NHL

14673 inlägg · 804 ämnen

Stor trade

« · 126868 Till forumet


Stor trade
Colorado skeppade nyligt Chris Drury och Stephane Yelle till Calgary. I utbyte fick man Derek Morris, Dean McAmmond och Jeff Shantz...
Kommentera

Sv: Stor trade
Da Beezer: Hoppsan! Det var i mitt tycke en rätt märklig trade. Speciellt att Colorado bytte bort Chris Drury. Ingen av spelarna man bytte till sig är ju speciellt omtalade.

Frågan nu: -Vem spelar med Foppa och Reinprecht i andrakedjan?
Kommentera

Sv: Stor trade
samjo: Colorado fick problem på backsidan i och med att Pitlik la ner på grund av en ryggskada (se länktips). Morris är omtalad, han är ansedd som en av de bästa yngre backarna och han vore en jätteförstärkning för vilket lag som helst.

McAmmond lär ha en mycket god chans att ta Drurys plats. Det kommer bli intressant att se Iginla och Drury i samma kedja i vinter!
Kommentera

Sv: Stor trade
Da Beezer: Ja det verkar som att det var Norris Avs var ute efter. Kasparaitis har ju försvunnit och Norris är ju en klar förbättring jämfört med honom. Men att man var beredda att ge upp Chris Drury för den sakens skull var rätt så förvånande måste jag säga. Det verkar som att även amerikansk expertis resonerar så, att döma av den första artikeln du länkade till.

McAmmond är väl inte på långa vägar i närheten av Drurys klass? Men det klart. Foppa kommer nog få återta sin centerposition och sedan räcker det ju med en hyffsad avslutare som winger. Passningarna på bladet kan väl ganska många medellirare i NHL förvalta. McAmmond satte ju trots allt några pytsar i Calgary ifjol också.

Håller med om att kedjan med Iginla och Drury (om de nu spelar tillsammans) kommer bli ruggigt giftig! Se upp, alla som möter Calgary i vinter.

Nä, nu ska jag sova. Jag gissar att det kommer att talas en del ytterligare om just denna trade imorgon.
Kommentera

Sv: Stor trade
samjo: Radim Vrbata
Kommentera

Sv: Stor trade
samjo:

Hmm...jag håller med dig jag! Att Colorado skulle byta bort Chris Drury trodde jag inte. Mycket överraskande och tråkigt måste jag säga. Jag gillade verkligen Drury...snyft

Men förhoppningsvis är det som Da Bezeer säger, att Morris är bra. Jag kan inte säga att jag sett honom så jag kan inte uttala mig. Helt klart viktigt att förstärka back-sidan!
Kommentera

Sv: Stor trade
Drury är nog inte så jättelycklig just nu.
Kommentera

Sv: Stor trade
Frasse99: Mycket möjligt att Vrbata kan få chansen tillsammans med Foppa och Reinprecht. Som jag sa tidigare. Sätt vilken spelare som helst med något sånär målsinne bredvid Foppa och den killen kommer att öka sin målproduktion avsevärt!! :)

Vrbata lirade ju ett par matcher med Sakic ifjol, med lyckat resultat. McAmmond kan jag inte påstå att jag känner till speciellt bra (knappt alls) så honom kan jag egentligen inte uttala mig om. Hur som helst. Den spelare som tilldelas platsen i andrakedjan med Foppa kommer nog knappast att gråta av besvikelse. Snarare somna på kvällen efter beskedet med ett stort leende på läpparna.
Kommentera

Sv: Stor trade
Deas: Iginla är nog desto gladare :)
Kommentera

Sv: Stor trade
samjo:
Nu är det inte helt omöjligt att McAmmond tar plats i denna kedja också han spelade tillsammans med Iginla i fjol och gjorde någonstans runt 20 mål och 40 assist.
Kommentera

Sv: Stor trade
Frasse99: Aha...var det McAmmond som spelade i förstakedjan tillsammans med Conroy och Iginla? Det var ju bara dom två jag lade märke till iaf. Jarome Iginla 96p (52+44), Craig Conroy 75p (27+48) och Dean McAmmond 51p (21+30)... samt Derek Norris 34p (4+30). Där har ni Calgarys fyra bästa poängplockare ifjol. De två sistnämnda spelade dock inte alla matcher. McAmmond missade 9 matcher och Norris 21 stycken pga skada.

Det klart att det kanske inte är dåligt för Colorado att få #3 och #4 i Calgarys interna poängliga. Men samtidigt släpper man en otrolig matchvinnartyp i Chris Drury. Vi får väl se vem som tjänade mest på traden när säsongen är färdigspelad. Kan Turek hålla formen i en hel säsong och inte försvinna efter halva som ifjol, och kan Iginla/Conroy/Drury bli den superkedja som Calgary hoppas på, ja då kanske dom t.o.m. kan klara av att ta sig till slutspel i år. Man vet aldrig.
Kommentera

Sv: Stor trade
Ifjol gjorde Morris 17 poäng på de 23 första matcherna. Sedan drog han på sig en handskada.

En stor del av förklaringen till den goda poängskörden är väl Calgary's strålande inledning. Men ändå...
Kommentera

Sv: Stor trade
Deas: Derek Morris är född -78 så han har dessutom stor utvecklingspotential. Backarna i NHL brukar ju bli som bäst kring 30-strecket och över. Se på Lidas och Blake t.ex.

Kanske är det förresten dags för några Kanada-lag att överraska i årets NHL-säsong? Montreal verkar ha ett riktigt bra lagbygge. Speediga forwards och en framtida Roy i målet (Theodore). Jag tror Toronto och Ottawa får se sig omkörda av Montreal i år. Calgary kan kanske utmana Edmonton och Vancouver i west?
Kommentera

Sv: Stor trade
samjo: Nä McAmmond är inte i närheten av Drurys klass, men han är en stabil och ganska snabb spelare som kan spela center-, höger- och vänsterforward.
Kommentera

Sv: Stor trade
De känns inte alls bra att colorado inte har kvar De Viktiga Målens Man, Drury.
Inte för att jag vet så mycket om Shantz el McAmmond men...känns som en överraskande trade.
Kommentera

« · 126868