Brynäs IF

725296 inlägg · 7959 ämnen

"Med såna vänner behöver Brynäs...

« · 191041 Till forumet


"Med såna vänner behöver Brynäs...
"Med såna vänner behöver Brynäs inga fiender":

"Förliden tisdag såg jag Brynäs spela i ett julkortsliknande, idylliskt Leksand. I en härlig, gammal sliten hall med den där typiska sextiotalsstämningen, som framkallade både nostalgi och kritiska funderingar över vad som har hänt med mitt älskade Brynäs. Och då tänker jag inte i första hand på det hackiga som sker nere på isen, det borttappade spelet, utan jag syftar på klubbens miserabla ledning. Fast det ena hänger förstås samman med det andra. Jag stod inklämd i den etthundratioprocentigt lojala och hängivna klacken som aldrig ger upp. En bit bort, på behörigt avstånd från oss halsduks- och tröjprydda, smög Roland Henning, likt gäckande skuggan, omkring. Det blev nästan pinsamt övertydligt. Henning kom inte fram till klacken, hälsade på den och uttryckte berättigad sympati för dess entusiastiska och helhjärtade - och högröstade - stöd. Som om den inte existerade i hans sinnevärld. F-n vet vad han gick och tänkte på, höll jag på att utbrista.
Roland Henning - mannen som gav slätstrukenheten ett ansikte - som inte kan ett barr om hockey, men som älskar att sola sig i den, om än flagnande, glansen från ett av Sveriges fortfarande mest folkkära lag. Gävles stolthet - utan konkurrens.
Henning är en av dom uppsträckta figurerna i Brynäskavaj och dito slips, om vilka man frestas säga: "Med såna vänner behöver Brynäs inga fiender."
Håkan Berg, som nu äntligen försvinner, är en annan. För vad Henning, Berg och deras välbeställda gelikar i brynäsförstörarnas sammansvurna gäng NÄSTAN har lyckats med är att definitivt och oåterkalleligt omvandla Brynäs från ett folkets älskade lag till en ointressant direktörs- och sponsorsklubb.
Håkan Berg med sina griller - bara för att imponera på storgubbarna nere i Fjollträsk - om en "eventhall" - som är nåt annat än en ISHOCKEYRINK, varning! varning! - och att ta bort ståplats för att sätta in stoppade stolar (!) Och därmed ge dödsstöten åt det lag vars hjärta finns på ståplats - och ingen annanstans. Det finns ingen anledning att gråta några krokodiltårar över att ett avdankat organisationsproffs och en ärrad gammal HSB-pamp som Håkan Berg, som enligt min mening aldrig borde haft något inflytande över Brynäs, för gott försvinner ut ur bilden.
Låt oss- och vi är många - med den rätta känslan för tigrarna i stället göra vågen och se oanade möjligheter. Nu är det läge att återerövra FOLKETS lag och städa upp bland tokigheterna. Nu har vi chansen att kasta ut korsnäspotentater och djurparkschefer, som tror att dom enbart i kraft av sitt ämbete sitter på livstid i styrelsen, och ersätta dom med namn som Lassgård, Sandlin, Tord Lundström, min hårfrisörska Gun plus andra lämpliga kandidater, som vet hur slipstenen ska dras.
Människor med ränderna på insidan, som BRINNER för Brynäs, och som inte har något behov av att frottera sig med dirrar i VIP-våningen i den segregerade Gavlerinken. (Det första som bör göras av den nyvalda styrelsen är att avveckla den förnedrande smörjhallen på övervåningen! Och släppa in gemene man.) Berg är bara början. Nu startar återtagandet av Sveriges bästa hockeylag nånsin! Och det kommer att märkas på isen, jag lovar!"

(Lasse Ekstrands brev till GD-sporten 030113)
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
gordo: "sätta in stoppade stolar (!) Och därmed ge dödsstöten åt det lag vars hjärta finns på ståplats", "kasta ut korsnäspotentater och djurparkschefer", "ersätta dom med namn som Lassgård, Sandlin, Tord Lundström, min hårfrisörska Gun plus andra lämpliga kandidater, som vet hur slipstenen ska dras", "avveckla den förnedrande smörjhallen på övervåningen".

Är detta alternativet till Berg och co.? Håkan kom hem! Allt är förlåtet!
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Lilljanne: Exakt.

Varför inte fortsätta med att ta bort de förhatliga Gevaliamärkena på tröjorna--varför ska detta fantastiska lag åka runt och göra reklam för kaffe?--och reklamen på sargen. Så såg det minsann inte ut på fornstora dagar så det kan vi klara oss utan idag också. Förresten, ut med alla stolar från Gavlerinken, hjärtat har ju alltid funnits på ståplats och ju större ståplats desto större hjärta. Sportchef behöver vi rakt inte eftersom vi inte ska rekrytera några spelare utan helt förlita oss på egna produkter som vi gjorde förr i tiden. Dessutom har vi inte pengar til det men vi har banne mig återerövrat den gamla anrika föreningen. Och snart är vi tillbaka där allting började--på de kyliga men charmiga utomhusrinkarna där Riktig Ishockey spelades av det gamla kvarterlaget. Då har vi kommit tillbaka dit där allt började och lyckan är total.

Och den där fjantiga hemsidan där folk kan skriva och tycka om saker och ting--sån skit hölls vi inte med på 1930-talet så det kan vi gott ta bort. Sånt trams får man när slipsnissarna kommer in i klubben. Bort det!
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Jompe, Lilljanne och gordo: Jodå — Lasse Xtrand var på ståplats, det kan jag intyga. Det är första gången jag ser honom på ståplats och det är ju märkligt att man ska ta sig till Lexand för att få se den synen. Ställde han sig där en match bara för att kunna skriva den texten från någon sorts gräsrotsnivå?
Etthundratioprocentigt lojala och hängivna klacken? Jag får erkänna att vi (de flesta av oss iaf) var usla i vårt stöd i tredje perioden — till viss del beroende på svag feedback från de vitskudade (jo Brynäs uppträdde i vitt i Leksand) på isen.
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Lilljanne:
Jag ser det som en medlem, en engagerad medlem.
Sedan går det alltid att diskutera... mycket!
Herr Ekstrands klassresa har fört med sig en speciellt "stil".
Du kanske har hört hans minst lika engagerade förespråkande av medborgalön!?

Men det man kan ta ut ur insändaren är att medlemmarna, jag säg Brynäsare då, måste visa vad som skall hända med föreningen. Det räcker inte att överlåta styret till "proffs" och sedan luta sig tillbaka.
"Proffsen" (Berg, Henning, Widorsson, Stenbäck, Westlund, Hult, Tunong, Lyck m fl) är anlitade av en uppdragsgivare: MEDLEMMARNA!
Tycker man att Håkan Berg m fl skall leda föreningen då röstar man för det, vill man ha "hårfrisörska Gun" i den positionen röstar man på det.
Men kom ihåg att engagerad inte är lika med kunnig, man kanske glömmer det ibland.

Ge valberedningen förslag på namn så att de kan jobba med sitt uppdrag...
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Jompe:
Är inte du lite negativ nu, Jompe :-)

Är ishockey en sport för arbetarklassen eller en sport för dirrar och slipsnissar?
Därom tvistar de lärde och kanske här på HS!?
Nja, Jompe... eller varför inte.

Vilken själ har egentligen den gamla damen nu för tiden?
Startad som en kvartersförening hemma i arbetarstadsdelen Brynäs.
I dag vilse på klasslösa Sätraåsen :-)

Vore intressant att höra Ekstrands föreläsning i ämnet på nästa årsmöte. Och så kunde Wille matcha honom med några gamla anekdoter från den STORA tiden...
Har för mig att han vid ett tidigare årsmöte började på en historia om VM 1973 när han inför turneringen kom till förläggningen vid Ing 1 i Södertälje och resten av landslaget hade stuckit?
Borde vara ett givet inslag på varje årsmöte:
Willes bästa i ett urval...
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Ulf Lindgren:
Han kanske kör en stafett med Lassgård som ju också brukar engagera sig på ståplats ibland?
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
gordo: Jag tror den här Ekstrand representerar just det tänkande som har sänkt Brynäs. " Låt alla andra sälja sin själ för pengar men vi i Brynäs kör som vi alltid gjort: plocka in några glada snubbar i ledningen, låt alla spela lika mycket och fuck commersialism." Ska Brynäs lira med dom stora grabbarna måste vi nog snart bli affärsmässiga. Får jag välja mellan en säljare som ordförande och en gammal hockeylirare är mitt val givet. Fixar inte Brynäs ekonomin är det gonatt som elitserieklubb. Och det kan gå jävligt fort. En verksamhet som omsätter 40 mille behöver kompetens i första hand, brynäshjärta i andra. Självklart måste det finnas folk i Gävle som kombinerar båda!? Som sörlänning vet jag inte vilka dom är, men du och andra gävlebor måste hitta dom. Det är lika viktigt som seger i nästa match. Nej, det är fan viktigare.
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
gordo: Roffe Lassgård uppfattar jag som stående på en av de nedre ståplatsraderna riktigt ofta. Han har knappt missat en hemmamatch de två senaste (lidelsefulla) säsongerna. Dock blir applåderandet väldigt dämpat när det sker på bandyvis — med handskar.

Brynäs—Luleå
Vem som är domare bryr jag mig inte så mycket om... bara han heter Ulf. :-) Tre av de nio domare som får döma Brynäs uppfyller detta.

Häpnadsväckande fakta: Johan Asplund har denna säsong bara i en match spelat i 60 minuter (SSK h 12/12).
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
gordo:

Herr Ekstrands insändare kan delas upp i tre delar.

Del 1
Det är något så när kloka synpunkter inledningsvis. Vem har inte synpunkter på styrelsens agerande de senaste åren? Den största bristen där är att ingen fast anställd Sportchef har engagerats.
Man har onekligen svårt att uppfatta den röda tråden i föreningen.
( Vissa påstår å andra sidan att det enda som finns i Brynäs är en röd tråd, men det var inte det jag menade ). Där finns en del att göra.

Del 2
Förvirringen börjar att infinna sig. Klassresa eller inte, förnuftet behöver väl inte försvinna för det. Vad jag kan förstå har han helt blivit kvar vad gäller nutidsläget. Det är sponsorerna som ser till att föreningen går framåt. Allt annat är skitprat. Det han glömmer är att det behövs pub/restaurang för alla besökare. Detta kan ordnas utan att man tar bort sponsorvåningen, en i sanning hysterisk synpunkt.

Del 3
Nu är förvirringen total. Man ska vara nostalgisk till en viss del, men som Herr Ekstrand blir man bara tossog. Han har ändan vänd mot framtiden och det är, som bekant, mycket illa. Herrar Lundström och Sandlin har gjort Brynäs stora tjänster, inte tu tal om annat. Lundström som spelare, INTE ledare ( han har så när fört Brynäs till div 1 vid två tillfällen ) och Sandlin som ledare. INGEN ska inbilla mig att de har några svar på Brynäs framtid.
Sandlin är om möjligt lika nostaligisk som Ekstrand.
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Ulf Lindgren: fbk borta spelade han väl 65 min + straffar,fast det är ju inte 60 utan mer....
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Lilljanne:
Det är nog så att den gode Ekstrand positionerar sig inför vårens/sommarens aktiviteter.
Eftersom Brynäs påminner om ett skepp utan färdriktning, där seglen står och slår i vinden, är det enskilt viktigaste att hitta vägen mot framtiden.
Därefter gäller det att bemanna "skutan" med rätt besättning för uppgiften.
Ett mycket viktigt jobb...
Och visst är intäkterna avgörande för Brynäs framtid som Elitserieförening! Och det är ju där fastighetsbranschen lockar/lockade Berg m fl.
En ny arena skapar en ny och större ekonomi för Brynäs. En arena skapar ett värde som är mer beständigt än endast värderingen av Brynäs spelare. De tillgångarna är lättflyktliga eller åtminstone i dagsläget skadebenägna tillgångar...
Att bara söka intäkter för att finansiera uppehället (löner till spelare m.m.) har ingen potential i förhållande till förutsättningarna för de lag som tex äger sina arenor själva (Kinnarps och Lila Arena).
I och med en arena-lösning kommer också kraven på en förbättrad och rustad organisation...
Kommentera

Sv: "Med såna vänner behöver Brynäs...
Jompe: Vad är det för fel på Kaffe??Det är väl bättre det en något sketet svensk pissöl som DIF gör reklam på!!LONG LIVE GEVALLIA!!!
Kommentera

« · 191041