NHL

14655 inlägg · 804 ämnen

Sedins

396244 · » Till forumet


Sv: Sedins
De gånger jag har sett Vancouver på canal+ så har alltid sedinarna skapat mycket och de är nästan alltid i anfallszon. Detta verkar också stämma då jag ser highlights på nhl.com. Deras skott (iaf daniels) och skridskoåkning verkar också bättre nu. Tänker då framförallt på Henkes solomål nån gång i mitten av säsongen (första gången jag såg det trodde jag de visade Jagr eller Bure highlights från mitten av 90-talet) och dannes 4 målsmatch. Plus att andra av Dannes mål i år varit på ruggigt fina handledsskott.

Enligt mig är Sedinarna mkt bättre än vad många tror. Vad tycker ni?


(Ursäkta dubbelposten, men det går inte att posta långa meddelanden)
Kommentera

Sedins
För någon vecka sedan satt jag och kikade lite på Sedinarnas statistik och känner mig nu tvingad att skriva något om det =)

Den här säsongen var de 4a och 5a i Vancouvers interna poängliga, 3a och 5a sett till +/- medans de sett till speltid hamnar på 16e respektive 17e plats.

Då det gäller poängen i förhållande till speltid är denna jämförelse lite missvisande eftersom alla backar har mer speltid men inte alltid gör så många poäng. Men det är intressant statistik i vilket fall eftersom att även om man räknar bort 6 backar så är de fortfarande 11a och 12a i laget sett till speltid.

Under perioden då Näslund var skadad och Sedinarna bildade förstakedja med Bertuzzi fick de ca 18-20 minuter varje match och då producerade båda också väldigt bra. De hade pointstreaks på flera matcher och en bit över 1 poäng per match. Rätt mig om jag har fel men visst var det under denna period som Daniel hade sin 4 målsmatch med?
Kommentera

396244 · »