1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586463 inlägg · 6217 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2736448 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Tom Topp:

Skillnaden är att nu får han istid, tidigare säsonger under Ante fick han 2-3 byten per match oavsett prestation.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Om den tabellen står sig så får vi hoppas Nubben har satt så många käppar i hjulet för HV att vi tar dem i kvalet ;-)
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Patrick Polly: Boyce! Glöm inte Boyce! Vad har hänt med karln! Jag har alltid sett honom som 13-14 forward, men nu verkar det som han har gått på ryssfemmor i sommar! Oerhört kul att se honom!
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Patrick Polly: Ja jag tycker vi har helt utmärkta brunkarlirare. Lundmark ser ut att växa med uppgiften och i en ganska snabb takt också. Walli tycker jag levererar precis det man kan förvänta sig. Eisenmenger kanske lite mer anonym. Men sen har vi Boyce som passar väl in i jokinens spelsystem. Finns några som är på gränsen, varken brunkare eller poängspelare. Hartmann, OJ osv. det blir en viktig säsong för dom.

Sen om man kollar defensiven. Lundmark, Eisenmenger och Boyce har bara varit inne på ett mål bakåt. Dom gör det dom ska där ute. Det är återigen ”stjärnorna” som är inne på flest mål bakåt. Eronen, Erixon, Nässén och Strömberg toppar mål bakåt för backarna och det är ju ett problem.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Ifjol hade vi 3 poäng efter 3 omgångar. Match 3 var mot Växjö borta där vi var helt utspelade och även nollade. Vill minnas att det var rätt så stressat här inne då, bidrog förmodligen själv till det. Förmodligen kommer det ta några omgångar innan vi ser vart vi är påväg. Som många redan skrivit.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Olle: Jag hade tänkt skriva ett inlägg om vilka som förtjänade sin lön igår men efter allt negosnack på HS idag så vill jag skriva något mer positivt.

Vilka har överraskat positivt hittills på mig:
1) Lundmark - kände inte till honom alls innan han kom hit och hade inga förväntningar. Men killen tar för sig! Åker skridskor, tacklas, skjuter, jobbar hårt både offensivt och defensivt. Jag gillar karln och tror han kan bli en stabil spelare för en 3-kedja över tid. Dessutom en glädjespridare har jag förstått.

2) Eisenhower - kände inte heller till honom alls innan han kom hit och hade inga förväntningar på honom heller. Men han spelar resolut, är tuff att möta i närkamper, tekar helt ok och driver på sin kedja med mycket skridskoåkning. Hittills helt klart bättre än vad jag väntat mig. Jag ser att han har en plats i TIK som en bra 4e center.

3) Walli - inte lysande igår men mot Örebro och Luleå tyckte jag att han gjorde bra insatser. Igår lyckades han med en "syrgasare" som så när blev mål. Tuff, rejäl, åker skridskor och tar skott. Bättre speluppfattning än vad jag kommer ihåg, eller så har han utvecklats.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Nä det ser inte bra ut, men det är också precis som du säger en tidig tabell och vi har mött 2 lag där det ena är guldfavorit och det andra laget som de flesta håller topp 5, dessutom i deras hemmaborgar.

Vi kommer att ta 3 poängare med eller utan Kapanen, han är varken en Messiah eller garanti för att den här säsongen ska gå i lås. Precis som Juolevi inte var vår Messiah förrasäsongen som många ville tillskriva honom.
Förstå mig rätt, det finns oerhört mycket hockey i Kapanen och han kommer att göra oss bättre absolut, men vi står inte och faller med honom.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Ja nu släpp vi elänne igår rabbuslingar!!
Ida åk ja tä Varberg å ladd batterierna mä " Thomas Järvheden " vi behöv lit positiv energi å glädje å var i rus!! Ses vi där???
Å i helgen ä mann klädd i " Lederhosen " vi somm ha krypavstånd tä kontinenten!!🥳🥳🥳
Nu ta vi nya tag å imorgon VINN vi mot Rögle sen bli dä Oktoberfest hela natten!!
Låt dä rinna lätt rabbuslingar 🍻🎉🎊
HALLELUJA 🙏🙏🙏
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Modano: Håller med. Känns som det kommer bli Timrå i vinter för Kapanen!👍

Sett matchen från inatt och var väl helt ok Kapanen utan att direkt sticka ut.

Skulle säkert kunna ta en plats i Habs o kanske spela ca 7-8 minuter/match men det tror jag inte Habs vill utan då är det bättre för han utveckling att spela i Timrå och logga 20min/match och få en ledande roll med spel i de flesta moment.

Skulle betyda enormt i alla fall med Kapanen I laget för han har otroligt mycket hockey i sig.

Och nu förväntar jag mig en rejäl uppryckning imorgon från hela laget och de ledande spelarna måste gå i bräschen nu!💪👊
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Cobbel: Tidig tabell efter 3 omgångar.
Ser inte så bra ut men det är tight. Vinner vi mot Rögle avancerar vi ett antal placeringar. Annars finns risken att vi blir kvar i botten iaf tills Kapanen anländer till Timrå igen eller vi lyckas ta en 3 poängare utan honom.

Hoppas på fullsatt imorgon laget behöver allt stöd det kan få.
Uppladdat:

450x300-tabelljpg_3.jpgtabelljpg_3.jpg

Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zoogin62: Hockeysnack är inte ett forum där man får pluspoäng för att ha rätt om negativa saker, så har det alltid varit. Ingen minns dom som tidigt var ute och kritiserade ante karlsson, ingen minns dom som ville sparka perra, ingen minns dom som kritiserade linkans värvningar, ”vi ligger ju trea i tabellen”.

Med det sagt så kanske man får ge Jokinen mer tid men samtidigt, spelare som varit i klubben tre säsonger måste kunna bedömas för deras prestationer både nu och igår utan att ursäktas med vad dom i teorin kan göra under återstoden av innevarande säsong.

Folk skriker om att värva backar bara för att vi blir krossade av FBK men glömmer att backsidan var närmast felfri mot Luleå. Det är offensiven som är Timrås stora problem, precis som ifjol. Vi har för dåliga ”stjärnspelare” för den här ligan.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
DenRöda: Du beskriver det bra. Jag såg samma sak och det är så vi ska jobba vidare. Alla måste veta vad de ska göra och synca. Det är en process.

Jag tror att vi kan återupprepa det och skapa en överbelastning som leder till stora målchanser för att vi stressar sönder motståndarnas backar som skedde mot Örebro. Hoppas att det sitter ofta framöver.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Vet inte om det skrivits om Erixon, men inte spelade han sista perioden?
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Sputnik1: Det blir svårt att skriva ner hur Timrås Forecheck fungerar på ett sätt men en sak jag tänkte på i andra perioden mot Örebro, förutom att vi hade nära till byte/rotation av spelare, är:

Vi säger att en motståndarback ska försöka spela ut från defensiv zon och står vänd mot höger.

Center jagar bakom mål. Checkar fast puckhållare.

Högervinge täcker upp passningsväg bakåt.

Vänstervinge kommer in som understöd från motståndarnas högra tekningscirkel.

Passningsvägar blir då tillknäppt. Motståndarna behöver valla ut pucken via sarg alternativt ha en medspelare 2 meter ifrån, för att spela ur press.

Våra backar agerar i denna situation. Höger back täpper till Höger och mitten på blålinje och Vänster möter via sarg eller inåt 2-3 meter.
Alla passningsvägar försvinner och motståndarna behöver bli stark med puck nu för att ta sig loss.

Därav Jokinens uttryck "Don't do anything standing still".
Åker hela vårat lag skridskor under denna forecheck, så räcker det med att en spelare snor pucken och "Boom" som Jokinen säger, är vi 1-2 meter ifrån motståndarna med pucken för att hitta pass in mot skottsektor eller mot våra backar på offensiv blå.

Jag har så jävla svårt att förklara men hoppas ni förstår. Såg detta 20-30 gånger mot Örebro och vi klarade det 4-5 gånger mot Färjestad varav 1 var våran hetaste målchans.

Ett stort problem mot Färjestad var att vi inte hade någon i mitten som täppte passningsvägarna, vilket resulterade i snabba kontringar för dom. Osynkat var det.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Jo, men det är ju ingen skillnad från hur tongångarna går här inne ibland. De som sitter i chattarna där är i regel bara folk som läser om progressen i tidningen och inte fattar att processer tar tid.

Det folk skriver i en sån där chatt och skiten jag plockar upp efter hunden kastar jag i samma latrin :)
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
jhnd91: Exakt så, bra sammanfattning. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag aldrig tänker att jag kör med motorsågen. Mer att jag är en chau chau:a på bakbenen som gläfser
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Jag tror att vi kan spela samma typ av spel mot topplagen, men med vissa restriktioner. Mot lag på undre halvan kan vi checka full on, även bakom mål. Men mot topplagen måste vi ligga mer samlat så att vi inte blir förbispelade(exempelvis att man som regel har att man inte checkar under förlängda om motståndaren har kontroll på puck, eller att back inte får pincha under toppen av tekningscirkeln, osv osv). Vi kommer inte få fast pucken lika ofta, men vi undviker också de allra grövsta spelvändningarna.

I övrigt så var närkampsspelet och passningsspelet två stora problemområden igår. Vi torskade flera närkampsdueller när vi var en gubbe mer i situationen, och vi slarvade som fan med passningarna i mittzon.
Kommentera


Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Cobbel: Från ST:
"Det här var tredje matchen för säsongen och i ST:s liverapport rådde undergångsstämning och avgångskrav riktades mot allt och alla. Den här matchen var ingen kanoninsats, men Färjestad är ett riktigt bra lag och Timrå lägger om sitt spel under Olli Jokinen. Det kan ta tid, det kan se riktigt dåligt ut ibland, det kanske till och med misslyckas. Men i så fall kan vi vänta lite med de slutsatserna."
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Sputnik1: Ja, vi skulle behöva en offensiv back typ LaLeggia men som också äger defensiven. En general. Nässen är det inte. Inte heller Svensson osv.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
FH - avdammad: Exakt så, vi måste ha något annat att falla tillbaka på lite grann. Bara för att ta oss in i matchen. Jag tror att nästa möte med FBK så kommer vi se en helt annan match.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
DenRöda: Nej Svensson är väl ett exempel. Haha. Snacka om att han inte hade många rätt igår. Pinchade fel, slängde blindpass i var och varannat byte.

Det är väl också det som jag oroat mig hur det skall gå med Jokinens filosofi. Han vill att det skall finnas mycket instinkt i spelet, att gå på sin känsla.

Har man då trubbiga och inte så offensivt smarta backar. Så kan det straffa sig rätt hårt också.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Patrick Polly: Ja våra spelare blir enormt trötta av att ena stunden forechecka stenhårt offensivt och sedan måste vända hem och åka max då vi inte får fast pucken offensivt. Sedan finns det inte någon kräm kvar att anfalla igen. Sliter enormt fysiskt även om man är ett fysmonster. När passningarna och uppspelen inte sitter blir det ännu jobbigare.

Mot sämre lag och på hemmaplan blir det lättare. Hoppas att vi får till det även på bortaplan mot bättre lag. Jokinen har en del att jobba med
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Cobbel: Sen blir det inte lättare av att vi i alla tre matcherna släppt in första målet. Det har pratats mycket om offensiv och att forechecka högt o.s.v, men det är också tydligt att när Luleå och Färjestad gör motsvarande, så har vi problem. Örebro hade inte alls den aggressiviteten och då kunde vi köra på som vi ville ( framför allt i andra perioden). Vi borde nog lägga mer tid och analys på hur vi ska hantera försvarsspelet. Uppställningen i försvarszon igår var mycket mer passiv än tidigare och vår mjukhet framför mål är ett varumärke som vi uppenbarligen har kvar. Med allt detta sagt så tror jag fortfarande på detta. Vi kan inte dra några slutsatser efter tre matcher.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
mikenomad: Saker är inte svart eller vitt, det finns ofta en gråzon och i det som uppdagades igår och som ni även nu talar om, så kan man nog försöka hitta en sådan. För all del, lufta känslor här, det gör vi alla, men jag kan också känna att det blir rätt irrelevant att efter första perioden mot Örebro ta fram motorsågen, för att sedan efter andra perioden vilja kröna Olli. Och så vidare... Som Dahlén brukar säga, ha tålamod.

Igår fick vi se att den typen av hockey INTE fungerar mot ett skickligt topplag, och det var nästan så att Tomasek undrade vad fan Timrå höll på med i intervjun efter två perioder. Olli är inte dum, ingen i laget är dum, dom kommer att tweaka på detta och hitta en balans.

Så en allmän önskan, ta ett djupt andetag, zooma ut, förstå att det är människor som både spelar och coachar. Människor som VI står bakom.

Nu har vi dom två värsta bortamatcherna bakom oss, så blickar vi framåt.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zoogin62: Gott så, vi har kanske helt enkelt bara olika förväntningar på varandra härinne. För mig är ett supporterforum en frizon där man faktiskt f å r vända kappan efter vinden. Där inte varje åsikt måste vara huggen i sten när man författar den
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Jag valde att avstå att skriva något igår för att låta besvikelsen rinna av först.

Efter att ha funderat vidare på vad jag såg igår så är min kortfattade summering att det såg ut som FBK i långa stunder mötte ett gäng juniorer som jagade alla puckar i vår forechecking.

Det såg huvudlöst ut många gånger och FBK hade inga problem att spela bort oss i egen zon och alldeles för många gånger kom de 3 mot 2 eller 4 mot 2.

Det där är ett spel som man inte ens ser i juniorkronorna.

Man verkar inte alls läsa situationerna eller avväga när det är läge att forechecka högt. Sanny repeterade det som ett mantra i hela sändningen om hur "balansen" saknades i när man går och inte i forecheckingen.

Som det ser ut nu får vi inte ut fördelarna av det system Jokinen är ute efter, sätta press på motståndaren, men vi får alla nackdelar att vi öppnar upp oss bakåt alldeles för lätt och bränner energi på fel saker. Våra spelare måste vara rejält trötta efter att ha först jagat högt och sen måste jaga hem, på efterkälken.

Jag är inte beredd att såga Jokinen. Jag tror grundtanken om hög forechecking är bra, men det kan inte se ut hur som helst.

Jokinen är ingen dumskalle, han ser det alla andra ser. Han kommer att skruva på detta och våra spelare måste bli smartare.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
mikenomad: En tanke jag hade igår när jag kollade på matchen var om grabbarna kan ha varit trötta? Intensivt matchande med 3 matcher på 6 dagar i ett nytt spelsystem som kräver att de åker mkt mer skridskor än tidigare? Säkert helt ute och cyklar då andra lag klarar det bättre (Färjestad).

Om vi bortser från lekmanna analysen här ovan så väljer jag att se den här matchen lite grann som en värdemätare vart vi befinner oss i vårt nya spelsystem.
Jag är inte rätt man att bedöma vart vi befinner oss procentuellt i resan, men en gissning är väl att vi kommit 30-40% påvägen. Vad baserar jag det på?

3 matcher i rad har vi släppt till första kassen oerhört tidigt (av olika anledningar).
Vi blandar högt & lågt under matcherna, dominant ena perioden och tillbakatryckta andra.
Det klickar inte riktigt med alla kedjor. Jag tycker att bästa kedjan hittills har varit den med Lundmark, Eisenhower & Boyce.

TLDR:
Vi är mitt i en omställningsresa från ett spel till ett annat, vi har nya gubbar i laget och en ny tränare.
Vem trodde på förhand att vi skulle vara dominanta mot en guldkandidat som FBK redan i omgång 3?
Vi kommer troligen sluta nånstans i mitten i år 8-11 för att vara ett ännu starkare lag nästa år.

Men tills dess så måste vi komma ihåg att ha kul på vägen :)
Kommentera


Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
mikenomad: jag har inga behov att gräla med dig, blir bara så irriterad på folk som vänder kappan efter vinden.
Vi har spelat 3 matcher och det ser väl sådär ut, vi får svårt att ta guld i år.
Hoppas däremot på bättre än förra säsongen, bara vi slipper att kvala.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Ja jag skulle bli oerhört förvånad om vi inte ser honom i Timråtröjan i vinter. Allt annat vore hål i huvudet hos samtliga inblandade
Kommentera


Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zoogin62: Nattens match stärkte inte Kapanens aktier. 1 skott och 1 tackling totalt. Men det var bara en match iofs.

Som jag skrivit tidigare finns det säkert en långsiktig plan för hobom och det är att han ska spela minst ett år i SHL med Timrå i en ledande roll och få mycket speltid och utvecklas.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zoogin62: Jag blir så jävla trött. Det här är ju den stora missuppfattningen. En gång för alla nu; jag skriver INTE här för att ha rätt! Ska det vara så svårt att fatta? Oavsett ordval igårkväll så är det här forumet ingen kukmätartävling för mig. Jag skulle fucking h a t a att behöva skriva "Vad var det jag sa" efter säsongen. Jag vill inget hellre än ha fel i det här fallet, jag vill bara att Timrå IK ska spela bra och vinna. I 1:a hand det sistnämnda. Avslutar gärna den här diskussionen nu
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
DenRöda: Ja exakt vi saknar en ledande back som tar skott från blå och smäller på visar var skåpet ska stå typ. Det är inte Nässen. Kan redan säga nu att han inte kommer att bli någon förstaback eller härförare som det var tänkt. Mycket tråkigt. Eronen har ett bra skott som han använder för sällan. Forsmark för orutinerad men gör det bra.

Nej en ny back behövs och det ska vara en härförare likt Caslava etc. Lär inte vara lätt att få in en sådan varken hitta en eller ha de pengarna som krävs tyvärr.

Sedan levererar inte forwards alls igår. I hemmamatchen mot Örebro såg vi en del av vad de kan i andraperioden. Men i båda bortamatcherna är våra s.k stjärnor totalt osynliga. Förutom Hållander som i perioder trampar på men är för ensam och det går inte alls även om man är Gretzky.

Det är tidigt ännu och spelsystemet sitter inte och kedjorna sitter inte perfekt. Hoppas att Olli kan få till detta för det finns en stor potential i laget.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
mikenomad: du ältar om och om igen att du inte har nåt förtroende för Olli.
Förra matchen mot Örebro backade du och bad om ursäkt.
Ska du hålla på så hela säsongen?
Är det för att du som besserwisser, ska kunna säga "vad var det jag sa" när säsongen är slut?
Smart med helgardering, då får du ju rätt oavsett.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Mappe: håller med fullständigt.
Måste även lära mig att inte gå in i detta forum efter förlustmatcher, ger megaångest!
Förlust med 4 - 1 mot guld favoriten förvånar inte mig ett skit, det var ungefär vad jag befarade.
Att hålla på att jämföra "neandertalhockey" med Ante med nyskapande "in your face" hockey alla Olli är bara löjligt!
Ante kommer inte tillbaks, det var inte bättre förr!
Vi har Olli nu och processen kommer att ta tid, det vet vi alla.
Sen är ju inte Olli dummare än att han naturligtvis kommer att anpassa strategin om det visar sig att det inte funkar.
En sak till, vi har den spelartrupp vi har och det kommer inte att bli några stora förändringar, vi har som bekant begränsad budget.
Bara att hoppas att det blir en annan matchbild mot Rögle imorgon.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Det jag är mest oroad för är att vi är för platt på backsidan. Vi saknar en härförare.

Eronen har startat klart bättre, men han skulle kunna ta plats i ett 3e backpar och styra ett 2a PP.

Nässén har verkligen blandat. Släpper till väldigt mycket bakåt och är svag i närkamper. Stark på offensiv blå och är rätt snabb i huvudet med pucken.

Forsmark har även han blandat. Större uppsida i offensiven och för mig känns det lite halvdant att vi ska förlita oss på honom som 1a back när han fick spela en hel SHL-säsong första gången förra året.

Pilö har spelat för lite för att ge någon bedömning men enligt mig så hade han haft samma status som Nässén ifall han hade fått lika mycket speltid.

Resterande backar är bara bra fysiskt och offrar ben, armar och huvud för Timrå. Men framåt är det inget att hurra för.

Vi behöver ha en ledande back. Eller åtminstone en bättre plan för backarna.

--------

Sagranden vill jag se imorgon mot Rögle. Han bör få ett stort självförtroende om Jokinen kallar in honom efter skitmatchen mot Färjestad. "Vi saknade din speed och vilja i den matchen".
Sätt ut Wedin på kanten igen.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Det har väl inte undgått någon att jag är oerhört skeptisk till Olli och hans hockeyfilosofi. Men innan säsongen så lutade jag mig mot att jag iaf skulle få se ett engagemang i båset och i synnerhet när det ser ut som en påse skit på isen. Få se en tränare som agerade under match, inte tillät hängskallar, tog time out när det behövdes (i 1:a om så vore) och hade noll fokus på huruvida spelaren var en "stjärna" eller inte. Underprestation är underprestation liksom, oavsett var man befinner sig i hierarkin.
Tyvärr tycker jag mig inte ha sett nåt av ovanstående hittills. Det är lika mycket "fågelholk" som någonsin Ante, Perra el övriga "Svennetränare" (OBS! Det sistnämnda ska ej misstolkas för etniskt påhopp el dyl)
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Mappe: Som Tom Topp skrev, alla hanterar vi frustrationen olika. Självklart är analyser och kritik mot laget oerhört mycket grundlösare och orättvisa nu efter 3 omgångar än om man väntar tills vi har facit. Samtidigt vet jag inte riktigt vad vi ska med ett supporterforum till om alla ska vänta tills efteråt och tävla om nyktrast och mest välskrivna analys? Så länge man inte ger sig på en person med hot, hån om kroppshydda el utseende i övrigt mm utan håller sig till prestationen så tycker jag ett supporterforum har andra funktioner. Avslutningsvis, jag är verkligen INTE nåt föredöme i nåt fall. Jag är inte ens "skön"
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Mappe: fast det som oroar mig mest är att våran förstalina var så totalt under isen! Inte ens Hållander visade någon gnista! Glädjande däremot är att fjärde fortsätter att skapa, och orkar också flytta upp pucken i anfallszon!
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Jag förstår frustrationen hos många. Jag väljer själv numer att varken läsa eller skriva härinne under match. Under tidigare säsonger scrollade jag ofta tillbaka och och kände ett visst mått av skam, när jag begrundade mina, i affekt författade alster. Folk får naturligtvis göra precis vad de vill, men där och då leder det mest till onödig osämja. Jag tror på Jokinen och jag tror på processen. Den har mitt helhjärtade stöd till 100%. Samtidigt byggdes inte Rom på en dag. Det mest klassiska exemplet är när Sven-Göran Eriksson, en helt oprövad, lågmäld värmlänning skulle ta över IFK Göteborg. Seriespelet började knackigt, pricken över i var en hemmaförlust mot IFK Sundsvall. Då rann det över för supportrarna. ”Skicka tillbaka den där jävla värmlänningen till skogen igen!” Det var verkligen upprorsstämmning och förvirring hos de blåvita. Laget och klubbledningen hade dock bättre tålamod. Det tog några matcher, sen vände det. Slutet blev ganska så bra. I bland tar saker tid. Lita på klubbledningen och processen. I vår kan vi göra en mer rättvis analys och utvärdering.
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Tom Topp: Angående matchen så är det väl som redan konstaterats ingen ko på isen med 1-4 borta mot FBK en torsdagkväll i omgång 3. Och vi spelade 0-0 i 3:e, det tar vi med oss. Eller typ så.

Men det är sättet vi förlorar på som oroar mig djupt. När det är dåligt, ja då är det jävlar i mig pissuselt. Då får man verkligen jobba för att mana fram bilder från 2:a perioden i tisdags. Frågan är vad som är hönan och vad som är ägget? Spelsystemet eller ett för mjukt/dåligt spelarmaterial? Eller om det går till sig, om det lyfter. Det återstår att se. Under Ante var de flesta överens om att laget underpresterade som bara slutade 8:a och ut i play in. Att det här laget har sån ohygglig obrukad potential

Nå. Återstår att se om det är så för nu har de jävlar i mig givits chansen. Då borde 8:e platsen och ut i play in överträffas med råge den här säsongen
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
mikenomad: alla reagerar vi olika vid en skitmatch! Själv så blir jag tyst och sur. Går mest och muttrar! En del behöver skriva av sig. Andra svär och gormar! Och det är väl det som är hockey, känslor!
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Tom Topp: Det är verkligen helt sant. Förmodligen tillför inte mina spyor under spelets gång särskilt mycket heller precis som han skriver. Nu är det väl kanske inte mina intentioner heller, det är liksom inga krönikor för nåt hockeymagasin jag sitter och författar. Med väl genomtänkta analyser. Det är ett fucking hockeyforum med fucking supportrar. Som enligt mig har som funktion att man kan fucking skriva av sig lite så länge man inte ägnar sig åt personliga påhopp. Eller är tanken att man måste ha gått tränarutbildningen för att kritisera spelsystemet? Ha spelat hockey själv för att kritisera spelares insatser på isen?

Jag är säkert superintressant att analysera psykiskt. Nästan lite smickrande att det kom på tal. Men om man tänkte ge sig på det utifrån mitt engagemang här på HS så blir det väl grunt, den som är intresserad kan gärna pm:a så kan vi kanske boka in nåt. Det är inte jag som lever i en egen liten, liten bubbla här. Det är HS som ÄR fucking bubblan.
Såklart ska jag inte hacka på småkukar. Det brann bara lite när han nämnde min grinkuk nåt inlägg tidigare. Ge fan i den, den vårdar jag ömt
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
{Tallar och träd}: är det här någon personlig vendetta? Ta det privat isåfall! Sånt här tillför inte ett skit!
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Toronto vann 2-1 Kapanen spela och fick byten i PP och Box men nu ganska säker på att han kommer tillbaka. OK insatts utan att sticka ut och Montreal hade inte ordinarie lag. Han behöver minst en säsong i SHL tror jag även hans agent bör se det
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Modano: Nedsläpp, nu!
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Jag jobbade och fick se i efterhand…

Men…

Aj.

Det här var rätt smärtsamt.

Puckbehandlingen: Wedin och Lundmark är godkänd.
Prova vinn en match när två spelare når upp till en för var och en godkänd nivå av puckkontroll.

Det studsar och far och blir oooootroligt tramsigt sett till helheten.

Rörelsen: Noll! Det finns ingen att spela. Då blir det närmsta gubbe hela tiden och FBK jagar skiten ur oss.

Fysiken: för många spelare är rädd för att råka ut för en motståndare ikväll. Sticker fram klubbor o alibibågar bort från sin motståndare i forecheckingen för att AKTIVT undvika fysisk kontakt. Wedins formation godkänd. Sett till helheten är det inte en nivå man kan förvänta sig att ta med sig momentum till nästa byte genom.

FBK var fantastiskt bra ikväll. Vi är fullständigt urusla förutom Juel och några enstaka individer då är det helt enkelt kört.

Ingen inte ens Hållander klarade av att ta med pucken under fart.

Eronen utmärkte sig i fjolårets uselhet igen. Sjukt svaga utvisningar både med sitt sävliga byte men i synnerhet med hakningen!

Vi FBKs 3-1 mål ger laget upp. Det blir påtagligt att där är det klart och för många individer slutar ge av sig själva.

Valli mesade ytterst massor ikväll!

När Svensson klev in i offensiv zon och svänger in i banan och en FBK back kliver på och far i backen som om ett jävla malmtåg körde över honom så log jag. Men…

Det kanske coolaste i det var att FBK spelaren gör det! Han tar den för sitt lag för att få stopp i Timrås spel.
Vem fan gjorde samma för Timrå?

Ja Didde tar en del men han tar inte betalt så en kväll som denna blir han mest en slagpåse åt Värmland.

Det här är en så total förlust på alla sätt förutom för Juel att spelarna borde tvingas se igenom hela matchen på Tv4 play och sedan ta sig en funderare.
Ollis plan för match var naivt ja men det var inte det största problemet.

Insatsen från individerna i Timrå fäller oss.

Vi faller för djupt på kontringar emot igen. Det blir en så fullständig röra i egen zon.
Backarna åker baklänges en kvart innan dom behöver det vilket ger FBK oceaner av utrymme och tid.

Nä fy fan vilket bottennapp!

Jag älskar Timrå och jag tror på Timrå men jag accepterar inte den här mes attityden!
Kliv på för helvete! Tag plats på isen! Sväng ALDRIG ifrån och låtsats bli lurad! Det är så ovärdigt någon som får lön för att spela en kontaktsport!

Vik inte ner er era jävlar!
Kommentera

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2024-09-26
Zäta75: Avgörande dessa 2 matcher han har kvar så måste kolla
Kommentera

2736448 · »