Brynäs IF

725296 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #191041

"Med såna vänner behöver Brynäs...
"Med såna vänner behöver Brynäs inga fiender":

"Förliden tisdag såg jag Brynäs spela i ett julkortsliknande, idylliskt Leksand. I en härlig, gammal sliten hall med den där typiska sextiotalsstämningen, som framkallade både nostalgi och kritiska funderingar över vad som har hänt med mitt älskade Brynäs. Och då tänker jag inte i första hand på det hackiga som sker nere på isen, det borttappade spelet, utan jag syftar på klubbens miserabla ledning. Fast det ena hänger förstås samman med det andra. Jag stod inklämd i den etthundratioprocentigt lojala och hängivna klacken som aldrig ger upp. En bit bort, på behörigt avstånd från oss halsduks- och tröjprydda, smög Roland Henning, likt gäckande skuggan, omkring. Det blev nästan pinsamt övertydligt. Henning kom inte fram till klacken, hälsade på den och uttryckte berättigad sympati för dess entusiastiska och helhjärtade - och högröstade - stöd. Som om den inte existerade i hans sinnevärld. F-n vet vad han gick och tänkte på, höll jag på att utbrista.
Roland Henning - mannen som gav slätstrukenheten ett ansikte - som inte kan ett barr om hockey, men som älskar att sola sig i den, om än flagnande, glansen från ett av Sveriges fortfarande mest folkkära lag. Gävles stolthet - utan konkurrens.
Henning är en av dom uppsträckta figurerna i Brynäskavaj och dito slips, om vilka man frestas säga: "Med såna vänner behöver Brynäs inga fiender."
Håkan Berg, som nu äntligen försvinner, är en annan. För vad Henning, Berg och deras välbeställda gelikar i brynäsförstörarnas sammansvurna gäng NÄSTAN har lyckats med är att definitivt och oåterkalleligt omvandla Brynäs från ett folkets älskade lag till en ointressant direktörs- och sponsorsklubb.
Håkan Berg med sina griller - bara för att imponera på storgubbarna nere i Fjollträsk - om en "eventhall" - som är nåt annat än en ISHOCKEYRINK, varning! varning! - och att ta bort ståplats för att sätta in stoppade stolar (!) Och därmed ge dödsstöten åt det lag vars hjärta finns på ståplats - och ingen annanstans. Det finns ingen anledning att gråta några krokodiltårar över att ett avdankat organisationsproffs och en ärrad gammal HSB-pamp som Håkan Berg, som enligt min mening aldrig borde haft något inflytande över Brynäs, för gott försvinner ut ur bilden.
Låt oss- och vi är många - med den rätta känslan för tigrarna i stället göra vågen och se oanade möjligheter. Nu är det läge att återerövra FOLKETS lag och städa upp bland tokigheterna. Nu har vi chansen att kasta ut korsnäspotentater och djurparkschefer, som tror att dom enbart i kraft av sitt ämbete sitter på livstid i styrelsen, och ersätta dom med namn som Lassgård, Sandlin, Tord Lundström, min hårfrisörska Gun plus andra lämpliga kandidater, som vet hur slipstenen ska dras.
Människor med ränderna på insidan, som BRINNER för Brynäs, och som inte har något behov av att frottera sig med dirrar i VIP-våningen i den segregerade Gavlerinken. (Det första som bör göras av den nyvalda styrelsen är att avveckla den förnedrande smörjhallen på övervåningen! Och släppa in gemene man.) Berg är bara början. Nu startar återtagandet av Sveriges bästa hockeylag nånsin! Och det kommer att märkas på isen, jag lovar!"

(Lasse Ekstrands brev till GD-sporten 030113)
Kommentera