Brynäs IF

725296 inlägg · 7959 ämnen

"Säcken" sparkad

182637 · » Till forumet


Sv: "Säcken" sparkad
Magoo70: Att lägga alla ägg i en korg och lita till en enstaka sponsor har sina klara risker. Boro, Lidingö och M/B Hockey är bara några exempel. Snarare handlar det väl om att bygga nätverk och försöka bredda "upptagningsområdet", tror det är enda vägen på längre sikt.
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Puh: De gigantiska sponsor summor som Percy Nilsson pumpade in i MIF kommer det nog att dröja ett tag tills vi får se igen.
Han är väl den enda ordförande i hockey Sverige som bokstavligen kan säga att han "äger" ett helt lag.

Känns som att det är upp till supportrarna i vissa föreningar att starta insamlingar för att rädda klubbarna när kassan är tom.
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Magoo70: Det kan nog ligga mycket i det, "den sociala biten" är nog så viktig när man ska knyta nya spelare till laget. Att SSK t ex lyckades sno åt sig Juha Lind (vilket nog förvånade de flesta, mig själv inräknad) hade enligt uppgift mycket att göra med att man lyckades ordna ett bra jobb åt hans fru (dock ej på AstraZeneca ;)).

Att ha två stora och relativt framgångsrika företag i kommunen skadar säkert inte, även om de direkta sponsorsummorna inte är gigantiska.
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Puh: Det som jag tror AstraZeneca kan göra för SSK (bortsett från att skjuta till pengar) är väl att erbjuda spelar fruar vettiga arbeten om nu så är fallet det kan ju inte jag svara på.
För den sociala biten är ju otroligt viktig för de flesta hockey spelare, om man ser till alla nej tack till alla betydelse lösa turneringar.
I Gävle har vi väl inte det närings livet riktigt som kan skjuta till kosing samt erbjuda anställningar.
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Hong Kong: Visst, enstaka år kan lågbudgetgäng sticka upp. Brynäs -93, -99, Timrå i år. Men på lång sikt krävs resurser om vi ska kunna slåss mot FBK, Frölunda m.fl. Brynäs har av tradition skakat fram okända, billiga lirare och gjort toppspelare av dom. Anger tycker jag är ett nytt exempel på detta. Svårt att lyckas varje år dock. SSK och LHC kommer att lyckas om deras budget är långsiktig, vilket jag tror. Hockeyn skiljer sej inte från fotbollen. Dom stora elefanterna i fotbollseuropa är stora pga resurserna även om enstaka undantag finns varje år. Pengar är givetvis ingen garanti för framgång men risken att misslyckas står i relation till tillgängliga resurser.

Med hopp om nya framgångar och ett Brynäs i toppform önskar jag alla brynäsare ett gott nytt år.
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Hong Kong:
Mycket bra inlägg. Apropå diamanter så skulle jag faktiskt vilja påstå att SK i Anger gjort den bästa värvningen av alla lag inför året. Bra grovjobbare, pålitlig målskytt, alltid positiv och ger aldrig upp, kort sagt en ÄKTA Brynäsare......
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Lilljanne: Hmm "ett lag med oändliga resurser" Jag tycker mig känna igen det från den här sidan. Framförallt lät det så före ES start. Lag som har pengar och köper dyra/färdiga spelare kommer att dominera ES lång tid framöver. Framförallt nämndes Linköping och Södertälje. Två lag som ja....kolla i tabellen. Ingen nämnde Timrå och vad har dom köpt för dyr/färdig stjärna förutom Kapanen. Brynäs vad har dom köpt..Kösa som enligt vissa knappt skulle platsa i Brynäs pro-lag. Det är lätt att sitta här och vara efterklok, även fast det är en bit kvar av säsongen. Men det är uppenbart lika lätt att skrika långt före en enda match har spelats.

Efter att Esko fick sparken och Gunnar/Micke har utnyttjat spelarmatrialet på "rätt" sätt så är inte Brynäs något bottenlag. Dock finns det mer att önska. Men att lägga dyra pengar på färdiga spelare är det få lag som lyckas med, fler som misslyckas.
Jag vill givetvis se förstärkning i laget till nästa säsong, det är ett måste. Man får verkligen hoppas att SK (oavsett vilka som sitter där) lyckas vaska fram några diamanter som inte riktigt är färdigslipde men blir det under säsongen i Brynäs.

Nu är det inte många timmar kvar av detta dystra år, nästa kan (nästan) bara bli bättre. Vi kan fortfarande göra något som inte VF kan. Nämligen klättra i tabellen!

Gott nytt år alla Brynäsare!
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Lilljanne: Wow! Här går man och ser SSK som näst-intill-nykomling och lite underdog och så blir laget plötsligt utsett till kommande stormakt! ;)

Hoppas naturligtvis att du får rätt i dina förutsägelser, men just nu känns det som att det är en lååång väg dit. Astra är nog inte riktigt den jättesponsor du tror (sånt kan iofs ändra sig) och publikintäkterna så här långt är ju en klar besvikelse så resurserna är definitivt ändliga.

Det som just nu ger hopp för framtiden är att SSK-styret har aviserat en tämligen ambitiös och långsiktig ungdomssatsning som ska bli intressant att följa.

F ö var Lill-Janne en skön spelartyp, en personlig favvis.
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Bissett: Det här bekräftar bara bilden av ett lag med oändliga resurser. Med Astra och Scania i ryggen kommer Sötälje dominera svensk hockey inom en femårsperiod. När se´n bl.a. Västerås och AIK också satsar på allvar då krymper utrymmet för oss lågbudgetlag ytterligare. När kommer Brynäs satsning? Vad säger Henning och Berg? Låt mej gissa? NADA! NICHTS! NIENTE!
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Bissett: Beslutet lär nog ha fattats före de två senaste matcherna, men visst ser det lite lustigt ut. Återstår att se vad vår gamle guldtränare kan bidra med, förhoppningen är väl att han ska få lite mer snurr på anfallsspelet - SSK har ju inte direkt öst in mål hittills.
Kommentera

Sv: "Säcken" sparkad
Bissett: Jag håller med. SSK är på väg uppåt. Kan vara goda nyheter för oss eftersom SSK håller till i "vår del" av tabellen. Men skumt är det.
Kommentera

"Säcken" sparkad
Jaha nu har SSK oxå som fjärde ES-lag sparkat sin tränare,mycket märkligt för att inte säga korkat med tanke på SSK:s formkurva med två raka segrar mot FBK och Leksand!!Nån som håller med??
Kommentera

182637 · »