NHL

14656 inlägg · 804 ämnen

Skrällagen

« · 280871 Till forumet


Skrällagen
Det har blivit intressant med överraskningar i Stanley Cup för nu blir det mer ovisst om vem som vinner Stanley Cup i år. Det skulle vara roligt om ett skrällag vann i år men det blir tufft för dom i en eventuell final för dom har så lite rutin men en fördel kan vara att dom har allting att vinna. Bara hoppas att fler lag kan komma och överraska nästa säsong så blir Stanley Cup ännu mera intressant några år framöver.
Kommentera

Sv: Skrällagen
FBKpower: Med tanke på hur framförallt Anaheims keeper har betett sig hittills i första semin (paus mellan andra och tredje just nu) så blir jag inte överraskad om något av ´skrällagen´ vinner hela cupen.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Ja det här med skrällagens ve och väl är en svår fråga.
Som jag ser det kan det här åtminstone vara positivt i den bemärkelsen att det sänder en signal att man nödvändigtvis inte behöver ha den dyraste truppen och en drös superstjärnor för att vinna bucklan.
Jag tycker det här slutspelet visar att de lag som har en genuin plan med sitt spel, ofta en säker defensiv och spelvändningar, kan slå vilket lag som helst.
Det som uppfattas som tråkig hockey, ofta med all rätt, kan alltså åtminstone bidra till att lönerna inte skenar iväg eftersom det snarare handlar om att bygga ett homogent och disciplinerat lag med en trygg filosofi i ryggen.
Sen får man inte glömma bort att det här slutspelet sånär som på Brodeaur har visat att nya målvaktsstjärnor är på gång och kanske snart har tagit över efter Roy, Belfour, Joseph etc.
Kommentera

Sv: Skrällagen
PRIMUS2:

"Det som uppfattas som tråkig hockey, ofta med all rätt, kan alltså åtminstone bidra till att lönerna inte skenar iväg ...."

Jag föredrar ett lönetak istället för Wild - Ducks 0-1 efter 5 perioder.... :-(

Nu såg jag inte matchen igår men 1-0 känns som ett helt logisk resultat när två lag som inte vill föra matcher möts. Om det här är framtidens hockey i väst så bävar jag inför fortsättningen. Det ser vi ju inte minst på årets VM hur otroligt mycket roligare det är att vinna med 6-5 än 1-0. Det enda som kan rädda SC 2003 är att Ottawa vinner.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Punkk: Skottstatistiken från de båda matcherna som gick till förlängning gör ju sitt till att man tror att de tråkar ut varandra. anaheim sköt inte ens 30 skott på 5 perioder...
Kommentera

Sv: Skrällagen
Tja, man ska väl helst se matchen, skottstatistiken säger inte allt. Det var skott i ribban, och kvalificerade chanser t ex som Jiggy räddade med klubban på mållinjen (från Gaborik). Gaborik leder ju förresten poängligan, så det kan ju inte bara vara defensivt. Wild slog också Canucks på speed. Se bara på avgörande målet i match sju när Antti Laaksonen skrinnar ifrån Näslund. Och Wes Walz och Gaborik är nog de snabbaste spelarna i slutspelet.
Poängen är att bara för att det är två "okända" lag i västfinalen, betyder det inte innebära defensivt, tråkigt spel. Ducks-Red Wings tycker jag har varit den bästa serien i slutspelet, medans Leafs-Flyers t ex var hafsig och dåligt spel.

Sedan tycker jag iofs att NHL-slutspelet alltid "dör" efter första eller andra rundan, pga att vädret är så fint, och matcher går på lördagseftermiddagar när man har annat för sig.
Kommentera

Sv: Skrällagen
green eggs: Andra orsaker till att man kan tycka Stanley Cup dör är att sina personliga favoritlag åker ut.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Punkk:

Nog var matchen bättre än ni ger den credit för. Trots 0-0 efter fyra perioder saknades det defin itivt inte chanser och det var högt tempo och tufft spel. Någonting som bidrog till att det bara blev ett mål var att de båda målvakterna spelade mycket bra.

Tror också att den här serien kan bli mycket bättre. Wild är nog lite slitna och Anaheim verkade inte riktigt vara uppe på tårna. De kommande matcherna kan verkligen bli intressanta.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Det är kanske bra att några skrällag går långt i NHL. De två första matcherna i semin var ändå ganska bra hockey.
Tror inte att jag offrar någon natt för att se direkt hur det går för Påhlsson, men reprisen får duga.

Vancouver hade otur i 7:e matchen, men de spelade också väldigt hårt på de bästa spelarna. Vilket kanske gjorde att de på slutet inte riktigt orkade komma igen. Wild har en massa snabbskrinnare även om de inte har så många stjärnor. Ingen kan längre lita på statistiken att det är nästan omöjligt att komma igen efter 1-3 underläge i matcher.
Tre Kronors förlust påminner lite om Vancouvers, man fick nöta väldigt mycket på toppspelarna, så de hade svårt att orka hela vägen ut.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Håller stenhårt på Affe och Ottawa nu jag...
Kommentera

Sv: Skrällagen
Deas: Nu är NHL öppen tycker jag efter så många stor fall så spelar de ingen roll vilket lag som vinner..
kanske var detta ett år när motivation slår klass.. eller så var det ren skicklighet och att det bara var så de skulle bli!!
heja skrällagen..
Kommentera

Sv: Skrällagen
Det är i alla fall kul att se blivande storstjärnor som Chistov och Gaborik. Och Giguere förstås som sätter nya slutspelsrekord. Chistov-Thomas-Påhlsson har varit Ducks bästa kedja i hela slutspelet. "Sami" spelar en klok defensiv.
Kommentera

Sv: Skrällagen
green eggs: Ja, Giguere...herregud, vad kan ska man säga om den mannen. Såg på NHL Powerweek i lördags...oj, oj, oj och återigen oj...han gör ju räddningar som man inte trodde var möjliga.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Alla surrar om dessa skrällar. Kom ihåg att Eastern finalen är en mycket väntad mellan två topplag. Ottawa vann trots allt President Trophy ;)
Kommentera

Sv: Skrällagen
Deas: ja men i westen-finalen är det ju ändå två skrällag som spelar, det måste du hålla med om
Kommentera

Sv: Skrällagen
Sebbe: Ja skräll lag är väl det minsta man kan säga. Nu är Anahiem klara för final. Tror inte att Minnesota hämtar upp detta.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: Heja Anaheim! Vilket lag.. och vilken målvakt! tror inte Minnesota tar igen det men man vet ju aldrig med dessa lag!... man väntar och ser med spänning..
erica
Kommentera

Sv: Skrällagen
irre: Man ska aldrig säga aldrig...Minnesota har varit uträknade både i åttondelsfinal och kvartsfinal men vänt och vunnit. Jag tror inte att det är kört för Wild, det kommer bli en jämn serie...
Kommentera

Sv: Skrällagen
DIForever: Jo men då har dom bara hämtat upp 3 matcher. nu blir det 4. det är nog för svårt.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Minnesota vänder aldrig 0-3 i matcher. Även om dom vänt 1-3 två gånger tidigare har dom inte mött någon målvakt som spelat som Giguere. Frågan är om någon mött en målvakt som Giguere förrut i den form han är nu.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Nattens NHL. New jersey-Ottawa 1-0. ser ut som ottawa åker mot New Jersey. Synd för Alfie.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: lite tidigt att säga. Ottawa har fortfarande goda chanser att vinna. Men det blir inte lätt på bortaplan, New Jersey är ju obesegrade hemma hittills i slutspelet...
Kommentera

Sv: Skrällagen
radiosaigon: Faktum är ju att Vancouvers målvakt var rätt kass i sin match serie och framförallt mot Minnesota. Hade Vancouver haft en bättre målis hade de gått vidare.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Patrick Polly: Tycker inte Cloutier ensam kan bära ansvaret, hela Canucks var en besvikelse för mig i slutspelet och kunde lika gärna åkt direkt mot Blues. Helt fel strategi att satsa på offensivt spel och vara som bäst i grundspelet, det ser man ju i år att grundspelets 82 matcherna skall man ägna åt att tokdrilla defensiven och sen hoppas på att man har en målvakt som har övertaget i slutspelet. Fr.o.m nu kommer alla # 1 draft picks vara målvakter eller backar. Det som är "bra" med årets SC är att man inte behöver bemöda sig att sitta uppe så länge på nätterna när man ser matcherna, det är bara att hänga med tills första målet faller så har man segraren klar.....Ok, ok, jag ska ge mig nu med min bitterhet över att inte Leafs-Canucks möttes i finalen :-)
Kommentera

Sv: Skrällagen
Punkk: i natt skall man i alla fall kolla om anaheim går vidare eller om Minnesota kan knipa en match
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: Bra val att se nattens match, det blev ju t.o.m en vändning iom att anaheim låg under i början (tvärtemot min "smarta" analys....)

Trots allt blir det roligt att se Påhlsson och Anaheim i final, med bra målvakt och så få matcher i benen kan de bli riktiga farliga.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Punkk: Ja det kan faktiskt ta Bucklan. Mycket beror på Giguere det kan man inte förneka. men dom har ett bra lag som tror på sig själva. det är viktigt. Jst nu spelar NJ mot Ottawa. NJ leder med 1-0.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: den målvakten kan ju vinna hem bucklan till ankorna helt själv med sitt magnifika spel..Jag blir djupt imponerad av hans målvakts spel..
Kommentera

Sv: Skrällagen
ribba9: Jag säger som Honken sa en gång i tiden. Stolparna är mina bästa vänner. Giguere har vekligen haft det där flytet som behövs med. Tror dock att Finalen kan bli ett steg för tufft för dom. Mycket beroende på om New Jersey går dit. vilket det verkar som dom gör. Brodeur är bättre målvakt än Giguere samt dom spelar ett bättre försvar. som alltid behövs i ett slutspel.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: ja kan hålla med till en viss del. Gigueres flyt är ju enormt och om han håller de till finalen så kan ankorna bli farliga..jag sätter en peng för ankorna..;)
Kommentera

Sv: Skrällagen
Ställning i matchen. 1-1 slut första period.
Kommentera

Sv: Skrällagen
ribba9: jag väntar lite för att se vem som det blir i finalen. men det lutar åt ett håll. :)
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: så du tror på de laget som tar sig till final mellan ottawa o new jersey.?
Kommentera

Sv: Skrällagen
ribba9: Nä jag sa bara att det lutar åt ett håll. vilket får vi se.??
Kommentera

Sv: Skrällagen
Punkk: Det märks verkligen att målvakterna i NHL är tränade med klubban. vissa av dom spelar lika bra som en utespelare med klubban. Hoppas personligen att Alfie går vidare till en Cup final.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: Det är dom bra på. Särskilt Turco och DiPietro. 1-2 nu, ser bra ut för Ottawa.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Punkk: Ja Alfredsson har gjort en assist. hoppas att dom kan fortsätta på den vägen nu så skall de gå vägen.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: Ja Affe skall gå till final och vinna den, så han äntligen får nog därborta och kommer hem till VF!! Hoppas kan man iaf göra... ;)
Kommentera

Sv: Skrällagen
Bengan-nr86: Just nu ser det ganska mörkt ut för Alfie och de övriga i Ottawa men dom får göra en minnesota och vända ett 3-1 underläge. Kan NJ vinna tre raka varför skulle inte Ottawa göra det?
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: Jag tror nog att NJ kommer att vinna med sin tråkiga defensiva hockey...
Kommentera

Sv: Skrällagen
DIForever: Det lutar starkt åt det.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Jag avskyr verkligen NJ.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Deas: JA sådan tråkhockey är verkligen bara skit. Hoppas att dom gör samma redeländring som i europa och tar bort redline.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Peter72: Sådan hockey som NJ spelar är det värsta jag vet...backar hem och satsar på kontringar, usch!
Kommentera

Sv: Skrällagen
DIForever: Tyvärr så finns det flera lag än NJ som spelar så. hoppas att höjdarna i NHL tar tag i detta till nästa säsong.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Och ni gillar det sätt Ottawa spelar hockey på eller? Jag gillar inte New Jersey, men jag går emot min principer och hoppas att de vinner i år eftersom det är det enda "riktiga" laget kvar.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Da Beezer: Ottawa spelare i alla fall roligare än NJ, jag hoppas Ottawa går till final.
Kommentera

Sv: Skrällagen
DIForever: det hoppas jag med. Tycker att dom är bättre än NJ. Det bästa laget skall vara i final. Inte ett tråkigt spelande lag.
Kommentera

Sv: Skrällagen
Da Beezer: Laget som vann President Trophy är inte ett riktigt lag? :)
Kommentera

Sv: Skrällagen
Punkk:

" "Det som uppfattas som tråkig hockey, ofta med all rätt, kan alltså åtminstone bidra till att lönerna inte skenar iväg ...."

Jag föredrar ett lönetak istället för Wild - Ducks 0-1 efter 5 perioder.... :-("

Ehm? Lite motsägelsefullt det där va?
Kommentera

Sv: Skrällagen
punkk: Glöm vad jag skrev...det hela beror på hur man vinklar det :P Nu har jag bara förvirrat mig själv.
Kommentera

« · 280871