1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587684 inlägg · 6217 ämnen

Huss

543 · » Till forumet


Sv: Huss
Äntligen,, fler som upptäckt Huss storhet, var väl inte för inget som Melin sa att det är inte bässta spelaren men vicktigaste han hade.

Utan Huss Ahl, hade inte Timrå varit i elitserien, Tror jag. (men HH tror så mycket han) Huss är ledaren som får laget med sig och alla vet hur ont han har överalt så ingen törs pjåla då Huss är i närheten, utan tar ut några procent till istället,,Sade Masken i en intervju.

Bosse Ahl, med sitt lugna spel och tottal främmande för vad nerver är,,och ett tottal storspel, som han var nöjd med själv, lyssna bara på Radio intervjun. (Gåshudsvarning)

Var sådant som fick oss att klara kvalet.

Och stora spelare har kommit och gått i Timrå, men kan någon nämna någon spelare som kommit utifrån som spelat med större hjärta än A,Huss och B,Ahl, tror blir svårt att hitta.

Och den Rögle matchen, är prespigerad, då vi var 2 min från vinnst men herrn i båset som skulle vara kompis med alla och kunde inte plocka ut spelare som gick på knäna.
Kommentera

Sv: Huss
Jimmy: so I heard,men då får det väl bli Svengelska,kryddat med lite finska ;-)
Kommentera

Sv: Huss
Hälge: Det sägs att han har problem med svenskan.
Kommentera

Sv: Huss
Jimmy: Det stämmer bra det du säger,men kanske Peltomaa kliver fram som en ledare?
Kommentera

Huss
Jag skulle vilja ägna några rader till Anders Huss.

Att Anders Huss var en speciell spelare upptäckte jag när han gick till TIK 95/96. Då Brynäs som han lämnade gick från SM-final till att hamna sist i elitserien! Och då hjälpte TIK tillsammans med ett namnbyte att få intresset för hockeyn att bli stort i Medelpad igen. Vi gick till playoff2 och pressade dåvarande elitserielaget Rögle i tre matcher.

Året efter insåg Brynäs att de inte kunde vara utan honom och tog tillbaka honom, och genast så gick det bättre för Brynäs igen. TIK gjorde fiasko genom att åka ut i playoff1 trots storvärvningar som Dimman o Karjalainen.

Huss tre sista säsonger var inte hans bästa spelmässigt men titta hur det gick för lagen han var lagkapten för:
99: SM-guld med Brynäs
00: Upp till Elitserien med TIK
01: Kvar i eliten med TIK (Hur gick det under perioden han var skadad?)

TIK kommer att sakna Huss mycket nästa säsong, man har för tillfället ingen ledargestalt i laget. Man hoppas ju på Dahlén men chansen att få honom är ju liten.

Kan möjligen Zäta redan ta på sig en sådan roll? Han verkar vara en ledartyp iaf.

Men vem vet Lindholm kanske gör ny comeback!
Kommentera

543 · »