1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

27075 inlägg · 5185 ämnen

Hemma på leave...

« · 401198 Till forumet


Hemma på leave...
Jisses vad mycket som hänt medan undertecknad varit borta! GP ny tränare. Andreas Pettersson bryter kontraktet och går till AIK, som bommar elitlicensen och degraderas. Höhö. Föreningen-för-inbördes-beundrans internliga i Pingvinbrännboll. Höhö. (Undertecknads personbästa är 589.1 m). SHA blir en 11-lags-serie(!) med en extra hemmamatch mot lottat motstånd. Höhö. Leksand, VIK, Bofors och Arboga till NHA. Höhö.

Mäste säga att under de senaste 300 dagarna är silly-säsongen 2004 det som varit mest intressant. Nu fattas det bara att Silvio Berlusconi väljs till "President of Europe" - så är det fullbortat. Galenskapen, alltså.

Höhö...
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth:
Hade du föredragit ett oförändrat läge?
MW som tränare, Forsberg fått nytt kontrakt, premiär mot Arboga och noll pingvinbrännboll, vilket borgat för att gästboken skulle vara totalt stendöd.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Hofnar: Nej, absolut inte! Jag var nog en aning otydlig (inte helt ovanligt), och blandade ihop positiva nyheter med rena tokerier. Det jag syftade på med galenskaperna var det som rörde serieindelningen, och då främst SHA.

Sedan är jag iofs av den åsikten att det är prestationerna på plan/rinken som skall avgöra i vilken division ett lag ska spela. Men missförstå mig nu rätt, elitlicensen är ju just ett medel som skall förhindra att vissa lag skuldbelägger sig över öronen bara för att kunna hänga kvar i en högre serie. Så i fallet AIK delar vi nog uppfattning, skulle jag tro.

Men visst har det hänt en hel del redan nu, som skulle kunna få en mumie att garva läppen av sig, eller hur?
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth:
Det är väl snarare så att man inte vet om man ska skratta eller gråta för tillfälllet (491,5 utan studs).
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Hofnar: Och ingen skall kalla mig förändringsobenägen! Jag gillar förändring, och gärna sådana som betyder en återgång till "gamla beprövade" varianter (vilket tycks passa mitt sentimentala kynne). Vad sägs om följande förstafemma?

Libero: Kristian Just (när han "gick" på alla fyra på isen, så såg han "just" precis ut som i Libero-reblamen).
Halvor: Tom Wuorijärvi (någon som minns honom? - Porslinslirare, som oftast hade ont i någon obestämd kroppsdel) och Sami Leinonen (ytterligare en finne måste vi ha).
Torpeder: Harri Lönnberg (äsch, när vi ändå har två finnar - varför inte tre? Alla bra lag har minst tre finnar i förstafemman) och Stanislav Meciar (han tar vi med - för sammanhållningen och lagkänslans skull).

Hela rasket skall naturligtvis coachas av tränarduon LFN och Votruba, med Brent McEwen som "andlig ledare".

Sug på den!
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth:
Med den laguppställningen skulle hockeyn i Ängelholm dö på en kvart. Fast släng in speedkulan och arbetshästen Pekka Virta bland de andra skandinaverna i din förstafemma, och det skulle säkert folk minnas hockeyn i minst en halvtimme.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth: Du glömde den störste av dom alla VESA GOMAN !!
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Weezer och Hofnar:

Ja jävlar, Virta och Goman glömde jag bort. Dom får sitta på bänken så att super-ledar-trojkan Nyström-Votruba-McEwen har alternativ att toppa laget med i powerplay eller då spelet - mot förmodan - inte skulle stämma...

*Herregud, hur kunde jag glömma dessa virtuoser"
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth: Forsberg o Aronsson har ännu inte lyckats ta sig in i denna Hall of Fame för Rögle?
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mygel: Nej, Forsberg och Aronsson besitter inte riktigt de kvalitéerna som jag eftersöker. För att använda en välkänd hockeyfloskel: dom passar inte in i mitt spelsystem för närvarande...
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth: Sågar du McEwen? Eller missuppfattar jag dig?
Brent är en av de bästa tränarna klubben haft de senaste 20-åren. Gjorde mycket fina resultat med det knappa spelarmaterial han fick till sitt förfogande. Dessutom var han omtyckt av såväl spelare som övriga ledare.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
OE: Tjenare. Japp, jag sågar McEwen. En uppfattning som jag står för. Sympatisk och omtyckt är i och för sig trevliga egenskaper - som för övrigt alla människor borde vara behäftade med. Huruvida han besitter förmågan att åstadkomma fina resultat med ett mycket begränsat spelarmaterial låter jag vara osagt och jag ämnar inte att gå in i någon sorts polemik rörande denna fråga.

Vad sedan gäller extramatcherna mot lottat motstånd på bortaplan, tycker jag det ser intressant ut. Att sedan RBK "genom åren" skulle ha svårt mot Växjö på bortaplan tycker jag är ett lite lustigt påstående. Har ingen aning om hur det såg ut i förhistorisk tid, men förra säsongen tappade RBK ungefär lika mycket poäng såväl hemma som borta mot Lakers, vilket således är skitsamma. Knappast en tradition iallafall. Håller dock med den skribent som tyckte att RBK lottats mot en del "sura" lag i extramatcherna på hemmaplan. Japp. Huddinge? Knappast en match som fyller hallen. Skönt att vi fick Tomtarna och Hammarby som "kompensation".
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth: Hur många ggr tycker du att hallen fyllts de senaste åren? För att fylla hallen skulle det väl behövas ett Colorada Avalanche eller något liknande.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
eliasson:
Nä, en helt avgörande match mot Troja räcker faktiskt.
Fast jag hade gärna sett ett lag från NHL på besök. Toronti Maple Leafs kanske?
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Hofnar: Har väl varit många avgörande matcher i hallen dom sista åren, men inte har det varit lapp på luckan för det!
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
eliasson: Nä, det är sant. Men jag hävdar fortfarande att lag "mer meriterade" lag, jämte "derbylag" såsom Hammarby, och Troja drar mer folk än t ex Nyköping.

Hofnar: eller varför inte Stänlej Kupp-finalisterna Tampax Baj Lighting...
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Dängroth: Kenny kan ju ordna upp en vänskapsmatch mot Islanders, eller bröderna Tjärnqvist matcher mot Atalanta eller Dallas.

Lapp på luckan vet jag inte om vi kommer få några nästa säsong. Endast två lag vad jag vet har lockat fullsatt de senaste åren o det är Leksand o AIK, vilka vi inte kommer att möta till hösten. Men precis som det sades i tråden så är ju Troja ett av de lagen som iallafall garanterat lockar lite mer folk än vanliga matcher. Tror att t.ex. Halmstad hemma lockar mindre publik än Troja. Bajen kommer att dra publik eftersom det är Bajen, vars supportrar är så pass utspridda över hela landet.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mygel: Joo Bajen lär ju dra mycket folk i SHA, dom hade ju nog fullsatt hela förra säsongen hemma och även 1000 talet med sig på bortamatcherna!!!
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mindreader:
Bajen drar folk, var dom än kommer. Det finns gott om Bajare ute i landet som inte får chansen att se sin förening särskilt ofta.
Att Tokholmsbajarna skiter i sitt hockeylag är en helt annan sak.
Skillnaden på differensen s.a.s.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mindreader:
Dom sista åren?
Ska dom lägga ner hockeyverksamheten i Ängelholm helt och hållet eller?
Varje match är avgörande, åtminstone vad gäller poängfördelningen i den aktuella matchen, som i ett senare skede av serien kan ha avgörande betydelse för tabellplacering/avancemang/negativt kval.
Ändå är inte hallen fylld varje gång. Märkligt eller hur?
Vissa matcher mot slutet av säsongen är t.o.m. helt avgörande för fortsatt spel. S.k. "do or die". Inte ens vid sådana tillfällen har hallen varit fylld. Ännu märkligare, eller hur?

Eller så är det på det viset att hockeyn, av olika anledningar, inte drar mer folk än vad som kommer på matcherna. En mer positiv syn på det hela är att hockeyn trots allt drar en hel del folk. Inte minst den gångna säsongen då spelet allt som oftast såg.....skitnödigt ut!
Det handlar om vilka förväntningar och värderingar man själv har. Det finns dom som för sitt liv inte kan begripa varför det inte står 5.000 pers och köar vid insläppen vid varje hemmamatch. Dom må vara förlåtna, ty dom saknar verklighetsförankring.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Hofnar: *skrattar*...Det kanske blir mer folk denna säsongen, speciellt när Helsingborgs IF går som en ångvält i allsvenskan, en liten ond del av mig har funderar på hur mycket mera pengar det kan generera till Rögle om Hif ramlar ner i superettan.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mindreader: Mycket pengar eftersom HIF, med största sannolikhet, kånkar om de åker ner i Superettan. Då blir Rögle den största attraktionen i nejden (med undantag för BoIS)
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mindreader:
Att överhuvud taget tänka på det sättet (HIF ner) brukar straffa sig. Att basera egna förväntade framgångar på andras olycka är risky business och undandbedes vänligen.
HIF lär inte åka ur, och om det kan man tycka precis vad man vill.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mygel: Glöm inte bort matchen mot Brynäs i kvalserien! Då var det riktigt packat på ståplats. Säkert mer än fullsatt då även om den officiella siffran var 4600.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Hofnar: Det är sant att sådan tanke ej bär frukt, men fullt rimlig att leka och spekulera i. Det jag sett utav HIF i år har inte imponerat. Risken att åka ur är inte helt fel. Men nog är där minst 3 st lag som är sämre... Trelleborg,Elfsborg och Örebro får det svårt.
De får värva Kristian Just. Ni som minns presentationen utav nyförvärven säsongen med Stefan B i båset förstår min ironi.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Mygel: Juust D.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
aiastellan:
Så sant, så sant! Allt kan hända i idrottens värld. Fråga bara Beckham & Co i dag.
Skulle HåJeFf dratta ur, så har dom säkerligen förtjänat det, utan tvekan. Men det är knappast rimligt att idag anta att dom kommer att göra det, eller att ens spekulera i vad det skulle betyda för Rögle OM dom skulle göra det.
Skulle dom ändå åka ur, så ska du se att Sten-Inge klarar biffen ändå. Det gör han alltid!

Var det nödvändigt att nämna Kristian Just? Det såret hade faktiskt läkt, trodde jag, men nu ser jag varinfektionen frodas igen...
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Hofnar: Kan du inte frilansa som journalist du har ju skriftens begåvning ! Kristian Just ha! ha!...
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
aiastellan:
Ska vi vara helt och hållet ärliga, så ska vi kanske inte kasta allt för mycket oförtjänt skit på den gode Kristian.
Visst fick vi se många dråpliga och hårresande situationer där han var inblandad.
Men minns du hans slagskott-passning till Stass i träningsmatchen nere i Malmö? Låt gå för att det egentligen var en rensning ur egen zon och att han inte hade en aning om var Stass befann sig... men snyggt var det! Och vilket mål sen! Då var man lycklig ett tag.
Kommentera

Sv: Hemma på leave...
Hofnar: Det var Just D...
Kommentera

« · 401198