Brynäs IF

723277 inlägg · 7955 ämnen

Boork!

« · 540461 Till forumet


Boork!
Ja, äntligen...!
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Nu ska jag fira, det får bli huggorm till lyxfrukost!
Kommentera

Sv: Boork!
Hong Kong:
Hoppas bara att det stämmer!
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Hmm, Boork. Personligen har jag jävligt svårt för Boork som person, men JAG ska ju inte umgås med karln utan bara hoppas att han inte floppar. Han besitter ju en hel del kunskaper och jag är övertygad om att han absolut inte vill göra bort sig. Det är bara att hoppas att han gör ett bra jobb. Positivt är ju att han har coachat några av de yngre Brynäsarna i Almtuna och har lite koll på just dessa spelare.

Kommer Brynäs köra grishockey i framtiden? 1-3-1?
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse: 1-3-1 var väl Lasse Falk. Boork är nog ganska offensiv i sitt hockeytänk. Men mycket ska man få se: först Tomas Jonsson i Brynäskläder och nu Boorken, hua. Aja när man kommit över första chocken kanske det här blir riktigt bra.
Kommentera

Sv: Boork!
Hong Kong:
Karisma, mod, vågar sticka ut från mängden, kontroversiell, gillar utmaningar och "bryr sig om sina spelare" (citat från Brynäsare i Almtuna).
Kan det bli mer Brynäs-profil än den beskrivningen?

Och inte slänger han vattenflaskor heller...

Fröken Wahlberg kanske skall skaffa sig en permanent plats på sektion F?
Kommentera

Sv: Boork!
Teppo: Ja så var det nog. Det kommer nog att bli en hel del av "den svenska modellen" i Boorks sätt att coacha. Det skall bli intressant om spelarna "ställer upp" på honom, han är ju känd i hockeykretsar att vara en "skitsnackare" och tyckare.
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Såg några matcher med Almtuna i vintras, men kan inte påminna mig om att de körde grishockey eller 1-3-1...
Med det unga spelarmateralet som fanns till förfogande i AIS kördes det rätt intensivt och offensivt.

Vårt problem är att av 15 signade spelare är 12 på väg utför i karriären...
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Ja det är en del spelare som redan har nått sin "peak" i karriären i dagens trupp. Därför kan det verka underligt att många skriker efter Tuulola som även han har sina bästa dagar bakom sig. Jag kollade lite på andra alternativ på just finska backar och det verkar finnas några alternativ som är bättre just i det avseendet. Teemu Jääskeläinen är en ung spelare som jag tror kan bli hur bra som helst. Jag vet inte hur det ser ut med kontrakt för honom men enligt Elitepropects så står han utan kontrakt.

Däremot så tror jag att Sjödda är en viktig kugge i lagbygget med sin erfarenhet, och som sagt var, Han var ju absolut inte den sämsta backen i Brynäs denna katastrofsäsong.
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Håller med dig angående Tuulola. Men det är också en fråga om att vara realistisk i dagens läge.
Det kommer att ta tre säsonger att bygga ett nytt Brynäs-lag om den som värvar är konsekvent och har en klar filosofi som målbild.
Vi kanske kan ta in någon yngre spelare till (kanske Lill-Bäckis om man tänker ge honom speltid, annars Allsvenskan) men annars behöver vi spelare som vara bryggan till framtiden. Där skulle tex Marko kunna ha en viktig roll tillsammans med nr 7.

Två besvärande omständigheter är vår trackrecord och vår budget...
Inte så attraktivt.

Ett sätt att komma runt dessa omständigheter är att marknadsföra potentiell mycket speltid för grabbarna som kommer hit (och att fullfölja det i handling naturligtvis)...

Jääskeläinen verkar vara en defensiv back.
Vi behöver spelande backar ännu mer så att vi slipper passningar i nackhöjd från egen zon kommande säsong.
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Ja han verkar vara en defensivt lagt back men såna behövs ju även de. Problemet med uppspelen under förra säsongen var att laget oftast blev för långt och detta renderade i att forwards blev stillastående på offensiv blå. Boork har ofta förordat att centern skall komma ner djupare i egen zon och göra sig till ett passningsalternativ/screena bort forcheckande moståndare under uppspelsfasen. Därför kan man även få bra uppspel med defensivt lagda backar. Men visst skulle det smaka gott med en back som kan slå de där härliga genomskärarna efter isen då och då. Faran är ju att de försöker göra detta varje uppspel me en massa icing som följd. Pucken skall ju tas emot också ;)
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Jorå, men sedan behöver det inte vara avgörande genomskärare hela tiden från en spelande back. Det är de små små detaljerna som gör det. En enkel flip-passning på två meter kan öppna två zoner...
Det är spelet jag är ute efter inte bara långa passningar från egen zon a la "big guys hockey".
Jag tänker på spelare som Tuulola, Djoos och Timmonen...
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse: "han är ju känd i hockeykretsar att vara en "skitsnackare" och tyckare."

Ett i mitt tycke oförtjänt rykte.
Blir man ibland trampad på förmodat ömma tår, då är det lätt att sätta den etiketten på en tränare och profil.
Boorken säger vad han tycker i alla lägen och det kan vara ett tveeggat svärd, men i längden tror jag att det är en bra taktik.
Att han är en duktig tränare råder det inga tvivel om. Enligt min mening så passar han i nuläget in på den typ vi behöver och är väl inte helt olik Fleming i sin stil.
Håller f.ö med rackham angående backsidan. Det vi nu behöver är en spelande klassback som, bl.a tillsammans med Sjödda, blir viktig som sammanhållande länk därbak.
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Jag förstår vad du menar. Men såna passningar slog ju både Casselståhl och Sjödin för några år sedan och Tuulola är 4 år äldre nu. Har han spelet?
Kommentera

Sv: Boork!
Huge: Det spelar väl ingen roll om den "etiketten" är välförtjänt eller inte. OM vissa spelare saknar förtroendet så kommer ju detta rendera negativt.

Men visst är han en stark personlighet och jag kommer inte att döma ut honom innan han fått bevisa vad han går för i Brynäsbåset.
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Cassel, tillåt mig tvivla... men säger du dets så :-)

Om det är något en spelare inte tappar med åldern så är det spelet.
Däremot kan man väl ha sina farhågor om tempot, men de där äldre spelskickliga herrarna brukar kunna det där med att kompensera för de ev bristerna.

Sedan kan vi väl hoppas att föregående säsongers undantag från fysträning kan ge ett bättre preparerat lag 05-06.
Kanske skall man också tillsätta en fyskoordinator som har bra koll på hockeyns krav istället för en fd halvskaplig längdhoppare samt att jobba med spelarna mer individuellt... (det är då i alla fall de signaler jag fått!)
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Undantag från undantag... tänkte jag skriva, men du kanske hänger med i alla fall...?
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Ja fysträningen har ju varit helt åt skogen så en ny fystränare skulle vara på sin plats. Sjödda nämde ju nåt om att han visste vad som varit fel som skulle rättas till. Det KAN ju vara just den biten han menade.
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Mmmm...
Sedan vore det bra om man begränsade antalet rundor/närvaro på Gävle Golfklubb och eget husbyggande under somrarna...
Det är ingen bra uppbyggnad för en hockeyspelare, om man inte avser att varva ner då... men det kan väl inte vara fallet i Dackell och Wahlbergs fall :-)
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse: Nu tänkte jag kanske mest på "etiketten" som han fått av t.ex andra tränare och media.
Och kanske även spelare som aldrig haft honom som tränare eller coach.
Spelare som kanske saknar förtroende för en tränare finns det ju i alla lag, mer eller mindre, och det är naturligtvis aldrig bra.
Tror dock att detta främst gäller lag där spelarna är lite äldre och som rackham säger: på väg utför i karriären (var nu brytpunkten för den kurvan ligger..)
Därför ser jag ett litet orosmoln här, eftersom vårt lag just nu består av mestadels äldre spelare.
Jag tror dock att Boorken kräver 110% engagemang av alla spelare och att han just med denna "slavdrivar"-inställning kanske gjort sig impopulär hos vissa spelare.
Säger som rackham: Se upp, herr Wahlberg....
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Inte i Dackells fall. Han e för slö för att spika på kåken, han hade ju två snickare ute i Säljsjön som knåpade ihop garaget åt honom. Huset har ju stått där några år nu. Han skulle ha anlitat Timell, då hade ju garaget varit klart på 40 minuter, precis som på TV ;)
Kommentera

Sv: Boork!
Huge: Man må ha en mängd åsikter om Leif Boork som personlighet, men jag håller med om han har gediget hockeykunnande. Nu skulle det vara rätt häpnadsväckande om Boork och Brynäs skulle bli 1, så jag gissar att det inte får nån verklighet. Man kan ju inte direkt påstå att Leffe uppvisat nån större Breynäs-kärlek genom åren ju...
Kommentera

Sv: Boork!
Clarence: Det är väl så det är med Brynäs, antingen så älskar man laget, eller så hatar man det. Men är Boork så pass proffsig som han utger sig för att vara så spelar det ju ingen roll vilka färger man har på tröjorna eller vad laget heter. Han är ju en stark personlghet och det kan ju skära sig ganska rejält mellan honom och ledningen. På gott och ont.
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Han är för slö, kan man också säga om hans uppträdande på isen 04/05.
Han behöver alltså en personlig tränare! Varför inte anlita Lidberg den tid han inte kör med Foppa?
Många kast med liten Dackell kanske är precis vad som behövs...?
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Jag är säker på att Dackell kommer att vara mycket bättre nästa säsong. Vi får inte glömma att Dacke var bänkad större delen av sista säsongen i Montreal. Kanske trodde han som många andra från NHL, att skillnaden mellan ES och NHL var så stor att det inte behövdes så mycket träning.

Det roliga i det hela är att laget visade 18% bättre resultat efter försäsongsträningen än året innan, men kontentan av träningen visade sig vara helt åt skogen i alla fall
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Bättre att träna rätt än att träna mer alltså.
Det är inte i gymmet man blir svenska mästare, det är på isen.

Fråga Inge, han har mycket idéer om den biten :-)
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse: Dackell körde ingen sommarträning heller. Och det fick han sota för. Men han var ändå på gång när han fick skadan, utan fotskada och jag tror Dackell hade gjort en mycket bättre avslutning.
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Sant... Men det är på gymet och i eljuspåren du bygger förutsättingarna för att lyckas på isen.

Men försäsongsträning är känsligt, det gäller att träna på rätt saker och inte lägga ner för mycket energi på fel. Det tar ju kraft ifrån att gör de rätta sakerna så att säga.
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Äntligen,en tränare av klass till Brynäs.Om det nu går igenom.
Kommentera

Sv: Boork!
sylf:
Får vi verkligen hoppas!
Kommentera

Sv: Boork!
GävleLasse:
Just det, det är därför det så viktigt att veta vad man håller på med.
Att i den vanliga "vuxendagisformen" bedriva sommarträning är inte kvalitet.
Jämfört med de som tränar på blivande Gunder Hägg-stadion är det ljusårs skillnad på individkunskap när det gäller den egna träningen.
Där finns mycket att göra.
Individens kunskap och erfarenhet om sin egen träning och det egna ansvaret plus drivkraften är viktiga frågor att belysa och hantera...
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Och varför får vi hoppas det??
Kommentera

Sv: Boork!
Clarence: "Man kan ju inte direkt påstå att Leffe uppvisat nån större Breynäs-kärlek genom åren ju..."

Det är hans jobb som krönikör att ha åsikter om ALLA lag, när dessa av ngn anledning kommer på tapeten.
Om sedan Brynäs fått sig en känga ngn gång behöver ju inte betyda att Brynäs eller han själv anser att allt tänkbart samarbete skulle vara uteslutet.
Tvärtom, så kan det vara uppfriskande att få höra ett sanningens ord ibland. Även om det kanske inte alltid ligger 100% sanning i det man får höra.
Min teori är att Boorken nu sitter på nålar och bara väntar på ett samtal från Sundlöv....
Kommentera

Sv: Boork!
70 Rodrigues:
Tänkte just skriva till dig och fråga vad du tycker om Boork i Brynäs, men jag antar att jag inte behöver det nu... :-)

Varför?

Boork personiferar det Brynäs skall stå för:

- Kontroversiell
- Vågar sticka ut hakan
- Gillar spelare som vågar stå på sig i diskussioner (typ Pebben)
- Stödjer sina spelare
- Kräver mycket av sina spelare
- Gillar utmaningar
- Förstår hur hantera media till sin/föreningens fördel
- Är social och kan föra sig i kontakten med sponsorerna
- Kan skapa ordning och reda i Brynäs oreda
- Har bra kontakt med unga spelare (ömsesidigt) vilket Brynäs behöver
- osv
Kommentera

Sv: Boork!
rackham: Har inget emot Boorken, undrar bara om han platsar in i Brynäs jantelagsorganisation, trampar man någon på tårna i Brynäs så blir man inte långvarig i klubben!!
Kommentera

Sv: Boork!
70 Rodrigues: Förlegat och enligt min mening en myt numera....
Kommentera

Sv: Boork!
70 Rodrigues: Vi behöver nån som trampar folk på tårna och inte ber om ursäkt för det.
Kommentera

Sv: Boork!
Teemo Jääskeläinen... Bror till Jooooonas som spelade i Leksand för nåt år sen möjligen?
Kommentera

Sv: Boork!
YYYYEEESSS!!!!!!!!!!!

Äntligen.

Jag följde Leffes jobb med Almtuna den gågna vintern och blev oerhört imponerad av det jobb han la ner. Laget gick från att ha varit ett mittengäng till att vinna serien ganska klart. Dessutom gav man Bofors en rejäl kamp i kvalet.

Bra jobbat Sundlöv!
Kommentera

Sv: Boork!
prosten: Eftersom både du och rackham verkar ha bättre koll än jag på vad Boorken står för, och ni verkar tycka att han är bra, så litar jag på det. Vem blir assisterande? Jag har hört att Huss är ledig...

Dessutom läste jag i Keb "jag är en idiot" Erikssons spalt att nån ville HALA NER Hussens tröja ur Gavlerinkens tak. Möjligen om vi hänger den personen där istället...
Kommentera

Sv: Boork!
Joshua_Tree: Man går och lägger sig med Gavlerinken. Fleming och allmän osäkerhet om vart den gamla damen är på väg, vaknar med Boork och Läkerol Arena.

Hur rmånga år har jag sovit?

Jag ska villigt erkänna att jag aldrig tillhört Boorks fanclub. Men från verkligt kunnigt folk har jag hört mer positivt om honom de senaste tre månaderna än jag hört om de allra flesta andra tränare, och det räcker ganska bra för mig.

En av poängerna med Boork är att han är inte one of the boys. Samtidigt kan han vara tydlig på gränsen till burdus. Boork kommer att röra om i organisationen (jag ser alltså detta som något positivt, om någon undrar).
Kommentera

Sv: Boork!
Jompe: Men Boork i Brynäs... Visst känns det en aning oortodoxt? Oheligt, vulgärt rent av. Som en katt bland hermeliner, en räv i hönsgården. Och ändå - det är nog precis vad som behövs. Blir man inte av med hönsen på annat sätt så måste man bjuda in räven. :)
Kommentera

Sv: Boork!
Joshua_Tree: Men är det helt klar då?? Risken finns att vi vaknar imorgon och får läsa tidning om nån tränare vi aldrig har hört talas om.
Kommentera

Sv: Boork!
Joshua_Tree:Katt bland hermeliner, räv i hönsgården, sova med fienden; Du kan ta in hela programtablån för Disney Channel för att beskriva Boork i Brynäs. Som tränare tror jag att han är smart nog att bygga ett spelsystem med det material han har att jobba med (Almtuna!). Som personlighet i organisationen blir han kanonbra. Karismatisk, lagom kontroversiell, bra nätverk i hela hockey-Sverige, mediatränad (rackham!).
Kommentera

Sv: Boork!
Mickis: Inget är någonsin klart förrän tjocka tanten har sjungit.
Nån här som känner en tjock tant som kan sjunga kanske?
Kommentera

Sv: Boork!
70 Rodrigues:
Boorken har tåhätta på alla sina skor...
Kommentera

Sv: Boork!
Joshua_Tree: Jag känner till många tjocka tanter, men ingen av dem har sjungit än... Nä, tror inte på´t än inte.Har följt Brynäs för många år för det. Men Boork, gärna ihop med Huss, tror jag skulle vara riktigt bra.
Kommentera

Sv: Boork!
Clarence: Huss kommer inte att röra på sig. Har hört från Timrå att han trivs mycket bättre under korkeken.
Kommentera

Sv: Boork!
Jompe: Då får vi väl hugga ner korkeken då. Eller placera en humla lite strategiskt. (Fast Disneys humla är inte anatomiskt korrekt - humlor har ingen gadd och sticks inte)
Kommentera

Sv: Boork!
Joshua_Tree: Jaha, där rök ytterligare en illusion man byggt upp sin existens och livsåskådning på. Humlor har alltså ingen gadd? I så fall hade ju Ferdinand aldrig blivit galen, och hade han inte blivit galen så hade ju tjurfäktaren aldrig misslyckats, och då... kan inte avsluta denna mening *rusar från datorn med tårar rinnande längs kinderna*
Kommentera

Sv: Boork!
Clarence:
Vad är det av Huss förmåga som spelare som Brynäs kan/skall använda som ledare?
Kommentera

« · 540461