blir Penguins farliga hehe
Kommentera

140756 · »