Chief: Det var det jag tänkte. Tror att Asien har en plats. O det är typ bara Japan som tar den hela tiden. Enda riktiga konkurrenten är väl Sydkorea. De hade en svensk innan i japanska landslaget. Det enda jag vet om japanska ligan annars är att Greg Parks lirade där.
Chief: Med tanke på din rubriksättning så kommer man genast in på Herr Jerrings berömda kommentarer från Sommar-OS i Berlin 1936.
Faktum är att det också var ett Vinter-OS i Garmish-Partenkirchen samma år och även där stötte Sverige på Japan. Nu gick det inte lika illa för Tre Kronor som det gjorde för fotbollslandslaget, man vann med 2-0 efter mål av Holger Engberg (AIK) och Yngve Liljeberg (IK Göta). I övrigt spelade man bara en match till och där fick man däng mot de blivande olympiska mästarna Storbritannien!!! med 3-0. I den bifogade filen finns ett foto av den japanske målvakten, Teiyi Honma, som storspelade mot Sverige.
I det japanska landslaget har under de senaste åren bl a, Shin-Yahata Larsson (ES-spel med Leksand) och bröderna Nihei figurerat. Målvakts-Nihei stod ju i DIF så sent som förra året och var den primära anledningen till "för många icke EU/EES spelare-skandalen".
En HV-kille vid namn Magnus Lundqvist spelade i ligan några säsonger i början på 80-talet. Patrik Degerstedt med förflutet i både FBK som MIF spelade också där för några säsonger sedan. Björklövens tränare, Randy Edmonds, har jag för mig kom direkt från Japan till Löven. Anatoli Fedotov som var i HV, 97/98, har spelat i Japan både före och efter sin ES-sejour.
Sedan så är ju japaner alltid lite mystiska. Lag i den meningen som vi har här i Europa existerar inte. Istället handlar det om olika koncernlag, muttrar och skruvar, kullager etc. Kontrakten skrivs också på livstid, så inga transfers förekommer mellan de japanska lagen. Man företräder alltså bara ett lag under hela sin karriär om man nu inte lämnar öriket.
Et tu Brute: Jo, det var väl Jerring jag hade i tankarna. Att japaner figurerat i hockeysammanhang har jag någon mycket dimmig bild av. Men det är också allt. Där eventuell kunskap om japansk hockey skulle finnas finns hos mig bara ett svart hål. Tills nu. Ett lag under hela sin karriär eller lämna landet, hm... Alltid trevligt att lära sig något nytt! =)
SektionU: Innan du skrattar åt tacklande japaner bör du betänka sumobrottarna. Japaner kan också bli stora... =)
Chief: En sumo vore perfekt som målis. Vad fan gör det om killen inte är så rörlig - inte en endaste puck lär ju leta sig in bakom honom i alla fall. Att man sedan måste skära loss honom ur målet är en annan sak.
Lulekickan: Nu kommer man osökt att tänka på reklamen inför fotbolls-VM. Beckham & co möter sumogänget och gör upp om vem som skall ha Pepsin. Kanske skulle värva någon av killarna där som andremålis...
Lulekickan: Nejdå, har bara breddat min verksamhet för att om möjligt kunna få in några kronor när vissa är för snåla för att betala enligt det skrivna kontraktet. ;)
Paddan: Hrmpf! Jag känner inte till att du skulle ha varit utlovad någon annan ersättning än den ära det innebär att få tillverka Kauppilasouvenirer åt hela svenska folket.
Sumomålvaktsiden har debatterats i TIKs gästbok från och till under något års tid..ett totaldefensivt lag med ett par duktiga straffskyttar och en rejäl bit till sumomålvakt med stora skydd ger ett "bra" hockeylag. Faktum är att internationella ishockeyförbundet vill göra något åt saken... man vill se fler mål och alltså göra målburen större! Det ska till mycket chips, fläsk, öl och vispgrädde för att få fram nya tidens målvakter..
green: Ja. Rene Fasel heter han och han är internationella ishockeyförbundets ordförande. Han är en Schweizisk tandläkare(avd. oväsentlig information). Antingen ska målvaktsskydden bli mindre eller så ska målen bli större. Målvaktsskydden t.ex benskydden är stora, breda. Det ska bli mer mål i internationell ishockey. Styrspelet som tidigare en period varit vardagsmat skrämmer iväg publken med målsnåla matcher. Ishockey spelas för publiken och publiken vill se mål.
dr Dängroth: Man kan ju tycka mycket om målen o benskydden men vore det inte enklare att göra som i Canada. Göra rinken smalare. Når man inte samma resultat på det sättet. Dessutom tror jag mig veta att internationellt så ändrar man inte relerna så lätt. det behövs flera på varandra "årsmöten" för att ändra grundläggande regler.